Автор Тема: ПОМОЩ!!!  (Прочетена 51140 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 447
  • Виждам мислите ти!
Отг: ПОМОЩ!!!
« Отговор #90 -: Септември 15, 2006, 22:28:56 pm »
Ей много ви се будува май. Представете си, че за будните има друга организация, да приемем, че е нефизическа, която само ги чака да се събудят и ги “застрахова” като им предлага членство в нови и нови организации от по-висок ред и така нататък и така нататък с нови и нови ангажименти и предизвикателства... до безкрайност. Кой твърди, че като си буден всичко ти е наред? Кой от всички вас, които пишете тук, се е  събудил абсолютно сам, без никаква помощ от хора или обстоятелства, бидейки в пълна изолация, сам е разбрал в какво е попаднал, сам е научил как да победи системата? Какво значи “буден”, какво значи “да убеждаваш”? Това са думи, думи и пак думи. Това желание не е много по-различно от друго едно такова – да си Шеф. Тази идея със събуждането е като да искаш през денонощието само да си буден и изобщо да не спиш. Да речем, че издържиш няколко дни без да спиш, на следващия ще се сринеш като талпа, а може и повече да не станеш след това. Баланса е важен, не лутането между крайностите. Ако се събудиш, преди да ти е дошъл момента, може и да не оцелееш – някой дава ли си ясна сметка за това положение? Ако някой не иска да се буди, това не значи непременно, че той е тъп като *** (биип), а че не си е свършил още работата, за която е дошъл в настоящото състояние, и да го будиш е като да се опиташ да направиш късо съединение на Енергоразпределение като бръкнеш в контакта с голи ръце. Булото на невежеството си избираме сами преди да дойдем тук и е нелепо да се виним, че не сме еднакво невежи, когато всички сме, това е основна част от Играта, която играем. Представете си, че светът е идеален и няма никакви конфликти в него. Как ще се развивате в такъв свят, където няма какво да се усъвършенства? Във форума би имало само теми от сорта на “Животът е Прекрасен!!!” Всичко би било съвършено, вие също... Затова не сме съвършени и затова сме тук. Мислите ли за това? То всичко си има смисъла, времето и мястото. Организациите в крайна сметка опорочават нещата, а и всяка идея е лична, няма общи идеи – има общи интереси. И преди да е имало книги е имало събудени хора. Да твърдиш, че като някой чете книги и статии, писани от други хора, не е на висота, щото сам не може да си набави информацията, примерно, не е по-несериозно от това да искаш да си независим от тялото и материята, в която си окован. Преди Библията да се появи Светиите и Избраните са знаели как стоят нещата без да е имало откъде да четат, защото за всичко си има време, място и начин. Книгите са катализатори, те ускоряват процеса, който може да си тече и без тях, но с други темпове. И аз не искам да завися от пари, храна и подслон, ама като се вържеш на хорото в тая матрица ще го играеш. Да живееш в някакви обстоятелства НЕ означава, че ги одобряваш, нито че се примиряваш. Ако се опиташ да ги заобиколиш, ще ти се удължи агонията. Ако искаш да ги елиминираш съвсем – ще получиш удар. Всеки опит да се противопоставиш на системата води до конфликти за самия противопоставящ се и в крайна сметка губещият е най-вече той самият – губи енергия. А системата само това чака – да си дадеш енергийката доброволно, като “уфсъ”.Системата не може да се победи в буквалния смисъл, но може да се разберат механизмите, по които тя се води. В този сайт вече ги има основните моменти в определени материали. Който трябва попада на тях и те си свършват работата. За останалите – не им е дошло времето. Всеки учител иска учениците му да завършат учебната година с отличен успех, нали им е преподавано еднакво добре, ама винаги има и отличници, и добряци, и слабаци. Защото старта на всички не е равен, това е. И да очакваме всички да мислят и действат еднакво е несериозно. Важното е, че ти, който четеш тия редове, си стигнал дотук, другия, дето не вярва – да прави каквото иска. Тази тема май е най-важната от всички други във форума. Ако всеки, който чете този форум, си напише мнението по тази тема, без да обижда, без да напада и без да се изтъква, форумът вероятно ще си е свършил работата. Нека всеки си каже мнението с ръка на сърцето.  :)

Неактивен Admin

• White Force Fighter
  • Доста Писал
  • Публикации: 1 742
  • MAY THE FORCE BE WITH YOU
    • Light Motion Design Studio
« Отговор #91 -: Септември 15, 2006, 22:37:07 pm »
Супер...изкефи ме...съгласен съм до известна степен с теб...всъщност можеби нямам несъгласие, но някак въпреки всичко това си мисля, че ако няма Дейци, няма развитие и няма пробуждане. Ако го няма Хорус примерно, няма кой да превежда статии за духовно усъвършенстване...
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #92 -: Септември 15, 2006, 22:54:43 pm »
И аз съм съгласна в основните идеи с теб. Мога да добавя само , че имам разбирането, което Хорус тази вечер изписа с огромни букви - любовта е изходът да не се играе по правилата на Матрицата и онези, които я манипулират. Любовта винаги изненадва тези сили, тя е непобедима за тях, прощение, миротворчество и дух на любов.
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #93 -: Септември 15, 2006, 22:59:39 pm »
Още в първия си пост при откриване на темата Смърф написа едно изречение, без дори да осъзнава(така подозирам) колко фундаментално е значението:
Цитат
Това според мен е завесата която трябва да се вдигне!
Ние сме от едната страна на завеса, която ни разделя от Истината за това кои сме. Тази завеса е изкривила до такава степен онази Любов, Истинската, че би било вулгарно да говорим за нея.
В това същото изречение е и решението-завесата трябва да се вдигне! Оберон, все някой трябва да е първи, нали не мислиш, че всички заедно, като по команда, ще помъдреем?
От другата страна на завесата са тези, които са ни изпратили да изживеем точно този живот-нашите Истински Същности, нашите висши Аз-ове. За да вдигнем завесата, ние трябва да осъществим директна връзка с тях, за да можем да използваме цялата мъдрост на духовния свят тук, на Земята. Без тази директна връзка всичките ни усилия, продиктувани от алтруистични подбуди, ще бъдат под контрола на  същата тази матрица, която искаме да разбием.
Първото и основно нещо е работа със себе си, а след това...нека да дойде, ще импровизираме на момента.  ;D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #94 -: Септември 15, 2006, 23:07:38 pm »
Цитат:Тази завеса е изкривила до такава степен онази Любов, Истинската, че би било вулгарно да говорим за нея.

Не съм съгласна с теб - не можеш да определяш кой до къде  е стигнал в  проумяването на това познание, кой на какво ниво е и в зависимост от това всеки трябва да има правото да говори, мисли и се извисява чрез размисли за висшите сфери на съвършенната Любов. Самата тя подпомага израстването на духа, тъй като е иманентната природа на Създателя.
« Последна редакция: Септември 15, 2006, 23:09:42 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #95 -: Септември 15, 2006, 23:21:35 pm »
На теб на класация ли ти заприлича? А докато сме на земно ниво, без реална връзка с духовния свят, по какъв начин бихме разсъждавали за "висшите сфери на съвършенната Любов"? Ами по земному.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #96 -: Септември 15, 2006, 23:25:44 pm »
Да, но ние ПОЛУЧАВАМЕ помощ от "горе", за да се преодоляваме. Така е Миротворец - не сме оставени сами на себе си. Това е етап, за да се премине от нас се иска доброволно участие, всъщност да помогнем като се отворим за помощта от "горе".  :)

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #97 -: Септември 15, 2006, 23:29:49 pm »
Нали и Смърф това казва-да вдигнем завесата.  :)

Неактивен Albinoni

• Пишещ
« Отговор #98 -: Септември 15, 2006, 23:35:14 pm »
хай  ! ;D

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #99 -: Септември 16, 2006, 09:40:59 am »
 :) :) :)
A, бе хора, нали ви казах:
Гъди, гъди по душата....
Гъди, гъди по сърцето...
И  окото на челата
ще събуди в тях детето!
И така
          учудени,
                         събудени и друго виждащи
в началото на този век,
ще се усетят и ще признаят:
                    “Ха, та аз не мисля кат човек!!?”

;) :) ;) :) ;) :)

"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #100 -: Септември 16, 2006, 09:48:02 am »
Цитат
neven  :D  .... не, нямам думи просто...  :P

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #101 -: Септември 16, 2006, 09:52:10 am »
Цитат
neven  :D  .... не, нямам думи просто...  :P

Невен е посланичка на Крион

Неактивен neven

• Пишещ
  • Публикации: 698
« Отговор #102 -: Септември 16, 2006, 09:56:42 am »
Аз уча за психохирург ;) Сега си подновявам инструментариума и търся спонсори ;)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

IYI

• Гост
« Отговор #103 -: Септември 16, 2006, 09:57:42 am »
Приятели, някой от нас са на по осем хиляди години и тук са с мисия, която е далеч по-мощна и възвишена.Хорус бе прав като сподели, че не става с листовки, а що се отнася до Смърфа в момента информационно е "мъничък" и е редно да "стъпи" на нашите знания и да продължи на горе.Не е важно на колко си години, а какви енергоинф. източници имаш, защото всеки такъв източник може да  ти даде инфо., което примерно обикновените хора могат да придобият за 10г., следователно ти с 10г. по-напред!А както казах някой са на по осем хиляди години, следователно инфо., с което разполагат е огромно..
« Последна редакция: Септември 16, 2006, 10:00:28 am от IYI »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
« Отговор #104 -: Септември 16, 2006, 10:00:14 am »
Цитат
Невен е посланичка на Крион
Ми крайно време беше да има и български посланник.  :D
Какво е това "психохирург"? Това ще е от новите професии  :P