Автор Тема: Откритие или не? Земята не се върти в кръг около Слънцето!?  (Прочетена 14435 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен b.boy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 85
 • Музиката е нещото което ме прави щастлив!
  • The Mystery
Здравейте приятели! Няма да ви занимавам с предварителна информация защото всичката е събрана в един клип на който се натъкнах на скоро в сайта Vbox7 ! Ще се радвам ако се получи една хубава дискусия по тази тема (ако има смисъл и желание разбира се) защото ако това е вярно,наистина е важно откритие за цялото човечество !

Клипа може да гледате тук - http://www.vbox7.com/play:56f4b6cc01
Вие сте ;p  ;)

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826
Разбира се, че земята се върти в спирала, защото и Слънцето се движи около центъра на галактиката. Не виждам нищо странно и невероятно в това.

Не знам кой е сложил заглавието на клипа (явно е доста неграмотен), но то е подвеждащо. Земята се върти в кръг около Слънцето, но пътят й през галактиката е спирален. Което е нещо съвсем различно.

Същото нещо го правят и трилиони други планети в нашата галактика.

Не разбирам защо това трябва да се третира като "откритие" това е ясно на хората от поне 100-тина години (ако не и повече).

Друг е въпроса, че във филмчетата по NatGeo и Discovery ви показват само обикновеното въртене (в кръг) на Земята около Слънцето. Прекалено сложно става ако покажеш спиралното въртене на широката американска публика.
« Последна редакция: Май 26, 2012, 21:01:47 pm от ₪ Eon ₪ »

Неактивен forcomnet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 113
Хи, хи ... имам чувството, че този който е правил клипчето или току що е открил колелото... т.е. че Слънцето не е неподвижно, а още по-малко пък център на галактиката или пък на Вселената ... леле майко?! Или съвсем откровено си сътворява сензацийки за неграмотни люде.

Е странно, аз пък никога не съм си и мислел, пък и никой никога не ме е учил, че Слънцето е център на света и че всичко се върти около него! Какви ги дрънкат там в този клип? Явно някакъв задръстеняк току що се е събудил и прогледнал и е решил да сподели откритието си с другите. Да ме извинявате! И децата знаят, че Слънцето на нашата "Слънчева система" и само планетите от нея се въртят около него. Но пък неподвижни тела във Вселената няма! Само центърът и е неподвижен... и всички други обекти се отдалечават от него. Но ние не знаем какво има в центъра на вселената. Всъщност имаше едни догадки...

А, ако включим и движението на нашата галактика към тези показани траектории какво ли ще се получи? Не ще да е проста спирала... да не стане двойно или тройно усукана спирала защото пък не знаем дали самата Вселена не се движи на някъде...

Освен това и не съм сигурен как точно е ориентирана нашата Слънчева система спрямо галактиката, а също и не знам как е ориентирана галактиката ни спрямо центъра на вселената... за да съм сигурен в траекториите.

И какви са тези твърдения, че Земята не се въртяла около Слънцето! Все едно да кажеш, че Луната не се върти около Земята защото някой е открил всъщност, че Земята не е неподвижна и обикаля около Слънцето, ами каква би била траекторията на Луната в случая? Ами ако предположим, че Луната на свой ред си има спътник и той обикаля около нея какво да кажем за него, а ако на свой ред пък спътникът на луната си има спътник... и така нататък... сещате се.

Ама моля ви се това са елементарни неща не знам как има хора да се хващат на такива голи кукички.

Странно защо напоследък от към руснаците излизат такива хвърлящи хората в смут клипчета... също като онова с гигантските обекти около Слънцето.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
И тримата (forcomnet, x_name41, ₪ Eon ₪) с тези си коментари играете ролята на манипулатори. Т.е. или сте такива или го правите без да го съзнавате. По-важният извод е не траекторията на движението, а че всичките тези движения са всъщност едни повтарящи се периоди от време - цикли.

Земята се движи в слънчевата система, слъцето се движи в галактиката, а самата галактика също се движи във Вселената.
Всичките тези движения се базират на повтарящи се цикли. Освен Земята в слънчевата система има и други планети. Те от своя страна си имат спътници. Движението на всичките тези тела се базират на повтарящи се цикли с различна продължителност. Изучаването и анализирането на закономерностите при съпоставяне между между различните цикли, може да служи като метод за определяне на събития и явления, които ще се случат в бъдеще време. Също така на базата на циклите може да се изучават минали събития назад във времето. За тези които не схващат един пример: Едно денонощие може да се разгледа като един цикъл през който слънцето изгрява и залязва. На базата на този цикъл аз мога да предскажа бъдещето, като кажа, че на другия ден ще се случи същото - слънцето отново ще изгрее и след това ще залезе. Денонощието е цикъл със сравнително малък период. Ако аз имам знанията за събитията и явлениета, които се случват за един по-голям цикъл с период от 200 години например, ще мога да предскажа неща които ще се случат след смъртта ми. Именно в това се е изразявал напредъка на цивилизацията на Маите - те са си задава ли въпроса къде се намираме? И първото логично нещо което ще направи човек е да почне да наблюдава небето и закономерностите в циклите на набесните тела, които се движат.

Ето го и самото филмче - образователно е:
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен sasho90

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 452
 • Ако още не си бесен, значи не внимаваш достатъчно
И тримата (forcomnet, x_name41, ₪ Eon ₪) с тези си коментари играете ролята на манипулатори.
И защо да са манипулатори? Не виждам да са казали нещо, което не е истина. Май ти си манипулаторът, като разводняваш темата с разсъжденията си за Маите.
Keep 'em occupied!

Неактивен вещичка

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 202
 • Виждам те!
  • Уникални подаръци за любими хора
Е хубава работа, орбитата на планетите е елипсовидна, а не кръгова. Този дето е правил клипа на коя планета е бил до сега...  :D  Това е доста древно откритие, но явно някои хора тепърва откриват топлата вода...
Отсъствието на доказателство не е доказателство за отсъствие!

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826
Но пък неподвижни тела във Вселената няма! Само центърът и е неподвижен... и всички други обекти се отдалечават от него. Но ние не знаем какво има в центъра на вселената.

Леко уточнение към колегата forcomnet. Център на Вселената няма. Защото самата Вселена като такава, при създаването си създава едновременно пространството. Казвайки, че Вселената има център, ти имплицитно приемаш, че пространството вече е било създадено, което е неправилно в конкретния случай. Всяка една точка от Вселената се раздалечава спрямо друга, и няма такава точка във Вселената, която да е неподвижна.

И тримата (forcomnet, x_name41, ₪ Eon ₪) с тези си коментари играете ролята на манипулатори. Т.е. или сте такива или го правите без да го съзнавате. По-важният извод е не траекторията на движението, а че всичките тези движения са всъщност едни повтарящи се периоди от време - цикли.

Пурку, нищо конкретно не казваш.

Много ясно, че има цикли, като има повторяемо движение. Цикли има при въртенето на Земята около оста си, въртенето на Земята около Слънцето и въртенето на Слънцето около Галактичния Център. Няма данни обаче за въртенето на Галактиката около Вселенски център, защото такъв просто няма, както споменах по-горе.

И не виждам с какво точно манипулираме публиката. С това, че потвърждаме информацията в клипа ли?

С циклите не можеш да предскажеш бъдещето Пурку. Можеш да изчислиш след колко време Земята например ще е в същата точка (спрямо системата Слънце-Земя), т.е. след 365 дни. Но това не е предсказание, това е чиста математика и изчисление, което е в същината на цикъла - иначе няма да е цикъл. Предсказание е да предскажеш числата от 6 от 49 на база на това, че Земята се върти около Слънцето. Надявам се виждаш "тънката" разлика.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Аз хващам тънката разлика, обаче ти не хвана тънкия момент за който говоря - За всеки един цикъл са характерни определени явления и събития. Тези явления и събития оказват влияние върху живота на Земята. Когато си наясно с цикъла, си наясно и с повторяемите явления и събития които се случват. Когато човек е способен да предвиди явления и събития, които ще се случат напред във времето, ще бъде подготвен как да реагира максимално адекватно и какви действия би могъл да предприеме. Предсказанието се състои не в отгатване на числа, а на явленията, които са резултат от взаимовръзките при движението на небесните тела.


Бъди коректен - никъде не съм споменал, че Галактиката се върти около Вселенски център.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826
ОК, кажи за кои точно явления и събития говориш? Аз знам за смяната на сезоните и смяната на деня и нощта, които са известни от много време. Дори и при наличието на тези явления, споменатия клип се класифицира като една евтина сензация за хората, които имат средно интелигентно ниво.

Не ми е известно някакво друго явление, което може да докажем и което явление да класифицира клипа като някакво мега-откритие и/или разбулена тайна. Защото в крайна сметка спорим за информацията предоставена в клипа.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Не ставаше дума за мега-откритията направени в клипчето или пък да се опитвам да защитавам автора, уеб-страницата и феновете на неговите идеи. Манипулацията на населението се състои в опорочаването на простите, базовите, фундаменталните неща. Усмивайки тези неща, заради тяхната простота, заставаш на страната на манипулаторите. От тази гледна точка те именувах манипулатор. Обърни внимание, че всичките неща за които си успял да си отвориш очите през последните години и си успял да ги осмислиш, всъщност са били прости и елементарни неща. И най-гениалните неща са прости.

Относно циклите: освен смяната на сезоните и на деня с нощта, обусловени от въртенето на Земята около Слънцето и около оста ѝ, значимо влияние върху живота на Земята оказват и явленията породени от Луната.
Пример: различните фази оказват въздействие на сокодвижението върху растенията и дърветата, съответно върху растежа. Хората използвайки земеделието като начин за препитание и оцеляване, могат да се възползват от цикъла на Луната, като опознаят явленията, характеризиращи този цикъл.
Жокер към примера: На какво се дължат приливите и отливите на океаните?

Мисълта ми не беше, да защитавам някакви тези и да ги подкрепям с факти, а да дам идеята и нейния принцип на който се базира, така че всеки сам да си направи изводите: Всяко едно небесно тяло оказва влияние върху живота на Земята и конкретно върху човека. Луната като по-близко разположена, оказва по-голямо влияние. Същото се отнася и за другите планети. В определени периоди, те се подреждат по определен начин и съответно изменят силата с която въздействат на Земята. Това влияние върху Земята се оказва под формата на енергия (без значение каква, има енергия, не идва от нищото). Целта на изучаването на циклите и взаимовръзките между тях е да се определи влиянието на тази енергия върху човека и природата около него.
Всички тези разсъждения са на базата на астрономията, не на астрологията. Не става дума за гледане какво вещаят звездите на човека в семеен план.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен atila777

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 110
Разбира се, че земята се върти в спирала, защото и Слънцето се движи около центъра на галактиката. Не виждам нищо странно и невероятно в това.

Не знам кой е сложил заглавието на клипа (явно е доста неграмотен), но то е подвеждащо. Земята се върти в кръг около Слънцето, но пътят й през галактиката е спирален. Което е нещо съвсем различно.

Същото нещо го правят и трилиони други планети в нашата галактика.

Не разбирам защо това трябва да се третира като "откритие" това е ясно на хората от поне 100-тина години (ако не и повече).

Друг е въпроса, че във филмчетата по NatGeo и Discovery ви показват само обикновеното въртене (в кръг) на Земята около Слънцето. Прекалено сложно става ако покажеш спиралното въртене на широката американска публика.
Честно да ти кажа в този сайт има 15-20 чавека от 40 млн. свестни /останалото е неграмотно население/ и да прав си,но тук искам да вмъкна нещо което не съм сигурен дали е по темата.
Руските астрономи се сдобиха с уникалното видео от сателита Elektro-L. Те показват уникалният момент по завъртането на планетата, на която живеем. Земята е заснета от внушителната височина от над 36 000 км.
Снимките са повече от уникални, тъй като показват в детайли движението на дълбоките сини морета и океаните, които контрастират с острите контури на земята и белите облаци, бягащи по небесния свод.Интересно, а ?  :writer: :D
Окупирай Уолстрийт и България!

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826

Жокер към примера: На какво се дължат приливите и отливите на океаните?E, много ясно. :) Няма какво да питаш. Пак обясняваш неща, които са ясни от повече от 100 години на хората. Същото нещо го правя и аз. Не омаловажавам ефекта на това, просто казвам, че това нещо се знае отдавна и не е никаква сензация както го представят в клипа. Все пак гооворим за спирално движение на Земята около Слънцето.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Да така е, съгласен съм с това което твърдиш - няма сензация в клипа. Нещата са известни отдавна. По-важни са изводите от това спираловидно движение, а не самото движение като такова.

През цялото време се опитвах да покажа други неща, но определено не успях. Предстоящите природни катаклизми, няма да са резултат на случайно стечение на обстоятелствата, а напълно закономерни явления, които се случват през определен интервал от време.

Темата за мен е интересна и ще я следа ако има развитие с други гледни точки.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Изводите на ниво предположения биха били неточни, неизползваеми и ненужни. Самата цикличност за една планета е доста зависима и променяема от редица физични и химични фактори. Казано по друг начин, за всяка друга близка или далечна планета движеща се по спирала, циклите не са идентични с тези на Земята.
И ако идеята е, как от движението и зависимостите на космически и вселенски обекти, ние спокойно може да извадим изводи и да правим аналогии с други човешки цикли, чрез които да контролираме явленията, то ще има много големи несъответствия.
Защото Природата в същността си е ... непроменима. Ако няма пукнат човек на Земята и ние току що кацаме. Сядаме и си наблюдаваме смяната на сезоните, без по никакъв начин да докосваме, което и да е дърво, камък или тревичка. Сезоните се сменят, но какво от това. Променя се гледката и цветовете от пейзажа, но не и самата природа. Все едно си сменяме облеклото, но голи сме си ние. С тази разлика, че ние си умираме, щото тялото ни остарява.
В този ред на мисли, условията според които се движи Земята и циклите, които следва като траектория, по никакъв начин не определят и не доказват, че зависимостите за човешките цикли и живот са идентични.

Сега, привържениците на будизма и преражданията, може да имат някаква пасваща хипотеза за цикличността на човешката душа, Аз-ове или егрегори. Но чисто теоретично може да се обори доста лесно.
Да вземем един човешки живот. На някой човек, който е постигнал нещо или му се е случило събитие, което с достатъчна доза вероятност предполагаме, че е възможно да се случи отново (с условие да е в добри отношения със сценариста на небето, за да разберем чисто научно, дали е възможно  да стъпиш в една течаща река два пъти на едно и също непроменило място, без дъното)
Спечелва от тотото като е на трийсетина години. Намираме една астрономическа карта от точната дата, когато това се е случило и установяваме, че подобна подредба абсолютно идентична не е възможно (Защо? сами си отговорете, за меесец или година само колко звезди изгасват и колко други се "раждат"), но по основни планети правим някакво хипотетично очакване, че би трябвало като е на семсеиосем, да речем, пак да пусне един фиш. Да, ама няма да има нужда.
Защото, ако движението на цикличността е спираловидно, би следвало това, което е било "връх" на спиралата, при пълен оборот да е "дъно" т.е. по-скоро би могло да се очаква някаква "загуба" за този човек със същото разположение на планетите, отколкото печалба.
Спираловидна цикличност ... това може да е и нов израз в науката  :writer:
« Последна редакция: Юли 27, 2012, 18:25:36 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Хм? Интересна гледна точка, но за съжаление почти нищо не успях да разбера.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27