Автор Тема: Разблокиране  (Прочетена 10571 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Разблокиране
« -: Октомври 31, 2012, 22:52:18 pm »
Ако кажа на група хора да си представят една къща и след това да я нарисуват, всеки ще го направи по различен и уникален начин - всичките къщи ще бъдат различни. Въпреки че целта е една и съща, начинът на разблокиране за всеки е също различен (уникален).
Твърде силно е да се каже "разблокиране", но напълно реално е да пропукате "блокировката".
Ще започна с един пример: Има хора на които е отстранен половината мозък (лявата или дясната част) след инциденти, заболявания и т.н. и те продължават да проявяват интелигентното си съществуване. Може да нямат тази бързина, сръчност и точност която са проявявали с двете половини на мозъка си, но дори и с една половина се адаптират адекватно към заобикалящата ги среда, към явленията и събитията които се случват. Няма значение, дали е лявата или дясната част. Всичко което се е "изчислявало" в липсващата половина на мозъка се учи, приспособява и нагажда към наличната половина. Реално погледнато човек притежава два "изчислителни центъра" (лява и дясна част на мозъка), всеки от които може да върши работата на другия. Начина на достъп до "изчислителните центрове" може да бъде последователен, може да бъде и паралелен. Умението да се осъществява връзка, едновременно с двете половини на мозъка пропуква "блокировката". Едновременната проява на съзнанието в двата "изчислителни центъра" е целта на занятието. Дейността на проявата може да бъде само мисловна, но може да бъде и физическа проява на тялото (резултат пак от мисловна дейност) - по-долу ще дам примери.

Първо ще покажа няколко упражнения чрез тялото, но няколко думи за мозъка. Дясната половина на мозъка отговоря за лявото око, ръка, крак и т.н. Лявата половина за противоположните. След раждането човек се приспособява към последователния "характер" на заобикалящата среда в която живеем в момента. Съответно, за да разберете, коя половина от мозъка ви доминира, кръстосайте си пръстите на ръцете - палеца на ръката който е над другия показва коя половина на мозъка доминира (десен палец -> лява половина, ляв палец -> дясна половина). Мозъка на едно бебе е като гъба и попива всичко, за да се адаптира към средата. Ако средата е примитивна и последователна и мозъка се настройва към тази примитивност и последователност, въпреки че е способен на много повече, ако бъде принуден да се приспособи към едни по други условия. Мозъка е като поле за изява на съзнанието. По-голямото поле, дава възможност за по-голяма проява на съзнанието.

Едно упражнение за показване на принципа на действие: Изпънете показалците на двете ръце, а останалите пръсти ги свийте. Без да движите показалците, а чрез въртеливо движение на самата ръка, описвайте с върха на показалците въображаеми окръжности - все едно въртите синджирчета на показалците. Въртете двете ръце с една и съща скорост и в една и съща посока и описвайте с върха на показалците окръжности.
Продължавайки да въртите едната ръка монотонно, с другата намалете скоростта, сменете посоката, ускорявайте, намалявайте и т.н. Т.е. докато с едната ръка се коцентрирате да променяте движенията, с другата ръка си продължавате монотонното въртене. Опитайте и двата варианта - веднъж лявата ръка се върти монотонно, а дясната извършва промените - след това обратното.
Ще видите че с едната ръка ви се отдава да правите промените а с другата няма да можете така лесно. Не знам дали стана много ясен принципа, но продължавам.

Друго упражнение - започвате да пишите с лявата ръка (ако сте десничар) - думички, съчинения, произволен текст и т.н. Първо ще започнете да рисувате буквите и след доста изписани листове, ще започнете с думичките. :) След още доста търпение и воля продължавате, но вече започвате да пишите едновременно с двете ръце един и същ текст. След това едновременно, но вече пишите различен текст. Може да ви звучи налудничево, но мозъка ви има тази възможност - ако го принудите, рано или късно ще почне да се приспособява. Нещо като карането на велосипед - като се роди човек, не умее да кара колело. Но имайки воля да се научите, засилвайки се с колелото мозъка на човек - зор не зор, почва да изработва начини да се приспособи към обстановката в която го поставяте.

Същото нещо може и мислено с думички. Харесайте си някакви думи които ви допадат, които може да ги нагласите и на съществителни, прилагателни, глаголи и т.н.
Пример - любим, любовен, любя, любящ, любов, любувам. Идеята не е да ги наизустите, а казвайки си наум едната, да можете да разсъждавате върху другите - коя сте казали преди малко, коя следва след тази която си казвате в момента и т.н. След като почнете да се справяте измисляте си втора поредица от думи на същия принцип и след това е ясно - трябва да започнете в паралел мислено да си повторите и двете поредици от думи. Ако започнете с това упражнение, ще спестите доста хартия, но пък е и доста по-трудно.

Нядявам се, че схванахте принципа. Като начало започнете с по-елементарни работи - преместете мишката на компютъра на лявата ръка. Разбъркайте омлета за яйцата с лявата ръка - внимателно и не се смейте много - губите концентрация. Все пак внимавайте да не се задържате на елементарните работи - те са началото. Супер начинание е ако играете тенис на маса, да започнете с лявата ръка - голям смях пада.
Сега да не си помислите, че всичкото това го мога. Но при мен резултат има и затова го споделям. Ако ви допадне и имате въображение как може да ги съчетавате нещата в ежедневието - резултатите няма да се забавят.
За какви блокировки и какви пропуквания става дума няма да пояснявам. Може би това е начина, за тези които не са готови, да затворят темата и да не си навредят. :unknown:
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 890
Re: Разблокиране
« Отговор #1 -: Ноември 01, 2012, 00:24:26 am »
Интересно е. Но кажи ми при теб резултатът какъв е? И за какви блокировки и пропуквания става въпрос, че не разбрах. И защо не искаш да поясняваш?  :(И защо бихме си навредили. Аз съм десничарка по-принцип. Но чат пат бъркам манджорното с лявата ръка или кафето. Какви биха били ползите от това да се науча с лявата ръка?

Неактивен Pippk207

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re: Разблокиране
« Отговор #2 -: Ноември 01, 2012, 03:53:44 am »
Съжалявам, че четох тази тема.

Неактивен larabum

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 13
Re: Разблокиране
« Отговор #3 -: Ноември 01, 2012, 08:17:42 am »
Ние човеците и светът в  който живеем е дуален.Горе-долу,ляво-дясно,черно,бялои т.н Самите ние имаме 2 крака,2ръце и изобщо всичко ни е по 2. Но по някаква причина ,може би точно тя е бариерата неможем да използваме едновременно,и двете си половини.Упражненията на Пурко са едно начало за хора които са недоволни от пречките които умишлено някой им е поставил и искат нещо повече от живота си.Такива примери в частност са Йогите,с много упражнения достигат до чудеса спрямо другите хора.Но в крайна сметка ако развием достатъчно и двете си половини,ще сме удоволетворени и в мир със себе си .Иначе нещо винаги ще ни липсва в живота,няма да сме едно а половинки.Една от книгите която дава по обширна информация по този въпрос и много други е ,,ЕНЕРГИЙНОТО ПОЛЕ НА ВСЕЛЕНАТА,, на ДЕЙВИД УИЛКОК горещо я препоръчвам на всеки търсещ.
Когато дълго гледаш в бездната, бездната се вглежда в теб. Ницше

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Разблокиране
« Отговор #4 -: Ноември 01, 2012, 12:46:53 pm »
Съжалявам, че четох тази тема.

Pippk207, приеми моито извинения за изгубеното време или ако съм ти развалил настроението.  :hi:
Между другото това е един от големите проблеми на нас мъжете. Като се мине една възраст, такова закостеняване на мозъка се получава, че изработените алгоритми с които работи (мозъка), посмъртно не може да се изменят. Нещо като компютър с "бъг" в софтуера - без да се интересува от вида на входящата и резултата от изходящата информация, компютъра все си смята с грешката. Перспектива към самопоправяне (усъвършенстване), въпреки многобройното повтаряне на алгоритъма не се наблюдава нито за компютъра, нито за закостенелия мозък. Колкото и да повтаряш алгоритъма, все смята с грешката. :)
Докато дамите са винаги отворени за нови схващания, дори и да не разбират смисъла на начинанието, което е голям плюс за тях. Защо се получава така? :unknown: ...може би любопитството си казва, думата. :P
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: Разблокиране
« Отговор #5 -: Ноември 01, 2012, 14:13:57 pm »
Закостеняването не се влияе нито от възраст, нито от пол.
Само примери да искаш.
Един от най-големите фактори е слабост на интелекта.
Има два вида слабост на интелекта. В първия случай хората отказват да мислят. Просто ги мързи. И то самия мозък го мързи да работи.
Втория случай много обичат да мислят. Но с тонове грешки. И много обичат да циклят в грешните си алгоритми.
И двата случая могат да се наблюдават много из форума. Включително и при млади хора, включително и от двата пола.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен gosho

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re: Разблокиране
« Отговор #6 -: Ноември 01, 2012, 15:35:42 pm »
Напълно съм съгласен с Танграта!

Иначе темата наистина е интересна. Има ли левичари тук? Аз съм такъв и винаги съм си мислел, че заради това и мисля по друг начин, а в същото време не е заради това - просто си мисля по друг начин :D  Заплетена работа...

Идва ми наум едно друго упражнение - да си сменяш перспективата на погледа, тоест да "сменяш" с кое око да гледаш, без да затваряш другото, разбира се  :writer:

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re: Разблокиране
« Отговор #7 -: Ноември 01, 2012, 15:49:14 pm »
На мен темата ми харесва. Провокира към размишления и може да поеме и да се развие в доста насоки.

Само да отбележа нещо малко странично в началото, относно последните ви две мнения. Въпреки че съм от женски пол и непряко трябва да приема коментара на Пурку като комплимент, аз за съжаление имам различни наблюдения, респективно различни изводи за нивото на задълбоченост, след първоначалното любопитство при жените. И ми прави друго нещо впечатление, доколкото се съобразявам, че това е виртуалност и изводите ми са единствено на база невербални и косвено отношение между събеседниците.

Мъжете са по-склонни в процеса на общуване да си променят отношението и подхода като комуникират или обсъждат с определени хора, докато жените не подлежат на промяна (или "разблокиране", за да сме по темата). Едно си знаят, в едно си вярват, харесват се такива каквито са. С този капацитет и такъв стил и няма сила, която да ги провокира или замисли, че нещо различно би ги представило в по-интересна светлина, от вече познатия "грим", репертоар и отегчаваща прозрачност.

И сега по буквата на темата.

Упражненията са ... изглеждат изпълними, но аз ще попитам малко по детски- какъв е резултатът след тези упражнения. Може би следваме някаква логика, ако правя гимнастика всеки ден и коремни преси имам плосък корем. Така и с мозъка тренирам го и не закърнява. Но лично за себе си, въпреки че съм вече на възраст мисля да започна да ходя на уроци по пиано. За това ще трябва да си развия лявата ръка и пръсти. Но дали ще се справя? времето ще покаже.
Трудно помня "имена"- наименования, от там и по-неуспешното ми справяне с научаването на чужди езици. Една дума или изречение, ако не означават нещо или не ги асоциирам със значение няма как да ги запомня и да ги знам и да са ми полезни.
Това се отнася както за научни и трудни понятия в науката така и за  чисто литературни изрази и думи, които научавам и в по-напреднала възраст.
Да отбележа и разликата все пак между мъжки и женски мозък! ОГромнааааа!!!
Съдя по детето си, което е момче и въпреки, че е още малък виждам как е като някакъв малък джобен модел калкулатор, който като става въпрос за цифри и математика го чувам буквално как му цъкат колелцата. Става ли въпрос за думи и да се изразява и да подреди едно елементарно изречение, няма речник, не помни думи ... просто се затруднява.
Мисълта ми е, предвид горната разлика, че при мъжете и жените "разблокирането"  ще е разбираемо, ако е с различна методика и по различна схема.
Концентрацията е нещо много ... яко! Установих го напоследък ... това да успееш да си концентрираш мисълта в една посока възможно най-дълго време е ... като "пътуване"-полет, не знам как да го обясня... но няма да се отклонявам. Това е за сега основното, което мисля :)

Неактивен вещичка

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 202
 • Виждам те!
  • Уникални подаръци за любими хора
Re: Разблокиране
« Отговор #8 -: Ноември 01, 2012, 16:57:58 pm »
Аеееееееее Пурку,

абе какъв е тоя трън сега  :D. Аз всичко си правя с дясната ръка и сега реших да пробвам да си напиша името с лявата. Че стана грозно, стана ама проблема е друг - чак като го написах се усетих... Написала съм го от дясно на ляво, а не както си пишем от ляво на дясно  ::)... Баси и що така се получи?!? :---
Отсъствието на доказателство не е доказателство за отсъствие!

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: Разблокиране
« Отговор #9 -: Ноември 01, 2012, 18:26:01 pm »
Напълно съм съгласен с Танграта!

Иначе темата наистина е интересна. Има ли левичари тук? Аз съм такъв и винаги съм си мислел, че заради това и мисля по друг начин, а в същото време не е заради това - просто си мисля по друг начин :D  Заплетена работа...

Идва ми наум едно друго упражнение - да си сменяш перспективата на погледа, тоест да "сменяш" с кое око да гледаш, без да затваряш другото, разбира се  :writer:
Естествено, че мислим по друг начин. Аз пиша и с 2те ръце. Повече с дясната. Повечето други дейности, обаче ги върша основно с лявата. Но за някои ми трябва време да се замисля с коя ръка ми е по-удобно. Това развива доста и двете полукълба.
Десничарите са някак твърде обикновени (без да се обиждате). Липсва им емоционалната мисъл. Креативната частица в нея.  :D ... Въображението.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Разблокиране
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2012, 15:15:02 pm »
...след първоначалното любопитство при жените.
Хи-хи :D - за първоначалното любопитство ставаше дума.

Да отбележа и разликата все пак между мъжки и женски мозък! ОГромнааааа!!!
Мозъка е един и същ. Жената развива едните неща които се помещават в дясната половина, а мъжа развива другите неща които се помещават в лявата половина. Пробвайте номера с кръстосаните пръсти на ръцете. Палеца над другия е показателен. Също кръстосайте ръцете пред тялото. Ръката която е отгоре е същото като палеца.

Един въпрос малко встрани от темата: Знаете ли как мозъка чете? ...както в момента ми четете коментара. :) Тези които не се сещат, ще им се стори доста интересно.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 890
Re: Разблокиране
« Отговор #11 -: Ноември 02, 2012, 15:47:29 pm »
Аз упражненията после ще ги правя. Но и друг път съм се пробвала да пиша с лявата ръка. То става, но е грозно и не  е толкова бързо.
Иначе Пурко сега като пробвах да кръстосам ръце лявата ми ръка е върху дясната.
Айде кажи как чете мозъка?

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Разблокиране
« Отговор #12 -: Ноември 02, 2012, 19:55:59 pm »
kalan - Аз никого не карам да прави упражненията - няма да има двойки и шамари. :) Характерно за дамите е лявата ръка да е отгоре при кръстосване на ръцете и левия палец при кръстосване на пръстите -> дясната част на мозъка е управляваща, доминираща. Докато при мъжете е обратното - дясна ръка и десен палец са отгоре -> лява част на мозъка е управляващата.
Доста ясно се забелязва ако накараш жена (дясна половина на мозъка е управляваща) да направи подробен качествен и количествен анализ на някакво явление - всичко което ще напише ще бъде като фейлетон, някакъв пространствен разказ, без да може да проследиш кое от кое идва, кое след кое следва и т.н.
И обратното - мъж (лявата половина на мозъка е управляваща) да опише подробно какви чувства изпитва от някакво явление/събитие - ще бъде точен, с последователна и рационална мисъл, всичко ще бъде логически издържано - всяко нещо кое от къде идва, следва. Даже ако може и с формула ще го напише, за да е по-ясно. Или ще го систематизира с точки и под точки - 1, 1.1, 1.2, пак за да е по-ясно.
От всяко правило си има и изключения - примерно при астролозите мъже, бас държа че левият палец им е отгоре.
Тя темата е доста обширна - Какво представлява образователната система (училища, университетите)?? Еми нали това е начина да изкривиш (индоктринираш) съзнанието на човек. По време на обучението (ЗАКОСТЕНЯВАНЕТО) се "товари" с информация само лявото полукълбо - тонове информация с които се "бомбардира" лявата част на мозъка.
Защо започват да въвеждат предмет "програмиране" като част от задължителното обучение? - Еми нали чрез програмирането решаваш всеки проблем с който се сблъскваш по АБСОЛЮТНО ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН И РАЦИОНАЛЕН ПОДХОД - всичко е издържано ред по ред, всички променливи, логически операции, низове, всичко е последователност - няма как да извикаш някоя променлива в програмния код, ако преди това не си я дефинирал (в някой по-горен ред). Всичкото това нещо осакатява мозъка на човек. Като подхванеш едно дете от първи клас и докато стигне до бакалавър, колко ще успеят да си опазят съзнанието? ...единици.

Айде кажи как чете мозъка?
Когато четеш текст, ти не прочиташ буквите една след друга, а мозъка ти налага визуалните шаблони които е запаметил върху изгледа на самата дума, без да се интересува от буквите в нея. Т.е. спрямо това как изглеждат съвкупността от буквите (картинния образ), мозъка търси същата картина в паметта и асоциацията (значението) което е присвоено за тази картина. Гладкостта и бързото четене са резултат от запомнянето на картини (съвкупност от букви).
За да не се чудиш какво имам предвид, ето го и нагледния пример:

Знеате ли, че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си. Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета. Твоа ивда да пкаоже, че вскичтоо твоа вемре, котео сте попрлеили в уилчище е нпразано, доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште. Приичнтаа е в нчиана по котйо виашят мъозк оработбва ирнфоцмаията. Ткаа уяспвате да преочттее нааписното джае кгаото нтио енда дмуа не е изиспана пвраинло."

Давал съл го на доста хора и някои, дори прочитайки го не успяват да схванат. :) Карам ги да го четат пак ...и пак докато се усетят. Всеки един човек който е прочел някакъв минимум от книжки няма да има абсолютно никаква трудност да прочете горния текст. Обаче ако в текста има рядко срещани думи с объркани букви - имена на неизвестни градове, реки и т.н., човек ще се затруди с прочитането, просто защото в паметта няма запазен картинен шаблон на думата. След като я прочетете няколко пъти новата дума и присвоявате някакво значение. При едно последващо прочитане на целият текст, мозъка вече намира картинния шаблон на думата, още преди да почнете да я изговаряте. Тези картинни "операции" мозъка ги прави, без човек да има съзнателно усещане за това. И когато чете текст, човек си мисли, че прочита буквите и така осъзнава изписаната дума. :)
Ето едно нещо за размишление: Знаете ли как рекламите от телевизора, листовките, брошурите и т.н., ви влияят и манипулират подсъзнателно, без да се усещате?
« Последна редакция: Ноември 02, 2012, 20:06:34 pm от Пурку »
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен cassio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 324
Re: Разблокиране
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2012, 21:44:38 pm »
Ах, че интересно се получава :)

ПуркО, на мен това за "единия" мозък ми е ясно ... физиологично. Ама искаш ли да си ги разменим- ей така, не сърцата, а мозъците при достатъчно добри хирурзи? Има и един ... малко странен филм на Педро Алмодовар "Живеейки в моята кожа"- сюжета е 

Внимание по-надолу ще разкаже сюжета на филма. За който не го е гледал, да не чете!

Как на един младеж му правят основна пластична операция БЕЗ негово желание. И като външност става невероятно красива жена. Но някъде дълбоко в себе си, остава мъж, заради което не може да прости и елеминира този, който е посегнал на най-съкровенното... може би Душата.

И по темата, ти си обяснил достатъчно ясно за активните полукълба при двата пола. Добре, аз съм съгласна, още преди твоята тема. И други неща съм чела. Но това, което аз те попитах конкретно е как точно ще стане "разблокирането"? И от какво конкретно. Жените няма да могат да започнат да мислят като мъже. Пробвала съм. Признавала съм, че не ги разбирам мъжете и на какво се смеят и какви неща са важни за тях и от какво се обиждат и на какво държат и какво биха жертвали или напротив.
Но принципното мислене, което надявам се ти визираш, да се промени, за да е продуктивно и полезно за цялото човечество как точно ще стане?
Ако за тялото на всеки, независимо от пола, отивайки на фитнес, зависи само от килограмите и областите, които иска да тренира, може инструкторът да приложи една и съща схема, то при мисленето и мозъка е различно.

Напоследък слушам много изпълнения на пиано. Отдавна много харесвам. Защо няма една жена-композитор(!!!), която да ме впечатли или да е известна. Проверете да видите всички пианисти и композитори са мъже и на филма "Пианото", нищо че жената е режисьор и се внушава, че и главната героиня, композитора е Майкъл Нюмън.
За мен музиката е не просто изкуство ... тя е чудо! И ако се намери една жена да композира и да научи останалите да го правят- като ... Енио Мориконе и всички преди това до Шопен, аз ще призная, че е възможно разблокиране :)

Чуйте това изпълнение по-долу. Хипнотизирана и зомбирана съм и не мога да спра да го слушам и не ми омръзва и не искам да го слушам в изпълнение на жена, а само на този ... Човек! Велик!

<a href="http://www.youtube.com/v/LfjD-DQ5REk?version=3&amp;amp;hl=bg_BG" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/LfjD-DQ5REk?version=3&amp;amp;hl=bg_BG</a>

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Разблокиране
« Отговор #14 -: Ноември 03, 2012, 22:23:37 pm »
Малко като монолог ми се получава. Май не ви е интересна темата?
За рекламите и телевизора, методиката е абсолютно същата както и при буквите. :)
Първо: Както писах, мозъка запаметява картини, а не чете буквите. На всяка запаметена картина, съответно се присвоява значение. Например: На картината съставена от трите букви - око, се присвоява значението - зрителен орган. От тази гледна точка дали са букви, дали е пейзаж, дали е някакво лого или нещо друго, на всяка една картина мозъка може да присвои значение. Стига да разпознае характерните черти на дадената картина, мозъка веднага ще "отговори" с присвоеното значение.
Второ: когато едно нещо се повтаря многократно, мозъка го "премества" в подсъзнателната част на неговата памет. Пример: ако външната ви врата я заключвата всеки ден в продължение на години и след това ако си сложите автоматична брава ще продължавате да вадите ключовете, за да заключите вратата, въпреки че вече няма нужда - трябва да мине време, докато "избиете" запаметеното в подсъзнателната част. Друг пример: ако сте свикнали да спите на широко легло и след това се преместите на по-тясно, нощно време ще ви се случи да паднете от леглото. След първото или след няколко падания, мозъка ще промени старата информация в подсъзнателната памет с нова, актуална, за да не падате повече от леглото. И така когато спите и нямата осъзнатост за случващото се, мозъка ще чете информацията в подсъзнателната част, за да знае до колко тялото може да се върти на страни, преди да падне от леглото. МИсля, че се разбра каква е идеята.

Сега ако аз имам определена власт и искам да ви манипулирам, какво трябва да направя? - целта ми е да създам определена картина, която да има характерни отличителни черти, така че когато я видите винаги да я разпознавате. На тази картина трябва да и придам значение, което чрез многократно повторение да го "набия" в подсъзнателната ви памет. И когато ви покажа картината, без да разсъждавате със съзнателната си част, вие ще реагирате чрез запаметеното в подсъзнателната памет. Пример:
Картината е логото на макдоналдс - чрез средствата за масова информация, телевизия, реклами ежедневно ви се набива в мозъка. Заедно с картината се набива и посланието (значението) с което трябва да свързвате картината:
Гладен ли си? - хапни в макдоналдс
Умирам от глад - ще хапна в макдоналдс
Чу ли за новата промоция? - ела хапни в макдоналдс и т.н.
Т.е. ако успея да набия картината и посланието в подсъзнателната ви памет, всеки път когато огладнявате, без съзнателна намеса, мозъка ще прочете записа в подсъзнателната част и ще ви подсети - хей, гладен съм - трябва да вземеш един чийзбургер, примерно. Вие дори няма да се замисляте защо го правите. Това просто ще бъде част от рутинната ви дейност. Същото е и с таблетките аспирин - никой от вас не се замисля защо ги пие? Просто има изработен "рефлекс" - че при болки в главата, дискомфорт, напрежение - вземам си един аспирин, така профилактично.
Може да ви звучи наивно но това е принципа на рекламата. Също така, когато се прожектира филм, за части от секундата между кадрите се пускат познатите ви картини от рекламите. Вие не ги забелязвате със съзнателната част от мозъка, но изведнъж се сещате - я за кока-кола, я за пуканки, я за някой сандвич на макдоналдс и т.н.
Но освен за манипулация, този "ефект" може да го използвате в своя полза. Ето няколко идеи: аз си набивам в главата, като видя надпис "пчеларски", да ми светва лампата и да ми привлича вниманието. И навсякъде където минавам по улиците, дори и в непознат град, все ми се набиват на очи пчеларските магазини. Друг пример: ако карате велосипед в нов район и подминете голяма дупка, върнете се и минете втори път покрай дупката и гледайки я си представете колко лошо ще бъде ако минете през нея с колелото. По-късно се опитвайте да си представите как изглеждаше дупката и се сещайте колко е добре когато минавате да я имате предвид. При едно последващо минаване с велосипеда, дори и да сте разсеян, ще ви светне червената лампа, че има дупка, за да я заобиколите.

Но това, което аз те попитах конкретно е как точно ще стане "разблокирането"? И от какво конкретно.
Като проявиш съзнанието едновременно в двете полукълба. Ако кажа от какво конкретно - ще ти изкривя въображението.

Като казах въображение, задавам още един въпрос: Знаете ли как се моделира (манипулира) въображението на човек? Идеи?  :writer:
« Последна редакция: Ноември 03, 2012, 22:27:56 pm от Пурку »
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27