Форум за конспирации, уфология и мистика.

Специални категории => Съобщения до потребителите => Темата е започната от: ---------- в Януари 10, 2007, 19:27:01 pm

Титла: О Б Е Д И Н Е Н И Е
Публикувано от: ---------- в Януари 10, 2007, 19:27:01 pm
Във връзка с грамадния труд (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2770.0) на Horus;
почитания и благодарност.

Когато разговаряхме с него преди месец и той сподели, че едно такова нещо назрява, аз се заех да кажа за същото, но по моя си начин. Други също се заеха и се надявам, че четат тези редове и се включват по техния си начин. А за онези, които се чудите за какво говоря, ще го оповестя така:


Подемаме едно
ОБЕДИНИТЕЛНО НАЧИНАНИЕ.

Това не е нещо, което тръгва от flyDragon, от Horus или от някой друг usernamer, нито дори от Форума като цяло. Това е нещо с много по-висок обхват и ние сме само служители на едно такова намерение.

Както обещах тогава, веднага щом Horus е готов, аз на свой ред пускам вече отлежалия и прецизиран материал. Ще го отворите от долу под името pro.rar - направено е като малка електронна страница, която можете да разархивирате с парола
fly

и като влезете вътре, да стартирате от файла enter. Прочетете внимателно текста... Ако този текст ви каже нещо, което е важно за вас, добре дошли! Четете също текста на Horus (http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=2770.0) - има защо, колкото и да е дълъг :)...

Молим ви да се въздържате от безмислени включвания, които не обогатяват темата - ще бъдем благодарни, ако moderatorите своевременно премахват такива. 8) Иначе, с нетърпение очакваме тук да се вземат отношения по казаните въпроси и подетото начинание да започне да се придвижва.

*
Титла: Re: О Б Е Д И Н Е Н И Е
Публикувано от: H. в Януари 10, 2007, 23:33:04 pm
Благодаря fly за думите и затова, което си създал в прикачения файл :)

Искам да попитам за понятието "възвишеност" в конституцията. Останах с чувството, че се акцентира върху самото понятие, а не върху неговото съдържание. Защото хората ще останат с впечатление, че ние ще се събираме, за да се превърнем в специалисти по изработване на понятия, а не на овеществяване на идеи и импулси. А докато дадем рамката на понятието "възвишеност" (дума, чието рамкиране би било странно от гледна точка на метафизичната логика) ние ще забравим да вършим нещо изобщо. Съсредоточаването в оформянето на едно такова понятие и неговото евентуално създаване, би било повод за някои да ни наречат сноби и монополисти върху въпроса с възвишеността. И аз бих ги подкрепил.

Как виждаш ти понятието възвишеност и как мислиш, че макар и у будни умове, би се затвърдило единодушие по въпроса? Колко време ще се изработва понятието и какво следва. Какво реално ще правим след това.

Благодаря :)
Титла: Re: О Б Е Д И Н Е Н И Е
Публикувано от: Antonium в Януари 11, 2007, 09:31:09 am
Съгласен с Хорус. Доста работи са объркани и с неясни тълкувания. :)
Титла: Re: Р А З Я С Н Е Н И Е
Публикувано от: ---------- в Януари 11, 2007, 13:31:15 pm
Дано приложеният от мен файл работи добре и да можете да отворите връзката "по-нататък" отдолу, където се вижда проект за въпросната "конституция"; в нея, както се отбелязва, е поместен и проектният вариант за понятието "възвишеност". Целта на тази "конституция" (усъвършенствания й от всички ни вариант!) би била да даде ясен и недвусмислен регламент за ДЕЙСТВИЕ; ако продължите да отваряте предложените в прикачения файл връзки, ще достигнете до едно по-подробно обяснение както за въпроса относно УСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО НА ДЕФИНИЦИЯТА, за който говорим тук, така и за въпроса относно СЪЗДАВАНЕТО НА ГРУПИ, което създаване всъщност би била и крайната цел на проекта; групи, създадени върху основата на ясни и конкретни правила (конституцията) и работещи по взаимно интересуващи ни въпроси...

Едно понятие винаги е оспоримо, приблизително и временно; винаги някой многознайко може да каже нещо по-остроумно от залегналото, винаги има съмнение за достигането на максимална точност и винаги, също така, понятието е само временна патерица на мисълта към постигане на смисъла. Смисълът не може да се постига в понятия. Разсъждението за една работна дефиниция обаче ще усъвършенства значително представите на всеки един от участващите по отношение на дефинирания предмет и ще очертае различията, подобията и зоните за възможно сътрудничество по между ни; разсъжденията за тази дефиниция ще подготвят почвата за възникване на групите, всяка от които ще си поставя конкретни задачи в осъществяване на възвишеното намерение. Ако това разсъждение не се случва самоцелно, а като трамплин към осъществяването на тези групи и като "терапевтичен процес" за преодоляване на собствените ни несъвършенства, аз не бих определил такава интелектуална игра като снобизъм.

Съвсем умишлено в проекта се подчертава, че той не може да бъде обвързван с никаква предварителна доктрина. Също така, е направен опит да се посочат някои базисни критерии в очертаване на понятието, но те не са окончателни и на свой ред подлежат на усъвършенстване. Целта е да се постигне напълно свободна среда за духовно разгръщане, която обаче почива върху здравите основи на конкретно разработеното. Трудно противоречие, което си струва да надмогнем!