Ще направя малко отклонение преди да продължа с текста. Браво, но не за това, което си намерил. Трудно се преценява човек, когато не е пред теб, и когато не разговаря с него. По въпроса за пророците имам особено мнение за способностите им да предвиждат. Става въпрос за такива като Нострадамус, баба ви Ванга и подобни. Та тяхната работа е като да стрелят с автомат срещу близката тълпа - все някого ще уцелят. Не знам кой е този пророк Жорж, но мисля че познавах от мрежата този – Аз съм сега. Сега има нов сайт и нов псевдоним – Ник сега. Във връзка с човечеството има един въпрос, на който няма кой да отговори – колко са човеците на земята сега. Колко са хората се знае – има официална статистика.
Един документален филм на академик археолог-праисторик Васил Николов разказва за едни от разкопките по нашите земи, че всички били много учудени от откритията си. От преди около 8000 години до около преди 6000 години на него място е имало постоянно живот, без никакви катаклизми и прекъсвания. Две хиляди години мир и спокойствие. И това е до преди 6000 години, когато се появяват там първите вируси и паразити в човешки облик. Надявам се, че всеки знае последвалата история на деградацията до сега.
Като казах, че като резултат, този който прилага стъпката, ще има всичко необходимо, никъде не съм споменавал, че ще е без усилия. Това за постигането без усилия е от простотиите на духовните практики, с които нямам нищо общо.
Тези значения за 33 точка съм изкарал от речниците. Както се вижда, някои от думите от обичайните преводи съм ги разделил, и са се получили още повече думи. Реално в жълтите листи текста е на срички, и няма правило коя сричка с коя трябва да се събере.
ви – окото, преди, летене, планиране, отделно, разделям, отвън,
тарка – да говоря, да разсъждавам, да обсъждам, да се съмнявам, да се опасявам, да правя заключения, за заключение, за причина, обмисляне, логически разсъждения
витарка – разсъждение, обмисляне, съмнение, дискусия, разглеждане на вероятности, предвиждане, предположение, въображение, внимание,
баадха – да се съпротивлявам, да се противопоставям, да се премахне, да дразни, пречка, опровержение, потисничество, съпротива,
баадхана – пречка, противопоставяне, отстраняване, анулиране, опровергаване, оспорване, противоречие,
прати – преди, противоположен, насрещен,
срещу, обратно, назад, на всяко място,
пакша – част, страна, да приемеш, страна на уравнение
па – въздух, вятър, пиене, охрана, защита, запазване, управление, подхранване,
кша- мълния, демон, поле, земята, загуба, изчезване, унищожение,
бхаава – състояние, смисъл, цел, намерение, начин на действие, поведение, действие, движение, позиция, начин на съществуване, битие, случване, възникване,
на. - да се подчинявам, покорявам, да подчини, да се огъне, причина да потъне, отстъпвам, подреждам, за предотвратяване, бъди склонен,
ви та рка баа дха не пра ти па кша бхаа ва на. -33
Ако някой има желание, може да се пробва да сглоби точката. Дал съм всичко необходимо в този и в предишния пост.