Автор Тема: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО  (Прочетена 83227 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Да, видях НЛО с хипердвигатели!
от Кларк МакКлеланд, бивш служител в космическия център Кенеди, Флорида (от 1958 до 1992 г.)За тези, посещаващи този прекрасен уебсайт, ще им кажа "да", имах щастието да зърна няколко НЛО при различни обстоятелства. Дали бяха от извънземен произход? За момента не мога да твърдя.

През ноември 1995 г. станах свидетел на две големи топки (или дискове отдолу погледнати) докато отивах на гости у един приятел в Република Белийз, Централна Америка. Докладвано е, че през годините над територията са прелитали много НЛО. Местните маи са виждали странни неща в небето над страната им. А и мястото е идеално за тестване на нови военни самолети и други летателни апарати.
 
Бях с четирима други свидетели, когато видяхме две ярки и бързодвижещи се светлини, които прелетяха между двете ярки звезди Кастор и Полукс от съзвездието Джемини. С астрономията съм запознат от 12 годишна възраст.
Двата обекта прелитайки от Северозапад към Югоизток, всеки един изстрелваше лъч светлина от ръба в посоката на полета. Лъчите бяха няколкостотин фута дълги, а може би повече, докато НЛО бяха на неизвестно разстояние едно от друго. Не чухме звук, но смятам по размери да са поне два пъти по-големи от американската совалка.

Обектите бяха или в ниска орбита, или в горните слоеве на атмосферата. Светеха в яркобяло и не изглеждаха метални. След като изстреляха следващия лъч светлина в посоката на движението, изглеждаше, че "яздеха на него", подобно на релса и достигайки в края, друг лъч се оформяше напред. Гледахме ги от 3 до 4 минути докато изчезнаха от хоризонта.

Въпросът е, ако тези летателни апарати "яздят" лъч светлина, значи става дума за напреднали двигателни системи, които преобразуват фотоните в инерция, като по този начин могат да бъдат достигнати скорости близки на светлината (или това, което днес наричаме Warp Drive).


Гледката беше особено интригуваща поради природата на поведението на тези "лъчи", които бяха в основата на техния двигателен механизъм. Бях удивен, предвид целия ми опит с ракетите и совалките. Години след това търсех без успех учен или физик, готов доброволно да ми разнищи теорията на видяното, особено това с енергийния източник. После потърсих в Интернет и попаднах на група, която се занимава с "Onion Drive Double Helix System". Това, което Джеф Саведж (инженер с интереси във физиката) и неговият екип ми разкриха за видяното от мен, се отнася до двигателната система "Онион".  
По-късно много пъти ме питаха извънземни ли са тези НЛО или в тях има хора от ВМС и ВВС, които пилотират тези обратно конструирани кораби тук на Земята? Всичко, което мога да кажа е, че бях "информиран" от един близък човек, който живее в Централна Америка, да гледам небето над Белиз в една определена нощ и това, което видях, беше нова технология. Очевидно той е знаел, че нещо ще прелети по това време над тази територия. Освен това разбрах, че американски военни пилоти ще летят на тази чужда технология. Човекът ме помоли да запазя името му анонимно.
 
Ако някой (физик, учен или който и да е), четейки този доклад, има желание да ме пита нещо относно "Onion Drive System", нека го направи по електронната поща: [email protected]

Информацията, предложена в този уебсайт, дава ново разбиране за методите на задвижване на НЛО, което ще обясни хипербързите им полети, по време на които изстрелват лъч светлина в посоката на движението, върху който яздят - и по този начин биват дърпани вместо бутани. Видео материалът от 90-те, направен от Кларк МакКлеланд (бивш служител на НАСА) и излъчен по британските ТВ програми, показва дърпащата сила на тези летателни апарати. Детайлите са обяснени от изследователската група The Double-Helix "Onion Drive" System, начело с Джеф Саведж (инженер/изследовател) и неговият научен сътрудник Ричард Робсън (физик). Те се свързаха с мен на 18 май 2003 г. Някои от техническите изводи по проекта не са могли да бъдат направен без помощта на Уорен Йорк и д-р Хол Пътхоф (Institute For Advanced Studies - Остин, Тексас) особено нещата около енергийната система.Двигателна система "Онион"

При тази двигателна система създадената сила на дърпането от плазмата може да бъде хиляди пъти по-ефективна от тази на тласъка на реактивен двигател. Горивото е въртящо се плазмено поле в посоката на движението, което прави кратки импулси, създаващи асиметрия в гравитационното поле, а то буквално "изсмуква" кораба.Какво да кажат хората, наблюдавали тези чинии над Европа, Мексико и Белиз, които са заснели и показали на света в кратки филми една нова и грандиозна двигателна система, за която повечето учени изпитват болка, когато трябва да обяснят, че не се подчинява на Нютоновите закони (както ще видите документа на д-р Хол Пътхоф в дъното на страницата). Може би Онион методът е ключът към обяснението на различните НЛО двигатели, появили се в пространството около Земята.

След изследването на обширната техническа инфорамция, предоставена от Джеф Саведж и Ричард Робсън, става ясно въпреки много дизайни на НЛО, че почти всички те споделят общи черти, касаещи енергийния поток и конфигурация, който използват за движение в небето. Вследствие на всичко това, изглежда, че повечето двигателни системи, независимо дали апаратите са дискове или сфери, генерират въртящо се ЕМ поле, което започва от центъра на кораба и се извежда навън, а това разпада атомните частици, създавайки асиметрия респективно позитивните и негативните заряди и също респективно пространството извън кораба. В същото време динамичното ЕМ поле - което се преобръща в поляризирано електрично поле (в центъра на чинията/сферата) - се ускорява и образува вихър или "влакно" в посоката на движение на НЛО.


Според законите на електромагнетизма, веднъж вихровото влакно е създадено, то става много стабилно, заради прищипването на полетата на плазмата (подобно на калъфа на едно току-що образувано торнадо).


Вихровото влакно с неговия потенциален "електрически вакуум" реагира със заоблената метална част на тавана на чинията, за да предизвика реакция в заобикалящия я въздух, съответстващ на формата и ъгъла му (на влакното). Контролът над този важен процес позволява взаимодействие с етерното поле (ZPF/ZPE). Това дава възможност на кораба да манипулира гравитацията.

Пространството пред чинията наподобява на една черна дупка, която я дърпа с чудовищна сила. Но в случая с Онион системата се създава черната дупка от вихровото влакно, съществуваща за мигове, която след изминатия кратък път на чинията изчезва и се заражда следващата... и така нататък до безкрай.

Оттук следва, че свидетелите на този ефект ще наблюдават как чинията изстрелва "енергиен лъч" в посоката на летене - тези последователни снопове лъчи са импулсите на елекрически-поляризираната въртяща се плазма и нейната луминисценция поради екстремно високите температури и високоенергетичните електрични заряди.


Защо само кратки импулси? Нашата планета е кръгла и ако НЛО иска да се движи в орбиталното пространство или горните слоеве на атмосферата, трябва да изстрелва кратки импулси, модифицирайки тяхната насока напред - няколко стотин метра, почти до края на лъча преди следващият (който чинията "язди") от плазменият вихър се зароди, но вече с изменен ъгъл на посоката.

От това което съм виждал до момента, има 3 конфигурации на полет: небесната крива (когато НЛО свети в червено или оранжево); конфигурация на въртящата плазма; конфигурация на свиване на пространството-време чрез гравитационна манипулация (служи за междузвездни свръхсветлинни пътешествия).
Гравитационни сили в самия кораб? Създава се самостоятелно гравитационно поле около самия център на чинията.

Ако трябва да сме точни този лъч на двигателната система на НЛО не е "антигравитация", а работи като създава гравитационно изместване на вълната.


Ако Repulsine на Шаубергер го прави по механичен път, то Онион и конфигурацията с лъча прави същото, но с ток, което му дава предимството да манипулира гравитацията по-далеч. Повече се доближава до Inverse Gravity Vehicle на Джон Сърл и въпреки това е с по-голяма възможност за контрол и същевременно с много по-голяма мощност.


Пол Е. Потър (13 януари, 2004 г.)Превод: Peacekeeper
Редакция: H.
« Последна редакция: Юни 03, 2009, 10:55:41 am от H. »

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Кога и ние ще си направим?
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен lokmar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 239
Когато имаме с какво  :)

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Че какво толкова специално има?
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен lokmar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 239
План и материали нямаме това дето е най-важно   :)

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Майче си прав.А тези картинки са сигурно снимки на SPUER MARIO 4.Материали-жици ,елементи и електроиди.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Това, което видяхте в статията беше приблизителното устройство на това :)

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #142 -: Август 17, 2009, 19:25:28 pm »
Етерни вихри и антигравитационни ефекти в тороидални бобини


Бяха ми показали тороидалните намотки на съвместната научна група, която ги създава в края на 50-те. Използваха плосък проводник за техните две бобини, които бяха позиционирани различно от тези при експеримента на Телос.

Сърцевината беше с квадратно напречно сечение и куха, а коаксиалните намотки навити около нея само по един ред. Едната намотка беше навита наклонена надясно, а другата срещу нея наляво, като в резултат се образува знакът "Х". Кухият профил на сърцевината бе във формата на пръстен по средата с въздушна междина.


Две други плоски намотки бяха навити върху главните намотки в противоположна на тях посока, след което са свързани над главните тороидални бобини , за да оформят полето на навигационния механизъм. Всичко това бе захранено с пулсиращ прав ток (DC) и тороида с диаметър 9 метра създаде поле, което беше 244 метра в диаметър.

Що се отнася до проекта на Лазар, напълно съм запознат с неговите изследвания, но не мога да си спомня името на проекта. Енергийният източник беше от инфрачервените честоти, които директно се преобразуват в електрически заряд чрез трайболуминисцентен оксид, реагиращ в  инфрачервения спектър. Субстанцията освобождава електрони, когато е изложена на инфрачервено лъчение. То е един вид директно преобразуване на ядрена енергия (спин, транслация и радиация) в движещи се електрони.
 
Времето и пространството могат да бъдат повлияни от динамично EM поле, създадено между две захранени с пулсиращ прав ток (DC) тороидални намотки, действащи като "вихров кондензатор" (мечтата на Фарадей). Зарядът на кондензатора по дефиниция е статичен (qq'/s), но когато кондензатора е вихров, то тогава тока е в движение или имаме вече динамичен заряд. Вихровият кондензатор трябва да бъде динамична верига, която съхранява енергията (qq's/t). За да се постигне това, токът трябва да протича в специална реверсивна верига, където слоевете на полето да се наслагват един над друг, оформяйки движещо се поле. Токовете във всички намотки тече в една посока, но с различен вектор на фактора време, така че да не си взаимодействат едни с други. Намотките са навити около плоска повърхност, 6 инча широка, половин инч дебела. Навивките на намотките са с ъгъл 90 градуса една спрямо друга и тока пулсира отначало през първата, а после през следващата. Времето на пулсацията позволява на тока да създаде перфектен на вид индуктор с 0 ома съпротивление (въпреки че не е точно 0, тъй като излъчва енергия).

Вътре в полето малък кораб/чиния с 30 фута в диаметър (9 метра в диаметър)/ ще изпита специфично изкривяване на времето и пространството. Това се случва, когато полето покачва своите нива, така че енергийната плътност на пространството вътре в полето е много по-висока от тази извън него. Колкото по-висока е тя, толкова повече времето се разширява и започва да протича по-бавно от това извън полето. Ако енергийната плътност се намали, се наблюдава обратния ефект .

Един час в поле с висока енергетична плътност се равнява на няколко дена извън него. Това е така, защото времето се измерва с различни пропорции. То няма реално измерение в сравнение с енергийната плътност. Времето е относително като понятие. Ние го  изчисляваме по изминатото разстояние (без значение дали е линейно, кръгово или ъглово), за да установим "времевите" единици. Една секунда може да се отнася към разстоянието, изминато от една стрелка, вибриращ кристал или разпадаща се атомна структура - но всички те са относителни разстояния, ако някой ги сравнява с време. Когато наблюдавате кристал да вибрира "n" пъти, той  е покрил разстоянието "х". Докато е покривал дадено разстояние, друго нещо е покрило друго (било атомни спинове или движение на голям макро обект).  Ако някой каже, че е изминал 1 миля за 1 секунда, тогава той сравнява промяната на неговото енергийно състояние и позиция към разстоянието, което кристалът е покрил, вибрирайки. Времето е чисто съотношение на дължини в относителната маса-дължина-време система.

Всеки може теоретично да прескочи "светлинната бариера" чрез несиметрични двигателни системи. Бариерата (подобно на звуковата) съществува само за тези, които използват симетрична Нютонова тласкаща система. Линейният експеримент Майкълсън-Морли беше направен много пъти и по-късно бе проведен ротационен вариант, който доказа съществуването на етерна ”течност”. Обяснил съм грешката на линейния вариант в моята книга "The Cosmic Conspiracy". Било е просто човешка грешка. И така, докато не се научи човек да създава асиметрично ускорение в течност или поле, не може да се надява да създаде свръхсветлинен двигател.

Лоренц и Фитцджералд са създали преобразуващ фактор след грешно интерпретирания линеен експеримент на Майкълсън-Морли . Намерили са начин как да покажат ограниченията на Нютоновия свят.  Айнщайн го е използвал за своята Е=МС^2 формула. Това може да се докаже чрез елементарна алгебра, както съм го написал в споменатата книга.
 
За да се движим по-бързо от звука в атмосферата без ефекта от преминаването на звуковата бариера , единствено трябва да се създаде зона на ниско налягане пред кораба, така че той никога да не изтласква въздуха пред себе си. Колкото и трудно е за вярване земната пчела се движи точно така. Това е обратно на всички стандартни тласкащи методи на задвижване. Реактивната система изтласква материя (газове например) в посока обратна на посоката на движение, а асиметричните двигатели използват тънък енергиен пулсиращ слой в посоката на движение. Така реактивната система си проправя път, а асиметричната система на задвижване бива приета в зоната с ниско налягане.

Замислете се, корабът излъчва тънък пулсиращ енергиен слой пред себе си и бива засмукван в разреденото пространство, като част от слоя се завърта и добавя към следващия. Така могат да бъдат достигнати невероятни скорости с все по-малко енергия! Това е много по-добро от предложения вариант на Джин Роденбери в Star Trek. Полето изкривява пространството около кораба и позволява преодоляване на светлинната бариера и скорости много, много над нея.

В една книга за НЛО майор Кейхо спомена мистериозния учен, работещ за правителството, който е открил антигравитацията и е отговорен за всички опити с американски антигравитационни летящи чинии. Бил познат като "Лоренцо".

Години наред хората смятаха, че човекът действително се е казвал така, но тези в програмата се смяха на изказванията. Той не е бил г-н "Лоренцо", а Лоренц-О (Lorentz-O). Това е оригиналната плазмена летяща чиния, построена от американци и наречена по този начин, защото горещата плазма около кораба бе ускорявана от Лоренцовите сили, генерирани в тороидалните намотки. Лоренц-О беше наелектризиран, приличащ на поничка летателен апарат, отдалеч изглеждащ като светещо димно кръгче.

Може да експериментирате с Лоренцовата сила, използвайки чаша солена вода, медна или алуминиева лента, оформена като цилиндър, игла и правотоков (DC) източник, 20 ампера (като на електрожена) и силен пръстеновиден магнит близо до средата на чашата, но извън нея. С щипката хванете тръбичката, а отгоре леко потопете иглата.


ВНИМАНИЕ: водата се нагрява изключително бързо. Ще започне да се йонизира и върти, като ще излизат мехури. Образува се нискотемпературна плазма и трябва много да се внимава. Аз използвах магнит от високоговорител и кварцова тръба. Това е най-близко до оригиналния дизайн на плазмената чиния. С тази конфигурация водата ще се върти в тръбата като торнадо.


Източник: http://www.bibliotecapleyades.net/archivos_pdf/antigravity_deyo.pdf

Превод: Peacekeeper
Редакция и оформление: integrall
« Последна редакция: Август 18, 2009, 10:33:59 am от Peacekeeper »

Неактивен NAUTILIUSX

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #143 -: Януари 17, 2010, 00:12:37 am »
Моето убеждение е че вакуума не е празен а действително е запълнен от плътно разположени микровихри с електромагнитни свойства всеки от който представлява микрообласт съставена от три измерения, въртяща се спрямо всички други и така въртенето и движението на една микрообласт от пространството спрямо другите такива определя и четвъртото измерение което е  времето. Разбирам че това е преди всичко една теория но за мен тя е достатъчно реалистична в описването на света ни като такъв.

Здравейте , стана ми много интересно и не съм се занимавал с физика  - но искам да запитам не сте ли си задавали въпроса какво е всъщност представлява времето  .

" Ами ако е просто мерна единица .  реално погледнато аз мисля че то не съществува а е просто вид мерна единица  за събитията или ориентир както са единиците kg , или mm  за да се изрази просто самата материя .
Тъка че времето не би могло да бъде съставна част  , но това е лично мнение "

Просто ми е интересно  .
Предварително благодаря.

Неактивен Ken1

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #144 -: Януари 17, 2010, 10:13:42 am »
Здравейте , стана ми много интересно и не съм се занимавал с физика  - но искам да запитам не сте ли си задавали въпроса какво е всъщност представлява времето  .

" Ами ако е просто мерна единица .  реално погледнато аз мисля че то не съществува а е просто вид мерна единица  за събитията или ориентир както са единиците kg , или mm  за да се изрази просто самата материя .
Тъка че времето не би могло да бъде съставна част  , но това е лично мнение "

Просто ми е интересно  .
Предварително благодаря.

Секундата минутата часът са мерни единици за времето. А самото време е четвърто измерение. Метъра, милиметъра са мерни единици за измерване на дължина или за преместване в триизмерния ни свят. Същото е и с времето то е величината която определя изместването ни в четвъртото измерение. За мен времето съществува когато има съзнание което да го наблюдава ако няма кои да го наблюдава няма и кои де си измества в четвъртото измерение значи е в застои или просто няма време.

П.П. И аз не се занимавам с физика така че мога да греша за всичко  :)     


Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #145 -: Март 03, 2010, 09:55:56 am »
Вихров кондензатор - двигателят на НЛО:

Зареждате първата намотка. След като натрупаният заряд се разреди във втората намотка, влага се електроенергия на серии от източника на ток, повишавайки вихъра. След това втората намотка се разрежда обратно в първата и отново се подава ток на серии във втората. Вихърът нараства. Повтаряте това докато дойде време load switch-ът да отведе енергията.

Внимание: Игра с високоенергийни кондензатори води до фатален край при неопитни хора. Не опитвайте, ако не сте сигурни.
Второ предупреждение: Прекалената индукця може да ви навреди. Ще изгорят прекъсвачите и източника на напрежение. Ще ви настигне и убие. Не го правете у дома.

Цитат от друг човек:

Един кондензатор запазва заряди на относително разстояение от други. Те са статични докато нещо не ги задвижи. Обикновен заряд се обозначава като Q/s, където "s" е разстоянието до неговия противоположен заряд.

Веднъж зарядът в движение, имаме Q/st или Q/v. Един ампер е функция на Q/v, където зарядите извършват движение за единица време. Когато токът потече в проводник, се продуцира магнитен вихър. За да направите вихров кондензатор, ви трябва някаква затворена верига.

Обикновените кондензатори запазват статичен заряд. Вихровите съхраняват динамичен заряд.

Усучете 2 плоски намотки около кух индуктор (с въздушна сърцевина, за да може полето да "диша") под формата на поничка. Усучете намотките така, че техните вериги да направят хиксове на повърхността на индуктора. Тогава пускате пулсиращ прав ток в първата, с леко забавяне го пускате да тече  и във втората, докато първата се откъсва от източника на напрежение, но свързана във фаза успоредно със втората. Така се постига "гонене на опашката" на заряда във вихъра, в самия индуктор и около намотките...

Полученият магнитен вихър се простира на десетки до стотици метри в диаметър, което доказва, че Фарадей е бил прав. При правилно подреждане на всичко, полето има невероятни странични ефекти като взаимодействие с гравитацията.

Моля да извините за лошата скица. Двете намотки споделят един индуктор, който има  куха сърцевина, за да диша.

Нагласеният тайминг на правотоковия източник позволява пулсацията на всяка намотка да създаде магнитно поле, което да съранява енергия като кондензатор.

Превод: Peacekeeper

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 008
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #146 -: Януари 16, 2011, 15:45:14 pm »
<a href="http://www.youtube.com/v/dEdu6j0jB1Y?version=3" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/dEdu6j0jB1Y?version=3</a>

Инфо:  Владислав Карабанов , http://ufopass.com/ru/video/

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 008
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #147 -: Април 08, 2011, 17:51:10 pm »
<a href="http://video.rutube.ru/5c12429ce5b80400d0dff879d29bb9b9" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://video.rutube.ru/5c12429ce5b80400d0dff879d29bb9b9</a>  <a href="http://video.rutube.ru/1370efd2c761b7e0fd3f072324e8830a" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://video.rutube.ru/1370efd2c761b7e0fd3f072324e8830a</a>

Още инфо

 

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 008
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #148 -: Април 08, 2011, 20:57:01 pm »
Летящите Чинии на Илюминатите - Владимир Терзийски

Книгата запознава читателите с елементарната теория и практика на жироскопните антигравитационни двигатели, 
разбулвайки най-накрая великата енигма на антигравитацията.

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 008
Re: Ноември-Декември - 2006: Системи за движение на НЛО
« Отговор #149 -: Април 09, 2011, 13:21:03 pm »
Гравитацията и способи за нейното преодоляванеДелта конфигурацията се използва за междузвездни полети.

Дисковидната конфигурация - за полети над повърхността на планетите.
При вертикална пулсация на усилвателите й с честота  7,46 Hz чинията
виси над земята и става невидима.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
4329 Прегледи
Последна публикация Юни 04, 2006, 15:19:05 pm
от Eon
90 Отговора
28546 Прегледи
Последна публикация Февруари 02, 2010, 19:48:13 pm
от merulious
7 Отговора
3453 Прегледи
Последна публикация Март 15, 2010, 21:59:50 pm
от Guns N' Roses
26 Отговора
12302 Прегледи
Последна публикация Август 30, 2010, 12:50:27 pm
от WhiteKnight
39 Отговора
14911 Прегледи
Последна публикация Октомври 18, 2006, 13:20:57 pm
от Mirotvorec

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27