Автор Тема: О Б Е Д И Н Е Н И Е  (Прочетена 3130 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
О Б Е Д И Н Е Н И Е
« -: Януари 10, 2007, 19:27:01 pm »
Във връзка с грамадния труд на Horus;
почитания и благодарност.

Когато разговаряхме с него преди месец и той сподели, че едно такова нещо назрява, аз се заех да кажа за същото, но по моя си начин. Други също се заеха и се надявам, че четат тези редове и се включват по техния си начин. А за онези, които се чудите за какво говоря, ще го оповестя така:


Подемаме едно
ОБЕДИНИТЕЛНО НАЧИНАНИЕ.

Това не е нещо, което тръгва от flyDragon, от Horus или от някой друг usernamer, нито дори от Форума като цяло. Това е нещо с много по-висок обхват и ние сме само служители на едно такова намерение.

Както обещах тогава, веднага щом Horus е готов, аз на свой ред пускам вече отлежалия и прецизиран материал. Ще го отворите от долу под името pro.rar - направено е като малка електронна страница, която можете да разархивирате с парола
fly

и като влезете вътре, да стартирате от файла enter. Прочетете внимателно текста... Ако този текст ви каже нещо, което е важно за вас, добре дошли! Четете също текста на Horus - има защо, колкото и да е дълъг :)...

Молим ви да се въздържате от безмислени включвания, които не обогатяват темата - ще бъдем благодарни, ако moderatorите своевременно премахват такива. 8) Иначе, с нетърпение очакваме тук да се вземат отношения по казаните въпроси и подетото начинание да започне да се придвижва.

*
« Последна редакция: Януари 10, 2007, 19:38:12 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 666
 • In Lies We Trust...
Re: О Б Е Д И Н Е Н И Е
« Отговор #1 -: Януари 10, 2007, 23:33:04 pm »
Благодаря fly за думите и затова, което си създал в прикачения файл :)

Искам да попитам за понятието "възвишеност" в конституцията. Останах с чувството, че се акцентира върху самото понятие, а не върху неговото съдържание. Защото хората ще останат с впечатление, че ние ще се събираме, за да се превърнем в специалисти по изработване на понятия, а не на овеществяване на идеи и импулси. А докато дадем рамката на понятието "възвишеност" (дума, чието рамкиране би било странно от гледна точка на метафизичната логика) ние ще забравим да вършим нещо изобщо. Съсредоточаването в оформянето на едно такова понятие и неговото евентуално създаване, би било повод за някои да ни наречат сноби и монополисти върху въпроса с възвишеността. И аз бих ги подкрепил.

Как виждаш ти понятието възвишеност и как мислиш, че макар и у будни умове, би се затвърдило единодушие по въпроса? Колко време ще се изработва понятието и какво следва. Какво реално ще правим след това.

Благодаря :)

Antonium

 • Гост
Re: О Б Е Д И Н Е Н И Е
« Отговор #2 -: Януари 11, 2007, 09:31:09 am »
Съгласен с Хорус. Доста работи са объркани и с неясни тълкувания. :)

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Р А З Я С Н Е Н И Е
« Отговор #3 -: Януари 11, 2007, 13:31:15 pm »
Дано приложеният от мен файл работи добре и да можете да отворите връзката "по-нататък" отдолу, където се вижда проект за въпросната "конституция"; в нея, както се отбелязва, е поместен и проектният вариант за понятието "възвишеност". Целта на тази "конституция" (усъвършенствания й от всички ни вариант!) би била да даде ясен и недвусмислен регламент за ДЕЙСТВИЕ; ако продължите да отваряте предложените в прикачения файл връзки, ще достигнете до едно по-подробно обяснение както за въпроса относно УСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО НА ДЕФИНИЦИЯТА, за който говорим тук, така и за въпроса относно СЪЗДАВАНЕТО НА ГРУПИ, което създаване всъщност би била и крайната цел на проекта; групи, създадени върху основата на ясни и конкретни правила (конституцията) и работещи по взаимно интересуващи ни въпроси...

Едно понятие винаги е оспоримо, приблизително и временно; винаги някой многознайко може да каже нещо по-остроумно от залегналото, винаги има съмнение за достигането на максимална точност и винаги, също така, понятието е само временна патерица на мисълта към постигане на смисъла. Смисълът не може да се постига в понятия. Разсъждението за една работна дефиниция обаче ще усъвършенства значително представите на всеки един от участващите по отношение на дефинирания предмет и ще очертае различията, подобията и зоните за възможно сътрудничество по между ни; разсъжденията за тази дефиниция ще подготвят почвата за възникване на групите, всяка от които ще си поставя конкретни задачи в осъществяване на възвишеното намерение. Ако това разсъждение не се случва самоцелно, а като трамплин към осъществяването на тези групи и като "терапевтичен процес" за преодоляване на собствените ни несъвършенства, аз не бих определил такава интелектуална игра като снобизъм.

Съвсем умишлено в проекта се подчертава, че той не може да бъде обвързван с никаква предварителна доктрина. Също така, е направен опит да се посочат някои базисни критерии в очертаване на понятието, но те не са окончателни и на свой ред подлежат на усъвършенстване. Целта е да се постигне напълно свободна среда за духовно разгръщане, която обаче почива върху здравите основи на конкретно разработеното. Трудно противоречие, което си струва да надмогнем!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27