Автор Тема: Рейки: окултният капан за болни хора  (Прочетена 42387 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #75 -: Август 15, 2008, 13:07:15 pm »
При използване на всякакви техники, с които е пълно навсякъде (и курсове се предлагат, и книги има по най-различните видове, а те са толкова разнообразни), се развиват доста често изкуствено и принудително "сетивата" ни, но това само служи за храна на астралните същности. А за развитие на нашето съзнание, според мен, най-добре е всъщност работата над самите себе си, първо да започнем да променяме лично себе си, настроенията си, търпеливо да изучаваме и да поставяме в ред чувствата и мислите си, а израстването идва, то не се забавя някъде по  пътя. Когато сме научили нещо, винаги си получаваме наградата, но трябва да сме отговорни. А рейки, както и всичко друго е само една техника, която в повечето случаи всичко развива изкуствено. А това си служи за папкане на астралните същества, които си ги създаваме, ние хората с нашите си мисли.
Досега аз нямам допир с хора, занимаващи се с рейки, или пък захванали се с някакви религии, които да не са се превърнали в една или друга степен в подобие на фанатици, защитаващи яростно това, което правят.
А всъщност това е просто техният свят, на дадения момент от развитието им това им е нужно, но те не трябва да се мъчат да доказват, че само тяхното е най-правилното. "КОЛКОТО ХОРА, ТОЛКОВА И ПЪТИЩА НА РАЗВИТИЕ". Другите хора си имат своите пътища.

На мен лично ми е интересно да научавам в общи линии различните неща, които се случват по света, нещата, които са тайнствени, изпълнени с мистериите и загадките на непознатото, както и най-прозаичните в нашия живот - готвене, чистене, ремонти и др., но започвам да разбирам, че моят път на развитие си е мой, на съседа ми е друг, на хората около мен пътищата са други. И затова, който си е избрал пътя на рейки, нека си върви по своя си път, но и другите хора, вървящи по техните си пътища, имат правото си да изказват своето лично мнение дали им харесва даденото нещо или не, дали е за тях или не, дали го разбират или не. Затова не се сърдете, когато на хората не им допадат хора, които се занимават с рейки.

Или пък обратното, когато занимаващите се с рейки, си защитават мнението. Просто това е техният свят в този момент, в това СЕГА.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Относно: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #76 -: Август 17, 2008, 18:57:26 pm »
Най-накрая една мъдра публикация в тази тема. Бях я отписал вече :P Бързо ще се забрави за съжаление.

Неактивен kassito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Относно: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #77 -: Август 28, 2008, 22:50:59 pm »
Няма значение. Важното е, че има все оште разумни същества на тази планета. И хадзапи си е прав.

Неактивен loige

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re:Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #78 -: Март 12, 2010, 22:28:44 pm »
Аз имам първа степен рейки и си я имам от доста дълго време, защото и без това не боледувам често , само като имам леко главоболие си слагам ръката на челото да ми премине.
И ми е странно да си мислите , че е религия , то дори в него и философия няма.То е като акупунктура, но с ръце или като онова пречисването през краката с минерални соли и машинката.Може би някои мастери, които владеят много други способности друго казват, но моята мастерка си се занимава само с хората ,които я следват и  когато види ,че на някой не му е добре иска да помогне и съобщава за рейкито.
Добротата е нужна за душата, както здравето за тялото! /Толстой/

Неактивен BoreTo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 9
Re:Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #79 -: Януари 04, 2011, 15:28:22 pm »
Здравейте на всички! Сайтът е страхотен, от ден-два свободното време ми е тук.
За темата - малко е старичка, но нека си кажа мнението и виждането по въпроса. За "рейки" разбрах малко случайно преди около 3 години от познати. За да не задавам тъпи въпроси, реших да се образовам малко - купих си и прочетох две-три книги; разгледах набързо още около 10тина; от всичко това отсях може би едно единствено заглавие, в някои се говореше за клиенти, такси и др. толкова брутално още от първите страници... Както и да е - книгата, което ми хареса, ми даде много силен тласък - просто следвах много ясно указанията за мисленето, за мястото на ръцете и т.н. Приех, че ако наистина силата на енергията е толкова голяма, няма нужда някой учител да ти я налива/предава или др./, да минаваш нива/срещу заплащане ест.; парите за мен не са проблем по принцип/ и т.н.
Започнах да "практикувам" рейки; вече около 3 години не съм имал сериозни заболявания, опитите за настинка успявам да парирам в зародиш; детенцето ми е на 1г и 8м. - мисля, че също успявам да парирам настинки, вируси и др., които ако го атакуват, след райки/които му давам вечерта/ на другия ден вече детенцето е ОК.     

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 215
Re:Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #80 -: Април 12, 2011, 00:38:10 am »
Абсолютно съгласна:

Приех, че ако наистина силата на енергията е толкова голяма, няма нужда някой учител да ти я налива/предава или др./, да минаваш нива/срещу заплащане ест.; парите за мен не са проблем по принцип/ и т.н.
:)

Два дни преди инициализацията си в първо ниво си правих Рейки сеанс и нещата се случваха и без мастер, но не се чувствах уверена в себе си (макар че знаците ми показваха да не минавам през инициализация) за това реших да е с човек, който да ме напътства. Попаднах на най-либералния мастер, не ми взе и лев за нищо, постоянно ми помагаше когато имах необходимост... Но не след дълго открих, че и в Рейки има духовни водачи.

Но наистина, ако човек не е достатъчно подготвен е по-добре да изчака, в противен случай може да му се случат доста разтърсващи събития, макар и това да е нормално и дори необходимо за да продължи с Рейки, доста шокиращо изживяване си е.

« Последна редакция: Април 12, 2011, 00:39:46 am от Passiflora »

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #81 -: Април 14, 2011, 09:32:51 am »
Ааа... рейки... от написаното оставам с впечатление, че имаш опит с това и на мен лично ще ми е интересно да разбера от първа ръка какво представлява по- точно тая система и защо се получава така, че при някои хора (понеже са ми попадали по- скоро негативни отзиви, отколкото позитивни, та затова и не ми е било интересно да задълбавам в материала) се получават неочаквани негативни резултати?
« Последна редакция: Април 14, 2011, 12:30:50 pm от Mirotvorec »
...water can flow, and water can crash...

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 215
Re:Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #82 -: Април 14, 2011, 11:04:49 am »
и защо се получава така, че при някои хора (понеже са ми попадали по- скоро негативни отзиви, отколкото позитивни, та затова и не ми е било интересно да задълбавам в материала) се получават неочаквани негативни резултати?
"Неочаквани" - няма такова нещо! "Негативни" - пак няма такова нещо!
Има нехармонизирани хора, на които още не им е дошло времето да се занимават с Рейки (както се случи и с мен). Така че, максимата "Не питай старило, а патило!" в случая важи. От страни погледнато си изпатих, но бях натрупала достатъчно опит с интуицията си, за да разбера, че не е точно така. А пък и първото, което ме предупреди мастерката ми беше, че Рейки не търпи половинчати и неуредени неща и че ще ми се наложи да ги решавам.
"Лечителю, излекувай първо себе си!"
Рейки е висша форма на енергията! (Не можеш да накараш първолак да решава задачи от висшата математика, нали?)
Има пет основни принципа и само който ги спазва ежедневно, само той може да се нарече Рейки мастер, аз такива хора още не съм срещала, може и да има, но се съмнявам да са в БГ (но знае ли човек).
Рейки не търпи лъжа, а всички хора лъжем, най-добре лъжем себе си!  ;D
Ще се опитам да дам пример, за да ме разбереш: представи си, че някой има здравословен проблем и иска да се излекува, отива при Рейки мастер и след няколко сеанса резултатите са нулеви (доста често има дори лечебни кризи, т.е. човек става по-зле, но това е дълга тема) и решава, че Рейки не действа, но в живота му започват да се случват странни неща: семейни проблеми или проблеми в работата, с приятели, близки... Рейки лекува на всички нива не само физическото и всички тези "странни неща" идват, за да се реши конфликта на емоционално ниво, който е предизвикал тази конкретна болест.
Толкоз относно:
неочаквани негативни резултати?

Трудно ми е да ти обясня в няколко реда, защото всичко е много комплексно, все едно ме караш да ти обясня в няколко реда за Вселената... Когато човек започне да се занимава и нещата ги усеща по интуиция, но до тогава трябва да се е справил до някаква степен с някои насоки: его, страх, емоции, горделивост, за да не замърсява интуитивните си усещания...
Не след дълго се усещат духовните водачи, доказват присъствието си по такъв недвусмислен начин, че няма грам съмнение, и тогава човек придобива по-голяма увереност в себе си...

Нещо друго конкретно ако те интересува мога да ти отговоря!

Само помни едно: Рейки е най-естествения начин на лечение, начин на живот, всеки може да го практикува, тази способност я имаме по рождение, както способността да ходим, не е необходимо много, за да проходим, но ако не използваме краката си мускулите ни неминуемо ще закърнеят. Така се е случило и с Рейки, време е да проходим!

« Последна редакция: Април 14, 2011, 12:31:04 pm от Mirotvorec »

Неактивен Georgi77

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #83 -: Юни 04, 2021, 15:37:20 pm »
Здравейте.Насочил съм се към рейки за да потърся помощ.Нападна ме някаква енергия.Нещо като кундалини енергия.Проявленията са такива.Както си спя и ме удря ток-целия сгърчвам.после почва да ме били нещо.Или черен дроб, или сърце, гореща вълна -понякога трае с дни.Все едно си приял с люти чушки.Понякога студени вълни.Описани са при кундалини .При мен е ,,антикундалини" защото започва от главата, минава по гръбначния стълб и после напада задстомашна жлеза,бъбреци и надбъбречни жлези и т.н.Моля за вашето мнения.Възможно ли е рейки да ми помогне?

Неактивен HomerCat

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 373
 • Vертикална Zеница и злобна душица...
Re: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #84 -: Юни 05, 2021, 18:10:48 pm »
Здравей,Georgi77.

Мнение,а не диагноза от компетентен специалист - това мога да ти предложа,защото компетентният специалист (все едно дали от областта на ортодоксалната медицина или алтернативната/а аз не съм ни едно от двете) не би поставил диагноза от разстояние и то въз основа на краткото ти описание.
След тази уговорка,бих ти предложил да обмислиш мнението ми,което е следното:

В това положение,в което си,не се захващай с никакви рейкизми,кундалинизми и въобще подобни.Защо:
Защото,когато човек е в стрес се увеличава степента му на внушаемост и казано накратко,може да му се обърка главата,да се напълни с чужди интерпретации на разни самозвани езотеричници,някои от които са търгаши,паразитиращи върху хорските проблеми,други - самите те имат нужда от психотерапия,а трети  са и двете наведнъж.
Вследствие на което да пропусне възможността да получи навременна (и да се надяваме - компетентна медицинска помощ).

Мнението ми е,че първо трябва да се подходи по линия на официалната медицина,за да се проверят и евентуално изключат възможните медицински причини за твоето състояние,а после чак да се помисли за по-екзотични,да ги наречем,евентуални причини.
Аз бих те насочил към личния лекар,ако имаш (свестен) такъв,а той може да те насочи към конкретен специалист.
Разбира се едно щателно обследване включва срещи с повече от един вид (специалност) доктори,което е свързано с време,разходи и нерви,уви.

Това е кофти момент,защото немалко хора нямат възможност за перипетии из болната ни здравна система и някои от тях търсят помощ от съмнителни езотерични лечители.Може би моят отговор ти изглежда банален;аз бих го определил като трезв и прагматичен.
Разбира се,можеш да си кажеш мнението за моето мнение.

"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27