Автор Тема: Езотерика 2.0 - Его,Сатанизъм,Духовност  (Прочетена 40 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен HomerCat

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 146
Езотерика 2.0 - Его,Сатанизъм,Духовност
« -: Ноември 17, 2020, 11:32:41 am »
Здравейте.

Това е част от основната ми тема,в смисъл посоката,в която са моите (любителско-)езотерични интереси.
(И тия материали ми отлежават още отпреди пландемията.)

Езотерика,езотерично...това са българизирани варианти на гръцките думи за „вътре(шно)“.Например,може да отворите гугъл транслатора и да го нагласите да превежда от български на гръцки.След това може да напишете,разделяйки изразите със запетая, примерно: вътрешна патология,вътрешно обзавеждане,интериорен дизайн,вътрешен хард диск...

Защо „Езотерика 2.0“?
Защото това е моят опит за „презареждане“ на подхода към езотериката,но не в смисъл на псевдоноваторство,а за връщане към първоначалното значение на думата.
Това „2.0“ ми изглежда по-съвременно,заимствах го от начина,по който се представят новите версии на разните софтуери.Разбира се,след като проверих израза,оказа се,че са го измислили преди мен.Затова добавих и трите следващи думи,които са същността на идеята,която ще ви представя,а тя е,че:

Без Его няма Сатанизъм.И без Его няма Духовност.

Тази ми теза,както и всичките ми писаници,подлежи на обсъждане във форумна дискусионна среда.Което значи,че някой може да се съгласи,а друг пък - да коригира,оспорва или оборва.Изцяло по преценка на желаещите да коментират.

В тази тема (и следващата също) всъщност е преработен  материала за бившия ми бъдещ блог.Бъдещ щеше да бъде,но стана бивш,защото прецених,че форумната платформа има по-голям потенциал за учене чрез комуникация/конфронтация.
Няма противоречие между двете.

Реших да разделя материала ,защото иначе можеше да се получи нещо,ако не колкото,то донякъде съизмеримо като обем с „Навлизане в Платформата“ на Н.Част от темата са и картинките,някои които са нещо като словесно-образна антипропаганда на Сатанизма на Ssветлите  Ssили.

Но преди да продължа тук,ще започна другата си основна тема,защото вчера преведох един текст,който е,бих казал,непосредствено свързан с два много важни кратки пасажа от Фриц Спрингмайер.


"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27