Здравейте.
В общи линии разбрах,че тия интернетни Спайдърс в технически аспект са може би неизбежни,но и не виждам в тях повод за притеснение.
Междувременно,докато си приказвахте,Норис и Морфей,появиха се по-интересни за мен нишки,които могат да отведат към други теми,но понеже са тук,коментирам накратко.
Норис,понявга ме тревожиш с някои свои изказвания,например това:
И ние не знаем примерно дали бозайниците сънуват, като нас, защото никога не сме били бозайници.
Е какви хора сте вие,дето никога не сте били бозайници?!
„Хора и бозайници“ ми звучи като „цветя и рози“.Розата също е вид цвете,човекът е вид бозайник,в едно семейство заедно с други маймуни.И в Уикипедия го пише и в училище сме го учили.
И ако не е някакво недоглеждане и недоосведоменост от твоя страна,а наистина никога не сте били бозайници,както казваш...това ми е интересно и леко тревожно.Хем сте хора,хем не сте бозайници- това си е отделна генетична линия,направо отделен вид...хибрид ли,що ли?!
...
Морфей,относно твоя Отговор # 14.
За сънищата има доста в една тема,която се казва
„За Сънищата, Осъзнатите Сънища и Опитностите Извън Тялото“
https://forum.xnetbg.net/index.php?topic=8929.765Има с кого да водиш диалог по тази тема и по други - с мен...и евентуално с всеки,който реши да се включи.Може да продължим там,един вид да рестартираме,да актуализираме подхода,бих казал или ако предпочиташ ,направи нова тема.Някои неща може да се повтарят,но разгледани поновому може да са интересни за новонавлизащи в темата.
Като спомена израза,че не се знае откъде ще изскочи заека,аз направих заешки картинки,свързани с Матрицата и други теми,но Аваста ми даде аларма,затова ще пробвам друг хост и ще пусна пробно само една.
Картинката я направих преди,а сега добавих думите.
Повод взех от израза "интелигентен агент",дето казваш,че е в телефона на Норис.
Агент е,технически погледнато,но не бих казах интелигентен.
Тия ИИ-та са ботове,които се самообучават,но в определени рамки,зададени от естествените интелекти на създателите им.Нямат истински интелект,поне тези,които съм прегледал в нета.
Ето картинката,където шеговито,но наистина смятам,че не е истински интелект.