Автор Тема: Целта на илюминатите  (Прочетена 51346 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #15 -: Април 07, 2012, 17:15:06 pm »

... И ние се въплътяваме именно заради наличието на тези"ложи",а не въпреки тях.Освен ако не приемем тезата,че сме космически каторжници..Но..Свободният избор,къде остава в тази картинка?
Свободата е според съзнанието. Не мисля, че свободата ни да избираме на коя планета ще се въплътим е наличен за моментното ниво на развитието ни. Доказателствата са невъзможни и в двете посоки, затова, че въпросът най-вероятно ще остане открит.


Цитат
Мое виждане е,че всяко нещо в Абсолюта съществува благодарение на своята противоположност и благодарение на позволението на самият Абсолют.Ние сме този Абсолют.Мислиш ли,че нещо се случва без волята ни?Не волята на инкарнацията...Говоря за истинската ни воля.
Ние сме Абсолюта? Не, не сме. Ние съдържаме в себе си всички възможности, които и Абсолютът съдържа. Тези възможности обаче не могат да се нарекат действителни, преди да бъдат реализирани. Ние сме Абсолюта като потенциал, но наред с това ние сме с нашите си ограничени индивидуални знания, качества, опит, способности, житейски път и т.н. И тук говоря за висшия аз, за монадата, а не за въплътената личност.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #16 -: Април 08, 2012, 23:29:40 pm »
Дали не се заблуждавате?

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 323
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #17 -: Април 08, 2012, 23:33:22 pm »
. Ние сме Абсолюта като потенциал, но наред с това ние сме с нашите си ограничени индивидуални знания, качества, опит, способности, житейски път и т.н.

Ами аз винаги съм казвала,че Бог..Абсолют,Мироздание..е проект в развитие.Точно както и монадата.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #18 -: Април 09, 2012, 00:26:47 am »
Дали не се заблуждавате?
Този въпрос и сам съм си го задавал. Възможно е и да се заблуждавам за някои неща. Все пак не бих писал нещо, ако нямах някакви основания за да го направя. А доколко тези основания са сериозни...

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 323
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #19 -: Април 09, 2012, 10:15:51 am »
О не е важно дали се заблуждаваш или не!Каква друга алтернатива ни остава?Бездействието?Скука..Предпочитам да греша.

Неактивен blade

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 470
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #20 -: Април 09, 2012, 10:35:22 am »
Фактът, че някои фамилии са оцелели и запазили властта си през всякакви политически, икономически и обществени сътресения, за мен го доказва безспорно

No това не означава,че не са появявали нови фамилии или,че не се изчезвали други...
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #21 -: Април 09, 2012, 12:06:49 pm »
Дали не се заблуждавате?
Това е част от "средствата"- инструментариума за основната цел. Именно : Манипулацията. Или няма как да си сигурен дали не се заблуждаваш или тази заблуда те устройва. В един момент започваш да вярваш и да се подчиняваш. Обясненията нямат значение, важно е че са оцеляли и дори са се развили без видими усилия.
Това си мисля е смисълът на `тайнството`. Ако бяха религия щяха да бъдат отричани и на показ какво и как вършат. За своите цели. Но така не може да се определи какво конкретно са `извършили`, за да се подреди някаква логическа последователност и да разберем- ей това искат и за това се борят.
Когато написах, че целта е Власт, имах предвид господството, а не това да са шефове на големи корпорации и да имат пари. Зад материалното благополучие не винаги се крие възможност за господство на по-висше ниво. Над съзнанието на човек. А как се осъществява това. С манипулация. Със заблуждения, които си мислиш, че не са толкова лошо нещо, като и без това накрая си остава заблуждение, срещу заблуждение, дума срещу дума, съзнание срещу съзнание.
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен Bird

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #22 -: Април 09, 2012, 23:20:01 pm »
 Чудех се дали да пиша в темата за "Документите Тера" или в тази тук, но в крайна сметка избрах тази, защото и на базата на други източници се стига до едно логично заключение и то е, че илюминати и всички други тайни общества не са нищо повече от инструмент на извънземните. В този смисъл те не преследват дадена крайна цел, а изпълняват команди, свързани с моментните интереси на дадена извънземна фракция.
  В момента това, с което конкретно са се заели според мен е подготвянето на човечеството за извънземна инвазия. Тук обаче изниква един въпрос - защо е важно да повярваме в "добрите извънземни, които са тук да ни хванат за ръчичка и да изведат на пътя към прогреса" ? Ако ни сварят неподготвени, дали ще можем да се противопоставим?!  :P
  С това е свързан и другият важен момент - как така елитът преговаря с извънземни и даже сключва договори с тях? За да има договор, трябва образно казано да има "разменна монета".  Значи има нещо, което пречи на извънземните директно да получат това, което искат ...
 
 
Трябва да се вземе предвид и фактът, че имежду всичките манипулации и лъжи, човечеството от време на време получава и инстинска информация. Нямам предвид случайни изтичания на някакъв вид знания, а събития като премахването на геоцентричната система, Дарвиновата теория, която макар и сама по себе си да не е много вярна, става причина за рязкото спадане на значението на религията, демокрацията, която заменя монархията и други подобни. Тези неща не могат да бъдат резултат само от изтичане на информация по време на вражда между земни тайни общества или извънземни, най-малкото защото вече са утвърдени. Ако целта е държането на човека в неведение и подчинение, то комбинацията монархия+господстваща религия е най-простата и успешна и няма друго обяснение защо тайните общества не са впрегнали всичките си ресурси от изтриване на спомени и mind-control до убийства, за да я запазят, освен,  че и революционнте знания отново служат на някаква цел.

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #23 -: Април 10, 2012, 00:10:10 am »
 Според мен е голяма грешка да се счита, че
Цитат
...събития като премахването на геоцентричната система, Дарвиновата теория, (...) , демокрацията, която заменя монархията и други подобни...
действат срещу целта на Илюминати. Напротив, ние много подробно знаем, че демонтирането на класическия свят (религиозен и монархичен) е именно проект на Илюминати, насочен към бъдещото установяване на Новия световен ред; установяването на "демокрация", секуларизацията на света чрез дарвиновата теория и хелиоцентричния модел, и други подобни, служат основно на целите на Илюминати да имплантират в човешките съзнания НОВАТА РЕЛИГИЯ - заблуждението, че с "обективна наука" ще бъде победена природата и ще се постигне физическо безсмъртие. Това е най-опасният възглед днес, тласкащ хората към античовешки, сатанински по своя характер, възгледи.
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен Bird

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 14
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #24 -: Април 10, 2012, 00:55:48 am »
fD, явно не съм се изразила достатъчно ясно, но в никакъв случай не съм имала предвид, че тези неща са срещу целите на Илюминати и са се случили въпреки тях. Напротив, дори в последното си изречение съм написала, че ако тези новости бяха наистина революционни, то те щяха да бъдат унищожени още в зародиш. След като не са, значи са част от целта, но значи също така и че тя се променя под въздействието на някакъв фактор.
Използвала съм примера с монархията и религията, защото според мен така хората се контролират най-лесно. Явно същият този фактор е наложил или е направил необходимо на хората да се дадат известни, макар и привидни свободи и да се върви уж към някакъв прогрес. Днешната система на управление прави контролирането на масата доста по-трудно, отколкото е било преди само няколко века, а тайните общества колкото и да са силни, не са всемогъщи и безгрешни.

заблуждението, че с "обективна наука" ще бъде победена природата и ще се постигне физическо безсмъртие.

Мисля, че си прав и в момента почти всичко сочи натам, но и тук има една странна тенденция. След като си тук си наясно какъв бум преживяват езотериката, духовните учения (да не се бърка с установените религии), конспиративните теории, изследвания на паранормалното и всякакви подобни материали.  Наред с откачени ченълнинги и истории за врачки стои и сериозната литература и.... нищо срещу това не се предприема, опитите да се компрометира или дискредитира тази информация са меко казано нищожни. А според мен осъзнаването на достатъчно голяма част от хората, че те са преди всичко духовни същества, ще разклати властта много повече от това някой да изобрети евтино гориво например.  ;)

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #25 -: Април 10, 2012, 01:34:31 am »
Bird, прекрасно си го написала. Последното ти изречение ... ми е в Топ 10 на най-яките, които съм чела откакто пиша тук( ще си го сложа и за подпис)!
Искрено ти благодаря.  :hi:
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #26 -: Април 10, 2012, 02:25:14 am »
Цитат
След като си тук си наясно какъв бум преживяват езотериката, духовните учения (да не се бърка с установените религии), конспиративните теории, изследвания на паранормалното и всякакви подобни материали.  Наред с откачени ченълнинги и истории за врачки стои и сериозната литература и.... нищо срещу това не се предприема, опитите да се компрометира или дискредитира тази информация са меко казано нищожни.
Не искам да влизам в противоречия, но нека отбележа, че споменатият "бум на езотериката и духовните учения" много често се бърка с просветляването на истинската езотеричност и духовност. Осъзнали, че няма да успеят напълно да подтиснат жаждата на човешките същества за духовност и смътните им спомени за космическа мъдрост, Илюминати "позволяват" да бъдат "бум"-нати огромни количества псевдоезотеричен и псевдодуховен баласт, който под формата на фалшиви ченълинги, нюейджърски доктрини и "тайни разкрития", освен че представя ужасно повърхностна и смачкана гледна точка, също така сее пагубни заблуждения, в които не една душа е загубила пътя си или се е "убедила", че духовността е "празни и объркани приказки". Всъщност днес няма "бум на езотериката и духовните учения", а има такава тотална вманиаченост във веществеността и егоизма, каквито човешката раса не е виждала от хилядолетия - от потъването на Атлантида до наши дни...

(Извинете ме за offTopic-а, пояснението обаче е важно за изясняването на "целта"!)
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 323
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #27 -: Април 11, 2012, 00:47:58 am »
Това четохте ли го?


Ммда - копи - пейст на документ оттук: http://www.imadrugpat.org/illuminati-new.htm ;)

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #28 -: Април 11, 2012, 18:20:40 pm »
Всичко хубаво. Прочетох/ме го. Но последното изречение ... от материала ме осъмни в някаква достоверност. Писателка на свободна практика. Има много такива, които могат да отбележат за `тежест` на ИЗМИСЛЕНОТО от тях, че им се е случвало нещо.
От известна възраст, след като баба ми каза "не вярвай на всичко, което четеш", се старая и от опитът си да си представя как ще караш и накараш две-годишно дете да убие малко котенце?
Иначе проектът МК-ULTRA е интересен, но това е друга тема.
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 323
Re: Целта на илюминатите
« Отговор #29 -: Април 11, 2012, 19:01:38 pm »
Ми за това мозъка играе ролята на филтър.Всеки сам преценява какво и колко да извлече от всяка информация.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27