Автор Тема: Началото на човешката цивилизация  (Прочетена 4575 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Noris

• Пишещ
  • Публикации: 612
Re: Началото на човешката цивилизация
« Отговор #30 -: Август 16, 2024, 18:11:30 pm »
Цитат
Всеки има всичко необходимо за живота му на земята, и във всеки един момент то му е под ръка. Ако следваме своят път, ще виждаме и намираме своите неща. Отделен е въпроса дали искаме да следваме своя път, или гледаме към живота на другите. Следването на собствения път е рядко явление. Обичайното в живота е завистта и кражбата. Кражбата на вещи е най-малкия проблем. Но когато все пак става въпрос за вещи и реалната им стойност – десетте лева на един човек не са равни на десетте лева на друг човек.

Много грешен подход на ума, ако това си имал предвид под коментара ми.
Как ще докажеш с този текст примерно, че никой вече не иска да се ражда, като човек?! Сега се  сещам, че матрицата по време на санскрита е била друга.
Още повече с вещи да ни занимаваш.
Мен лично ме интересуват 3 неща и дано ги има в текста.
Може ли човек да прекрати инкарнациите си в човешко тяло и как?
Ако не може , какви алтернативи се дават?
Ако примерно желанието ми да остана на Земята е да съм примерно, лястовица, птица...с крила, да не ме карат по 2-3 часа
на летищата да чакам с куфари. И на всеки 5 години да ме идетефици рат с отпечатък за лична карта и международен паспорт....
Е, тва за сега е достатъчен, приор да не си човек.
Подсети ме и за един тук съфорумник, където ми направи забележка, че не различавам бозайниците и че човекът е също бозайник. Да - но някой да е виждал на бозайник в гората да му направят тоалетна и да му искат 1 евро за нея, ами правете си изводите, докъде ни е докарал "умът " и развитието ни.

« Последна редакция: Август 16, 2024, 18:19:22 pm от Noris »

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #31 -: Август 19, 2024, 09:50:16 am »
Имах един буден сън тези дни, че демографския срив на човечеството ще сринат монополите. И за тва чукнах в гоогле и пак Мъск ми излезе с притесненията си.

Цитат
.https://trud-bg.cdn.ampproject.org/v/s/trud.bg/amp/%D0%BC%D1%8A%D1%81%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B8%D0%B2-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQIUAKwASCAAgM%3D#amp_tf=%D0%9E%D1%82%20%251%24s&aoh=17240493058079&csi=1&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Ftrud.bg%2F%25D0%25BC%25D1%258A%25D1%2581%25D0%25BA-%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B4%25D1%2583%25D0%25BF%25D1%2580%25D0%25B5%25D0%25B4%25D0%25B8-%25D0%25B7%25D0%25B0-%25D0%25B7%25D0%25B0%25D0%25BF%25D0%25BB%25D0%25B0%25D1%2585%25D0%25B0%25D1%2582%25D0%25B0-%25D0%25BE%25D1%2582-%25D0%25B4%25D0%25B5%25D0%25BC%25D0%25BE%25D0%25B3%25D1%2580%25D0%25B0%25D1%2584%25D1%2581%25D0%25BA%25D0%25B8-%25D1%2581%25D1%2580%25D0%25B8%25D0%25B2-%25D0%25B2-%25D1%2581%25D0%25B2%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25B0%2F

Предприемачът Илон Мъск предупреди, че човечеството е изправено пред заплахата от голяма демографска криза.

„Най-голямото предизвикателство, пред което е изправено човечеството, е демографският срив“, написа Мъск на своята страница X.

Преди това предприемачът заяви, че цели нации могат да изчезнат поради демографски проблеми. Културите на Италия, Франция и Япония също са застрашени, както отбеляза Мъск.

Може би си търси работници и предприемачи  да изградят проекта му на Марс  и за тва е загрижен за популацията на Земята  и демографския срив, като проблем за развитието на проекта му;

Неактивен Noris

• Пишещ

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #33 -: Август 21, 2024, 10:21:44 am »
Препоръчвам във връзка с темата началото на човешката цивилизация един филм с Бъд Спенсър - Банановия  Джо , кога и как се е изродила човешката цивилизация. без извънземни.

:D

https://videa.hu/videok/podcast/banana-joe-1982-1-banan-ct2lCgb2pWz5VOHx
« Последна редакция: Август 21, 2024, 10:49:56 am от Noris »

Неактивен patanjali

• Четящ
  • *
  • Публикации: 27
« Отговор #34 -: Август 23, 2024, 12:37:07 pm »
Аз бих препоръчал и филма Идиокрация.
Преди много години имаше в мрежата само един препис на текста, незнайно кога и откъде е правен, тъй като не е датиран. Забравил съм каква му беше историята през последните два века, но накрая се озовава във Великобритания. Жена ми, след дълго търсене,  намери местонахождението му. Намира се в склада на една медицинска организация, които са събрали колекция от още около 40000 древни текста. На сайта на медицинската организация бяха публикували снимки на някои от текстовете. И с тези снимки от сайта е разпространен в мрежата. Забравих името на организацията, и след години правих опити да намеря сайта им, но без успех. Аз имам снимките на текста, така че не ми е важно да ги намирам отново. Това е снимка на първият лист.
[ Гостите нямат право да разглеждат прикачените файлове ]
 Още в началото ми направи впечатление, че сричките са написани отделно, а не както обичайно се пише слято, както на тази снимка:
Това е Йога Бхашйа на Вяса, който първи се опитва с коментарите си да обясни какво пише в текста. От тогава до сега всички преводи и интерпретации се базират на смисъла и посоката, дадени от неговите коментари.
  В текста от първата снимка сричките са написани разделено, както се е пишело с брахми шрифт – писмеността, използвана преди да се появи деванагари. Ето като на тази снимка:
Това е част от Риг Веда.
Още в началото си изградих теорията, че първоначално се е говорило сричково, тоест сричката е била дума, като на по-късен етап са започнали да обединяват сричките в сегашните думи, като обикновено думата е приемала значението на едната сричка, или е получавала ново значение. Няма отделни букви в санскрит, освен гласните – А, Е, И, О, У, Л, Р.  Има двойно А, И и У, и два различни символа Р и два различни Л. Основните съгласни са съставени от съгласната и А – БА, ВА, ГА, ДА и т.н.
Има определени символи, които се добавят и променят примерно – БА на БИ, БИИ, БЕ, БО, БУ, БУУ, БАИ, БАУ или премахват А от сричката. В почти всички случаи комбинацията в сричката е от една или повече съгласни и гласна. Гласната в сричката променя смисъла й като с тази:
да – предоставяне, подарък, дарение, даване, предоставяне, разделяне, чупене, пречистване, причиняване, запазване, грижа,
даа – да дадеш, да вземеш, да получиш, давам, предоставям, дарявам, предавам, правя, причинявам, изпълнявам, предизвиквам, защита, отбрана, прочистване,
де – да запази, да цени, да защитава,
до – да отрежеш, да разделиш, да косиш, да жънеш,
ду – да изпитваш болка, да причиниш болка, безпокойство, изгарям, поразявам, унищожавам, измъчвам, да бъдеш засегнат, лошо,
но още не съм установил логиката на изменението, тъй като една сричка може да има 13 вариации, и между значенията които извличам от речниците често няма връзка, или пък някои срички липсват в речниците. В горния пример не са всички значения от речниците, а съм извлякъл само съществените. В предишните постове съм дал пример със всичките значения на една дума само от един речник.
Комбинациите на сричките в текста са около 450. Работи се по възстановяването в три посоки – на срички, на думи и комбинирано. Има едно правило за реда на съставяне на фраза или изречение – започва с целта или важното. Ние се изразяваме обикновено така – Ще отида до магазина или Ще напиша разказ. В текста ще е написано така – До магазина ще отида или Разказ ще напиша.
« Последна редакция: Август 23, 2024, 13:06:30 pm от patanjali »
Анатолий

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #35 -: Август 24, 2024, 13:55:10 pm »
Всъщност да те попитам какъв е смисълът да възстановиш този сричков текст?
Ще възстановиш ли човечеството?
Цитат
.Комбинациите на сричките в текста са около 450. Работи се по възстановяването в три посоки – на срички, на думи и комбинирано. Има едно правило за реда на съставяне на фраза или изречение – започва с целта или важното. Ние се изразяваме обикновено така – Ще отида до магазина или Ще напиша разказ. В текста ще е написано така – До магазина ще отида или Разказ ще напиша.   

И тук каква е разликата?

Цитат
.Ние се изразяваме обикновено така – Ще отида до магазина или Ще напиша разказ. В текста ще е написано така – До магазина ще отида или Разказ ще напиша.   

И в двата случая трябва се отиде до магазина и да се напише разказ?!
Къде е разликата?!...
« Последна редакция: Август 24, 2024, 14:08:36 pm от Noris »

Неактивен patanjali

• Четящ
  • *
« Отговор #36 -: Август 24, 2024, 20:30:58 pm »
  Какво трябва да му се възстановява на човечеството, и защо аз да искам да го възстановявам. Възстановявам този текст основно за себе си, а после и за тези които искат да го използват. В случая не възстановявам сам, а с помощници.
  За подредбата - в този случай ударението е върху целта или важното, а не върху действието. Това е важно за възстановяването, тъй като в многото значения на една дума има и глаголи, и съществителни и прилагателни. Така по-лесно ще отсея съществените значения, и по-лесно ще разбера каква е думата на определеното място в текста.

Анатолий

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #37 -: Август 24, 2024, 20:37:23 pm »
Цитат
. За подредбата - в този случай ударението е върху целта или важното, а не върху действието

А,  каква е целта и кое е важното ?!

Цитат
  Както казах вече, целта ми е друга, но ако някой иска да рови по речниците, за да си търси някакви думи, или пък иска да превежда някакъв текст от санскрит, мога да го насоча.

Най - добре е директно да си кажеш целта, а не само да я загатваш. И без тези йероглифи и текстове ще я разберем, ако я формулираш ясно.

« Последна редакция: Август 24, 2024, 20:52:16 pm от Noris »

Неактивен patanjali

• Четящ
  • *
« Отговор #38 -: Август 24, 2024, 21:16:29 pm »
 Ами който е чел внимателно, би трябвало да е разбрал целта ми. Писал съм я в предишните постове. Имам нужда от помощници.
Оказа се обаче, че по-важно е да върна обратно тези, които са ми помагали през годините. Същите имат голямо предимство, тъй като са запознати с много неща около текста и възстановяването му. Пиша, и ще продължавам да го правя, в случай че някой прояви интерес. 
Анатолий

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #39 -: Август 24, 2024, 21:21:25 pm »
Цитат
.Какво трябва да му се възстановява на човечеството, и защо аз да искам да го възстановявам. Възстановявам този текст основно за себе си, а после и за тези които искат да го използват. В случая не възстановявам сам, а с помощници. 

Да така е.
Може би темата трябваше да има заглавие възстановяване  на санскритски текст с помощници, а не началото на човешката цивилизация.

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #40 -: Август 24, 2024, 21:24:00 pm »
Целта ти е текст да възстановиш?
И..... какво става после, след възстановяването ?!
« Последна редакция: Август 24, 2024, 21:34:12 pm от Noris »

Неактивен patanjali

• Четящ
  • *
« Отговор #41 -: Август 24, 2024, 21:52:35 pm »
 И за това съм писал, че обмислям за отклонението да отворя друга тема, но така и си остана. Но може би наистина трябва да отворя нова тема. Но и без това всеки чете това, което му се чете и докъдето му се чете. А на теб за какво са ти тия толкова много въпроси, на които и без да питаш, можеш да намериш отговорите?
Анатолий

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #42 -: Август 26, 2024, 21:09:28 pm »
Лично аз изходих от първия ти пост за извънземните и за това те натоварих с въпроси. За, което се  извинявам .
Цитат
Срещал съм твърдения, че светлите очи имат извънземен произход, и допускам че може да е вярно. Това би било възможно, ако извънземните имат визуална и физиологитеска прилика с местните, и някои от тях са се смесили с местните. Обикновено дете със светли очи се ражда, ако майката е със светли очи. Може да има връзка с това, че рисунки и амулети от тази цивилизация са на богинята майка. Това е първата загадка./quote]

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #43 -: Август 26, 2024, 21:46:48 pm »
Но, какво примерно мислиш за цветята и техните цветове?
Примерно розите имат огромна гама от цветове ...бяло, жълто, розово, оранжево..., теменужките също. Ирисът на птиците също има различен цвят?;
Извънземните ли са ги инсталирали на Земята ... :unknown
« Последна редакция: Август 26, 2024, 22:00:23 pm от Noris »

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #44 -: Август 28, 2024, 20:51:43 pm »
Цитат
Неактивен patanjali

Началото на човешката цивилизация
Цитат
В написаното по-долу ще изложа научни факти и предположения, затова четете внимателно. Да се ровя в миналото е едно от любимите ми занимания, но е странично, въпреки че има връзка с основното. Основната ми цел са мъртвите езици, и най-вече протоезика.
И така. Преди около 10000 години, а възможно и да е по-рано, около езерото Черно море, каквото е било тогава, се поставя началото на човешката цивилизация. Няма яснота кога е започнало

Има ли хора, които вярват в тази версия,?!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27