А в Отвъдния, или в невидимия свят, няма материя. Тези физични закони действат само в този свят, но не и в Онзи.
Как би могъл някой да знае как е в "отвъдното",бидейки
тук?
Този модел ми е интересен,но не се чувствам технически подготвен да го подкрепя аргументирано.Но като неспециалист - изглежда ми реалистичен,в смисъл - имащ право на съществуване като хипотеза.
... От това следва, че може да има други подобни енергийни импулси със сходни или различни свойства, но изместени под определен фазов ъгъл един спрямо друг, това от своя страна дава предпоставка за обяснение на така наречените „паралелни светове“, където може да има n-брой , материални светове, но изместени под някакъв фазов ъгъл. .. И аналогията на многоизмерността на тези светове съответно, която можем да си представим чрез "десетичния брояч на Джонсън", например, който създава електрически импулси, изместени под определен фазов ъгъл един спрямо друг [всеки материален свят е аналогичен на отделен импулс в серията]
Доколкото,ако съм схванал правилно, всички "отвъдни" светове са материални,но са отвъд непосредственото ни възприятие поради споменатото фазово изместване,което ги прави "отвъдни".Следователно,за хипотетичен обитател на един от тези светове,всички останали,включително нашия,са "отвъдни" от негова гледна точка.
Този модел ми изглежда като косвена улика,че има обективна реалност,която е мултифацетна/или многоаспектна,като всеки аспект е със своите "координати на фазово изместване".
А казано с друг,нетехнически изказ - всеки свят има фиксираност на своето "тук - сега" чрез "събирателната точка" на съзнанието ,което го преживява/изпитва.
x_name41 като автор на този модел може да каже доколко адекватен е моят коментар.