Автор Тема: Тема за оплаквания от състоянието на България  (Прочетена 276776 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
  • Публикации: 173
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #630 -: Април 09, 2012, 08:11:38 am »
Хайде да ми анализираш тази твоя любима графика! Защото дори и тя доказва, че комунизма/социализма е довела до колапса не само като икономически но и като социален аспект от живота на Българина.

Неактивен gm67

• Четящ
  • *
  • Публикации: 91
« Отговор #631 -: Април 09, 2012, 09:35:52 am »
Хайде да ми анализираш тази твоя любима графика! Защото дори и тя доказва, че комунизма/социализма е довела до колапса не само като икономически но и като социален аспект от живота на Българина.
Изумителна е силата на пропагандата в победилата демокрация.Дотам,че убедено може да се казва на "черното" - "бяло" и обратно.Да,историята се пише от победителите...

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #632 -: Април 09, 2012, 14:55:06 pm »

Що ми се струва че той твърди обратното.
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
« Отговор #633 -: Април 09, 2012, 15:08:28 pm »
Изумителна е силата на пропагандата в победилата демокрация.Дотам,че убедено може да се казва на "черното" - "бяло" и обратно.Да,историята се пише от победителите...
Именно историята е тази която ти дава възможността да анализираш любимата ти графика и да ме обориш !

Що ми се струва че той твърди обратното.
Той може и да го твърди но не ме убеждава по никакъв начин, и именно историята за която тръби, че се пишела от победителите го оборва. И дори на любимата си графика не иска да обърне внимание !

Неактивен gm67

• Четящ
  • *
« Отговор #634 -: Април 09, 2012, 15:45:59 pm »
morcikul,
Какво не разбираш в графиката?Ето ти по-мащабна (от 1887 г до днес).Периода след 89 г е най-катастрофалния в новата българска история!

А ето и графика за раждаемостта:
Очевидно народа просто не иска да ражда,умира все-повече, и бяга навън все-повече!Трябва човек много да е промит с "демократичните ценности",за да отрече упадъка през последните 23 г 8)
« Последна редакция: Април 09, 2012, 16:31:09 pm от gm67 »

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
« Отговор #635 -: Април 09, 2012, 16:32:52 pm »
Периода след 89 г. е най-потресаващ, вярно е, но това е следствие на пагубната политика водена до тогава (комунизъм), трагедията в Чернобил и желанието на една доста солидна част Българи да емигрират именно за по добър живот, където се изповядват демократични ценности! Графика за емигриралите Българи ще ми намериш ли ? Преди около 15 г. един вестник на първа страница заглавието и беше, че това са над 800000, а според мен са над 1,5 млн. Обърни внимание, защото това е съществено за демографията и по специално за България, как за един сравнително кратък период от време след 1946 г. населението в селата и градовете се изравнява, е след това драстично се обръща на 180 градуса. И от там насетне се влошава и икономиката на страната! Мащабната индустриализация в годините между 60-70, съсипва селското стопанство с което толкова се гордеят комунягите, защото изселват селата още тогава, и налагат ценности на "новите граждани" типични за утопията комунизъм.     
« Последна редакция: Април 09, 2012, 18:04:50 pm от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #636 -: Април 09, 2012, 17:02:38 pm »
Периода след 89 г. е най-потресаващ, вярно е, но това е следствие на пагубната политика водена до тогава (комунизъм),................... Мащабната индустриализация в годините между 60-70, съсипва селското стопанство с което толкова се гордеят комунягите, защото изселват селата още тогава, и налагат ценности на "новите граждани" типични за утопията комунизъм.   

Типично  изказване  на  чавек  с  промит  мозък!   Аз  съм  от  село  и  ще  ти  кажа  какво  беше  положинието  като  лично  наблюдение! 
         Преди  250  дойни  крави!  Около  1200  овце!   Свине  около  500 - 600
         Сега    3  крави;   70  овце;  свине  11; 
        Няма  да  обсъждам  какво  е  било  при  комунистите,  но  те  бяха  постигнали  някакво  ниво  на  стандарт,   и  казвам  ти,  че  ако  следващите  управници  бяха  по  кадърни  трябваше  да  надграждаме,  а  не  да  се  връщаме  с  десетилетия  назад!
        Разбираш  ли  какво  ти  говоря,   не,  не  разбираш! 
        Турция  иска  България  от  нас  да  изградим  язовир  на  Тунжа  и  Арда.
         Позицията  преди -  Възможно  е  но  срещу  корекция на  границата 
       Сега  ще  затрием  плодородна  земя  за  угода  на  Турция.

« Последна редакция: Април 09, 2012, 18:05:39 pm от Mirotvorec »
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
« Отговор #637 -: Април 09, 2012, 17:18:02 pm »
Мите, само с намиране на графики и "copy" и "paste" няма да стане, селянино мой ! Поне като четеш мнението ми и ми казваш, че съм промит, вдълбай малко в казаното от мен, вместо да се опитваш да ми обясняваш какъв стандарт са постигнали, че да беше и се аргументирал вместо да говориш наготово и смело без покритие! 
« Последна редакция: Април 09, 2012, 18:06:40 pm от Mirotvorec »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #638 -: Април 09, 2012, 17:26:39 pm »
Няма  да  обсъждам  какво  е  било  при  комунистите,  но  те  бяха  постигнали  някакво  ниво  на  стандарт,   и  казвам  ти,  че  ако  следващите  управници  бяха  по  кадърни  трябваше  да  надграждаме,  а  не  да  се  връщаме  с  десетилетия  назад!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен gm67

• Четящ
  • *
« Отговор #639 -: Април 09, 2012, 17:43:36 pm »
Периода след 89 г. е най-потресаващ, вярно е, но това е следствие на пагубната политика водена до тогава (комунизъм), трагедията в Чернобил и желанието на една доста солидна част Българи да емигрират именно за по добър живот, където се изповядват демократични ценности! Графика за емигриралите Българи ще ми намериш ли ? Преди около 15 г. един вестник на първа страница заглавието и беше, че това са над 800000, а според мен са над 1,5 млн. Обърни внимание, защото това е съществено за демографията и по специално за България, как за един сравнително кратък период от време след 1946 г. населението в селата и градовете се изравнява, е след това драстично се обръща на 180 градуса. И от там насетне се влошава и икономиката на страната! Мащабната индустриализация в годините между 60-70, съсипва селското стопанство с което толкова се гордеят комунягите, защото изселват селата още тогава, и налагат ценности на "новите граждани" типични за утопията комунизъм.     
Разбира се,че комунизмът беше утопия.Разбира се,че имаше много недостатъци,един от които и забраните за емиграция.Но сега е по-зле поне за 80% от хората!
Унищожихме промишлеността,науката,културата,образованието,здравеопазването.За какво съсипано селско стопанство говориш?Че то изхранваше 9 милиона,и изнасяше още толкова за огромния СССР!Ако някой преди 25 г ми беше казал,че ще ям вносни домати,краставици или яйца щях да го помисля за луд!Кажи ми поне ЕДНА сфера,в която да имаме някакъв напредък!
За ценностите преди и сегашните "ценности" даже не ми се говори...
Крайно време е да се погледне истината в очите:България е в повсеметен упадък,и причините за това не са в система отпреди 23 г,а в сегашната !

Неактивен bojinkata

• Доста Писал
  • Публикации: 1 126
« Отговор #640 -: Април 09, 2012, 18:40:00 pm »
morcikul, така и не разбрах ти какво становище защитаваш? Както и да е. В момента в Бг се изграждат само канали за контрабанда на момичета, наркотици и всякакви други стоки/хранителни и нехранителни/ от които може да се спечели при този вид "бизнес". Ако имаш друга информация, че нещо се изгражда - сподели ако обичаш. Дори клечките за зъби са внос от Китай. А при сегашната енергийна политика ще внасяме и електроенергия на безумни цени. Сега по радиото чух голямата загриженост на Цветанов за циганското "малцинство".

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #641 -: Април 09, 2012, 23:32:46 pm »
По времето на соца е имало някакъв коминтерн. Не зная какво е, но човекът, който го спомена това нещо ми каза, че ако разбера какво е точно коминтерн, ще загубя сънят си. Та толкова за хуманния соца. Другото, което искам да Ви напомня е, че и комунизма и капитализма са експерименти на едни и същи. Дали ще си в капана на соца, или на комунизма е все тая. Все сме в капан.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен morcikul

• Четящ
  • *
« Отговор #642 -: Април 10, 2012, 09:28:07 am »
morcikul, така и не разбрах ти какво становище защитаваш? Както и да е. В момента в Бг се изграждат само канали за контрабанда на момичета, наркотици и всякакви други стоки/хранителни и нехранителни/ от които може да се спечели при този вид "бизнес". Ако имаш друга информация, че нещо се изгражда - сподели ако обичаш. Дори клечките за зъби са внос от Китай. А при сегашната енергийна политика ще внасяме и електроенергия на безумни цени. Сега по радиото чух голямата загриженост на Цветанов за циганското "малцинство".

Има официални статистики и графики на които се позовава gm67, но които той "разчита" погрешно. Аз становище не мога да ти дам, мога да коментирам, като си направя анализ именно от тези статистики и исторически факти. И от тях, промитият ми мозък стига до извода, който изложих по горе.  Не може да сложиш каруцата пред коня, примерно. Всичко си има причина и следствие, не можеш да кажеш, че желанието на хората за промяна е начало на упадъка на нацията, това са глупости и безочия!   

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #643 -: Април 10, 2012, 13:39:51 pm »
  че  ако  следващите  управници  бяха  по  кадърни  трябваше  да  надграждаме, а  не  да  се  връщаме  с  десетилетия  назад!

Перефразирам за по-голяма разбираемост..Трябваше да съграждаме, а не да рушим!
Е..те демократите съградиха де..тонове некачествен асфалт..Монумент на глобализацията..
« Последна редакция: Април 10, 2012, 13:42:55 pm от konstantin2007 »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #644 -: Април 10, 2012, 15:41:59 pm »
Парното става задължително и опция"отказвам се"не се предвижда.. :diablo: :diablo: :--- :---

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/predvijdat-ejemesechno-otchitane-na-konsumiranata-toploenergiia,132864/

Задължителни ваксини..задължително парно...остава и по един депутат на семейство да ни зачислят на отглеждане,пак без право на отказ..
« Последна редакция: Април 10, 2012, 15:45:43 pm от konstantin2007 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27