Автор Тема: The Secret  (Прочетена 126166 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
  • Публикации: 228
Относно: The Secret
« Отговор #105 -: Декември 01, 2008, 21:11:29 pm »
   Решението не е UpsideDown.  ;)

Нещо средно между "забавен" и поучително интелигентен отговор ли трябваше да е това ? Да не говорим,че си използвал стила на малкия зелен леприкон от Междузвездни войни..филма е едно от малкото неща които не понасям.

Малко по подробен отговор може ли да получа?Защо не е това решението и всъщност какво е то ? Конкретно и точно обяснение ще има ли или както каза Еон да чакам 4-5 поста с намигвания и намеци ?

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #106 -: Декември 01, 2008, 21:39:23 pm »
Ок, знаете ли съгласен съм - няма никакво значение как стават нещата - важно е какво искаме. Аз например искам  световен мир - така де да няма войни повече и понеже  НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ  по какъв начин ще се изпълни моето желание подготвям тука едно биологично оръжие което ще изтрепе абсолютно всички освен "моите хора" които предварително съм имунизирал.Така след като всички останали измрат моето желание за световен мир ще бъде изпълнено.При това "моя свободен избор" не бива да бъде упрекван и "морализиран" от някакви   "псевдодуховни" елементи  ;)
От това леко хумористично интро поуката е че не можеш "да искаш" и да си заравяш главата в пясъка за начина по който ще се сбъдне желанието ти и се оправдаваш с Вселената че давала а пък как тя си знае, а трябва да носиш отговорност за това. Нещо което във филма нещо май се пропуска - начина.

И в допълнение  към горното понеже виждам че някои са изразили задоволството си от това че "вселената все по бързо им изпълнява желанията" да ги помоля да си пожелаят да спре световния глад ( като по възможност да не оставят вселената (сама да избира как ) и да "вземе да реши" го спре чрез  умъртвяване гладните) ;)
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 21:58:01 pm от Alien »

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • Публикации: 46
  • това не съм аз ;)
« Отговор #107 -: Декември 01, 2008, 21:52:58 pm »
   Решението не е UpsideDown.  ;)

Mалко по подробен отговор може ли да получа?Защо не е това решението и всъщност какво е то ? Конкретно и точно обяснение ще има ли или както каза Еон да чакам 4-5 поста с намигвания и намеци ?
Да ...наистина, някой няма ли най накрая да даде някакво обяснение  :D
Опитвам се да разннобразя малко форума, ама никой не помага  :'(
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 21:58:44 pm от rump »
няма "не мога" има само "не искам"

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
« Отговор #108 -: Декември 01, 2008, 21:54:54 pm »
Извънземен...твоята позиция е ясна от незнам си колко поста насам.Съгласен съм,че е важно как това което искаме,достига до нас,трябва да ни интересува,а не да не ни пука.Друго нещо допълнително имал ли си в предвид ? Понеже 10 поста казващи едно и също нещо,може да доставят известно объркване....

Аз искам отговор от Жоро Велев или пък от Жули/July  :D / .На техните гледни точки ми стана интересно,но отново се стига до темата заради която написах първия пост.  :-\

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #109 -: Декември 01, 2008, 22:06:51 pm »
Цитат
Извънземен...твоята позиция е ясна от незнам си колко поста насам.Съгласен съм,че е важно как това което искаме,достига до нас,трябва да ни интересува,а не да не ни пука.Друго нещо допълнително имал ли си в предвид ? Понеже 10 поста казващи едно и също нещо,може да доставят известно объркване....

Така е даже вече  го избих на ирония  ;D защото вече няколко човека ме цитират и по един или друг начин ми казват че не съм прав но точно този момент се пропуска да се коментира, а той е основата на критиката към филма а не че закона на привличането го няма и т.н.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
« Отговор #110 -: Декември 01, 2008, 22:11:59 pm »
...понеже виждам че някои са изразили задоволството си от това че "вселената все по бързо им изпълнява желанията" да ги помоля да си пожелаят да спре световния глад ( като по възможност да не оставят вселената (сама да избира как ) и да "вземе да реши" го спре чрез  умъртвяване гладните) ;)

Ми в това няма особен смисъл, понеже се получава намеса в съдбата на други хора, които може и да не искат да не останат гладни. Смисълът е в това всеки да иска нещо, което да се случи със самия него и при това си искане той да е готов да си поеме последиците. Не виждам смисъл аз или някой друг да иска гладуващите да намалеят, ако те самите не го искат. А ако те го искат има механизми, по които да го постигнат и тези механизми са същите, чрез които самите те са поставени в позицията на гладуващи, от други искащи. Получил се е сблъсък на интереси при различните искания, при което е победило искането на по-силно искащите. То това е и идеята в това "вселената да изпълнява желания", само че има един тънък момент, а именно да имаш колкото се може по-ясна цел. В случая с гладуващите не виждам ясна цел. Ако всички гладуващи колективно поискат глада им да спре не виждам причини това да не се получи.
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 22:13:30 pm от Xpuctoc Muxaul »

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
« Отговор #111 -: Декември 01, 2008, 22:27:31 pm »
Така е даже вече  го избих на ирония  ;D защото вече няколко човека ме цитират и по един или друг начин ми казват че не съм прав но точно този момент се пропуска да се коментира, а той е основата на критиката към филма а не че закона на привличането го няма и т.н.

Аз критика към филма нямам, поредната жалко скалъпена американска простотия. Единственото положително нещо е идеята около която се върти/макар и доста извъртяна /. Имам критика към това, че всеки пише за този закон, така все едно крие нещо много ценно. Добре имате впечатления, мнения и т.н, но обяснения  ??? ...

Ако примерно се интересуваш от коли, но незнаеш нищо за тях и отидеш в автомобилен форум, кое ще е първото нещо, което искаш да научиш ? Какво са съединител, газ, спирачка, как се използват, всичко за тях и постепенно да навлизаш в материята. Не да се цъфнеш на дискусия, що е то Ванкелов двигател и неприложимоста му в днешни дни, харесвате ли ДСГ скоростната кутия, защо турбото поддържа само 1 бар налягане и т.н ?

Ако умишлено се отбягва отговора на въпроса, кажате да не пиша едни и същи неща. Дотогава - Добре закона съществува, разбрахме, явно разбрахме и че сте много добре запознати с него, ще ни запознаете ли и нас с това как функционира и по точно как се прилага ?
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 22:36:33 pm от Eon »

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #112 -: Декември 01, 2008, 22:28:12 pm »
....Ми в това няма особен смисъл, понеже се получава намеса в съдбата на други хора, които може и да не искат да не останат гладни. Смисълът е в това всеки да иска нещо, което да се случи със самия него и при това си искане той да е готов да си поеме последиците. Не виждам смисъл аз или някой друг да иска гладуващите да намалеят, ако те самите не го искат..... да имаш колкото се може по-ясна цел. В случая с гладуващите не виждам ясна цел. Ако всички гладуващи колективно поискат глада им да спре не виждам причини това да не се получи.
АЗ по горе се опитах да го обясня това на "неЗЕМНИЯ"  :D ама нещо не се получава  ;)
...Добре закона съществува,разбрахме,явно разбрахме и че сте много добре запознати с него,ще ни запознаете ли и нас с това как функционира и по точно как се прилага ?
Като начало престани да си предубеден към филма, изгледай го пак.Аз лично всеки път откривам нова информация за себе си, неща които съм пропуснал или не разбрал.Прегледай постовете по горе.Ако имаш нещо конкретно в предвид....заповядай да се повеселим  laugh
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 22:40:31 pm от rump »

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #113 -: Декември 01, 2008, 22:30:53 pm »

Аз критика към филма нямам,поредната жалко скалъпена американска простотия.Единственото положително нещо

Как става да нямаш критика и да правиш коментар  ;D

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
« Отговор #114 -: Декември 01, 2008, 22:32:32 pm »

Аз критика към филма нямам,поредната жалко скалъпена американска простотия.Единственото положително нещо

Как става да нямаш критика и да правиш коментар  ;D

Моето е залегнала констатация,за почти всичките американски филми.Просто ги вкарвам в стереотип и ми е по-лесно.Това не е критика.Критиката е доста по сладко нещо,но отнема много време {} /това трябва да е емоушън целувка  :D /
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 22:34:59 pm от UpsideDown »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #115 -: Декември 01, 2008, 22:39:45 pm »
...понеже виждам че някои са изразили задоволството си от това че "вселената все по бързо им изпълнява желанията" да ги помоля да си пожелаят да спре световния глад ( като по възможност да не оставят вселената (сама да избира как ) и да "вземе да реши" го спре чрез  умъртвяване гладните) ;)

Ми в това няма особен смисъл, понеже се получава намеса в съдбата на други хора, които може и да не искат да не останат гладни. Смисълът е в това всеки да иска нещо, което да се случи със самия него и при това си искане той да е готов да си поеме последиците. Не виждам смисъл аз или някой друг да иска гладуващите да намалеят, ако те самите не го искат. А ако те го искат има механизми, по които да го постигнат и тези механизми са същите, чрез които самите те са поставени в позицията на гладуващи, от други искащи. Получил се е сблъсък на интереси при различните искания, при което е победило искането на по-силно искащите. То това е и идеята в това "вселената да изпълнява желания", само че има един тънък момент, а именно да имаш колкото се може по-ясна цел. В случая с гладуващите не виждам ясна цел. Ако всички гладуващи колективно поискат глада им да спре не виждам причини това да не се получи.

Идеално - точно такъв отговор исках да  чуя - това че те искат да са гладни е меко казано дискусионно но аз няма да се спирам на това - Значи за "намесата в съдбата на други хора" искам да поговорим, защото доколкото схващам тази теза оправдава абсолютно всички възможни престъпления за които се сетиш. А на базата на това Получил се е сблъсък на интереси при различните искания, при което е победило искането на по-силно искащите.Откъде на къде за едни се "приема за нормално" да искат други да гладуват и да им се намесват в живота че да са спечелили с по-силното си желание а да не е нормално аз да се намесвам с контра действие като искам пък да са сити  защото глада им  и страданията им нарушават хармонията и  т.н. След като е имало "сблъсък на желанията го приеми като помощ към едната страна която очевидно е по- слаба. Освен това по-силно искащите са малцинство - да не позлват нещо неква тайна технология за усилване на желанията  ;)
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 22:44:48 pm от Alien »

Неактивен rump

• Четящ
  • *
  • това не съм аз ;)
« Отговор #116 -: Декември 01, 2008, 22:45:38 pm »
Чети по внимателно Alien  :-X
Отговорът се намира пред очите ти "...само че има един тънък момент, а именно да имаш колкото се може по-ясна цел"    ;)
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 22:46:43 pm от rump »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #117 -: Декември 01, 2008, 23:00:29 pm »
Чети по внимателно Alien  :-X
Отговорът се намира пред очите ти "...само че има един тънък момент, а именно да имаш колкото се може по-ясна цел"    ;)

Да така е прав си аз досега какво е ясна цел и представа съм си нямал, но вече всичко ми просветна и..... отивам да правя биологичното оръжие..... :P

Неактивен Спорт-Здраве3

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
  • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
« Отговор #118 -: Декември 01, 2008, 23:16:52 pm »
Да,обаче това е казано от предварително заетата позиция,че има нужда да има нещо.Защо "алтернатива" на утвърдени префасонирани шаблони? Та нали именно алтернативите на утвърдените шаблони ги правят префасонирани!
...
И след като не е,тогава за какво за бога са ни алтернативи на тези шаблони,след като пак ще са шаблони.

Ами тя позицията на всеки от нас е предварително заета по простата причина, че нас вече ни ИМА. След като вече ни има нас ни интересува как да ни има така, че да ни харесва. Никой не си задава въпроса дали иска да го има, или да го няма, след като така или иначе го има.
За шаблона - абсолютно вярно. Само че защо не поставиш нещата под друг ъгъл - защо съществува шаблона, на който не му трябва алтернатива, която пак ще е някакъв шаблон?  ;)

Хмм...признавам,че не зацепих и на 50% какво искаш да кажеш  :-\ но колкото и невероятно да ти се струва - аз наистина се питам дали искам да ме има или да ме няма,тъкмо след като вече ме има.

Но това няма абсолютно нищо общо с темата.

И кой е казал,че шаблона(на който не знам си какво си) съществува? За известна константа ли го приемаме?
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен UpsideDown

• Четящ
  • *
« Отговор #119 -: Декември 01, 2008, 23:28:21 pm »
Цитат
Като начало престани да си предубеден към филма, изгледай го пак.Аз лично всеки път откривам нова информация за себе си, неща които съм пропуснал или не разбрал.Прегледай постовете по горе.Ако имаш нещо конкретно в предвид....заповядай да се повеселим  

С това късно редактиране на поста,за малко да го изтърва,добре че се зачетох пак в предишните.

Три или четири пъти съм гледал филма,повече от него и няма да мога да извлека.Каква информация освен, че трябва да "искам,искам,искам,искам" ,може да ми предложи след 20 гледания?Поставени са някакви хора,които изглеждат повече от несериозно /освен възрастния луд физик с готината прическа  laugh / и ти казват "мисълта може всичко,вселената е каталог,мисли си за това което искаш и ще го получиш" ...ем не става точно така.Я да си представим,че почна много,ама много да си мисля,как искам 20 000 $ и хоп,получавам ги,само че от застраховката живот на някой близък ? Тогава какво правим? Започвам да си мисля,как на този близък нищо му няма и CatalogUniverse.com ще ми го върне ? Нещо подобно се опита да каже Извънземния,а остана неразбран.

Да не говорим,за начина,как визуализирам и искам, много силно нещо и го получавам,защото за толкова години с прекалено развита фантазия и доста силни желания за различни неща,не съм получил каквото и да е било.Разбира се има неща които съм преживал и трудно биха могли да се обяснят по друг начин освен "закона",но дори и така те са постигнати неосъзнато и затова и си пиша тук...

Една снимка и много силно желание и визуализация....  ;D
« Последна редакция: Декември 01, 2008, 23:31:27 pm от UpsideDown »

Сходни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
7111 Прегледи
Последна публикация Декември 08, 2005, 15:46:18 pm
от H.
TOP SECRET-MAJIC autopsi alien report

Започната от globalufos НЛО

1 Отговора
5586 Прегледи