Колкото повече се вглеждате в детайлите 
толкова повече губите общия план 
а това е и целта 
Ако не познаваш детайлите, няма да видиш и общият план. /предполагам перифразираш поговорката , че
който вижда дървото, не вижда гората/
Е, добре, а пък продължавам с анализите, на базата на получените сведения.
Тааа ФАКТИТЕ:- След обиска в квартирата на Атентатора разбираме, че там имало знамена на България и на Европейският съюз и всичко блестяло от чистота. Отделно от другите подхвърлени реплики научаваме, че същият бил много целеустремен, педантичен и подреден;
- От интервютата /водени до 3 през нощта, ?!?!/ понаучаваме, че човека даже бил съвсем наред с главата и нямал психични отклонения;
- атентаторът е българин с турски произход;
- пистолетът за атентат - турско производство /нима е нямало други в магазина/;
Размислите?!?-Мммм, я да видим какво куца в цялата тази история - педантичен и подреден човек, решил да прави атентат /хайде, нека е псевдоатентат/, купува пистолета 2 дни преди това, дори не си прави труда да го тества 10-20 пъти /както правят педантичните хора/ ами решава, че щом е нов значи всичко е наред.
-Не проверява пистолета, но подрежда всичко в къщи и оставя предсмъртно писмо. Обаче взима и 2 ножа, е така, колкото да си ги има? /или умело са подметнати от електората в побоя/
- Освен всичко друго, за подредените и педантичните хора не са обичайни такива импулсивни действия, каквито се опитват да изкарат че е проявил младежа.
- Имам близки приятели и българи и турци и арменци и евреи, ял съм и съм пил с тях на една маса, нормален човек не съм видял да държи на публично място в къщата си знамена /аз лично вадя трибагреника на официални празници и при отриване и закриване на риболовния сезон/
Символиката:- Българин от турски произход;
- Газов пистолет от турски произход;
- Знамето на Бг и ЕС;
- Показно 'засичане' пред камерите на десетки телевизии;
- Боя се явява безплатен бонус.
Тааа .. что-то не подходить, в цялата тая схема.
По-забавното е, че младежа ще си мълчи и копче не могат да му кажат.
И ... пак стигаме до въпроса - кому е изгодно? /аз вече съм си направил извода, но ще изчакам 2 дни преди да го напиша/