Автор Тема: Българи, които са решили да се завърнат в Родината си  (Прочетена 5131 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Noris

• Пишещ
  • Публикации: 683
Стана ми много тъжно тези дни, когато разговарях  с българи, които са решили да напуснат странство, за да си намерят работа и покой в родината си
От една страна ми бе интересно и  любопитно как ще се справят с финансите и доходите си.
Казваха, че са намерили ниша и бизнес, от която винаги ще печелят.

""''
И ви споделям директно бизнесът им:.
Останах втрещена! Мислех, че ще възобновят земеделието...и производството на полезни неща за човекът, но се оказа че те нямали знания за земеделие ..и т.н.
просто решили да инвестират в ЦПУ- машини, които са свързани с военния завод за оръжия в Арсенал   Казанлък. Давали им много пари . Те ще им предоставят машините, и знанията  за  да обработват продуктите, които са им нужни за оръжейния бизнес
Също, като онзи Нахутъл,.който се завърнал в България за да обучава хората в курсове и военни тренировки...

Ужасно е !
Че са лишени от мъдростта на  разума и знанието да творят и създават!
А са изпратени да разрушат създаденото с оръжия!
« Последна редакция: Юни 02, 2023, 19:57:39 pm от Noris »

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
От 7.5 години съм щастливо завърнал се в България.
Не ора и не копая.
Данък обществено и форумно мнение не плащам.

Не мисля, че е етично да се съдят другите кога да се връщат и кога не. И какво да правят.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Noris

• Пишещ
Танграта, не знам ти какво точно имаш в предвид , критикувайки ме за споделено мнение, че.не съм достатъчно етична към тези които се завръщат.
Добре дошли мога да кажа!
Но без да размахваме томахавки, оръжия и тем подобни теории да внасяме.
И онези " образованите"  от ПП...в Харвард , като ги пратиха в България, защо не се съобразяват с етиката на цялостното население на България.
Примерно аз не искам да участвам в техния сценарий. Но те деликатно те вкарват в него без да си съгласен. И говорят без всякакъв морал и етика,че ние всички сме ЕС и НАТО. Но, ние не сме. Или поне аз не се вмъквам в проекта им.
Създават политически цирк. Ние сме ЕС...ние сме НАТО...ще пращаме оръжия на Украйна.....
Трябва да продължим промяната.

Къде е етиката?..Морала..?!
****"
На тези прибрали се емигранти?;

Лично аз, не съм съдила никой тук във форума . Изказвала съм мнения, за които отговарям винаги

Криптирах директно възвърналите се в България българи, които се захващат с окръжеен бизнес на територията на България?!
Не споменавам имена ...а и те не четат форуми за конспирации и извънземни технологии.
Просто са решили , че с този си бизнес ще станат богати и щастливи временно, понасящи си кармично и родово последствията

Неактивен Noris

• Пишещ
В този случай, Радев тези дни се оказа прав.

****"
Радев обвини правителството, че защитава чужди интереси, като помага на Украйна

https://www-svobodnaevropa-bg.cdn.ampproject.org/v/s/www.svobodnaevropa.bg/amp/radev-zelenski-poseshtenie-ukrayna-pomosht/32496537.html?amp_gsa=1&amp_js_v=a9&usqp=mq331AQIUAKwASCAAgM%3D#amp_tf=%D0%9E%D1%82%20%251%24s&aoh=16891759255764&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&ampshare=https%3A%2F%2Fwww.svobodnaevropa.bg%2Fa%2Fradev-zelenski-poseshtenie-ukrayna-pomosht%2F32496537.html

Може би ако има силата на властта си и Духа, да спре предприемачите на оръжия в България, ще спре и доста от нищетата на българина.
Вместо да допуска инсценирана информация от медиите с  инфлации и недостиг на храна на планетата, климатични аномалии и промени...и т.н.Радев, би могъл да промени сценария , поне докато е на власт.
Може да забрани примерно да се произвеждат Муниции и всякакво оръжие на територията на България.
И да замени фирмите на оръжейния бизнес с министерство на щастието,като в Бутан примерно. Обучение на военни, как да са щастливи,.без оръжия и боеприпаси.
« Последна редакция: Юли 12, 2023, 19:02:53 pm от Noris »

Неактивен Noris

• Пишещ
« Последна редакция: Юли 12, 2023, 19:39:33 pm от Noris »

Неактивен HomerCat

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 389
  • Vертикална Zеница и злобна душица...
Наистина е време резидент радев да се завърне в родината си,за да му връчат орден за заслуги.
(Малките букви не са правописна грешка.)

А на теб,Норис - поощрение:

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Noris

• Пишещ
Явно, Арсенал отчайва текущите работници, завърнали се в България от Германия

В Германия имат поръчки до 2027 г.
Но и тук много хора отказват да сътрудничат в производство на ракети и муниции .

;)

Дай, Боже  :), ги прекъснем;

Неактивен Noris

• Пишещ
Diel Energie
Rohrbach an Pegnitz...

През втората световна война
Създавали за Хитлер оръжия.
Сега в Украйна, пращат!

Неактивен Noris

• Пишещ
Явно, Арсенал отчайва текущите работници, завърнали се в България от Германия

В Германия имат поръчки до 2027 г.
Но и тук много хора отказват да сътрудничат в производство на ракети и муниции .

;)

Дай, Боже  :), ги прекъснем;

Честно казано, не очаквах подобен успех.
 Но за същите, които писах вече си търсят нормална работа в България и ЦПУ- тата на Арсенал са явно за отпадъчните острови на Гана...

Неактивен Noris

• Пишещ
« Последна редакция: Април 09, 2025, 22:02:57 pm от Black Adder »

Неактивен Noris

• Пишещ
Извинявам се за последния линк. Но, нещо не се е получило при копи пейста и на мен не ми се отваря, така че може да бъде изтрит. Като предистория имах предвид това:
( И го копирам директно)

:::::

Арсенал-Казанлък

Тип
Акционерно дружество
Индустрия
25.40. Производство на въоръжение и боеприпаси
Основаване
1925 (ДВФ-Казанлък)
1989 (Арсенал)
Седалище
Казанлък,  България
Служители
10 500
Продукти
Оръжие, боеприпаси
Годишни приходи
452 млн. лв. (2016)
Чиста печалба
82,2 млн. лв. (2016)
Сума на баланса
507 млн. лв. (2016)
Собственик
Николай Ибушев и др.
Уебсайт
arsenal-bg.com
Арсенал в Общомедия
С около 10 500 служители (2018) е най-големият работодател в страната (извън управлението).[1] Произвежда основно стрелково и артилерийско въоръжение, боеприпаси, барути, капсули, пиротехнически изделия, твърдосплавни инструменти и др

Неактивен Noris

• Пишещ
ИСТОРИЯ

спортни и ловни самозарядни карабини се произвеждат в 2 калибъра – 7,62 и 5,56 мм, както и самозарядни карабини с едноредов пълнител. Освен външно видоизменените пистолети в 2 калибъра, „Арсенал“ създава и свой картечен пистолет „Шипка“. Разработени и усвоени са 60 мм и 81 мм минохвъргачки, както и 60 мм, 81 мм, 82 мм и 120 мм мини. Интерес предизвикват 23 мм и 30 мм изстрели с повишена бронепробиваемост, 40 мм шестцевна гранатохвъргачка „Лавина“ и новите подцевни гранатомети по НАТО-вски стандарт, както и различните видове гранати за тях. С арсеналска бойна техника е оборудван и уникалният по рода си мобилен комплекс „Нинджа 1М“. В процес на разработка е нова модернизирана 23 мм зенитна установка с компютърна система за управление на стрелбата. Производството на ловни патрони, боеприпаси, барути и пиротехнически изделия се разширява според търсенето и изискванията на пазара. Новост в производството на фирмата са противоградовата ракета „Лазур“ и радиалната пробивна машина РБ-32.

В резултат на новата ориентация на предприятието към интелектуалните новости се открива нова производствена единица, която съвместно с френската фирма „Recif“ и представители на нейния филиал „Sirob“, Беларус, произвежда детайли за роботи-манипулатори с приложение във високотехнологични процеси.

Неактивен Noris

• Пишещ
Дали някой в България се е запитал на кого в домакинството, семейството, държавата , му е нужно стрелково и артилерийско въоръжение, боеприпаси, барути, капсули, пиротехнически
 изделия....и т.н....
Че и работници си търсят  8)

Неактивен Noris

• Пишещ
https://podmosta.bg/filmat-yatagan-absurd-na-realnostta/

Ако искате истински да се посмеете и да видите каква е истината в държавата и политиката, борбата с тероризма, препоръчвам филма '''Ятаган ''' Наскоро ми попадна и е български филм, героите на филма са
не  действителни  . Глупостта и наглостта в държавата, на медиите и министрите.
Също и къде и как отиват фондовете на секретните организации  и ЦРУ в Брюксел и ЕС .
Просто трябва да могат да говорят глупости.
 :D
« Последна редакция: Април 11, 2025, 18:16:15 pm от Noris »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27