Автор Тема: Коронавирус 2019nCoV  (Прочетена 19125 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен rumen21

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 12
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #285 -: Април 25, 2020, 11:13:36 am »
Аз лично съм го изпитвал,след като усетя , че почвам да се разболявам,вечерта изпивам порядъчно доста твърд алкохол и на другия ден вече всичко е отшумяла. Иначе не съм "пияч" или т.е. от тези ,които вечер не сядат без да пият. Проблема в настоящия случай е да се определи какво трябва да е минималното количество поет алкохол , такова, че да присъства в кръвта и да не позволява вируса да се размножава "комфортно". Толкова ли е трудно да се направи едно медицинско изследване за влиянието на алкохола върху вирусните инфекции? Ако приемем хипотетично че, имаме два случая: човек  без и човек с някаква концентрация на алкохол и имаме заразяване с вирус - при кой от случаите вируса ще се размножава повече безпрепятствено  ? Не че алкохола е толкова полезен,но трябва да се избере по-малкото зло.

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #286 -: Април 25, 2020, 13:53:41 pm »
Никой няма изгода от това проучване, освен обикновените хора, затова и няма да се случи. Обаче съществува и начин на лекуване отвъд алкохол и цигари, който действа. Опознаеш ли себе си, всякакви външни субстанции стават излишни.
Стигнал ли си обаче на това ниво, всякакво количество алкохол действа "повръщащо", дори и една бира. Защото алкохола е посредник за възвръщане на личната сила на човека. И когато това е станало, посредника е излишен...
А алкохола не е "по-малкото зло", той е просто инструмент, който е достъпен за ползване от всички. И след като проучване никога няма да се проведе, то всеки сам трябва да си го направи за себе си, ако е избрал този инструмент. Защото това, което работи за всички останали, въобще не означава че ще проработи за теб.

Всъщност в България ниската заболеваемост и смъртност не се дължи на БЦЖ ваксината, а на традицията за ежедневно поемане на алкохол. Така че за пиещите - една малка ракия със салата вечер (или две бири, или една чаша вино) напълно може да издигне имунната система на друго ниво. Като количеството варира според човека. Но това е метод, зависещ от външни фактори...
« Последна редакция: Април 25, 2020, 14:00:19 pm от dhdido »

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #287 -: Април 25, 2020, 19:57:44 pm »
Според мен трябва да уточним нещо относно алкохола...може и да помага за вируси, обаче като цяло дори спорадичната употреба на алкохол отслабва имунната система, и да речем няма да се разболееш от грип, а от фарингит, бронхит или нещо друго, което е от трън на глог. Изпитал съм го на себе си. Така че внимателно с употребата. Аз предпочитам да вдигам имунната система, което ми помага срещу всякакви болести и болежки, отколкото да трепя едно и вредя на друго чрез алкохола.

Попадна ми нещо за VMAT2, Божествения код и плановете чрез масовите кръвни тестове да се установи кой го носи и съответно да бъде унищожен чрез ваксиниране. Звучи крайно конспиративно, вашите мнения?

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #288 -: Април 25, 2020, 20:45:09 pm »
Sinair, алкохола, цигарите, наркотиците а и да речем чипсовете, са просто инструменти в тази реалност. Всеки инструмент може да се ползва по всякакъв начин. Обаче изпаднеш ли в зависимост, инструмента се превръща в необходимост. Тогава човек се превръща от да речем човек, пушещ цигари - в пушач, от човек, употребяващ алкохол от време на време - в алкохолик.  Схващаш разликата, нали? Да, наистина трябва да се внимава, по скоро да се дозира. Или въобще да не се поема по този път, защото балансирането е много трудно...

Няма сила на планетата, или отвъд нея, която да ме накара да си направя кръвен тест. Нито пък да се ваксинирам. Има една култова реплика от филма "Смело сърце" - "Всеки човек умира, но не всеки живее истински". Помислете над това...

Неактивен rumen21

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 12
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #289 -: Април 25, 2020, 22:30:06 pm »
dhdido , ако алкохола е посредник за възвръщане на личната сила ,  по какъв начин да я възвърнем без него ?

Ясно е , че нещата се свеждат до начин на живот и хранене , но тук теориите и интерпретациите са безброй . 

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #290 -: Април 25, 2020, 22:53:13 pm »
Румене, ако имаше рецепта, подходяща за всички, наистина бих я споделил. За съжаление пътя към възвръщане на личната сила е индивидуален. А може би за радост, защото всеки сам трябва да извърви Пътя си. И това прави преживяването уникално.

Това, което мога да споделя като личен опит е: да не слушаш никого, който звучи като авторитет (включително и мен). А също и библията, корана, будистките текстове, интернет гурута  и т.н.т.  Всеки сам е необходимо да намери това, което работи за него. Ако беше лесно, нямаше да се родим точно в този период. Но пък това прави изживяването екстремно вълнуващо. Такъв период не е имало от първото пришествие на Христос. Това е смяна на парадигмата, която малцина са се осмелили да преживеят. Виж колко известни личности умряха и не се осмелиха да преживеят настоящия цирк! И ти си един от осмелилите се (смелост срещу страх - виждаш ли смисъла). Това е екстремно оптимистично, защото ако нямаше силата да преживееш и да извадиш смислите сам от ситуациите, нямаше да си тук и сега. Никой не получава повече, отколкото може да понесе...

Престани да търсиш отговорите навън, в начин на живот и хранене, погледни навътре и ще намериш това, което търсиш. Дори и да е в разрез с всички морални догми, стига да работи за теб. Защото винаги си го притежавал, просто трябва сам да си спомниш. Никой не може да свърши това вместо теб, само ти...
« Последна редакция: Април 25, 2020, 23:03:36 pm от dhdido »

Неактивен Noris

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 215
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #291 -: Април 25, 2020, 23:29:35 pm »
Всъщност въобще не ме интересува какво си писала преди 4-5-6 години, нито пък сега. Твоите преживявания нямат никаква стойност за мен. Защото нищо не си постигнала сама, а дължиш всичко на някой друг - роднини, прадеди, библията и т.н.т. Като си ходила до Кения, Индия и Червено море, колко от парите за това си изкарала лично? Нищо, нали?


Точно за това което си написал последно (относно парите) и по мой адрес без да ме познаваш,  ще те елиминарам веднага и изкарам от делириума в който се намираш  в  момента и от  паралелните светове -  за да спреш да ЗАБЛУЖДАВАШ и  паразитираш с мнения на атрофирал алкохолик,, пълен с фасофе около себе си и страх, преписващ го на цялото човечество, без да го познава.

Не ме карай да ти направя пълен анализ от първия ти пост.
Влизаш тук  и казваш, че това ти е последното публично мнение, след което не спираш да пишеш...
Обявяваш, че повече няма да четеш постовете  ми и ще ги прескачаш, след което ги четеш даже и подробно се опитваш да ми отговориш за неща, които нямаш нито знание, нито способност или не ти е дадено свише да разбереш нещата.


Относно парите ще ти кажа, че от 18, години се издържам сама и се отделих от родителите си. Даваха ми аз им ги връщах.
През живота си на заем пари не съм взимала от банки , кредити,  хора. Всичко, което съм печелела е с акъла си и труда ми.
Достатъчно да си реализирам желанията и мечтите от детството. Винаги съм била независима, по отношение на близки, семейство...система...и сама съм си извоювала тази независомост.
На чужди разноски никога не съм пътувала.
 Предполагам, че след , като 16 години си циклил на държавна работа ,и  си окрал системата за да се барикадираш с кладенци и вещи на село и сега да даваш препоръки,  като "Виртуолог" на населението от този форум, как да се пази от вируси и да живее ...на 1 шише ракия примесени с фасове , се връзва психологически с това, което си.
Относно какво съм постигнала, като толкова много пътувам ще ти кажа, че човек, колкото повече пътува и опознава света, толкова повече разбира света и опознава себе си. И аз комуникирам с хора,  които са  пътували и видели много и това за мен е нормално, такива хора имат специфично излъчване и спокойствие, знание. Не те отегчават и натоварват с битовизми, и  са широко скроени .
 
« Последна редакция: Април 25, 2020, 23:53:15 pm от Noris »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #292 -: Април 26, 2020, 08:31:23 am »
Всъщност Нопис, аз въобще не пия. Ако една малка бира седмично е пиене - да, аз съм атрофирал алкохолик. Не призовавам никого да пие и да пуши, всеки сам може да управлява живота си.

А що се отнася до моите постове - аз не съм същия човек от първия пост, развивам се. Всеки ден съм нов човек и правя всеки ден по нещо ново. Но ако ти се занимава с простотии - заповядай. За разлика от теб, аз нямам нищо против да пишеш - така показваш на читателите огромната злоба към хората, която изпитваш. Та ти държиш повече на чистата природа, отколкото на ходещите двукраки :D.
На мен нищо не ми се дава свише - аз сам вземам това, което ми трябва. По своя собствена Воля. А това което не ми изнася - просто не го използвам. Въобще не ми пука за авторитети, Правителства, Богове, Свещени книги, институции и т.н.т. Те не могат да определят живота ми, нито пък ти.

А що се отнася до човечеството - смея да твърдя че познавам българите - срещал съм се и говорил с десетки хиляди на последната ми работа. И то лично...
А една от причините да напусна е именно нежеланието ми да окрада системата. Или да търпя и прикривам другите, които се занимават точно с това...

А ти въобще не си се променила от първия си пост - от години плещиш едно и също.  Независимо къде си ходила - ти тъпчеш на едно място. И просто искаш да присъединиш и други съзнания към твоя застой. Ако на някой му се четат твоите постове - да заповяда, това лъсва много ярко.

Неактивен rumen21

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 12
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #293 -: Април 26, 2020, 14:33:52 pm »
dhdido, благодаря за мнението. Да човек сигурно може да намери отговорите вътре в себе си, но по пътя на пробите едва ли ще му стигне времето..... Така , че не е зле да се търсят отговори до които някой може би стигнал по емпиричен път и само трябва да се докажат или доразвият .Аз наистина съм попадал на интересни "находки" . Едва ли търсенията на въпроси касаещи мирозданието са по силите на сам човек. Настоящия форум мисля, че е още една възможност ,човек да намери съмишленици в тази насока .

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #294 -: Април 26, 2020, 19:56:17 pm »
Докато сме разделени и си играем на суета, кой повече знае, кой с какъв цвят дреха е облечен и кой по-високо е стигнал и се караме за глупости, ще бъдем зависими и слаби. Ние, българите. Отново доказваме че сме единаци, и не ни пука за другия. После се чудим що държавата ни е  клоака, строим стени, и физически и ментални, потъваме в себе си, а навън и потоп. Взеха ни спойката - семейството, религията (не в строго каноничния, но в по-широкия смисъл като респект от законите на природата, които за мен са най-близки до учението на ПРАВОСЛАВНОТО Християнство), културата, обичаите, езика, образованието, историята, армията. Е, как да се почувстваме част от някаква общност, спойка, етнос, корен? Няма вече какво да ни сплоти. А поотделно сме по-лесни, колкото и за силни да се мислим.

Забелязвам една обща черта дори в хора, които да речем имат самочувствието, че са стигнали до някаква сериозна степен в развитието си, самоусъвършенстването си, просветляването си ако щете.
И която доказва, че имат още много път. Това е гордостта, суетата, липсата на смирение. Не съм видял човек, който да е толкова просветлен, че да е загърбил суетата си, примерно потребността да се доказва, да показва колко знае, и колко другите не. А може би точно затова не съм й срещал. Тези хора не пишат толкова във форуми, не се появяват по телевизията или медиите, малко хора знаят за тяхното съществуване, но ги има.
« Последна редакция: Април 26, 2020, 20:14:20 pm от Sinair »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #295 -: Април 26, 2020, 20:20:03 pm »
Всеки има точно толкова време, колкото му е необходимо, Румене. Нито повече, нито по-малко. И на никого не се дава повече, отколкото може да понесе. Това са основни правила на земното съществуване. Когато започвам нещо ново, винаги се мотивирам с един въпрос - "Какъв ще съм след една година, ако не опитам това?" Отговора е: Същия, какъвто съм сега. А опиташ ли нещо ново, ти вече след една година ще си различен, научил нови неща...

А ако търсиш отговорите навън, най-вероятно ще се прикачиш към някаква система от вярвания. И тъй като тя се зарежда от огромен брой хора (да речем християнството или исляма), тя ще работи за теб. Мисля че в този форум има тема за егрегорите, прочети я сам...

Sinair, прав си за унищожаването на общностите. Но какво всъщност е една общност. За да бъде работеща, тя трябва да се състои от свободни хора, а не хора, действащи по принуда. А в една държава всичко става принудително и това извънредно положение е идеалната демонстрация. С министър председател бивш пожарникар, а ръководителя на Националния оперативен щаб е коремен хирург, не вирусолог или епидемиолог. Президента пък е военен пилот. Тримата глупа...., пардон, генерала. За каква общност може да става дума с такива хора начело, които трябва да обединяват нацията? Орел, рак и щука...
А потопа навън е дело на хората, които са избрали тримата Студжис да са начело.

Нямаш представа колко силен можеш да си сам. Един осъзнат човек се равнява на хиляди неосъзнати...

За смирението си прав, всъщност ако не беше това извънредно положение, въобще нямаше да пиша никъде, а щях да си работя над себе си. Обаче ситуацията е екстремно перверзна. И ако сега не се пише, по-късно и да искаш, няма да може да пише НИКОЙ!
И да, наистина има такива хора, аз познавам няколко. И аз не съм от тях. Смирението е урок, който предстои да науча и го осъзнавам...
« Последна редакция: Април 26, 2020, 20:28:07 pm от dhdido »

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #296 -: Април 26, 2020, 20:43:08 pm »
Дидо, ако аз и ти и още 10 вярваме в светлината, любовта, доброто, и действията ни са подчинени на това наше разбиране за живота, това в лош егрегор ли ни вкарва? Няма как да получиш цялото знание отвътре, ти си в битието, което ни заобикаля, и на базата на проба-грешка, опита от взаимодействието с останалия свят си вадиш заключения за себе си, кое е добро за теб и кое не е. Ако беше затворен в една стая от раждането си и получаваше само храна от една дупка, как щеше да стигнеш до извода кое е добро и кое не, как ще намериш отговорите в себе си, когато си отделен от всичко останало? Ще си просто един зеленчук с извинение и ще се чудиш какво си и къде си.
Разбира се, че не трябва да се предоверяваш на друг и вътрешното ти Аз да показва кое е добре и не за теб. Може би това си имал предвид. Но ако това в което вярваш е съвместимо с природните закони, защо да не съм стигнал и аз до същото или подобно разбиране за живота на базата на подобен опит? И това че вярваме в едно и също нещо лошо ли е? И не мисля че ще работи само ако вярват колкото се може повече хора в него, то или е там или не е. Или си в релсите на природата или не си. Ето ти си се предоверил на егрегора "написано за егрегора" а аз се опитвам да го пречупя през моя си опит и да не се доверя на написаното ;)
« Последна редакция: Април 26, 2020, 20:50:07 pm от Sinair »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #297 -: Април 26, 2020, 21:06:38 pm »
Ето ти си се предоверил на егрегора "написано за егрегора" а аз се опитвам да го пречупя през моя си опит и да не се доверя на написаното ;)

И точно това те прави свободен човек. Свободата е всеки сам да може да решава какво е правилно за него или не. А както са тръгнали нещата именно тази свобода ще бъде отнета.
Затова пиша, докато още има възможност за това. За да станат свободните хора повече, преди самата концепция за свобода да изчезне. И несвободата да бъде новото нормално...

Неактивен Sinair

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #298 -: Април 26, 2020, 21:14:06 pm »
само че за съжаление това което си мислим че е правилно за нас, не винаги се оказва правилно по принцип, точно затова говорих за релсите на природата...щото и този, който краде, убива и мами също може да мисли че това е правилното нещо за него...после обаче, се плюнчи калема и се отсъжда на всеки според заслугите...затова си мисля че Истината и Светлината е просто една и е там. А ние просто сме по-близо или по-далеч от нея.

Свободата е много силно оръжие с две остриета. Много хора изгарят имайки я, правят глупости спрямо другите и спрямо себе си. Мисля че още не сме дорасли за нея, човечеството като цяло. Затова ни е дадена и религията. За мен религията в изначалния си вид е и средство за контрол, но в добрия смисъл на думата. Нещо като фар, като заземяване, корен. А вече в какво се е превърнала през времето е друг въпрос....
« Последна редакция: Април 26, 2020, 21:20:46 pm от Sinair »

Неактивен dhdido

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
Re: Коронавирус 2019nCoV
« Отговор #299 -: Април 26, 2020, 21:30:01 pm »
само че за съжаление това което си мислим че е правилно за нас, не винаги се оказва правилно по принцип, точно затова говорих за релсите на природата

А как да разберем, освен чрез личен опит, какво е правилно/неправилно? Затова грешим, падаме, и отново ставаме. Едно е да четеш нещо и да го приемаш на вяра, съвсем друго е да го преживееш. Ами то ако не беше така, хората които по цял ден гледат телевизия щяха да са най-мъдри.
Именно свободата да грешим води до израстване чрез личен опит. Има и поговорка : "Не питай старило, питай патило".

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27