Автор Тема: Новият световен ред  (Прочетена 82278 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re:Новият световен ред
« Отговор #15 -: Декември 26, 2008, 18:52:42 pm »
Трудности винаги има но зависи от какъв характер са - някои "трудности" чисто и просто служат за цел да те държат ангажиран и да те вкарват в определени схеми,  които после се възприемат като нещо нормално и естествено.

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Новият световен ред
« Отговор #16 -: Декември 26, 2008, 19:14:15 pm »
 Как ще ги възприемеш и как ще ги използваш зависи от теб, този който се сблъсква с трудностите. Въпросът е, че ако ги нямаше (защото не е задължително винаги да ги има - представи си сюжет като в райската градина например), ти дали щеше да оцениш това, което щеше да имаш и да бъдеш тогава и дали нямаше тогава да си просто "добър", не защото такъв избираш и искаш да си, а просто защото няма какъв друг да бъдеш. Аз не мога да кажа, опитвам се да разбера.
For The Internets! :D

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re:Новият световен ред
« Отговор #17 -: Декември 26, 2008, 19:22:37 pm »
Това което питаш до голяма степен зависи от информацията с която разполагаш  ;) тоест както може да си манипулиран да стоиш "в райска градина" и да не знаеш кой и защо те е поставил там така можеш да бъдеш манипулиран да живееш в свят приличащ на ад и пак да не знаеш защо  ;) Все пак е по добре - "трудностите" да са съзнателно избрани а не умишлено наложени.

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Новият световен ред
« Отговор #18 -: Декември 26, 2008, 19:53:20 pm »
 Абсолютно вярно! Но дали трудностите ни не са избрани от нас (съзнателно или не, но това пак зависи от нас)? Според мен не можем да разглеждаме нашето съзнание така отделно и ограничено - само от сегашната ни гледна точка на човеци, живеещи в 21 век.
For The Internets! :D

Неактивен Drift_King

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Re:Новият световен ред
« Отговор #19 -: Декември 26, 2008, 20:18:00 pm »
 Alien е прав като казва, че някой умишлено ни налага трудности и ни кара да се борим, за да оцелеем. Ако наистина "управляващите" бяха загрижени за това, как живеят хората, а нямаха други цели, нещата биха били различни. Някой да ме поправи , ако греша, но ми се струва, че Земята притежава достатъчно ресурси и блага, за да може всеки от човешката раса да живее добре. Нито да се къпе в лукс, нито да мизерства. И тогава трудностите щяха да бъдат от друго естество, а не свързани с оцеляване и борба за капитал между отделните индивиди. Лекарите щяха да търсят лек за труднолечими болести. Щеше да насочим усилията си към проучване на космоса, океаните и земните недра и т.н. Според мен никога няма да можем просто, "да си лежим и да се наслаждаваме на гледката", освен ако някой изкуствено не ни постави в условия на "райска градина", за да има изгода от това.
 
« Последна редакция: Декември 31, 2008, 15:21:23 pm от Mirotvorec »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re:Новият световен ред
« Отговор #20 -: Декември 26, 2008, 23:17:19 pm »
Нов световен ред... Принципите на които се основава всичко съществуващо са едни и същи. Те присъстват и в структурите на черните. Последните нямат друг избор, ако искат създадените от тях структури да изтраят по-дълго, и са принудени да копират структурите на белите, като разбира се ги изменят в някои детайли според целите си. Разликата е, че при черните системата работи за йерарха, а при белите, йерарха работи за системата в нейната цялост (всъщност при белите системата обхваща всичко съществуващо).

При черните системата провокира и задоволява егоистичните лични потребности на отделните съставни единици, като това и страхът са факторите, които поддържат нейната цялостност. В действителност единиците са зависими от системата, защото чрез нея задоволяват желанията си. Става въпрос за желания, които една система изградена от белите не би задоволила (там стремежът е те да бъдет преодоляни).

При белите участието на единиците в системата е напълно съзнателно и доброволно. Всъщност става въпрос за система, която не е изкуствено създадена, както при черните, тя винаги си е съществувала, но човекът невинаги е бил съзнателен за участието си в нея.

Използвам "бели" и "черни" просто за да разгранича двете групи. Обикновено черните се свързват със злото, а белите с доброто, и това е вярно, но с уговорката, че обикновените човешките представи за добро и зло понякога могат да бъдат доста подвеждащи.

Може би е удачна аналогията на черната система с раково образувание, а бялата система с целия организъм. Хората са отделните клетки. Всъщност, раковите клетки създавайки своето си образувание, все още са част от организма и са зависими от него, защото без него не могат да поддържат живота си, те използват неговите жизнени сили. Такова едно състояние разбира се е крайно, като възможните изходи могат да са най-различни - основно два: смърт на организма, след което той ще бъде изграден отново (след доста дълго време) или оздравяване. Лекуването от рак става чрез подсилване на здравата тъкан около раковото образувание. Имаме един център, създаден от черните, който привлича енергията към себе си и все повече клетки се поддават на влиянието му. Необходимо е просто да се подсили истинския център стоящ зад организма, т.е. възможно по-голяма част от клетките вместо за себе си, да започнат да работят съзнателно за целия организъм. Лишено от енергия, раковото образувание ще се стопи.
Дано да сте разбрали какво ви казвам.
Поздрави!

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Новият световен ред
« Отговор #21 -: Декември 28, 2008, 14:52:07 pm »
 Аз разбрах!  :P Но мен май не разбрахте - не исках да кажа, че някой умишлено не ни налага трудност. Вярно, че малко прозвуча като, че казвам "хората са си виновни, никой не им прави нищо нарочно", но нищо подобно не исках да кажа. Просто става въпрос за нещо много повече от конспирация. Нещата излизат далеч извън рамките на един човешки живот, но тук навлизаме в езотериката вече.  :P Но така е в началото - виждаш само конспирацията и се чудиш "Какво по дяволите искат тия хора?!" Но когато започнеш да допускаш всичко става много по лесно да разбереш какво.
For The Internets! :D

Неактивен horbat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Новият световен ред
« Отговор #22 -: Декември 28, 2008, 16:45:42 pm »

koruin

 • Гост
Re:Новият световен ред
« Отговор #23 -: Януари 02, 2009, 15:38:02 pm »
Замисляли ли сте се, че всъщност чрез настоящото отвратително положение на света всички ние сме подтикнати да искаме нещо по-добро. А може би това е Новият световен ред?

Неактивен UpsideDown

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 228
Re:Новият световен ред
« Отговор #24 -: Януари 02, 2009, 16:17:16 pm »
Човек дори да е добре,винаги ще иска да му е по-добре.Угаждане няма.А какво искаме ние и какво ни готвят е разликата за този Световен Ред,който така упорито ми убягва да разбера какво е,що е  :D

Неактивен Martin

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 516
  • Music of the world
Re:Новият световен ред
« Отговор #25 -: Януари 02, 2009, 16:26:46 pm »
Замисляли ли сте се, че всъщност чрез настоящото отвратително положение на света всички ние сме подтикнати да искаме нещо по-добро. А може би това е Новият световен ред?
Да, но манипулациите се грижат хората да искат именно нещо по-лошо, без естествено да го знаят, мислейки си, че искат нещо по-добро. Повече "сигурност" (Повече следене, по-строги закони, повече полиция, повече регулации и т.н.) и  т.н., и докато се усетят... ;)
Вече друг е въпросът, че все повече хора се усещат и един вид се получава силна поляризация между търсещите двата противоположни типа Нов световен ред. :)

Неактивен Здравец

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 156
Re:Новият световен ред
« Отговор #26 -: Януари 24, 2009, 12:57:47 pm »
Радетеля за Нов Световен Ред-Хенри Кисинджър пред в. "Интернешънъл Хералд Трибюн"
От в. "СЕГА"

        "Шанс за нов световен ред"

"Докато новата американска администрация се подготвя да встъпи в длъжност на фона на тежка финансова и икономическа криза, може да изглежда контраинтуитивно да убеждавате, че напълно обърканата природа на международната система създава изключителна възможност за творческа дипломация.

От една страна, финансовата криза нанесе сериозен удар върху репутацията на САЩ. Ако оценките на американските политици често се оказват противоречиви, то никой не си позволява да оспорва установените правила за световен финансов ред. Сега обаче разочарованието от тези правила и начина на управление, прилаган от САЩ, става все по-голямо. В същото време огромните размери на краха правят невъзможно за останалата част от света да се защити от американското надмощие или американското падение.

Всяка държава ще трябва да преосмисли своя принос към кризата. Всяка страна ще трябва да търси начин да стане максимално независима в условията на кризата; в същото време всеки трябва да се види реалността и да признае, че проблемите могат да бъдат решени само с общи действия.

Дори и най-богатите държави ще се сблъскат с намаляващите се ресурси. Всяка страна трябва да преразгледа своите национални приоритети. Ще се създаде нов международен ред, ако започне да съществува система на съвместими приоритети. Ако определените от държавите приоритети обаче не могат да се обединят, това ще бъде катастрофално и новият ред ще се разпадне на части.

Алтернативата на нов международен ред е хаосът

Финансовата и политическата криза всъщност са тясно свързани отчасти, защото в период на икономически разцвет се отваря пропаст между икономическата и политическата организация на света.

Икономическият свят се глобализира. Институциите имат глобален достъп и работят, като се опират на максими, основаващи се на саморегулацията на глобалните пазари. Финансовият крах показа, че това е мираж. Той доказа липсата на глобални институции, които да смекчат последствията и да променят тенденциите. Неизбежно, когато засегнатите от кризата се обърнат към националните си политически институции, те се ръководят предимно от вътрешната си политика, а не вземат под внимание световния ред.

Международният ред няма да се появи нито на политическо, нито на икономическо ниво, докато не бъдат създадени общи правила, към които държавите да се насочат.

Накрая, политическите и икономическите системи могат да бъдат хармонизирани само по един от двата начина: чрез създаването на международен политически регулаторен орган със същия обхват и в икономическия свят; или да се намалят икономическите сектори до размери, които могат да бъдат лесно управляеми от съществуващите политически структури, което може да доведе до нов меркантилизъм, може би на регионални структури.

От встъпването в длъжност на президента Джон Ф.Кенеди преди половин век досега не е имало случай новата администрация да влиза във властта, натоварена с толкова много очаквания. Безпрецедентно е и това, че всички основни играчи на световната сцена заявяват желанието си да предприемат налаганите от световната криза промени в сътрудничество със САЩ.

Изключителното влияние на новоизбрания президент върху въображението на човечеството е важен елемент от оформянето на новия световен ред. То обаче дефинира възможност, не и политика.

Най-голямото предизвикателство е да се очертае общата загриженост на повечето страни и на всички големи сили по отношение на икономическата криза ведно с общия страх от джихадисткия тероризъм в единна стратегия, подсилена от осъзнаването на факта, че няма национални или регионални решения на проблеми като разпространението на оръжия за масово поразяване, енергетика и климатични промени.

Най-голямата грешка на новата администрация би била да легне на лаврите на първоначалната си популярност. Атмосферата на сътрудничество, която цари в момента, трябва да се влее в мащабна стратегия, която да отива отвъд противоречията на близкото минало.

Обвиненията към американския унилатеризъм имат известни основания, освен това те се превърнаха в алиби за ключовото различие между Европа и Америка - че САЩ все още се държат като национална държава, способна да изисква от народа жертви в името на бъдещето, докато на Европа това й е доста по-трудно, защото е разкъсвана между отказа от националните рамки и политическата формация, която трябва да ги замени, но още не е готова. Оттук идва и концентрирането на Европа върху гъвкавата, мека власт.

Ролята на Китай в новия световен ред също ще е решителна

Отношенията, започнали и от двете страни като опит за стратегическо въздържане през десетилетията, прераснаха в стълб на международната система. Китай направи възможно американското консуматорско пилеене на пари с изкупуването на американския дълг, а Америка помогна за модернизиране и реформа на китайската икономика, като отвори пазарите си за американски стоки.

От всяка страна на Пасифика осъзнават необходимостта от сътрудничество с другата страна за преодоляване на последствията от финансовата криза. След като глобалният финансов колапс унищожи китайските експортни пазари, Китай отдава предимство на развитието на инфраструктурата и на вътрешното потребление. Америка се нуждае от сътрудничеството на Китай, за да се справи с дисбаланса в текущата си сметка и да попречи на галопиращите дефицити да родят опустошителна инфлация. Един разочарован Китай може да обърне поглед към регионалната азиатска структура, чието ядро вече съществува в концепцията Азия плюс 3.

Китайско-американските отношения трябва да бъдат изведени на ново равнище. Проблеми като разпространението на оръжия за масово поразяване, енергетика и околна среда изискват укрепване на политическите връзки между САЩ и Китай.

Сегашното поколение лидери има възможността да оформи транстихоокеанските отношения с концепцията за обща съдба. Предизвикателствата са повече политически и икономически, а не военни. Тази визия може да приобщи страни като Япония, Корея, Индия, Индонезия, Австралия, Нова Зеландия.

Трябва да се научим да действаме в рамките на постижимото и да сме готови да преследваме крайните цели, като акумулираме нюансите. Международният ред може да бъде траен единствено ако участниците в него имат дял не само в създаването му, но и в поддържането на сигурността му. В това отношение Америка и потенциалните й партньори разполагат с уникалния шанс да превърнат кризата в образ на надежда."
Хенри Кисинджър
« Последна редакция: Януари 24, 2009, 13:02:19 pm от Здравец »
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен Здравец

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 156
Re:Новият световен ред
« Отговор #27 -: Януари 24, 2009, 13:00:38 pm »

Зам.държавният секретар на САЩ Джон Негропонте (в средата) отиде в Пекин на 8 януари, за да отбележи 30-годишнината на дипломатическите отношения между САЩ и Китай. Връзките между Пекин и Вашингтон са ключови за бъдещия световен ред, смята Кисинджър.
Благодарение на евреите Българското царство се разпада на части, благодарение на тях и турците из

Неактивен Oneness

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Re:Новият световен ред
« Отговор #28 -: Януари 30, 2009, 22:36:17 pm »
 Ограничено е да се мисли, че всичко свършва при "the dark suits". Kогато в търсенето си човек стигне до тях му изникват още повече въпроси отколкото и преди това. Какво всъщност искат тези хора, може ли да е само световно господство, при положение, че вече го имат? Стои ли някой и над тях и ако да той пък какво цели? Задължително ли е тoва което се случва да цели да унищожи хората? И куп други подобни. И с тези въпроси идват и куп любопитни възможности за отговори. :)Така че, Drift_King, не спирай да търсиш и да си задаваш въпроси - това е пътя. И най-вече не изключвай нищо като вариант, докато сам не се убедиш в това (сам, да, дори да изглежда невъзможно отначало) и не се ограничавай само в една сфера, като политиката или икономиката или пък тайните общества. Всичко е свързано и нищо не е случайно. Звучи тривиално на пръв поглед, но всъщстност много малко хора го осъзнават наистина. Стават все повече, уж това е тенденцията, да видим... Всичко се случва тук и сега - нека го изпитаме!  :D  :-*
« Последна редакция: Февруари 02, 2009, 02:48:50 am от Oneness »
For The Internets! :D

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 833
 • Sealers, not healers
  • Online Books
Re:Новият световен ред
« Отговор #29 -: Февруари 11, 2009, 22:28:30 pm »
Старо, но е хубаво да се напомни.

http://www.youtube.com/watch?v=vuBo4E77ZXo&feature=related

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27