Автор Тема: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки  (Прочетена 698 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HomerCat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #15 -: Март 19, 2021, 10:12:52 am »

Може и да греша,но когато срещам подобни твърдения(които все пак са ми интересни като произход,от психологическа гледна точка):

Всичко съществува в нашето съзнание или ум.

едвам се сдържам да не напиша нещо такова:

Залъгвате се с глупости.


Но се сдържам - в случай,че греша.
Може би е по-удачно в една тема с примерно заглавие "Въведение в психология на философията за начинаещи",да задам въпроса "А къде съществува вашето съзнание или ум?".

Но тук продължаването на този мисловен ред би ме отклонило от темата,затова след прекъсване за "събиране на ума",ще опитам да продължа с нещо от Jurgen Ziewe.


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Noris

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #16 -: Март 19, 2021, 16:17:34 pm »
Има един остров в индийския океан , нарича се Северен Сентинел. В статистиката на Земята се води за един от най-опасните острови.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD_%D0%A1%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BB

Не обичам да използвам много уикипедия, защото верността на информацията там е 30% към 70%, в полза, примерно , в случая ( не на острова  и населението му което го населява хилядолетия там, а на Wiki / уикепидия = ( съвкупност от мнения на граждани от различни  народности, живели през различни Еони и Епохи на Земята, но без лични преживявания по въпросите, които споделят там за острова местните..примерно..които нямат телефони и интернети, а стрели..) .

И в случая, понеже нямат достъп  до този,
остров , там,каквито и да са учени и експерти, правителстава ( наблюдатели ),
ги наблюдават с " дрон"  :D

Защото всеки един смелчага, и учен опитал се от любопитство  да влезе на територията им, като изследовател или авантюрист.. по " интелигентено матричните въпроси бива прободен със стрели от тях.." ..."
Разбира се :
*Не, че не могат да им унищожат острова, ако пожелаят това..., но явно не това е целта, за това са ги  оставили  под защита на Индия и Юнеско", да съществуват, като нещо отделно от цивилизацията ни.

Притеснявам се как все още  психопатите и вирусолазите от правителствата, като Меркел, Спан, Дростен, Шрьодер....не са открили   мутации на вируси на този  остров и не са   им обявили диктатура , не са им отворили училища или университети , дори и дигитално ( Само вече), не са им открили ,болници и обучили медицински персонал  с бели престилки и наморници . О,  СЗО и Робърт Кох Институт, нещо сте пропуснали във връзка с цивилизациите и короните..?!..

Е, мисълта ми беше, че  там " Матрицата не съществува "

Неактивен Brahman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 42
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #17 -: Март 19, 2021, 16:28:28 pm »
Благодаря за информацията, Норис. Когато дойде време за концлагерите, може да се преместим на този остров. 8)

Неактивен HomerCat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #18 -: Март 20, 2021, 10:38:35 am »
Отново за Играта
Някои от елементите,от които си сглобих концепцията,защото не правя нищо оригинално,само своя интерпретация.

Има една книга на Збигнев Бжежински - „Голямата шахматна дъска“ - Укипедия - там изразът „голямата игра“ е линк,показващ кой го е измислил и какво означава.Геополитиката може да се сравни и с шах,и двете са вид  „състезание за успех или превъзходство, изиграно според правилата“ (Отговор #6).При геополитиката стремежът към превъзходство произлиза от драйва за оцеляване на големи полит.структури,които пак са форма на „хора заедно“.
Например,т.нар. „Западен блок“ надживя „Източния“,но не успя да надживее Русия,което сигурно им бърка в...душиците (ако имат такива).

Книгата,от която съм извадил изречение за подписа си.Без тая книга светът нямаше да е същия...в  някаква степен.
„Игрите,които хората играят“ на Ерик Бърн,с подзаглавие „Психология на човешките взаимоотношения“.Има я като пдф в нета.
От това заглавие ми хрумна  изразът за Играта,която играе хората.

Едно нещо,което се нарича „Теория на игрите“ и освен математическо има и психологическо приложение,също и в икономиката,
,религията,правото(*).
Във https://www.framar.bg/ има статия по въпроса,озаглавена „Теория на игрите: Всяка ситуация,в която човек е зависим от действията на други хора е игра...“.
Само че има кирилица в адреса и се получава ужаснa дълга маймуница,затова няма да слагам линк.


(*).В Академията,в темата „Анархизъм или държавност“  има подзаглавие „Въпросът за така наречената "Матрица" или Играта“,
където Правният свят е определен като истинската Матрица/Игра.Съгласен съм...с уточнението,че в модела,които се опитвам да представя,Правния свят е подматрица на М,заедно с неговата игра,която е игра в Играта.
Или субдомейн на Голямата Матрица/Игра.Да ме прощават за чуждицата нехаресващите английски...чиито български правопис не винаги е правилен.


Но от тук ще пусна няколко извадки:
https://epis.bg/razni/kakvo-predstavliava-teoriiata-na-igrite/

"Koя e oптимaлнaтa cтpaтeгия, ĸoятo щe и ocигypи oтличeн изxoд в дaдeн мoмeнт? Eтo тaĸa мaтeмaтицитe cтapтиpaт в тъpceнe нa oтгoвopa, ĸaтo нaĸpaя вce пaĸ cъздaвaт мoдeл, извecтнaтa ни вeчe тeopия нa игpитe, имaщa пoлeзнo дeйcтвиe в мнoгo oт oблacтитe нa живoтa."

“...Издaниeтo пoĸaзвa ĸaĸвo знaниe ce ĸpиe зaд тeopиятa нa игpитe, ĸaĸ тя мoжe дa бъдe пoлeзнa в мнoжecтвo oблacти, пpocтиpaщи ce дaлeч извън paзвлeĸaтeлнитe зaнимaния.“

„Hecлyчaйнo oщe в нaчaлoтo нa 50-тe гoдини нa минaлия вeĸ, aмepиĸaнcĸитe вoeнни ce oпитвaт дa я внeдpят пpи изгoтвянeтo нa cтpaтeгии зa Cтyдeнaтa вoйнa.“

„Гpyпa oт yчeни пoдчинeни нa бpитaнcĸия cпeциaлиcт в тaзи cфepa Haйджъл Xayъpд, cъвeтниĸ нa aмepиĸaнcĸoтo пpaвитeлcтвo зa oгpaничaвaнe нa cтpaтeгичecĸитe opъжия пpeз 60-тe, cъздaвa тaĸa нapeчeнaтa „тeopия нa дpaмaтa“. Tя oбxвaщa и чoвeшĸитe eмoции ĸaтo фaĸтop в тeopиятa нa игpитe.“


Достатъчно извадки,да не стана досаден,но ако някому е досадно,може да се разведри с песента на Десита „Твоите игри“.
Както виждате,Играта е навсякъде.Погледнете си дебитната карта,ако имате.Какво мислите,че е тя?Код за достъп до определени функции в качеството ви на аватар или биологичен SIM персонаж.Извинете,ако ви засегнах.И аз съм така,не съм нещо повече от вас.

Но аз,вие,ние имаме потенциал за нещо повече.Това е,което се опитвам да кажа с многословията си.
.....

И сега извадка от Jurgen Ziewe - Домът на пробудената душа/от педеефа.

„Като цяло хората, които са изследвали темата за живота след смъртта в известна дълбочина, ще открият, че нашият задгробен живот може просто да бъде свят, много подобен на нашия, да се надяваме по-хубав, по-малко предизвикателен,с прикрепени бонуси, като свободата от разпадането на физическо тяло и липсата на нужда да се борим за оцеляване.Всъщност,има измерения на нива, които не могат да се различат от земните, но за хората, чийто живот е бил положителен, но са живели предимно чрез отдаване на сърце, ще видят всичките си тайни желания да се материализират или поне ще им бъде дадено възможност да сбъднат желанията си.
Тези астрални нива са създадени от природата, за да уредят неизпълнените ни желания и да хармонизират отрицателните ни енергии, но в никакъв случай не са върхът на нашето съществуване.

 
Някои по-малко информирани хора си представят, че след като прекрачим прага на смъртта, ние веднага ще влезем във вечната светлина на Бог и ще се обединим с нашия създател по подразбиране, независимо от живота, който сме водили, или характера, на който сме се отдали. Реалността е че трябва да се справят с всички неуредени енергии, да се балансират и разберат всички престъпления, да се обърне внимание на всички наши нужди, стремежи и желания и да се изчерпят вътрешните им енергии.
Дори след като всичко това се е случило обаче, няма гаранции, че няма да бъдем привлечени от още един цикъл във физическа плът или която и да е друга част от материалната или нематериалната вселена.


Безброй доклади са документирали, че в действителност ще трябва да приемем, че „Просветлението“ не е състояние по подразбиране, в което влизаме просто чрез акта на умиране. Това се случва само в резултат на дълбоко пробуждане за реалността на ядрото на нашето същество, процес, за който трябва да се работи, независимо дали сме мъртви или живи. Освен ако не сме се отърсилили от егото си и не сме оставили в покой всички свои двигатели(*), желания и нужди, тези светещи състояния на съзнанието няма да се разкрият. В крайна сметка за всички нас ще дойде нашето време, когато сме прекъснали всичките си привързаности към по-ниските енергии на живота. Тогава призивът да влезем в нашия най-съкровен дом ще бъде отправен чрез покана, идваща от по-висок,най-съкровен източник, под формата на благословия или благодат.
Тогава за първи път ще изпитаме какво всъщност означава живот с неограничена свобода и освобождение, пребиваване в състояние на космическо и единно съзнание.“(*).Думата е „drives“. Drive като съществително означава подтик,инстинкт,неудържим стремеж,двигателен механизъм.
Като глагол означава карам,по-рядко - подкарвам,гоня,тласкам.Използвам  побългареното „драйв“ освен с горните значения и като „нагон“.Накратко,наричам драйв това,което ни кара да правим разни неща,да действаме.Не помня санскритския израз от „Йога Даршана“,но беше преведен като "кармичен двигател".Желания и нужди - това е горивото на този двигател според мен.

Междучасие,а после може да видим дали може да се направят някои съпоставяния с „Двата свята“ и онзи материал на Даниел,чиито превод се появи първо в Академията,признавам,за да не ми дърпат ушите.Но пък тук е по-удобен за цитиране.В смисъл,ако ви се доще да го цитирате някъде другаде,може да ползвате моя превод.Той е по-аматьорски,но пък е свободен за цитиране без специално разрешение.Все пак,благодаря,ако посочите Форума като източник.


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен HomerCat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #19 -: Март 24, 2021, 11:57:32 am »
Дълго междучасие се оказа...Както и да е,първо малка техническа вметка.
Пакетирал съм два ПДФ-а.“Квантовата холограма и природата на съзнанието“,на който има линк към англоезичния оригинал.Заглавието на синята лента е линк към темата във Форума.С линк,при това цветен,съм посочил страницата в Академията като източник на български.Автоматичен превод,нередактиран,но достатъчно сносно се получи в случая.

Другият е „Четири перспективи за съзнанието“.Направих го,за да покажа как по принцип може да се прочетат макар и автоматично преведени материалите на български (понякога може да има технически спънки).

Като отворите първия ПДФ,горе вляво кликване върху „Съдържание на всички томове“ отваря превод на табло със всички раздели.Поизчакайте,докато стане превода.После кликате където ви е интересно.В случая аз избрах „Космосът,квантова физика и съзнание“ (вляво).След това от Съдържанието на том 3 избрах 8.“Четири  перспективи за съзнанието“.Отварям конкретната страница,
избирам всичко,копирам...в резултат може да го прочетете на ПДФ.Така,който не го мързи,може да се осведоми за неща,които го интересуват.

На втория ПДФ също е така,линковете работят в режим авт.превод.С малко изчакване и късмет,може да четете на български.
Подразбира се и възможността нещо преведено и редактирано да се помести и тук,в съответния тематичен раздел."Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Noris

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #20 -: Март 26, 2021, 22:34:43 pm »
Няма да ти отговарям, защото не намирам смисъл.
Но ще цитирам последните ти два поста!

Цитат
Пакетирал съм два ПДФ-а.“Квантовата холограма и природата на съзнанието“,на който има линк към англоезичния оригинал.Заглавието на синята лента е линк към темата във Форума.С линк,при това цветен,съм посочил страницата в Академията като източник на български.Автоматичен превод,нередактиран,но достатъчно сносно се получи в случая.

Цитат
Като отворите първия ПДФ,горе вляво кликване върху „Съдържание на всички томове“ отваря превод на табло със всички раздели.Поизчакайте,докато стане превода.После кликате където ви е интересно.В случая аз избрах „Космосът,квантова физика и съзнание“ (вляво).След това от Съдържанието на том 3 избрах 8.“Четири  перспективи за съзнанието“.Отварям конкретната страница,
избирам всичко,копирам...в резултат може да го прочетете на ПДФ.Така,който не го мързи,може да се осведоми за неща,които го интересуват.

Цитат
На втория ПДФ също е така,линковете работят в режим авт.превод.С малко изчакване и късмет,може да четете на български.
Подразбира се и възможността нещо преведено и редактирано да се помести и тук,в съответния тематичен раздел.


Цитат
А понеже обичам ПДФ-и на английски,от които да превеждам това-онова,от статията „Квантовата Холограма и Природата на Съзнанието"
освен други неща,научих и за Ervin Lazslo,който предлага подобна концепция.Нарекъл я е А-поле,където А-то означава Акаша.

Та въпросните ПДФ-и са две негови книги,които си свалих и ще ти ги предложа като прикачени файлове,както и преведени извадки в някоя тема.Така че още веднъж,благодаря ти за градивната критика,в резултат на която се сдобих с интересни материали.« Последна редакция: Март 26, 2021, 22:46:20 pm от Noris »

Неактивен HomerCat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 235
Re: Матрицата , Играта , (извън)земните пионки
« Отговор #21 -: Март 27, 2021, 08:56:35 am »
Харесва ми да те чета,когато цитираш интелигентни мнения на интелигентни автори.

Няма да ти отговарям, защото не намирам смисъл.

Всички,които са се опитвали да ми дават акъли,ако са интелигентни,рано или късно,всеки със своето темпо,стигат до "няма смисъл"-прозрението.Прочее,намирането на смисъл в каквото и да е - това е индивидуално преживяване.
И ако в нещо не намирате смисъл,значи това не е Вашето нещо."Оставете го настрана",както казват класиците.

А на едно по-напреднало "ниво",смисълът не е нещо,което се "намира",а нещо,което активно се създава.Отново - като индивидуално преживяване.Препоръчвам...не,предлагам тази книга:
http://4eti.me/frankl/

Сигурно може да се намери някъде на ПДФ.На български.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27