Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Тайни общества => Темата е започната от: Ashaman в Февруари 21, 2012, 21:05:30 pm

Титла: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Февруари 21, 2012, 21:05:30 pm
Много фино и тънко се внушават правдиви неща, обаче в крайна сметка се достига до идеята за революция. Тука изникват едни въпроси дали манипулацията е достигнала такова високо и фино ниво. Понеже тече подобна вълна за припознаване на илюминатите, без да съм се интересувал специално го виждам както в този сайт, така и в блога на Фулфорд, така също в информаците за други истински илюминати, Анонимните и други. Или това е прекалена мнителност.
Другата вълна която тече е призива към тълпата най накрая да си поиска правата, и подбуждане към революции. Думите, че лятото започват са точно на Фулфорд. Бях чул и едно интервю на Анжел Вагенщан и ако той не е масон, Бойко е истински генерал, та първият каза, че сега Света се води към истинският социализъм и предишната грешка била липсата на гласност.
Тук има тънък въпрос, защото Ренесанса, който последва т.нар. тъмно средновековие( което за повечето европейски народи си е било такова ) е завръщане към гръко-римските ценности, а може да се каже, че на друга плоскост стоят славянските ценности, които са третият полюс на европейската история и  славянските народи са били носители на светлината по времето когато в Западна Европа е царял средновековният мрак, въпреки че споменатият Ренесанс е друг избор и завръщане към стари ценности.
Според мен не много хора се замислят точно по този въпрос, например , ако се приеме, че сред илюминатските среди има такива, които искат да заведат Света към едно по-добро бъдеще, както те си го представят най общо казано като централизация и глобализация, но ако е така погрешно са решили да изкарат най-лошите страни на човека и чрез кризи и войни да покажат, че тяхната визия е по-правилната. Има нещо общо и отличително по отношение на тайните общества и то е, че те знаят по-добре според самите тях и задължително трябва да покажат правилният път както си го представят, и независимо как го правят. По отношение на това че някой трябва да направлява а останалите да следват, това е факт и условност и за хората и то вероятно за повечето хора.
Някой ако разбира за какво говоря, това е въпроса на избора и дали хората ако бъдат оставени на мира от всякакви такива, ще залинеят и деградират, самоунищожат или ще намерят пътят като цивилизация. Аз както я виждам преобладаващо Света е бил под опеката на подобни организации и хора, а по-рано или още и на чуждоземни или другоизмерни сили и въобще не е бил оставян да се развива по ествествен начин и без вмешателство.
Тука може да се каже и за множество ченълинги или аз поне съм чел някои и в тях дали пропагандно или като истина се казва, че оставяни без надзор хората са оплитали конците.
Все пак не става въпрос за това да няма контрол и закони, докато има нужда от тях трябва да ги има, всъщност всеки сам може да реши за себе си а и за даден момент, но не би ли следвало хората наистина да бъдат оставени на мира и да решат съдбата си сами.
Другото е, че това е морален въпрос и битка на идеи, може ли да има основен приоритет.
Започнах да пиша без стройна идея и сега достигам до тоя извод, че трябва да има някакъв баланс, който в момента не се търси, ако хората не могат за сега да се справят сами докъде трябва да бъдат направлявани и защо по този жесток начин.
В крайна сметка каква е истинската цел.

П.с. За момента важно ми се вижда това с което започнах - за революците, в крайна сметка как трябва да постъпят хората, виждаме че постоянно се прокарват заробващи закони и практики, мълчанието не ги трогва, от другата страна стоят частните и въобще въоръжените сили, силовият метод, подготовки на лагери и прочее.
Титла: Re:Целта на илюминатите
Публикувано от: The Time Lord в Февруари 21, 2012, 21:47:24 pm
Такааа - интересни идеи. Казвам идеи, защото наистина са доста разпокъсани и ми се губи сюжетното действие, но въпреки това съм съгласен с някои от нещата. Само не съм сигурен дали съм те разбрал на едно място - там, където казваш, че ние хората трябва да бъдем оставени на мира, сами да се справяме, имаш предвид да се премахне държавността ли? Без закони, без управляващи, без каквато и да е форма на власт? Защото това лично за мен би било немислимо, абсолютно съм против. Нямам желание да деградираме до анархично и хаотично общество от подивели индивиди, без ясна цел, при това загубили чертата си, наречена "цивилизованост". Според мен и други ще са на това мнение - няма как да оцелеем без ръководна сила. Дори преди хиляди години, по време на родово-общинния строй, сме били водени от определени индивиди, наречени старейшини или поне сме имали някой водач на рода. Човекът е създаден, за да бъде управляван, но и за да бъде управляващ. Малка е разликата. ;)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Bird в Март 26, 2012, 19:17:26 pm
Ashaman, преди време и на мен ми се искаше да развея плаката, а ако се налага и пушката, и да си поискам "демократичните" права. След време все повече се убеждавам, че нещата са прекалено комплексни и ако всичко се случи толкова просто, може би няма да е в полза, а по-скоро във вреда. Една от основните разлики, които аз лично виждам между елита и обикновените хора е, че първите умеят да извличат  много добре уроци от историята, а вторите рядко мислят по-далече от носа си. Фактът, че някои фамилии са оцелели и запазили властта си през всякакви политически, икономически и обществени сътресения, за мен го доказва безспорно. Целта на елита не е чрез кървави войни, убийства и т.н. да се всее страх у хората и да се държат те в подчинение по този начин. Различните монархии и диктатури са показали, че това действа, но за кратко време. Достатъчно се е изписало и изговорило, че промените ще станат чрез "тихи революции" - такива, които ще пропраят път на уж нови лидери, но не поставени, а поискани от тълпата.
В този ред на мисли, не те ли е леко страх, до какво може да доведе протест на хора, които искат примерно да се даде гласност на истинската история, на участието на извънземни в нея и на нефизическия потенциал на човека?

Да, тези хора ще си получат това което искат, ако са достатъчно много. Няма гаранция обаче първо, че това наистина ще е всичко. И второ, понеже са били лъгани от досегашните си  лидери, ще си поискат нови на тяхно място.... Досещаш ли се?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Април 03, 2012, 21:13:42 pm
За истинската истина, каквато и да е тя е опасно да се говори.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Princess_Deja в Април 03, 2012, 21:44:05 pm
"В крайна сметка каква е истинската цел?"
Може би Власт!
Когато имаш Власт, дори някои да си мислят, че са те избрали демократично и с цялата си вяра в способностите ти, единствено можеш да поддържаш респект със Страх. Че нещо свръхестествено владееш. Че можеш да причиниш смърт и беди, ако не ти се подчиняват. Но в крайна сметка, когато имаш Власт, имаш и отговорности, но не и вина... за това, че господстваш!
Тогава каквито и тихи или шумни революции да се правят против статуквото, само сменяш един властимаш с друг. Но без реална възможност да направиш нещо по-различно с предоставената ти Власт!
Реално, ако не си взел насила Властта (но дори и тогава) ти дори да си Христос, няма как да промениш мисленето на целия свят и всички хора. Които щастливи, да започнат да обичат ближния си и да громят лошите. Винаги масата е по-опасна от самия лидер. Тя има по-голяма Власт, но неосъзната. И когато Избере нещо мега-космическо и хармонично. И си повярва, че тя може да разполага с Власт, тогава все ще са останали недоволни. Дори и единици, които да превърнат хармоният в изначален Хаос. За това е нужен Контрол. А контрол се постига с Власт.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Април 04, 2012, 22:47:23 pm
Поясни се?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Princess_Deja в Април 04, 2012, 23:06:27 pm
За това какво е Власт, няма какво повече да пояснявам. Ако имаш желание някакви теории да споделям, заради това, не мисля че ще са от значение.
А за това дали съм убедена, че това е целта ... не мога да съм сигурна, защото не съм част от подобно общество, а дори и да бях едва ли щях да откровенича във форум.
От тук насетне дали на теб ти харесва или не тази `цел`, с последствията и някакви негативи за теб самия, е въпрос на лична предценка как да се справиш :)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: fD в Април 06, 2012, 01:05:30 am
Целта е онова, което мотивира нашето поведение. Нашето поведение подбира средства, подходящи (според нас) за постигане на целта. Ето защо целта и средствата са взаимно обусловени и от едното от тях можем да съдим за другото.
 
 Каква е целта на Илюминати?
 
 Много хора биха си помислили, че целта на Илюминати е да придобият пари. В действителност, това е заблуждение и тук е много важно да обясним механизма на такива заблуждения, тъй като надолу ще видим същия механизъм още няколко пъти. Да си помисли, че целта на Илюминати е да придобият пари, може човек, който по принцип е беден и няма влияние над монетарната система. Всички ние сме потребители на парите - получаваме ги срещу някаква работа (или по друг начин) и ги харчим за каквото намерим за добре. Никой от нас обаче не "печата" пари. Ето защо, за някои от нас е възможно парите да са цел. По-повърхностни читатели ще кажат: "Но тяхната цел не пари, а много пари." Истината е, че Илюминати притежават всичките пари, тъй като те разполагат с цялата банкова система и с всичките "печатници за пари". Илюминати безспорно използват парите, при това много интензивно, но това не може да е тяхна цел. Ние знаем, че парите в своята същност са нищо. Ако само малко се разстроят обществените отношения, никой от вас не би заменил реалния самун хляб срещу някаква красиво напечатана хартийка, която не може да се яде. Банковата система се е развила до степен, позволяваща почти всичко в съвременното общество да стои зависимо от нея, но това само по себе си е нищо и е много лесно да се прекрати например с едно по-сериозно сътресение. Следователно, парите, банките и платежните зависимости между хората не са цел на Илюминати, а само тяхно средство.
 
 Следващ възможен отговор (който отново е заблуждение, макар и не толкова повърхностно) е, че целта на Илюминати е да придобият власт. Действително, паричната система поставя хората и техните дейности в зависимост от плащанията и малко по малко ги прави роби на банковите системи. Властта, която се придобива по този начин, е огромна и Илюминати използват това. Обаче това все още не е целта. Механизмът на заблуждението, когато си помислим, че властта е истинската цел на Илюминати, е подобен на този с парите. Ние сме "потребители" на установената в съвременното общество цивилизационна архикетура; макар да я използваме (доколкото можем), ние не сме архитектите на тази архитектура. Следователно, ние - като хора и граждани - заемаме определени позиции в съвременното общество и изпълняваме съответни функции, но това се случва в такъв смисъл и до такава степен, доколкото и както архитектурата на обществото позволява. Например аз преди няколко дни се регистрирах в този Форум и сега ви пиша; правя го, защото архитектът на форума (на платформата) е заложил да може да се регистрирам и да мога да пиша. Аз бих могъл да се стремя да бълвам постове, с цел да натрупам звездички или нещо подобно, но това е, защото архитектът е заложил такива функции и възможности. Що се отнася до съвременната глобална цивилизационна архитектура, нейни архитекти са именно Илюминати. Техен е и моделът с пирамидата, в чието "око" на върха те самите се поставят. Това е властовият модел, който те самите създават и го прожектират на човечеството. Истината обаче е, че те не се стремят към власт. Ако някой от вас е заемал или държи в момента властова позиция, ще потвърди, че да стоиш на такава позиция е свързано с изключително разрушително напрежение. Илюминати не са толкова глупави и не се подлагат на подобни изпитания. Вместо това - чрез инфраструктурата на изградената от тях обществена архитектура - те тикат напред своите послушни и напълно зависими Висши политици, Банкови директори, Крупни индустриалци, Върховни съдии, Топ-журналисти и Мега-звезди, за да прожектират чрез тях нужните послания и да утвърждават архитектурния модел. Послушни и напълно зависими, техните пионки безпрекословно повтарят каквото е необходимо, защото от една страна се опияняват с чувството за значимост, а от друга страна си дават ясна сметка за чакащото ги "самоубийство" в случай на неподчинение. Ето защо и властта, подобно на парите, е средство на Илюминати, но не и тяхна цел.
 
 Следващият и най-труден за обясняване отговор е, че възможна цел на Илюминати е утвърждаването на определена идеология. Идеологиите - религиозни учения, политически платформи, научни теории, философски школи, естетически и модни течения - предлагат определени обяснения за света, които имат за цел да ни ориентират и да ни насочат към съответно поведение. Още от зараждането на елитите това е било осмислено като възможност хората да бъдат програмирани да се подчиняват и да не подравят властта. Доброволното робство е много по-продуктивно, отколкото насилственото. В този ред на мисли е много лесно да останем с впечатлението, че целта на Илюминати в крайна сметка се изразява в това - хората да бъдат програмирани така, че да им се подчиняват. Едва ли някой от читателите е цар, но заемалите тази позиция са споделяли, че короната освен тежестта на властта, им донася и скука, тъй като никой от безпрекословно подчиняващите се поданици не може да бъде докрай откровен и насреща си царят получава твърде еднообразен, предвидим фалш. Затова в дворците е имало мода да се поддъжат шутове - за да може под прикритието на шегата и "несериозното" да бъдат произнасяни истини. Илюминати не биха могли да имат тази цел - да програмират човечеството да им се подчинява. Разбира се, те се стремят към това - въвеждат подчинителни програми много усилено, макар в последно време да се насочват към по-технологични и по-малко идеологически решения на този въпрос. Това обаче е средство. Констатацията става неизбежна, като се запитаме: Какво от това, че всички ще се подчиняват? Отговорът със сигурност не е свързан с царско скучаене в илюминатските дворци, не е свързан и с разцепване от римски пирове (които всъщност са били доста предвидими и скучни за най-издигнатите и опитни представители на висшето римско общество). Към констатацията, че целта на Илюминати не е идеологическа, ни довежда още един аргумент. Едно от нещата, с които са известни йезуитите (най-пряк пример за идеите, възпроизведени няколко века по-късно от Илюминати), е девизът "Целта оправдава средствата". Идеологията е вяра в нещо, разбиране на нещо, убеденост за нещо. Това "нещо" води със себе си и своите способи, прийоми, методи, средства. Конкретното идеологическо "нещо" не може да бъде постигано със средства, които не му съответстват. Така например, една справедлива съдебна система не може да установи справедливост в обществото чрез несправедливи присъди; един човеколюбив и животворящ Бог не може да дари вечен живот на верните Си, като ги убие; един стремящ се към истината философ не може да разпространява заблуждения. Целта оправдава средствата там, където целта не е идеологическа. Ако беше идеологическа, целта щеше да почини средствата на своята логика и да ги задължи да спазват тази логика. Целта на Илюминати, несъмнено използва идеологиите в най-широк смисъл на думата, но ги използва като свое средство.
 
 Каква е целта на Илюминати?
 
 До тук разгледахме парите, властта и идеологиите като възможни фокуси на вниманието в глобалната цивилизационна архитектура на съвременното общество. Ние живеем в тази архитектура и сме нейни ползватели, следователно - малко или много - сме под влиянието на парите, на властта и на идеологиите като възможни фокуси на целта. Това обаче е за нас - обикновените хора от ниските и средните етажи на "пирамидата". За по-високите етажи най-напред парите, след тях властта и накрая идеологиите от възможна "цел" се превръщат във все по-ясно изразено средство. И тъй като [/color]целта оправдава средствата, можем да локализираме целта чрез изследване на нейните средства. По-горе казахме, че средствата не могат да не се подчиняват на логиката на целта. Ето защо целта, по обратния път, бива изразявана от логиката на средствата. Каква е логиката на парите, на властта и на идеологиите?
 
 Парите, властта и идеологиите водят до отчуждение, зависимост и подчиняване на външен авторитет.
 
 Парите, властта и идеологиите ни отчуждават един от друг и ни противопоставят. Чрез тях човешкото "цяло" се фрагментира на отделни парчета, тялото на човечеството се начупва на отделни членове и те вече не служат като един организъм, а противоборстват и се надмогват. Някой ще каже, че противоборството е естествена проява на "инстинкта за оцеляване", тласкащ индивидите да защитават територии и да гонят конкуренцията. Истината, умело прикривана от Илюминати е друга и доказателство за това са децата, които първи влизат в дружба помежду си и започват да играят заедно, минути след като новата каравана паркира на къмпинга за почивка. Разделението между "цивилизованите" възрастни достига до такива размери, че прави едни хора да не вярват в човешкия характер на други хора и ги противопоставя в игрите на "богати и бедни", "умни и глупави", "наши и ваши", достигащи до истински войни и братоубийства.
 
 Веднъж разпокъсани и противопоставени едни на други, хората е много по-лесно да бъдат подчинени и поставени в зависимост. Точно това се случва чрез парите, властта и идеологиите. Ако вие например сте любител на сноуборд, трябва да работите известно време, да спечелите пари и едва след това да си купите дъска. И въпреки, че вече имате дъска, вие не можете да останете цяла зима в планината, а можете да ходите там само събота-неделя, защото в останалото време сте приковани към парично поведение (трябва да работите, да се грижите за бизнеса си и т.н.). Ето как хората стават зависими. Вероятно някой ще каже, че когато спечели достатъчно пари, ще бъде свободен да прави каквото си поиска. Всъщност това почти никога не се случва в рамките на нашата система, тъй като печеленето на пари е обсебващ и всеобхватен процес, а натрупаните пари се нуждаят от постоянно инвестиционно обслужване, за да не се разпилеят и придобитото богатство да не изчезне. Някой може да си помисли и това, че властта прави хората силни и независими. Точно обратното! Колкото повече власт притежава един човек, толкова повече погледи са съсредоточени върху неговите действия и толкова повече капани във всеки един момент чакат погрешна стъпка, за да щракнат. Човекът с власт е много по-зависим от човек, който няма никаква власт и никой не го търси/забелязва за нищо. Отново зависимост - но много по-трудно уловима - се поражда и от различните идеологии, към които се привързваме. Обусловени от категориите, чрез които функционират споделяните от нас идеологии, ние неусетно изграждаме архитектурата на нашето съзнание и го проектираме така, че да може да мисли по начина, заложен в съответната идеологията. Ето как ставаме зависими и на интелектуално ниво.
 
 И накрая - разпокъсали естествените човешки връзки помежду си и станали зависими от чужди на нас самите фактори, ние се насочваме към външен за нас авторитет. Срещам постоянно хора, които наричат себе си "Инженер Петров", "Професор Иванов", "Адвокат Георгиев" или "Господин Василев" - сякаш титлата е тяхно първо име. Част от тях се страхуват да застанат пред погледите без вратовръзка или без значка на представляваната институция на ревера - без някакъв външен израз на техния статус. Повечето от тях се страхуват да изразяват мнение - освен онова, за което са натоварени официално от своите господари да кажат. Много от тях дори не притежават мнение - загубили са способността си да изграждат такова, тъй като всекидневната им работа не изисква да си изграждат мнения, а изисква да съобщават едно или друго предварително вменено им мнение. Част от тези хора дори не обичат това, което вършат - правят го само заради това, че обстоятелствата в живота им са се стекли по този начин и обществената система по някакъв начин ги е припознала като "инженер", "професор", "адвокат" или "господин"; правят го, защото се страхуват, че при други обстоятелства биха се лишили от статуса си. А когато статусът се превърне в нещо по-значимо от теб самия, значи ти си загубил Себе Си и си се превърнал в слуга на статуса. На един външен статус.
 
 След изговарянето на всичко това най-после ще кажа каква е целта на Илюминати. До тук установихме, че тя не е пари (защото Илюминати притежават цялата банкова система), не е и власт (защото Илюминати са създателите на обществената властова архитектура) и не е идеологии (защото Илюминати използват идеологиите за канализиране на мисленето). Заедно с това установихме, че средствата, които Илюминати използват за постигане на своята цел, са именно това - парите, властта и идеологиите - чрез които сеят разделения между хората, поставят ги в зависимост и ги заставят да служат на външен авторитет. С други думи, средство за постигане целта на Илюминати е накъсване организма на човечеството на парчета, прокарване на повсеместни зависимости и в крайна сметка - насочване на всички усилия към подчиняването на нещо чуждо и външно. Това е нечовешко. Целта на Илюминати е нечовешка. Тя е свързана или с унищожаване на човечеството, или с неговото заробване и един вид роботизиране. Към последното вървят и технологиите за контрол, които в момента са приоритет за Илюминати. Трудно е да се каже с категоричност защо Илюминати ще искат да унищожат човечеството или да го роботизират. Сигурното обаче е, че те искат да го извадят от естественото му човешко състояние и да го предадат/подчинят на нещо нечовешко. Възниква и такъв въпрос - щом притежават всичките пари, щом предоставят власт на избраните от тях послушни пионки и щом притежават контрол над идеологиите - защо просто не постигнат своята цел просто така, с един исторически жест? Отговорът също е труден (ако искаме да избегнем спекулации), но със сигурност се насочва към това, че нещо у хората пречи на Илюминати да постигнат своята нечовешка цел; нещо препятства възможността им да пуснат в действие цялата си сила. Ето защо Илюминати продължават да тласкат човечеството към постигане на своята цел тайно, малко по малко, индиректно. През определени окултни канали сме виждали, че те се страхуват и внимават начинанието им да не бъде разкрито, защото знаят, че може да бъде лесно осуетено. Не е известно със сигурност в какво се изразява осуетяването и в какво се изразява уязвимостта на Илюминати, но е факт, че се страхуват и внимават постигането на целта им да не бъде провалено тъкмо сега, когато краят вече е съвсем близо.
 
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: SMSI-H в Април 06, 2012, 11:11:22 am
fD,Мога да кажа само едно. Браво!!! ;)
Кой е източникът?
За да дадеш окончателен отговор на генералния въпрос, личното ми мнение е, че трябва да прочетеш поне три книги. Предолагам си запознат/та/ с "Той говори", а също и с "Документите Тера", а третата все още не е публикувана на български, кой знае дали въобще ще види бял свят, и е окончателен завършек на "сагата". Третата книга можеш да откриеш тук: http://ezobookslibrary.ru/news/lourens_r_spenser_intervju_s_prishelcem/2012-02-23-1032 (http://ezobookslibrary.ru/news/lourens_r_spenser_intervju_s_prishelcem/2012-02-23-1032)   .
Както и да се разглеждат нещата в "Документите Тера", и "Интервюто с пришълеца" те са зададени основно като описание на основаващата методология, и средствата за постигането на целите на "тъмните" сили, и историческото развитие на "целия сарказъм". В тези две книги пределно ясно е казано и най-вече ПОКАЗАНО, че "тъмните" работят от еони, а за това има предостатъчно археологически доказателства. А целта, хм... Целта и отговорът на въпроса, ЗАЩО, е доста образно описана в "Той говори". В нея е разковничето. Вервай ми! :D
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Април 06, 2012, 11:38:16 am
Ами целта..Какво значение има..Всяка чужда цел,може да бъде превърната в инструмент служещ на вашата цел..Лошият отбор изигравайки ролята си на контрапункт,ви осигурява нужните условия за развитие.Дерзайте :)

п.п.FD :hi:
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Iris в Април 06, 2012, 13:33:32 pm
Ако говорим за черната ложа, то целта и е запазване на статуквото от последните хилядолетия. Говори се за нов световен ред, но това е само външно. В действителност новия световен ред, който те опитват да прокарат, не води със себе си промяна в съзнанието и индивидуално развитие на хората. Реално това са старите човешки слабости, ограничения и недостатъци, но под нова форма. Целта на черните съвсем явно е да се задържи действителното развитие на човечеството – най-вече това на човешкото съзнание. Защо? Защото само при настоящото равнище на развитие на човечеството те могат да съществуват. Ако човечеството направи следващата крачка в развитието си, черно братство на земята няма как да съществува. Не че хората ще станат изведнъж светли и съвършени, но съществуването на организирано черно братство, работещо против индивидуалното и общо развитие на хората ще бъде невъзможно. Борбата на тъмните сили в момента е за собственото им оцеляване. В момента се наблюдава тотална липса на предпазливост в проявите им. И докато силата им по принцип е в прикритите действия, изявите им в момента са повече от очевидни за всички. И ще стават още по-очевидни, като всичко това в крайна сметка ще даде възможност на хората да изберат, дали повече ги привличат въпросните тъмни сили и да напуснат заедно с тях планетата или ще поставят на преден план индивидуалното си и общо развитие на хората.
 
 
Цитат
Всяка чужда цел,може да бъде превърната в инструмент служещ на вашата цел..Лошият отбор изигравайки ролята си на контрапункт,ви осигурява нужните условия за развитие.
Това е така. Но от друга страна лошият отбор може да повлече доста хора със себе си. В космоса действат сили на хаоса, които се явяват като препятствие пред развитието, но наред с това именно те правят въпросното развитие възможно. Добре знаем, че ако го нямаше съпротивлението на въздуха, никоя птица нямаше да може да лети. Но тези сили на хаоса са безличностни и несъзнателни. Те действат автоматично. Те не трупат отрицателна карма, защото те са просто сили, а не някакви същества. При черната ложа нещата са доста по-различни. За разлика от слепите сили на хаоса, черната ложа е нещо неестествено. Тя няма космически характер, а само локален. Единствената причина, че тя съществува тук на земята е моментното недостатъчно развитие на човешкото съзнание. Както казах, на следващия етап черна ложа няма да има. Силите на хаоса ще продължават да си действат и да оказват съпротивление на развитието на хората – така ще бъде завинаги и навсякъде, но не и същества, които съзнателно служат на тези сили.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Април 06, 2012, 14:00:14 pm
Ирис,мислиш ли,че случайно сме дошли тук?Или именно  заради наличието на така силно изявеният отрицателен аспект на тази планета?Който мисля е факт,благодарение на поддръжката именно от страна на тази черна ложа..
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Iris в Април 06, 2012, 16:03:39 pm
Това не мога да знам. Мисля си, че черната ложа се е развила след като вече сме започнали развитието си на планетата. Също така наличието и не е нещо, което не се е срещало и при други същества, когато са преминавали през аналогична на нашата еволюция. Т.е. това че черната ложа се е зародила не е нещо чак толкова необичайно и рядко срещано за етапа на който се намираме в момента. И на други планети преди нашата ги е имало и ще ги има и в бъдеще, но никоя отделна ложа не може да просъществува дълго (повече от един еон или манвантара), просто защото действията им са срещу принципите обуславящи битието.

При всички случаи наличието на черна ложа е нещо, което трябва да приемем като част от развитието си без значение дали е било предварително запланувано или не. Но също така не бива да гледаме на присъствието й като на нещо естествено. Отсъствието на черна ложа въобще не означава лесна и безпроблемна еволюция. Напротив. Колкото по-високо се изкачваме по еволюционната стълбичка, толкова съпротивлението и трудностите нарастват, наред естествено с възможностите ни да се справим с тях.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Април 06, 2012, 19:24:50 pm
Аз реално не знам каква е целта на илюминати и каквато и теория да прочета или да ми хрумне, ще бъде под съмнение за мен. Освен това мисля, че е опасно да се говори за това. Това, ще кажа - мисля че сте казали верни неща, но не навлизате(така е повярно) по-нататък във възможната теория.
ИРИС - мисля, че си заблуден/а в една част, въпреки че се надявам да не е така.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Април 07, 2012, 14:14:14 pm
Това не мога да знам. Мисля си, че черната ложа се е развила след като вече сме започнали развитието си на планетата. Също така наличието и не е нещо, което не се е срещало и при други същества, когато са преминавали през аналогична на нашата еволюция. Т.е. това че черната ложа се е зародила не е нещо чак толкова необичайно и рядко срещано за етапа на който се намираме в момента. И на други планети преди нашата ги е имало и ще ги има и в бъдеще, но никоя отделна ложа не може да просъществува дълго (повече от един еон или манвантара), просто защото действията им са срещу принципите обуславящи битието.

При всички случаи наличието на черна ложа е нещо, което трябва да приемем като част от развитието си без значение дали е било предварително запланувано или не. Но също така не бива да гледаме на присъствието й като на нещо естествено. Отсъствието на черна ложа въобще не означава лесна и безпроблемна еволюция. Напротив. Колкото по-високо се изкачваме по еволюционната стълбичка, толкова съпротивлението и трудностите нарастват, наред естествено с възможностите ни да се справим с тях.

Именно.."Черните ложи"не са само наш приоритет..И няма никакво значение,кога са възникнали..а по-скоро защо?И защо като не ни изнася сме точно тук?Едва ли Земята единствената ни алтернатива за постигане на определеното ниво..Дали ще са илюминати тук на Земята..или банда мармоти на планетата Х,все тая..И ние се въплътяваме именно заради наличието на тези"ложи",а не въпреки тях.Освен ако не приемем тезата,че сме космически каторжници..Но..Свободният избор,къде остава в тази картинка?
Мое виждане е,че всяко нещо в Абсолюта съществува благодарение на своята противоположност и благодарение на позволението на самият Абсолют.Ние сме този Абсолют.Мислиш ли,че нещо се случва без волята ни?Не волята на инкарнацията...Говоря за истинската ни воля.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Iris в Април 07, 2012, 17:15:06 pm

... И ние се въплътяваме именно заради наличието на тези"ложи",а не въпреки тях.Освен ако не приемем тезата,че сме космически каторжници..Но..Свободният избор,къде остава в тази картинка?
Свободата е според съзнанието. Не мисля, че свободата ни да избираме на коя планета ще се въплътим е наличен за моментното ниво на развитието ни. Доказателствата са невъзможни и в двете посоки, затова, че въпросът най-вероятно ще остане открит.


Цитат
Мое виждане е,че всяко нещо в Абсолюта съществува благодарение на своята противоположност и благодарение на позволението на самият Абсолют.Ние сме този Абсолют.Мислиш ли,че нещо се случва без волята ни?Не волята на инкарнацията...Говоря за истинската ни воля.
Ние сме Абсолюта? Не, не сме. Ние съдържаме в себе си всички възможности, които и Абсолютът съдържа. Тези възможности обаче не могат да се нарекат действителни, преди да бъдат реализирани. Ние сме Абсолюта като потенциал, но наред с това ние сме с нашите си ограничени индивидуални знания, качества, опит, способности, житейски път и т.н. И тук говоря за висшия аз, за монадата, а не за въплътената личност.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Април 08, 2012, 23:29:40 pm
Дали не се заблуждавате?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Април 08, 2012, 23:33:22 pm
. Ние сме Абсолюта като потенциал, но наред с това ние сме с нашите си ограничени индивидуални знания, качества, опит, способности, житейски път и т.н.

Ами аз винаги съм казвала,че Бог..Абсолют,Мироздание..е проект в развитие.Точно както и монадата.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Iris в Април 09, 2012, 00:26:47 am
Дали не се заблуждавате?
Този въпрос и сам съм си го задавал. Възможно е и да се заблуждавам за някои неща. Все пак не бих писал нещо, ако нямах някакви основания за да го направя. А доколко тези основания са сериозни...
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Април 09, 2012, 10:15:51 am
О не е важно дали се заблуждаваш или не!Каква друга алтернатива ни остава?Бездействието?Скука..Предпочитам да греша.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: blade в Април 09, 2012, 10:35:22 am
Фактът, че някои фамилии са оцелели и запазили властта си през всякакви политически, икономически и обществени сътресения, за мен го доказва безспорно

No това не означава,че не са появявали нови фамилии или,че не се изчезвали други...
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Princess_Deja в Април 09, 2012, 12:06:49 pm
Дали не се заблуждавате?
Това е част от "средствата"- инструментариума за основната цел. Именно : Манипулацията. Или няма как да си сигурен дали не се заблуждаваш или тази заблуда те устройва. В един момент започваш да вярваш и да се подчиняваш. Обясненията нямат значение, важно е че са оцеляли и дори са се развили без видими усилия.
Това си мисля е смисълът на `тайнството`. Ако бяха религия щяха да бъдат отричани и на показ какво и как вършат. За своите цели. Но така не може да се определи какво конкретно са `извършили`, за да се подреди някаква логическа последователност и да разберем- ей това искат и за това се борят.
Когато написах, че целта е Власт, имах предвид господството, а не това да са шефове на големи корпорации и да имат пари. Зад материалното благополучие не винаги се крие възможност за господство на по-висше ниво. Над съзнанието на човек. А как се осъществява това. С манипулация. Със заблуждения, които си мислиш, че не са толкова лошо нещо, като и без това накрая си остава заблуждение, срещу заблуждение, дума срещу дума, съзнание срещу съзнание.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Bird в Април 09, 2012, 23:20:01 pm
 Чудех се дали да пиша в темата за "Документите Тера" или в тази тук, но в крайна сметка избрах тази, защото и на базата на други източници се стига до едно логично заключение и то е, че илюминати и всички други тайни общества не са нищо повече от инструмент на извънземните. В този смисъл те не преследват дадена крайна цел, а изпълняват команди, свързани с моментните интереси на дадена извънземна фракция.
  В момента това, с което конкретно са се заели според мен е подготвянето на човечеството за извънземна инвазия. Тук обаче изниква един въпрос - защо е важно да повярваме в "добрите извънземни, които са тук да ни хванат за ръчичка и да изведат на пътя към прогреса" ? Ако ни сварят неподготвени, дали ще можем да се противопоставим?!  :P
  С това е свързан и другият важен момент - как така елитът преговаря с извънземни и даже сключва договори с тях? За да има договор, трябва образно казано да има "разменна монета".  Значи има нещо, което пречи на извънземните директно да получат това, което искат ...
 
 
Трябва да се вземе предвид и фактът, че имежду всичките манипулации и лъжи, човечеството от време на време получава и инстинска информация. Нямам предвид случайни изтичания на някакъв вид знания, а събития като премахването на геоцентричната система, Дарвиновата теория, която макар и сама по себе си да не е много вярна, става причина за рязкото спадане на значението на религията, демокрацията, която заменя монархията и други подобни. Тези неща не могат да бъдат резултат само от изтичане на информация по време на вражда между земни тайни общества или извънземни, най-малкото защото вече са утвърдени. Ако целта е държането на човека в неведение и подчинение, то комбинацията монархия+господстваща религия е най-простата и успешна и няма друго обяснение защо тайните общества не са впрегнали всичките си ресурси от изтриване на спомени и mind-control до убийства, за да я запазят, освен,  че и революционнте знания отново служат на някаква цел.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: fD в Април 10, 2012, 00:10:10 am
 Според мен е голяма грешка да се счита, че
Цитат
...събития като премахването на геоцентричната система, Дарвиновата теория, (...) , демокрацията, която заменя монархията и други подобни...
действат срещу целта на Илюминати. Напротив, ние много подробно знаем, че демонтирането на класическия свят (религиозен и монархичен) е именно проект на Илюминати, насочен към бъдещото установяване на Новия световен ред; установяването на "демокрация", секуларизацията на света чрез дарвиновата теория и хелиоцентричния модел, и други подобни, служат основно на целите на Илюминати да имплантират в човешките съзнания НОВАТА РЕЛИГИЯ - заблуждението, че с "обективна наука" ще бъде победена природата и ще се постигне физическо безсмъртие. Това е най-опасният възглед днес, тласкащ хората към античовешки, сатанински по своя характер, възгледи.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Bird в Април 10, 2012, 00:55:48 am
fD (http://forum.xnetbg.com/index.php?action=profile;u=11879), явно не съм се изразила достатъчно ясно, но в никакъв случай не съм имала предвид, че тези неща са срещу целите на Илюминати и са се случили въпреки тях. Напротив, дори в последното си изречение съм написала, че ако тези новости бяха наистина революционни, то те щяха да бъдат унищожени още в зародиш. След като не са, значи са част от целта, но значи също така и че тя се променя под въздействието на някакъв фактор.
Използвала съм примера с монархията и религията, защото според мен така хората се контролират най-лесно. Явно същият този фактор е наложил или е направил необходимо на хората да се дадат известни, макар и привидни свободи и да се върви уж към някакъв прогрес. Днешната система на управление прави контролирането на масата доста по-трудно, отколкото е било преди само няколко века, а тайните общества колкото и да са силни, не са всемогъщи и безгрешни.

заблуждението, че с "обективна наука" ще бъде победена природата и ще се постигне физическо безсмъртие.

Мисля, че си прав и в момента почти всичко сочи натам, но и тук има една странна тенденция. След като си тук си наясно какъв бум преживяват езотериката, духовните учения (да не се бърка с установените религии), конспиративните теории, изследвания на паранормалното и всякакви подобни материали.  Наред с откачени ченълнинги и истории за врачки стои и сериозната литература и.... нищо срещу това не се предприема, опитите да се компрометира или дискредитира тази информация са меко казано нищожни. А според мен осъзнаването на достатъчно голяма част от хората, че те са преди всичко духовни същества, ще разклати властта много повече от това някой да изобрети евтино гориво например.  ;)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Princess_Deja в Април 10, 2012, 01:34:31 am
Bird, прекрасно си го написала. Последното ти изречение ... ми е в Топ 10 на най-яките, които съм чела откакто пиша тук( ще си го сложа и за подпис)!
Искрено ти благодаря.  :hi:
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: fD в Април 10, 2012, 02:25:14 am
Цитат
След като си тук си наясно какъв бум преживяват езотериката, духовните учения (да не се бърка с установените религии), конспиративните теории, изследвания на паранормалното и всякакви подобни материали.  Наред с откачени ченълнинги и истории за врачки стои и сериозната литература и.... нищо срещу това не се предприема, опитите да се компрометира или дискредитира тази информация са меко казано нищожни.
Не искам да влизам в противоречия, но нека отбележа, че споменатият "бум на езотериката и духовните учения" много често се бърка с просветляването на истинската езотеричност и духовност. Осъзнали, че няма да успеят напълно да подтиснат жаждата на човешките същества за духовност и смътните им спомени за космическа мъдрост, Илюминати "позволяват" да бъдат "бум"-нати огромни количества псевдоезотеричен и псевдодуховен баласт, който под формата на фалшиви ченълинги, нюейджърски доктрини и "тайни разкрития", освен че представя ужасно повърхностна и смачкана гледна точка, също така сее пагубни заблуждения, в които не една душа е загубила пътя си или се е "убедила", че духовността е "празни и объркани приказки". Всъщност днес няма "бум на езотериката и духовните учения", а има такава тотална вманиаченост във веществеността и егоизма, каквито човешката раса не е виждала от хилядолетия - от потъването на Атлантида до наши дни...

(Извинете ме за offTopic-а, пояснението обаче е важно за изясняването на "целта"!)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Април 11, 2012, 00:47:58 am
Това четохте ли го?


Ммда - копи - пейст на документ оттук: http://www.imadrugpat.org/illuminati-new.htm ;)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Princess_Deja в Април 11, 2012, 18:20:40 pm
Всичко хубаво. Прочетох/ме го. Но последното изречение ... от материала ме осъмни в някаква достоверност. Писателка на свободна практика. Има много такива, които могат да отбележат за `тежест` на ИЗМИСЛЕНОТО от тях, че им се е случвало нещо.
От известна възраст, след като баба ми каза "не вярвай на всичко, което четеш", се старая и от опитът си да си представя как ще караш и накараш две-годишно дете да убие малко котенце?
Иначе проектът МК-ULTRA е интересен, но това е друга тема.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Април 11, 2012, 19:01:38 pm
Ми за това мозъка играе ролята на филтър.Всеки сам преценява какво и колко да извлече от всяка информация.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Април 12, 2012, 12:58:04 pm

От известно време ме спохожда идеята, че илюминирането всъщност е крайната ни цел.

..и че също така няма два лагера (черни и бели), обслужвани сме по предназначение и само от нас зависи кога ще надраснем средностатистическия уседнал примат.

И при мене се прокрадва някаква такава идея...

Ох, олекна ми, явно не съм сам.  :drinks:


И аз мисля като тях. :drinks:
Изобщо,другата тема си заслужава четенето... :)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Diablo55 в Април 12, 2012, 23:41:14 pm
Илюминатите са създадени на 1 май 1776 година от Адам Вайсхаупт и това са бавърските илюминати едно от най-могъщите тайни общества.Но нека да не говорим за миналото просто исках да поясня за най-могъщото общество което е съществувало за да мога да започна да говоря за настоящите тайни общества.Тези общества съществуват и днес навсякъде по света но трябва да си задъдем вапроса;Кои са те ?Каква е тяхната роля във една държава? след много размисъл стигам до извода че това са хората които дърпат конците на цял свят.Почти във цял свят има такива тайни общества,предполагам дори и във България има такова общество.Но дори и да има такова общество то е само една част от пъзела защо само една част от пъзела защото то е контролирано от най-голямото тайно общество което остава във мрака .Но трябва да си зададем още един въпрос;Кои са те?повечето мислят че това са едни от най-богатите хора в целия свят но това е голяма грешка.Истинските илюминати са хора които са нищо за една  държава те остават скрити от нейната сянка това са обикновени хора като нас защото само така те вършат своите цели .Но нека да кажа и за тяхната роля като тайно общество те  целят да вземат надмощие във всяка една държава а това е пълен контрол над обществото във всяка една структура от което е създадено.Едно общество образуват държава а именно чрез това общество управляват определена държава обществото има различен социален статус състои се от бедни,богати и известни личности а другата част е хората които се борят за запазване във обществото и съхраняване като личности и това сме ние обикновените хора от среден клас от обществото защото обществото има три структурни слоя;първия е елитното общество от богати и известни личности които привидно допринасят за развитието на една държавано всъщност  всичо това е една маскировка защото тези богати и известни личности  дори и управниците нямат никаква власт защото те са едни сянки а истинските диктатори и вредители на народа са собствениците на тези сянки.Но нека да се върна към трите слоя казах за първия нека да кажа и за втория слой това са обикновени хора които се сблъскват с трудностити в живота и се опитват да се справят имат семейство грижат се за него това е средния слой а третия слой е светът на страдъщите от живота ,те са забравени от държавата  като казвам забравени имам предвид че те немогат да се доказват като личности защото държавата им обръща гръб.Ето ги тези три слоя с които илюминатите успяват да управлявът във всяка една държава те се възползват от ума и емоциите на хората.Сега нека кажа какво контролират илюминатите във една държава контролират финансите ,банки,медии,власттъ,правителството на всяка една държава,политиците,богатите и известни хора също така и мафията,държавните предприятия и заводи във всяка една държава сигорно и контролират и армията на една държава.Извода е следния целия свят е управляван от много могъщи хора които и не са нормални като един човек може би затова света не е нормален
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: bg2 в Май 11, 2012, 23:40:47 pm
Мисля си дали целта им не е оцеляване. Строят подземни бункери, правят експерименти с хора, развиват нови секретни технологии, измислят алтернативи, глобализират и от там по-лесен достъп до ресурси, управление на капитали и по-лесно реализиране на глобални проекти. Гледат на Света като на едно цяло, като същевременно не изглежда да се вълнуват особено от човечествето и опазване на средата която обитават. Това ме навежда на мисли, че може би знаят тайни и нещо ще се случи със Земята, може би глобален катаклизъм за който се подготвят. Подземни градове с нови източници на енергия, може би опити с хора с цел създаване на малка по численост човешка раса от нов вид. Раса устойчива и пригодена за среда различна от познатата ни и със съзнание което приема идеологията за общество без религии, без расови предразсъдъци и без културни различия. Без робството и страха на познатите ни парична и военна система. Общество изградено и конструирано на основата на кастовите класи и йерархията.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Май 12, 2012, 11:49:51 am
Илюминати в ролята на Ной? Едва ли. Това е една от многото секти чиято цел е личната облага. Оцеляването като цел може да го имат само в Ордена на Ашока. :)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Агент Мръднал в Май 12, 2012, 15:09:32 pm
Мисля си дали целта им не е оцеляване. Строят подземни бункери, правят експерименти с хора, развиват нови секретни технологии, измислят алтернативи, глобализират и от там по-лесен достъп до ресурси, управление на капитали и по-лесно реализиране на глобални проекти. Гледат на Света като на едно цяло, като същевременно не изглежда да се вълнуват особено от човечествето и опазване на средата която обитават. Това ме навежда на мисли, че може би знаят тайни и нещо ще се случи със Земята, може би глобален катаклизъм за който се подготвят. Подземни градове с нови източници на енергия, може би опити с хора с цел създаване на малка по численост човешка раса от нов вид. Раса устойчива и пригодена за среда различна от познатата ни и със съзнание което приема идеологията за общество без религии, без расови предразсъдъци и без културни различия. Без робството и страха на познатите ни парична и военна система. Общество изградено и конструирано на основата на кастовите класи и йерархията.
Toва което съм индикирал звучи като противоречие. Хем без това и онова, но класово и йерархично разделение... :unknown: ::) при което няма да имаш право на избор. Като при мравките - работник, войник, работник, войник, работник, войник......
Целта/целите е/са абсолютен контрол, пълно подчинение, тотално робство...  Към което всъщност се стремят и всички останали изверги като Илюминатите.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: bg2 в Май 26, 2012, 12:23:48 pm
Под оцеляване нямах предвид, оцеляване на всички, а само на малка част от човечествето. Аналогията с Ной донякъде е вярна, не е спасил цялото човочество, а толкова колкото е необходимо за запазване на вида и създаването на нова цивилизация. При един световен катаклизъм от мащабите на този заличил динозаврите е логично да се предположи, че ще оцелеят най-подготвените. Най-подготвени са точно "хората в сянка". Имат ресурси, имат технологии, имат власт и възможности. Затова не изключвам такава възможност.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: bg2 в Май 26, 2012, 13:01:25 pm
Мисля си дали целта им не е оцеляване. Строят подземни бункери, правят експерименти с хора, развиват нови секретни технологии, измислят алтернативи, глобализират и от там по-лесен достъп до ресурси, управление на капитали и по-лесно реализиране на глобални проекти. Гледат на Света като на едно цяло, като същевременно не изглежда да се вълнуват особено от човечествето и опазване на средата която обитават. Това ме навежда на мисли, че може би знаят тайни и нещо ще се случи със Земята, може би глобален катаклизъм за който се подготвят. Подземни градове с нови източници на енергия, може би опити с хора с цел създаване на малка по численост човешка раса от нов вид. Раса устойчива и пригодена за среда различна от познатата ни и със съзнание което приема идеологията за общество без религии, без расови предразсъдъци и без културни различия. Без робството и страха на познатите ни парична и военна система. Общество изградено и конструирано на основата на кастовите класи и йерархията.
Toва което съм индикирал звучи като противоречие. Хем без това и онова, но класово и йерархично разделение... :unknown: ::) при което няма да имаш право на избор. Като при мравките - работник, войник, работник, войник, работник, войник......
Целта/целите е/са абсолютен контрол, пълно подчинение, тотално робство...  Към което всъщност се стремят и всички останали изверги като Илюминатите.
Логиката ми е, че при един тотален контрол, необходимоста от армии ще отпадне. Ако се случи и интегрирането на хората в единна информационна система, освен армиите в сегашния си вид и други неща също ще станат излишни. Логично е също да има и разделение на някакъв принцип и нива на достъп. Освен това някой трябва да обслужва  и управлява системата за да не настане хаос. Трябва да има и нещо което да обединява хората, а за да са обединени, трябва да споделят общи ценности. Всичко което разделя хората и е причина за конфликти и противопоставяне, също е логично да изчезне, или да се трансформира в нещо ново.
 
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Kiko1313 в Май 29, 2012, 14:43:14 pm
Здравейте ... от всичко прочетено досега можем ли да приемем  следната обстановка: История на слънчевата система и в частност на Земята  - Слънчевата система е сравнително млада, в началото е била съставена от слънцето и две планети, но постепенно се появяват още шест. В началото редът им е бил Меркурий, Венера, Марс, Земя, Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун ... тека! Още от самото си зараждане Вселената е изпълена с живот, съответно живите организми еволюират и се появяват различни цивилизации. Една от тях, която е от същата галактика - Млечния път, е дотам развила се, че завладява сериозна част от нея в период от милиарди години земно време!!!
В следствие на междуособни войни за власт и влияние един детрониран благородник с рептилски/гущерски вид се настанява в нашата слънчева система и има отношения с кралския двор, откъдето е изпъден. Дотук интереса клати феса! С времето, един от потомците на благородника с гущерски вид, който има сериозен потенциал и знания успява да се противопостави на , да го наречем Краля. Завръзва се война в нашата слънчева система. Тази война унищожава почти напълно създадения живот в системата - на Нептун е имало живот и експерименти, На луните на Юпитер са се добивали специфични метали заради гравитацията, земята е била населена с Динозаври и други животни и разстения, Марс е била населена с човекоподобни влечуги, имало е живот на Венера, на Меркурий не се знае. Вследствие на битката живота на Марс е унищожен а единият от корабите на Краля, който е с огромни размери се удря в Земята и в следствие на удара Марс и Земята сменят местата си. Живота на Земята е унищожен а огромно парче от нея в последствие става Луната. Демек Земята е била много по-голяма преди. Планетата прави особен завой порай Слънцето и по някакъв неведом начин остава цяла, макар и с липсващи парчета.
По-късно Краля прави втора атака и доунищожава каквото е останало в системата. Праща синовете си там, за да възобновят живота, да правят експерименти, да използват полезните изкопяеми и да установят контрол над тази част от галактиката наречена Девети коридор. Синовете имат титлата Бог ... това е титла а не име ... Единият Бог възражда земята, другия контролира доставките. Има интрига и битка между тях, кой да владее положението. Този, който възражда планетата създава особенни същества ... специфичен хибрид, който има разум и е силен физически. Целта е да се създаде работна ръка, за улесняване работата на космическите работници ... да има кой да върши черната работа! На земята е създадено място, което днес наричаме райска градина. Там Богът създател и сестра му доизкусуряват детайлите на новия хибрид. Междувременно интригите продължават и борбата за власт и влияние оказва влияние и върху новия хибрид. Богът създател за да напраи мръсно на брат си успява да моделира една част от новите същества и залага в тях емоциите и интелекта на подобните си, създава ги, по свои образ и подобие. Научава ги да мислят, да говорят, да се грижат сами за себе си и тнт. Другата част от зверовете остават под влиянието на другия брат - студени, покорни, без емоции и тнт. Едните са наречени Адамус а другите Адепта. Те плъзват по цялата планета. На планетата има четири различни места наричани райска градина и едното от тях е в така нараченото място Атлантида дълбоко под повърхността на океана.
 С времето интригите продължават и един от потомците на двамата богове решава, че той трябва да поеме нещата, съюзява се с други влечугоподобни ина основата на инфилтриране в кралския двор и различните институции успява да направи преврат и да изгони двамата богове и сестра им, заедно с целото домочадие.
Обявява се за единствен Бог - Ра и с помощта на технологиите на влечугите успява да заличи почти всички доказателства, че преди това там е имало някой друг. Използвани са техники за репрограмиране на съзнанието на хибридните същества и тнт. От тогава лека полека властта му с времето отслабва и в един момент, влечугите го премахват тихомълком от престола. Търговията с ценни метали и руди не секва и люспестите забогатяват. Те Остават във владение на този апетитен пай от тортата наречен слънчева система. Земата и обитателите са под влиянието на технологии, които държат енергиите на много ниски нива и не позволяват никакви спомени и духовно развитие на нарастващото земно население от хибриди.
 Самите хибриди също еволюират с времето, под контрола на влечугите.  Почти постоянно има опити на различни извънземни фракции, къде от старите собственици, къде други ... да се възстанови контрола над слънчевата система и в частност Земята. Създадени са също така тайни братства като масоните, които да контролират земляните в полза на влечугите, чрез най-разнообразни средства. Опитите на различни извънземни за преврат са в основата на религиите по света. Оказва се, че всяка религия защитава интересите си с определена доктрина а тайните братства се грижат по-всякакъв начин да потушава проблясъците на спомени и съзнание. С времето от тайните братства  се установява една така наречена група - Елит, които имат за цел единствено и само това - контрол над населението, чрез постоянни войни, интриги и раздори. Те измислят парите и банковата система отново с цел контрол и експлоатация. Това е става в течение на хиляди години, като междувременно над главите ни има почти постоянно битки между извънземни фракции и влечугите, от което страда, нищо неподозиращия заблуден с хиляди религии прост хибрид.
 Тека ... стигаме до наши дни, когато всички знаем какво се случва - Елита има всичките пари, елита има цялата власт, елита пробва различни концепции за контрол - комунизъм, капитализъм, диктатури, демокрация и тнт ... но въпреки това няма пълен контрол. Оказва се, че въпреки промиването на мозъци, въпреки гигантските усилия за контрол, въпреки всичко  хибридите притежават нещо от създателя си, което не може да бъде подчинено ... държано в летаргия, но не и подчинено. И всичките тези усилия, са за да няма БУНТ. За да не си спомнят хибриди кои са ... и да не осъзнаят най-важното ... че са еволюирали до такава степен, че е дошъл техния ред да завладеят слънчевата система и да станат пълноправни господари ... да станат Богове, точно както са били създадени.
... моля да ме поправите на местата, на които  фактологически съм допуснал грешки или пропуски! Също така ако админите сметнат, че темата нее за тук да я преместят!
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Май 29, 2012, 16:41:11 pm
Много далече отиде.  Не бъркаш ли илюминати със рептилии? Илюминати са секта на три или четири века,  докато рептилите са съвсем друго нещо. :hi:
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Май 29, 2012, 19:40:43 pm
balar, а какво пречи илюминатите да са рептилиите или обратно? Нищо! Кико1313 много хубаво го е написал и си пасва с някои други източници.
              Между другото защо фраковете имат тази странна форма - сако с удължена задна част? А това облекло се носи от ЕЛИТА, нали, на официални случаи. Нещо подобно видях в египетските ероглифи или по-точно рисунки. :hi:
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: fD в Юни 16, 2012, 01:15:23 am
Прави ми впечатление, че повечето читатели на темата не разграничават "средство" от "цел". Така голяма част от тях достигат в разсъжденията си за "целта" до контрола, който евентуално Илюминати се стремят да наложат. Опитите да бъде установен тотален контрол са очевидни. Контролът обаче не може да бъде цел - той е средство. Средство за...? Тъкмо тук е въпросът - за какво им е да контролират тотално всичко? Ако някой се наеме да отговори на този въпрос, темата ще се придвижи по-нататък. Едва ли отговорът е свързан с оцеляването, както се предполага на някои места по-горе. Защото те (Илюминати) оцеляват и сега, при това без особени затруднения. По-горе обосновах защо не е възможно целта да е свързана с власт, имущество, слава. Така че... започва да изглежда, че отговорът се крие някъде в следното разсъждение: Ако си представим, че вече са установили тоталния контрол и могат да насочват нещата наистина накъдето си поискат, тогава НАКЪДЕ БИХА НАСОЧИЛИ НЕЩАТА? Поставете се на мястото на Илюминати и опитайте да си представите, че имате пълна власт над всичко (представете си, че сте нещо като полубогове). Тогава какъв свят ще си изградите и накъде ще го насочите?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: forcomnet в Юни 16, 2012, 03:14:29 am
Kiko1313, вижда се, че някой внимателно е слушал Звездния старейшина, смятам че това е рамката или основната линия на сюжета на сътворението, къде обаче тук е мястото на илюминати или други тайни общества ми е малко мътно..

Между другото защо фраковете имат тази странна форма - сако с удължена задна част? А това облекло се носи от ЕЛИТА, нали, на официални случаи.
Ами да навяват спомен за голяма двукрака хлебарка например. Или богомолка, или щурец, което не е рептилско, може би инсектоидно. Или символизира нечии крила в прибрано положение... някой паднал ангел... да ги прикрива или за удължената задна част на гущероподобните... сиреч опашката. Кой знае?

...Поставете се на мястото на Илюминати и опитайте да си представите, че имате пълна власт над всичко (представете си, че сте нещо като полубогове). Тогава какъв свят ще си изградите и накъде ще го насочите?
Как да се поставим на мястото на някой когото не познаваме? За да се поставиш на нечие място трябва да го познаваш поне малко като характер, емоции, чувства, мисли. Желания, мечти... мога да се поставя на мястото на някой познат и да преценя как ще реагира и какво ще направи в дадена ситуация... няма как да се получи с непознати. Само може да предполагаме, което си е нищо на практика. Не знаем какво знаят тези Илюминати, какво държат в ръцете си за да можем да предполагаме каквото и да било.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Materius в Юни 16, 2012, 13:01:56 pm
Прави ми впечатление, че повечето читатели на темата не разграничават "средство" от "цел". Така голяма част от тях достигат в разсъжденията си за "целта" до контрола, който евентуално Илюминати се стремят да наложат. Опитите да бъде установен тотален контрол са очевидни. Контролът обаче не може да бъде цел - той е средство. Средство за...? Тъкмо тук е въпросът - за какво им е да контролират тотално всичко? Ако някой се наеме да отговори на този въпрос, темата ще се придвижи по-нататък. Едва ли отговорът е свързан с оцеляването, както се предполага на някои места по-горе. Защото те (Илюминати) оцеляват и сега, при това без особени затруднения. По-горе обосновах защо не е възможно целта да е свързана с власт, имущество, слава. Така че... започва да изглежда, че отговорът се крие някъде в следното разсъждение: Ако си представим, че вече са установили тоталния контрол и могат да насочват нещата наистина накъдето си поискат, тогава НАКЪДЕ БИХА НАСОЧИЛИ НЕЩАТА? Поставете се на мястото на Илюминати и опитайте да си представите, че имате пълна власт над всичко (представете си, че сте нещо като полубогове). Тогава какъв свят ще си изградите и накъде ще го насочите?
Поставяйки се на тяхно място, поглеждайки през техният мироглед, виждам същото разделение, отчуждаване, конкуренция и борба вътре в обществата на "ЕЛИТА". Напоследък забелязвам, как много силно ни се разказва колко организирани и всемогъщи са тези групи, как те не допускат грешки и всеки план или ритуал, който стартират завършва именно както ТЕ решат... Най-вероятно и те имат "Илюминат Идол" , в който членове на отделни фамилии или фракции (смисълът не думите е важен) се наддумват кой какво, как и защо е свършил нещо по-добре от другия ?! Дали е така?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: fD в Юни 16, 2012, 23:54:38 pm
Разделението, отчуждаване, конкуренция и борба вътре в обществата на "елита", както и наддумването кой какво, как и защо е свършил, са все "средства" за постигането на ... "целта".
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Materius в Юни 17, 2012, 12:12:42 pm
Е хубаво де, но какви са вашите очаквания когато обсъждате подобна тема "Каква е целта на илюминатите?"
Какво искате да разберете и да постигнете или просто си действа обичайното чешене на езици (което за мен е истинската цел и тя е  постигната, защото хората напоследък много взеха да разбират и да говорят, а пък не са излизали от домовете и квараталите си и седейки в младост на пейката нищят световните конспирации )
Та пак питам, какво е очакването ни да разберем чрез една подобна дискусия ?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Hope в Юни 18, 2012, 17:15:13 pm
Илюминатите са със извънземен "нюанс". Цел за прибиваването им на Земята са ресурсите на планетата ни, местоприбиваването й във Вселената. Чрез човешките тела  трупат опитност. То, човешкото тяло, им позволява да опознаят съществуването в нашето измерение. Нямат морал и затова пренебрегват законите за ненамеса в живота на хората. Прилагат своя начин на ред и съществуване на планетата ни. Правят опити с нас, защото не могат да ни проумеят, като начин на мислене, постъпки... Чувствата ни са загадка за тях. Благодарение на нашите усещания, емоциии, те могат да се развиват и еволюират
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Юни 18, 2012, 19:17:23 pm
Hope по-склонен съм да приема връзката на илюминати със рептилите. Така наречените Сиви са произведение на рептилите или просто рептили в защитно облекло :).
 Инъче целта им се вижда навсякъде по света. Власт и пари. Такива са целите на всички секти и те не са изключение.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: stoicho85 в Юни 18, 2012, 20:47:41 pm
Инъче целта им се вижда навсякъде по света. Власт и пари. Такива са целите на всички секти и те не са изключение.

Тя целта на 90% от хората е такава, не е нужно са рептили, илюминати и т.н.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Юни 18, 2012, 22:47:33 pm
Е да де. Но секти се измислят с цел това да стане на гърба на лековерните или безверните. Заедно с материалните блага те крадат и душите.  Между другото незнам дали ви е известно, но когато бил създаден ордена на илюминатите тогавашният папа го анатемосал. А това било време когато западната култура са падала по Египет, Елада и Рим. Както сега по далекоисточният мистицизъм. Като изопачава всичко така както й е изгодно с единствената цел-печалба. От това следва да се запитаме дали антирекламата не носи печалба на същите срещу,  които е насочена. И от двете страни на барикадата стоят едни и същи и бутат фитили понеже това им носи пари. И Друго: Демоскрация или Демонкратия?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Hope в Юни 19, 2012, 00:16:01 am
Илюминатите винаги са имали власт. Те не се стремят към нея, нито към парите. Те са много, много, много по-напред от нас във всяко едно отношение - познания за Вселена, технологии, измерения... Те не са лоши, нито добри. Или по- точно са и двете, както и всеки един от нас. За различните цивилизации, а и при хората, представите за добро, зло, морал са различни. В някои отношения те ни помагат, насочват, учат... Въпросът е на гледна точка. Целта им надхвърля земните измерения. Те ни използват, както ние използваме животните, но както нашите цели са по- обхватни и надхвърлят само грижата или доенето на кравата, така и техните, по- съществени цели са насочени в други  и различни посоки. Но кравата не разбира мечтите и въжделенията на хората, нали? Така че и ние не сме дорасли да разберем целите на илюминатите.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Юни 19, 2012, 07:53:13 am
Ако ние сме животни за илюминатите то какви са те самите за Розенкройцерите? Невиждам илюминати да са ми помогнали с нещо,  нито са ме научили на каквото и да било. Има доста примери за това какво се случва с тези,  които дръзнат да се  сравнят с боговете. Белерофонт,  Тестий,  Мидас,  Лик,  Фам... и много други. Единственото, което са постигнали е успешно спекулиране със египетската митология и религия принизявайки тази от Двуречието.  Те са просто секта.  И не е вярно, че сме низши същества. Според легендите от Сибир хората са потомци на младите тенгрии, които били пратени на земята за да се грижат за нея. В много други легенди и митове се казва същото. Низши са илюминатите и тези, които стоят зад тях.  А зад тях стоят банда демони, чиято единствена цел са душите на хората. Според зороастризма ние живеем във времето на последната битка между Ахура Мазда и ахриман. И който спечели повече следовници той ще спечели и битката. Целта на илюминати и всички останали секти е да обърне колкото се може повече души към мрака, невежеството и злото. И затова са Легион. :diablo:
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Юни 19, 2012, 17:32:22 pm
Да се сравняват с боговете ама кои са тези богове, малко се съмнявам, че изобщо трябва да пиша, но това са неща толкова дълбоко набити в човешката психика,тъпкани с хилядолетия, та даже хората не се усещат колко много са инфилтрирани, всяка фраза и висчко е като заучено положение, ето ти даваш пример с митологични герои, спрямо техните богове, ама кои са тези богове.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Юни 19, 2012, 18:04:02 pm
Сега се наричат извънземни и рептили.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Юни 22, 2012, 00:59:07 am
Разбирам, не само от тази тема и не само от този форум. че никой , най-вероятно никой извън самите върхове в йерархията няма никаква идея каква е истинската цел на илюминатите.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: gandalf в Юни 22, 2012, 23:12:17 pm
Харесва ми ,FD , че наистина правиш разграничение м/у средства и цел.Това е много важно и трудно.
Ще се опитам да ти отговоря на въпроса , но признавам , че представата Ми за целта Им ще е изсмукана от пръстите.
Парите и властта водят до контрол , но съм съгласна с теб , че това е също средство.Към??
Първо- няма пълен контрол и не може да бъде постигнат.Това е аксиома , но при нужда може да стане теорема :P
Предполагам , че Им е скучно.Развитието на технологиите и масовите призиви за духовно пробуждане (преди т.нар.край) прибавиха нови елементи към Играта.Не зная дали последните не са донякъде предизвикани от Тях.И не само това ,разбира се.
Но и ние "играем" активно "от другата страна".
Ъпгрейдва се "hidden пъзела".Надявам се да не е толкова голяма скуката , че да се предизвика ефектен финал. :flag_of_truce:

Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: gandalf в Юни 22, 2012, 23:30:00 pm
Ей сега ми хрумна , че нито един п(р)осветен , знаещ , буден човек .....дракон или въшка :lol: не бива да скучае.Това би причинило доста събития... :( :D
Сериозно - истински скучаят , онези , които са (при)добили по "лесния" начин (по)знание.Както се казва - "Бързата работа - срам за майстора!"
Нека винаги ни е дотолкова интересно и любопитно ,че да не ни е скучно! :drinks:
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: gandalf в Юни 22, 2012, 23:50:48 pm
И тъй като тук не е форум за философи(и) ::) :--- се самоцензурирам и накратко:
Независимо дали е въпрос за илюминати и/или хора , та дори и извънземни:
1).Без цел няма посока , т.е. няма движение
2).Каквато и да е целта , накрая средствата я определят
3) От 1) и 2) следва , че много внимание се изисква при избора на целта ( нали знаете за ада и добрите намерения ) , а още повече е необходимо Осъзнаване при избора на средствата.
....Тъй като Илюминати не изявяват желание да хвърлят светлина относно намеренията си , не ми остава нищо друго освен да се замисля за своите :P...Но и аз ще ги запазя в тайна , нали трябва да има конспирация!
И въпреки леко шеговитият ми тон , който надявам се не засяга никого , за много от нещата съм абсолютно сериозна!
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: gandalf в Юни 23, 2012, 00:24:21 am
Аз стигнах до заключение , че не съм в матрицата и не тя не ми е наложена.Нито съм дойна крава за лууш...ма кой пил , ял и се веселил - алал да му е.Ако иска някой път пак да заповяда - има реколта. :)Аз съм матрицата докато съм жива.При това без да съм ОП.
Но нали разбирате , че винаги има поне една различна гледна точка.Няма истини , а само point of view.Има пре- и из- живявания.
Всеки има "светая светих" , както и абсолютно всеки принася там жертви.Точно за гледната точка става въпрос.
Е , разбира се , понякога жертви не са необходими :-*.
Питането ми е:
Толкова ли е трудно да приемем , че нямаме врагове ( освен самите себе си - разбира се ???) , да имаме доверие на Бог , та да се свърши вече с това противоречие , противопоставяне и преливане от пусто в празно?
И си мисля , че няма да бъде никак скучно да има "нов ред" , но не наложен , а осмислен - според представата на всеки един от нас.То така и ще стане , накрая.Надявам се тогава , винаги да се гледа от "общото към частното" ,запазвайки уважението към индивидуалността ( но не и индивидуализъма).Не ми се иска да мислите , че някой би бил в състояние да наложи нещо в глобален мащаб , ако то не е желано или мислено от нас.
Не вярвам във "100 -те маймуни" , вярвам че всеки си има "поле на действие".И то не е по форуми , а в личният живот и стремеж на всеки.Вярвам в "ефекта на пеперудата" и това е.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Юни 23, 2012, 03:04:28 am
Без врагове няма прогрес.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Пурку в Юли 09, 2012, 00:03:28 am
Съвсем накратко с няколко думи - инструментариума с който разполага човека като същество на този етап се състои от пет "датчика" (сетивата - зрение, слух, обоняние, вкус, осезание) и един биокомпютър с памет (умът, мозъка) анализиращ т. нар. информационно поле, което го заобикаля и записващ резултатите под формата на опитност и преживявания. На принципа на този модел се гради човешкото съзнание. Съзнанието е нещото което ни дава представа и усещане за реалността. Увеличаване на броя на "датчиците" и/или разширяване на обхвата им, пряко води до разширяване на съзнанието, което от своя страна дава и друга представа за реалността. Всеки един мислещ човек, може да осъзнае примитивността на съзнанието което притежава, като си зададе следните прости, банални и елементарни въпроси:
Какъв е смисъла на съществуването ми? От къде идвам, накъде отивам? Какво става като умра и т.н.
Ясно се вижда острия дефицит на датчици с които да прихващаме информацията и/или тотално сгрешените алгоритми с които биокомпютъра анализира постъпващата информация от гореспоменаните датчици. Но както казахме, това е инструментариума с който разполага човека на този етап.

Конкретно по темата:
Изхождайки от примитивността на съзнанието което притежаваме, логично е и начина по който разсъждаваме и познанията които имаме да са на същото ниво.
Отговора на въпроса каква е целта на тоталния контрол над обществото, предполага същата примитивност. Както каза fD, контрола е средство, а не цел. А целта не е нито в парите, нито във властта.

Цитат на: fD
...Опитите да бъде установен тотален контрол са очевидни. Контролът обаче не може да бъде цел - той е средство. Средство за...? Тъкмо тук е въпросът - за какво им е да контролират тотално всичко? Ако някой се наеме да отговори на този въпрос, темата ще се придвижи по-нататък...

Хипотеза 1: Човека притежава в себе си нещо, което "те" не желаят, то да бъде развито - с тоталния контрол над обществото правят опити да задържат разширяването на човешкото съзнание. Хората трябва да са невероятно наивни ако смятат, че реалността във вселената се изчерпва със петте сетива които притежават - зрение, слух, обоняние, вкус и осезание. Ако някой още не схваща - говорим за използването и осъзнаването на нови датчици (сетива). Начина по който "елита" задържа разширяването на човешкото съзнание е чрез подмяна на алгоритмите с които работи биокомпютъра ни (мозъка) още от самото раждане - религията, омагьосания кръг на монетарната система, стимулирането по всевъзможен начин на "животинското" в човека, дезинформацията, пропагандата и т.н. Като резултат опитността и преживяванията които трупаме не водят до прогрес и еволюция и овладяването на нови сетива с които да разширим съзнанието си. Съответно да "видим" реалността около нас по един друг начин. А точно обратното - тъпчем на едно място и връщаме назад.


Хипотеза 2: Цялата планета заедно с човека може да се разгледа като съвкупност от ресурси, които "те" употребяват, съответно се нуждаят. Ако говорим за материални ресурси, това са полезните изкопаеми, руди, ценни метали и т.н. Ако говорим за нематериални, то това със сигурност е някакъв вид енергия, която се генерира на планетата ни. Човека като същество, също е източник на енергия от която "те" се възползват. Енергията на отделния човек, може да е нещо незначително, но съвкупността от енергиите на множество хора е нещо от което "те" се страхуват. Страхът е в това, хората да не я осъзнаят тази енергия и да я насочат срещу тях самите. Тоталния контрол над обществото е опит да продължат да ни употребяват като ресурс.


Много добър пример от който може да се черпи информация е сравняването на хората и "елита" с кошери пълни с пчели и ходещи между тях пчелари. Човека е пчеличката, пчеларите са "елита". Всяка една подробност, всеки един аспект при съпоставянето много добре се връзват с положението в което се намират хората в настоящия момент. Пример: пчелите имат силата да се освободят от пчеларите, като се обединят и ги нажилят, но не притежават способността да го осъзнаят. Хората имат същата сила, но не осъзнават кой е врага. Друг пример: в даден момент пчеларите вземат меда (ресурсите), които са събрали пчелите, а последните единственото, което правят е да почнат отначало да събират мед (ресурси). През определен период от време, попадаме в - "световна финансова криза". Всичко което хората са събрали и произвели като ресурс, сякаш се изпарява. Единственото което правят хората е да почнат отначало, подобно на пчелите. Друг пример: Между нас навсякъде крачат банкери и лихвари, но хората ги подминават, без да осъзнават, че те са тези които ограбват труда им. Същото и с пчелите - летят около пчеларите, но не осъзнават, че именно те са тези, които им прибират меда и т.н. още много други интересни съпоставки и изводи могат да се направят.

И за финал - много ми е интересно как някои хора с пет датчика и един биокомпютър с такава увереност от първо лице говорят за инкарнации, коя планета се взривила, коя се ударила, кой Бог долетял на планетата, за законите на вселената, за извънземен контрол и т.н. Нещата които ни заобилакят и се случват около нас се обясняват чрез осъзнаването им, а не със сляпа вяра - аз вярвам, че е така. Този който е разширил съзнанието си, дали чрез използването на правилните алгоритми в биокомпютъра или с прикачване на някой датчик, ще намери разбираемия начин с който да помогне и на останалите. Ако стои отстрани като пасивен наблюдател или се опитва да вади дивиденти, чрез познанията си е просто един въдухар под налягане и колкото по-бързо в своето просветление се разкара от нашето битие, толкова по-добре.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: m2f в Юли 10, 2012, 11:20:19 am
:good:ПУРКУ
И от мен също. :hi:
Цялата работа е , че нещата са точно такива каквито са, защото такова е истинското ниво на хората. Как се добавя датчик? Как се разширява съзнание? Все едно да попиташ: "Как да порастна по - бързо?"...Не става. Растеш с темпото с което си растеш /то е максималното с което си способен, всъщност!/. Не можеш да си надскочиш сянката. Програмата не вижда самата себе си. И можеш да помогнеш само на някой, който вече е готов да получи помощта ти. /А той готов ли е за това, значи вече си е задал правилните въпроси, а това пък значи, че е способен вече и сам да си отговори на тях, просто не го знае още, и всъщност не му трябва помагач.../ Получи се затворен кръг.
Допускаш ли и хипотеза №3: че илюминатите по някакъв извратен начин работят за еволюцията ни?

Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Fisher66 в Юли 10, 2012, 14:15:00 pm
Харесва ми ,FD , че наистина правиш разграничение м/у средства и цел.Това е много важно и трудно.
Ще се опитам да ти отговоря на въпроса , но признавам , че представата Ми за целта Им ще е изсмукана от пръстите.
Парите и властта водят до контрол , но съм съгласна с теб , че това е също средство.Към??
Първо- няма пълен контрол и не може да бъде постигнат.Това е аксиома , но при нужда може да стане теорема :P
Предполагам , че Им е скучно.Развитието на технологиите и масовите призиви за духовно пробуждане (преди т.нар.край) прибавиха нови елементи към Играта.Не зная дали последните не са донякъде предизвикани от Тях.И не само това ,разбира се.
Но и ние "играем" активно "от другата страна".
Ъпгрейдва се "hidden пъзела".Надявам се да не е толкова голяма скуката , че да се предизвика ефектен финал. :flag_of_truce:


Склонен съм да приема с адмирации подобна теза.
Към fD - може да се получи доста обширен материал ако освен "цел" и "средства" включиш и "задачи","сили","срокове" и т.н. Но това са наши модели за логически построения а те са ни "набити" от кого? :).
Скромното ми мнение е , че всичко е просто игра. Ние не сме страна а средство и целта е много прозаична- каквато е целта на всяка игра/нееееее - не е победа/ а просто забавление. Така, че да се забавляваме, до колкото можем да разберем случващото се.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Юли 10, 2012, 15:22:27 pm
Е то всички играем в известен смисъл :) и като приемем всичко като игра то става много по-лесно. Но да приемем, че илюминатите просто си правят веселото като бъркат каши и гледат сиир,  тогава те са банда олигофрени със разсъждение на петгодишни деца. :lol:
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Fisher66 в Юли 10, 2012, 15:40:31 pm
А дали 5 годишните деца не гледат на света по-реално? Защо все по-малки ги вземат за "ограмотяване" в градини? Не съсипваме ли Земята собственоръчно и лично ние ? Не търсим ли сламката в чуждото око без да виждаме гредата в своето?
Ами ако ние сме само СРЕДСТВОТО а не ЦЕЛТА? На моменти имам усещане , че даже ни пречат сами да се затрием и да им развалим забавлението :( .
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Юли 10, 2012, 15:55:04 pm
А дали 5 годишните деца не гледат на света по-реално? Защо все по-малки ги вземат за "ограмотяване" в градини? Не съсипваме ли Земята собственоръчно и лично ние ? Не търсим ли сламката в чуждото око без да виждаме гредата в своето?
Ами ако ние сме само СРЕДСТВОТО а не ЦЕЛТА? На моменти имам усещане , че даже ни пречат сами да се затрием и да им развалим забавлението :( .
Тука спор няма.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Юли 11, 2012, 20:51:39 pm
А дали 5 годишните деца не гледат на света по-реално? Защо все по-малки ги вземат за "ограмотяване" в градини? Не съсипваме ли Земята собственоръчно и лично ние ? Не търсим ли сламката в чуждото око без да виждаме гредата в своето?
Ами ако ние сме само СРЕДСТВОТО а не ЦЕЛТА? На моменти имам усещане , че даже ни пречат сами да се затрием и да им развалим забавлението :( .
То е ясно защо ги вземат все по-малки.
 А за второто не е така, защо обикновеният човек да е виновен и как съсипва природата той? Така ни вменяват вина, но не обикновеният човек е главният виновник. Така, вчера ми казаха че аз спомагам за унищожаването на горите, защото си купувам кибрит. И трябвало всеки да е отговорен за себе си, а да не гледа другите. Така ни се втълпява, че споделяме вината с истинските и основни виновници - големите компании и правителствата. Не само, че я споделяме едва ли не ние сме главните виновници. Така пак се размиват нещата и общо взето такава гледна точка е демагогия. Общите приказки няма да доведат до нещо конкретно, ми се струва.
И всъщност обикновеният потребител едва ли може да съсипе някак си природата, има и такива които нямат никаква съвест но те все пак са малко и изобщо не може да се сравни с истинското замърсяване, от петролните разливи, през изсичането на горите до замърсяването на ефира и радиационният фон. Да не говорим за едва ли не необратими вреди като ГМО, което се разпространява като чума, изтъняването и пробиването на озоновият слой.
И в крайна сметка потребителят, консуматорите в които сме се превърнали - да и ние сме виновни, но доколкото ми е известно цивилизованата гледна точка сочи, че подбудителят е може би по-виновен.
Всъщност тези същите са двойно и тройно виновни, те са подбудителите, в тях е и хляба и ножа както се казва, те са и главните замърсители.

Точно тоя въпрос защо тези хора буквално унищожават природата и превръщат годна за живот среда в негодна е важен , отнесен към това каква може да бъде целта на илюминатите. Защо няма да им дреме, че унищожават там където и те живеят. Може да се каже, че го правят целенасочено.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Юли 11, 2012, 21:18:35 pm

.......Точно тоя въпрос защо тези хора буквално унищожават природата и превръщат годна за живот среда в негодна е важен , отнесен към това каква може да бъде целта на илюминатите. Защо няма да им дреме, че унищожават там където и те живеят. Може да се каже, че го правят целенасочено.

  Така де, изграждат, създават околна среда, която за тях е удобна, необходима за нормален живот. Тоест, не са нормални хора. И в това отношение имаше написани нф разкази.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Юли 11, 2012, 22:07:41 pm
:good:ПУРКУ
И от мен също. :hi:
Цялата работа е , че нещата са точно такива каквито са, защото такова е истинското ниво на хората. Как се добавя датчик? Как се разширява съзнание? Все едно да попиташ: "Как да порастна по - бързо?"...Не става. Растеш с темпото с което си растеш /то е максималното с което си способен, всъщност!/. Не можеш да си надскочиш сянката. Програмата не вижда самата себе си. И можеш да помогнеш само на някой, който вече е готов да получи помощта ти. /А той готов ли е за това, значи вече си е задал правилните въпроси, а това пък значи, че е способен вече и сам да си отговори на тях, просто не го знае още, и всъщност не му трябва помагач.../ Получи се затворен кръг.
Допускаш ли и хипотеза №3: че илюминатите по някакъв извратен начин работят за еволюцията ни?


Такова е нивото на хората, обаче не всички хора могат да бъдат на едно и също ниво, както не всички са еднакво красиви, така не са и еднакво умни. Аз лично виждам, че хората които наистина ги интересува са отчаяни и може би и затова си мислим от време на време така. Обаче обективно е това, че хората се възпитават в определени модели още преди да проходят. Как психическите похвати влияят на човек е нещо огромно и това е като  разковниче защо нещата са такива.
Така е пропито всичко за да се затвърди омагьосаният кръг, че наистина изглежда безнадеждно.
Единствено ако се появи воля за промяна, могат постепенно да се оправят нещата. Прекалено е дразнещо, неправителствените организации са правителствени, критиците са купени, от най-дребно до най-мащабно е програмирано, заложено и изпълнявано.
Иначе, ще чакаме второто пришествие.
Абе то няма нищо истинско, дори революциите и сигурно най-вече те са организирани пак от същите хора, в точното време и на точното място.
За затова като ме контрират с ФЕМА и подобни плашила, казвам, че не трябва да се чака пак техният сигнал, а и има и все още законни и мирни или поне относително мирни начини за противопоставяне. Те така, ще организират нещата, че евентуалните ревлюции да избухнат когато им е удобно. Определено без жертви няма да стане. Никой не желае да се жертва, нито пък аз. И страха е навсякъде.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Юли 11, 2012, 22:32:28 pm
А може би точно обратното: опитват се да спрат човешката еволюция. Защото в по-напреднал стадий нещата няма да са като сегашните. Така както сме сега сме им удобни, но минем ли по-напред с тяхната власт е свършено. Всеки неприемащ зациклянето на едно място е трън в очите им, добре са само тези от овчи и змийски тип.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: fD в Юли 15, 2012, 18:24:12 pm
Човека притежава в себе си нещо, което "те" не желаят, то да бъде развито - с тоталния контрол над обществото правят опити да задържат разширяването на човешкото съзнание. (...) Начина по който "елита" задържа разширяването на човешкото съзнание е чрез подмяна на алгоритмите с които работи биокомпютъра ни (мозъка) още от самото раждане (...) Като резултат опитността и преживяванията които трупаме не водят до прогрес и еволюция и овладяването на нови сетива с които да разширим съзнанието си.

Хипотеза 2: Цялата планета заедно с човека може да се разгледа като съвкупност от ресурси, които "те" употребяват, съответно се нуждаят. (...) Енергията на отделния човек, може да е нещо незначително, но съвкупността от енергиите на множество хора е нещо от което "те" се страхуват. Страхът е в това, хората да не я осъзнаят тази енергия и да я насочат срещу тях самите. Тоталния контрол над обществото е опит да продължат да ни употребяват като ресурс.

А може би точно обратното: опитват се да спрат човешката еволюция. Защото в по-напреднал стадий нещата няма да са като сегашните. Така както сме сега сме им удобни, но минем ли по-напред с тяхната власт е свършено. Всеки неприемащ зациклянето на едно място е трън в очите им, добре са само тези от овчи и змийски тип.

Това е!
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Пурку в Юли 16, 2012, 18:11:48 pm
Допускаш ли и хипотеза №3: че илюминатите по някакъв извратен начин работят за еволюцията ни?

Те работят за нашето благополучие в известен смисъл, но не и за еволюцията ни. Въпреки, че и в двата случая (благополучие-еволюция) се наблюдава развитие и прогрес, има голяма разлика.
Върни се на примера с пчеларите и пчелите. Изобщо с този пример може да си разиграваш всякакви теоретични постановки. Пчеларите осигуряват всичко необходимо за благополучието на пчелите. Дават им наготово жилище (кошери), дават им рамки с восъчни основи, за да дръпнат по-бързо в развитието си технологично, дохранват ги когато е нужно и т.н. Всеки един пчелар работи за благополучието на пчелите. Колкото по-добре са те - толкова по-добре е и той. Но ако пчелите започнат да се осъзнават (еволюират), че тия тарикати им изнасят меда под носа, ще започнат да се съпротивляват. Дори ядосани, пчеларите ще се опитват да премахват само осъзналите се пчели и в същото време ще продължат да се грижат за останалите, които си мируват ...и т.н. и т.н. - примера може още да се доразвие. Долу-горе и ние сме в същото положение - дават ни наготово неща с които да "дърпаме" технологично в развитието си, но правят всичко възможно да спрат еволюцията ни. Колкото и крайно да ти се струва, точните думи за това което се опитват да правят е - "отглеждане на хора", както в една ферма в която например се отглеждат крави. Разликата е, че вместо крави във фермата има хора, а самата ферма е планетата. Така че те определено не работят за нашата еволюция, според мен.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: m2f в Юли 16, 2012, 19:25:54 pm
Като написах: хипотеза №3: че илюминатите по някакъв извратен начин работят за еволюцията ни, имах предвид не, че те се грижат да ни е добре /благополучието ни/, а точно обратното - грижат се да ни е зле, така, че в нас да се дъбудят съпротивителните сили, имунитета ни, здравословната ни реакция, от която ние бихме излязли променени и по - силни, бихме опознали себе си по един нов начин.
Казвам всичко това в контекста на хипотезата, че ние сме души, които се прераждат и които са дошли на земята като в университет, в който полагат тежки практически изпити. Само в този контекст това което правят илюминатите мога да го видя като извратен, но все пак начин да се стимулира нашата еволюция. В този дуален свят илюминатите се "грижат" да ни създадат максимално трудни условия в които да изпитаме и опознаем себе си. Едва ли виждат себе си по този начин, но всъщност пречейки, те помагат да растем духовно. И предполагам, че са част от по - голям от тях самите план...не техен.  ;)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Юли 16, 2012, 21:09:29 pm
Добре, добре. Обаче при m2f примера с пчеларя отпада, защото той винаги се стреми да създаде идеални условия на пчелите да работят, за да натрупат максимално мед. И тогава?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: SMSI-H в Юли 16, 2012, 21:39:14 pm
bojinkata,

То хубаво се изказваш, ама виж какво ще ти каже един пчелар. По предното ти изказване съдя, че много малко познаваш пчелите и пчеларството.

Пчеларят винаги има една цел, която не се разбира от пчелите, а именнно, максимално да цица продуктите им. Това значи да ги кара да живеят на максимума на възможностите си, въпреки че и това си е относително, щото в природата от семейство до семейство има балкан разлика, зависи най-вече от качеството на майката. Виж, ако семейството се стимулира с различни средства, това вече си е чисто управление на поведението им от страна на пчеларя, а методи за това много.

За да ги цица непрекъснато пчеларят прави подбор на поколенията и подбира пило за майка от най-доброто семейство, според субективния критерий на индивидуалния пчелар, т.е. колкото пчелари, толкова критерии. В този смисъл, прави сметка, кога изкуствения подбор ще доведе до съвършеното пчелно семейство и съвършената пчела... Според мен, ако това се случи ще бъде истинско чудо и изключително рядко явление в природата; такова нещо е може да е създаването на Бакфъската пчела в Англия през миналия век.
С няколко думи пчеларят взима максимално от насекомите си, но и им много дава и време, труд, усилия, ядове, много пари се инвестират, и им отдава любовта и омразата си, но най-вече любовта си, щото, ако тя отсъства, пчелар не се става. Трябва любовта и уважението към насекомите да те владеят.

Пчелите, колкото и да ги усъвършенстваме, никога няма да достигнат нивото на организация на разума си над 2D, в което измерение живеят, защото ако нивото им на съзнание скочи нагоре, вече няма да са онова, което са в момента. Заради това нашите цели, с които ние ги отглеждаме в изкуствени домове, създадени от нас, никога няма да бъдат осъзнати от работливките. Днешния човек не е ли в същото положение, както пчелите са по отношение на нас, по отношение на онзи в по-високото измерение, който се възползва от нас и ни дава нещо от себе си? Личното ми мнение е, че той колкото взема, толкова и ни дава, т.е. намираме се с него в своеобразна симбиоза и хармония, един без друг трудно бихме съществували! В това отношение m2f много прав и му свалям шапка; прочетете "Той говори".

Ако пчелите изчезнат и пчеларите ще изчезнат. Ако днешния човек изчезне и премине в по-горно измерение, ще изчезнат и пастирите му. Ама я си представете Земята без пчели... Аз поне не си я представям без пчели, поне в сегашния ми живот.

С няколко думи... Ако съдим от аналогията с пчелите, които не могат да си представят целите на пчеларя, а те са много, то по същия начин не бихме могли да си представим целите и на нашите пастири, които могат да бъдат много и твърде комплексни. Въпросът е твърде комплициран.

Заглавието на темата и доста сбъркано. Трябва да бъде "Целите на илюминатите".

Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Юли 16, 2012, 22:41:03 pm
SMSI-H, прав си. Не съм в тази област-пчеларската, компетентен и не мога да споря. Но дали имаме същото отношение на любов и омраза, както си го написал много добре, и от страна на илюминатите към нас. Поне аз оставам с впечатление, че преобладава омразата, а пък любовта хич даже я няма.
            За целите си прав- вероятно са много, но автора на темата може би иска поне  една да видим, откроим. :hi:
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Юли 16, 2012, 23:07:33 pm
Ние им правим поклон всеки път поклон, като ги назовем, илюминати или озарени от нещо си, но къде в Библията ли беше записано, че по делата ще ги познаете? Може би трябва да си мислим, че те просто забързват процеса за края на една недостойна цивилизация и чрез катарзис - ерго масов хаос и унищожение ( ако не физическо то емоционално и психическо ), ще ни покажат несъдържателността ни и ще ни поведат към светлото бъдеще?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Пурку в Юли 16, 2012, 23:56:13 pm
Към m2f: Да, погрешно съм те разбрал. Но аз лично изобщо не споделям принципа за който говориш - колкото повече ме мачкат, толкова по-силен ставам, в който и контекст да го използваш :nea: Единствения контекст в който аз мога да тълкувам това което вършат илюминатите е в реалността в която живея - един биокомпютър с пет датчика. От съзнанието с което разполагам, те не само че не ми помагат, ами са главният виновник, който пречи да опозная себе си.


Към SMSI-H:
Цитат
С няколко думи... Ако съдим от аналогията с пчелите, които не могат да си представят целите на пчеларя, а те са много, то по същия начин не бихме могли да си представим целите и на нашите пастири, които могат да бъдат много и твърде комплексни. Въпросът е твърде комплициран.

Заглавието на темата и доста сбъркано. Трябва да бъде "Целите на илюминатите".

Ето тука е тънкия момент: За разлика от пчелите, човека притежава способността да развие умения с които да си представи и осъзнае целите на тези, които се подвизават за негови "пастири". И тука идва голямата борба - използването на всички възможни методи, способи, прийоми и похвати, за да се прережат в зародиш, способностите и потенциала, които притежава човек в себе си.
Относно целите, всяка една цел или група от цели, може да се разглеждат като средство за друга цел. Въпроса е докъде, човек е способен да си разшири съзнанието и да осъзнае целта, която за даденото ниво на неговото съзнание се явява крайна цел. Някои хора смятат, че целта им е парите и властта. Но ясно се вижда, че парите и властта са средство за постигане на тотален централизиран контрол над населението. Този контрол е средство на по-горна цел, която изисква друго ниво на съзнание. Въпроса е какво конкретно биха постигнали, чрез контрола, който се мъчат да осъществят?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: SMSI-H в Юли 17, 2012, 19:10:50 pm
Но дали имаме същото отношение на любов и омраза, както си го написал много добре, и от страна на илюминатите към нас. Поне аз оставам с впечатление, че преобладава омразата, а пък любовта хич даже я няма.

Е, нека не започваме спам. Темата за любовта и омразата е за друго място. Лично аз предпочитам да задълбая по навътре по въпроса за целите на илюминатите, като се задълбоча в незнайните кътчета на човешката психология с Виталий Синелников и книгата му "Възлюби своята болест". Книгата е изключително полезна, препоръчвам я на всеки. Най-малкото, което ще научите от нея е това, че когато изпитваме омраза или някакви други отрицателни емоции, ние желаем такова усъвършенстване на прилежащата ни сфера, че изпитваните от нас емоции да не се налага да ги изпитваме, т.е. чрез отрицателните ни емоции в нас проличава простото желание за нещо съвършено. Същото би могло да бъде отнесено и към илюминати и целите им.
Не че любовта я няма. Напротив, тя е в основата на всичко, макар често да е скрита и невидима.


Пурку,
Виж много внимателно това: http://www.xnetbg.com/new/40/115/612-612-2009-12-15-08-46-38   . И като се смяташ за различен от пчела, и като притежаваш уменията да си представиш, осъзнаеш и достигнеш целите на "пастирите", направи го!  ;) Аз няма да се пробвам, щото в позната ни човешка история само единици са успявали.

В горния материал е предадена историята с Будда, когато са го попитали, каква е целта на всичко ТОВА /буквално са разбирали Вселената/. И той тогава за първи и единствен път се е ядосал, че са му задали такъв въпрос и е отказал да отговори. В тази лекция добре ще усвоиш, какво значи разширение на съзнанието от гледна точка на квантовата механика, като всичко е пречупено през погледа на древните възгледи за устройството на вселената /интересното е колко много общи черти има между квантовата механите и ученията на Ведите и Упанишадите  :D/. Пределно ясно е, че даже и илюминати не могат да се опрат на малките пръсти на възможностите на Будда при разширение на съзнанията си. А това ще рече, че колкото и да се опитват, те няма и да съзнават скритата и непознаваема част на техните цели, за които намеквах в горния си пост. Тъй че и самите илюминати конкретно, точно и в пълна степен не знаят какви са сферите на влияние на целите им, и до каква степен са всеобхватни. Нещата са свързани с еволюцията на духа и съзнанието. Илюминати еволюират заедно с нас и техните цели са и нашите цели, защото, както казах в предния ми пост, ако ние изчезнем и илюминати ще изчезнат. Номерът е да вървим нагоре заедно и да не се губим по склона.

Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Юли 18, 2012, 21:00:58 pm
Това да те мачкат и да ставаш по-силен, може би в някои изолирани случаи но иначе е глупост, човешката психика е устроена така, че може и да се съпротивлява, но по-често е поддатлива, но в двата случая не добре за нея да я мачкат.
Колкото до пчелите аз също не изказвам неуважение, това са ценни същества, но те не са хора, нямат разсъдък доколкото знам, нямат възможност да си изградят ценностна система и да вземат решения различни от инстинкта.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Пурку в Август 10, 2012, 15:43:45 pm
Малко развитие по темата. Конкретно стигнахме до тоталния контрол. На въпроса защо го правят, нямам еднозначен отговор, но на въпроса как го правят, мисля че може да се даде един пълен и всеобхватен отговор, обхващащ всички аспекти.

Модела за налагане на тоталния контрол над хората, може да стане единствено с модела на пирамидата:
(http://www.radiantdaggers.com/wp-content/uploads/2009/03/human-pile1.jpg)

Дори в учебниците по икономика са описани подробно свойствата на пирамидалната структура при управлението на фирми, корпорации. Предимства и недостатъци и т.н. откъдето могат да се извлекат доста полезни неща. Докато хората са натъпкани в тази структура (от раждането до смъртта) през целия си живот са зависими и подлежат на контрол. Борбата в рамките на пирамидата, независимо от броя на участващите е обречена на неуспех. Колкото и хора да се обединят, не биха могли да постигнат успех, ако водят своята борба в долните етажи на структурата на пирамидата. Начина по който хората могат да се освободят е като напуснат пирамидата.

Много хора са обсебени от идеята да разберат, кой е на върха на пирамидата, каква е неговата цел и т.н. А доста по-важни са въпросите: Как да изляза от пирамидата? Защо съм натъпкан вътре? Т.е. излизането от структурата обезмисля въпросите, кой е на върха на пирамидата и каква е неговата цел, понеже тези въпроси няма да имат никакво отношение за битието на този човек.

Как да изляза от пирамидата? - колкото и примитивно да им звучи на някои хора, първата стъпка е човек да си осигури храната, извън рамките на пирамидата. Едно засадено овощно дръвче от което човек може да бере плодове и съответно да ги консумира е постижение за една малка стъпка в независимостта му. Осигурявайки си прехраната, чрез това което дава безплатно природата, чрез обработване на земята, човек си осигурява автономност от пирамидалната структура. Финансовата криза и безработицата не оказват влияние на плодородието на почвата. Предполагам сте забелязали хора с висше образование, с добре платена работа, напускащи големите градове и заселващи се в слабо населени места, където се прехранват със земеделие и животновъдство. Ако си отговорите на въпроса защо го правят, ще разберете и как да излезете от пирамидата.

Няколко примера:
Какво представлява добива на шистов газ? - основната цел не е добива на газ, а последващите замърсявания за години напред, които ще направят почвата непригодна за прехранване, а водата негодна за пиене. Отговорете си на въпроса защо се избра именно района на Добрич в България за добив на шистов газ? Освен многобройните сондажи и фракинги под земята, тоновете отровна отпадъчна вода се излива в пукнатини в скали, изкуствено създадени язовири и блата, което е една бомба със закъснител при настъпване на земетресение - всичко това ще се излее.

Друг пример:
Основната цел на ГМО-то върху растения и животни не е отравяне на хората чрез заболявания, а екологичната катастрофа, която ще лиши хората от възможността да се прехранват с това което им дава природата. Монсанто разработва ГМО растения, които са неспособни да развият семена с които растението може да се възпроизведе. Пускането на такива растения в природата, чрез опрашването и вятъра ще видоизмени цялата растителност. Основната цел е да се отреже възможността на човек да излезе от пирамидата, като си осигури независимост, чрез това което природата му дава безплатно - семената на растенията.

Казано с едно изречение: Начина да осъществят тоталния контрол е като натъпчат всички хора в пирамидата.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Август 20, 2012, 21:07:34 pm
Да, така е, това че целенасочено унищожават природата беше споменато, макар че си го дал с факти, което е добре, но защо го правят, това също беше запитано. Защо може да унищожават природата, възможно ли е да са толкова тъпи, за да не си дават сметка, че веднъж нарушен толкова осезаемо, екологичният баланс, може да доведе до срив на цялата система в която и те съществуват.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: bojinkata в Август 20, 2012, 21:23:19 pm
Ashaman, така е , но да погледнем нещата от друга страна. Може би я моделират /природата/ в удобен за тях вид - обичат високите температури, въздух богат на С02 и други гадости, които ние не понасяме? Т.е. създават околна среда, подходяща за техния вид, като едновременно с това и се отървават от нас. Само не ме питай кой е техния вид. :unknown:
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Kiko1313 в Септември 05, 2012, 20:45:07 pm
Светът спи ли, или му пречат да се събуди? Еволюирахме ли достатъчно, че които и да са те, ги притесняваме? На мен сякаш ми мирише на битка ... на война ... цивилна война ... по целия свят ... бавната стагнация, в един момент ще стигне до точка от която няма връщане! Ще има ли, война, за да не се позволи на хибридите, да направят скока, от който са на крачка? Дали, четейки един автор индианец, успях да прочета между редовете?Дали, ще се окаже истина, че думата Бог е титла(на свръх напреднали и развити същества)? Дали  ще се окаже вярно, че Христос, Буда, Мохамед (всички те са ЕАСУ) и тнт. са учители на едно и също нещо, което вследствие е обработено, завоалирано и модифицирано, за да служи на една или друга доктрина? Които и да са те, явно са решили да ни съдерат дупетата, без значение дали ни харесва или не ... На всяко действие обаче има и противодействие! Създадени сме да бъдем роби и да работим ... но с ясната представа, че ще еволюираме.  Ако човечеството се събуди наистина, ще покори слънчевата система, така си мисля аз ... и за да не се объркат плановете ... ми ще ги мачкаме по всички възможни начни и с всички възможни средства ... дали е истина това? Вярваме или не има паралелни светове заедно с нашия, пътуванията във времето са възможни, земята е много по-стара отколкото се предполага, на целукупния земен народ му се спестяват купища с информация, за да не се бунтува. Има НЛО и 95% от тях са дело на човешка ръка, има военни и научни бази на луната от средата на миналия век. Има извънземни ... и то купища извънземни ... безумно би било да се мисли, че при размерите на Вселената, няма да има друга слънчева система, на която да няма условия за живот. За всички е , ясно че навлизаме в нова епоха, и че всичко във Вселената е циклично. И сега, дори да ме оплюе някой и да ми се смее, ще дръзна да пророкувам ...  Човекът, ще отхвърли оковите! Човекът, ще изгони тираните! Човекът, ще покори не само слънчевата система ...
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Терес в Септември 05, 2012, 22:48:52 pm
Ех Вапцаров,ех Смирненски................!!!
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Hacko в Септември 07, 2012, 18:17:52 pm
Sarafa - Illuminati 2012 ( Official Video) (http://www.youtube.com/watch?v=YGGYmEBzt-0) - http://www.vbox7.com/play:9413258c3e

Освен че „Illuminati“ е изпипан до съвършенство, думата, с която можем да опишем Сарафа е… „смелост“. Защото клипът е заснет в сърцето на Рим („разходи се с мен из демонския град“), а в парчето се повдига глас срещу папата („във Ватикана за Бог приет е Папата, от тук с религия се контролира масата“). И всичко това се пее из централните туристически и религиозни обекти на Вечния град. (инфо (http://www.ekrana.info/illuminati-na-sarafa-partche-sreshtu-papata-zasneto-v-rim.html))
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Arcane в Септември 07, 2012, 19:56:13 pm
Високото ми мнение за Sarafa донякъде беше разклатено или по-точно поставено на кантар заради следващата му песен, която е с Мишо Шамара...Мина ми "чурук" мисъл, че песни, книги и филми с такава тематика в днешно време носят мноооооого $$$$. За сега съм му лепнал етикет "под наблюдение" и ще видим нататък как ще се представи :D . Иначе песента наистина е супер макар и да не слушам музика от такъв типаж.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: saygoodbye в Септември 08, 2012, 15:23:35 pm
Sarafa - Illuminati 2012 ( Official Video) (http://www.youtube.com/watch?v=YGGYmEBzt-0) - http://www.vbox7.com/play:9413258c3e

Освен че „Illuminati“ е изпипан до съвършенство, думата, с която можем да опишем Сарафа е… „смелост“. Защото клипът е заснет в сърцето на Рим („разходи се с мен из демонския град“), а в парчето се повдига глас срещу папата („във Ватикана за Бог приет е Папата, от тук с религия се контролира масата“). И всичко това се пее из централните туристически и религиозни обекти на Вечния град. (инфо (http://www.ekrana.info/illuminati-na-sarafa-partche-sreshtu-papata-zasneto-v-rim.html))

Само дето не ги пее там тези неща :)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: mitko в Септември 08, 2012, 19:05:49 pm
       Задавате  ли  си  въпроса  защо  понятието  селянин  се  е  превърнало  в  синоним  на  простотия,  и  това  ни  се  внушва  от  телевизия  и  т.н  Защото  селянина  е  независим  и  трудно  манипулируем!  Основната  цел  е  да  се  съберат  хората  в  мегаполиси,  лесно  за  управление  и  избиване!  Земята  била  пренаселена, пълна  глупост!  Що  не  усвоим  океаните?  Целта  е  понятието  независимост  да  изчезне  като  такова!!!
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Септември 25, 2012, 17:33:20 pm
Цитат
Какво представлява добива на шистов газ? - основната цел не е добива на газ, а последващите замърсявания за години напред, които ще направят почвата непригодна за прехранване, а водата негодна за пиене. Отговорете си на въпроса защо се избра именно района на Добрич в България за добив на шистов газ? Освен многобройните сондажи и фракинги под земята, тоновете отровна отпадъчна вода се излива в пукнатини в скали, изкуствено създадени язовири и блата, което е една бомба със закъснител при настъпване на земетресение - всичко това ще се излее.
Малко по малко става все по-ясно, че водата може би, ще се превърне в новото световно злато.
Може би и това е вярно, че
Цитат
Ashaman, така е , но да погледнем нещата от друга страна. Може би я моделират /природата/ в удобен за тях вид - обичат високите температури, въздух богат на С02 и други гадости, които ние не понасяме? Т.е. създават околна среда, подходяща за техния вид, като едновременно с това и се отървават от нас. Само не ме питай кой е техния вид.
Защото пък тези създания по правило се целят в повече от една мишена наведнъж.
Даже изводите от тези двете мнения се подкрепят взаимно.
Така нещата си идват малко по-на мястото според мен, въпреки че какво е точно пак не можем да бъдем сигурни.
П.с. Ако спекулирам малко по-натам, на тези същите, ще им трябват слуги или роби да им вършат мръсната работа, и за да ги почитат, така че ако наистина пъкленият план е да променят средата, така че да им е по мярка, същевременно, ще редуцират робите до число, което им е по угодата, а ще държат останалите в робска зависимост, в случая от водата. Получи се като пост-апокалиптичен сценарий.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Vàli в Септември 25, 2012, 18:02:28 pm
Sarafa - Illuminati 2012 ( Official Video) (http://www.youtube.com/watch?v=YGGYmEBzt-0) - http://www.vbox7.com/play:9413258c3e

Освен че „Illuminati“ е изпипан до съвършенство, думата, с която можем да опишем Сарафа е… „смелост“. Защото клипът е заснет в сърцето на Рим („разходи се с мен из демонския град“), а в парчето се повдига глас срещу папата („във Ватикана за Бог приет е Папата, от тук с религия се контролира масата“). И всичко това се пее из централните туристически и религиозни обекти на Вечния град. (инфо (http://www.ekrana.info/illuminati-na-sarafa-partche-sreshtu-papata-zasneto-v-rim.html))

Само дето не ги пее там тези неща :)
Всъщност това, което ми направи впечатление като слушах песента за пръв път преди около месец, беше че текста е писан сякаш от деца за деца. Клипа  е сниман на площад "Свети Петър". Явно сарафа е попрочел отгоре, отгоре тук там и се е надъхал и веднага е написал песента. Интересното е, че заради тази песен днеска е призован на разпит в Националната Следствена Служба да дава обяснения за текста, който пак казвам на мене ми се струва просто детински:

"Гледаш ефира, но с грешни новини!
Закона те спира, а мислиш че свободен си..
"

"Те са тук и контролират целият свят!
Разходи се с мен из Демонския град на Илюминати.
Но света не е готов за среща с непознати!
"

"Наркотици от Колумбия и Перу,
Се Контролират от ФБР и ЦРУ !
Във Ватикана за Бог приет е Папата..
От тук с Религия се контролира масата..
Хора, които не знаят за кво иде реч..
"

Тука освен в НСлС да го питата за наркоканалите от Перу дали не знае нещо  ???

И накрая завършваме с патетичното:

"Животът ни е бюрокрация, лъжа, манипулация..
Истина е, не е конспирация !
"

 ::)

(http://i.ytimg.com/vi/QNFRZx1KcLQ/0.jpg)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Октомври 03, 2012, 20:15:49 pm
А кои са те?
Богоизбраните (както се зоват) се наброяват на 13 милиона, и това е около 0.2% от населението на Земята. Но на всички ще ни се завие свят ако знаехме колко много от тях упражняват контрол във всички сфери на обществото.
На първо място това са финансите и медиите, но те са и навсякъде другаде. Когато прибавим и всички тези гои които биват използвани, ще получим един сбор равностоен на почти всички позиции с власт където и да било, в каквото и да било.
Цитат
Питам Ви как? Вие не можете да стигнете до хората. Ние контролираме всичко, така че никой, никой не може да стигне до хората, ако не мине преди това през нашия медиен контрол. (Кой притежава и контролира медиите през 20-ти век? - председател на АВС е Леонард Голденсон, президент на CBS - Джеймс Розенфилд, председател на RSC - Давид Сарноф, главен изпълнителен директор на NBC - Фред Сивмърман, президент на PBS - Лорънс Гросман, председател на Time - Артур Хейскел, редактор на US News and World Report - Марвин Стоун, главен изпълнителен директор на Dow Jones - Уорън Филипс, редактор на Newsweek - Лестър Бърнстейн, президент на TV Guide - Уолтър Аненберг, президент на New York Times - фамилията Сулцбергер, продуцент на телевизионни програми- Норман Лиър - тези и още много други са евреи!
Истината е някъде тук, и навътре може да стане, още по-страшно.
Що е то илюминати ? - озарени от светлината, съответно кой може да е техният бог - Носещият светлина.
Юдаизма се присмива на християнският Бог, който е Исус, а не някои друг. Юдейският бог действа като юдеин. Ревнив, отмъстителен.  Самите юдеи не признават нищо освен изгодата и себе си. Дори си имат ритуал, който за година напред ги освобожадва от всяка една клетва по тяхно усмотрение. Книгите им са пълни със ритуали.
Дори и да е повърхностно, все пак сме чели извадки от техните свещени книги и там добре е посочено, всичко що се прави на някой неевреин е позволено, независимо дали нарушава Десетте Заповеди.
Въпроса е кой е всъщност този техен бог.
По делата, ще ги познаете е казал Исус, и това не знам да е написано във Старият Завет. А делата и фактите които съпътстват елита са юдейски. И дали този Бог, на който те са избраници не е точно носещият светлина?
А исляма е оръжие в юдейски ръце, насочено срещу християните и това наистина може да се потвърди, поне донякъде. А както е известно от Библията арабите и евреите са братовчеди.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Arcane в Октомври 03, 2012, 20:49:18 pm
Поправи ме, ако греша, но юдеите вярват в Йехова (Йохаве, Яхве, ), който дава петокнижието на Моисей и като цяло за Него иде реч в Стария Завет. Христос от своя страна е син на "Отца", който е ...да..именно..въпросния Йехова. Ние от своя страна като християни, вярвайки в Христос нарушаваме една от основните заповеди, към които се стремят праведните, а именно "да нямаш други богове, освен Мене" и може би донякъде тази: " Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята". Христос (както и много други) е бил пророк, лечител и така нататък. Не съм прочел цялата Библия все още, но мисля, че всичко, което е правил и на което е учил Христос е било в името на Отца, който е Йехова. Това, че някои хора са решили да го превърнат в БОГ и в последствие от това да произлезе огромна религия е съвсем различен въпрос. Не ме разбирай погрешно. Суеверен съм, християнин съм, но не мога да си кривя душата, че има доста "гнилуч" в цялата история с религиите и тяхното взаимно обвързване. Йехова е Бог на Юдеите, Христос е пророк и син на Отца (Йехова), Христос присъства и в Корана...кой, какво, защо... Пиша това, за да покажа, че ние също не сме много наясно със взаимовръзката между пророците, Боговете и всичките му религии. Колкото до ритуалите, в Стария завет бъка от такива. Както и да е. На въпроса ти "Кой е всъщност този техен Бог" излиза (според моето разбиране), че техния Бог е нашия Бог и самата Библия го показва достатъчно ясно.Старият Завет е написан за Йехова, Новия Завет за Христос.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Октомври 03, 2012, 21:19:00 pm
Как, ще коментираш факта, че в Новият Завет, никъде Бог не е споменат по име?
И ми покажи къде в Старият е казано "по делата, ще ги познаете"?
При всичкото това говорене и писане, особено в нашата епоха, по какво наистина можем да ги познаем, ако не по делата.
Ама то е съмнително, че човек може да се смята за християнин, ако почита Старият Завет. Каква особена връзка има между него и Новият, освен, че идването на Месия-та е пророкувано там?
Патриарха там е Моше, Исус идва и колко пъти действа против законите му, според Новият?
А въобще откъде идва особено Старият Завет? Например превода на 70-те, кои са 70-те? 72-ма евреи, от които отпаднали 2-ма. И всеки от тези 70-те превели по един и същ начин Завета, което е само по себе си странно, защото тоя Стар Завет е на базата на юдаизма, и включва няколко тяхни книги, и отгоре на това, записаното в тях има разминавания със Старият Завет. Но въпреки това 70 човека превели по един и същ начин, дума по-дума текстове от различни юдейски книги, направо е безмислено. За това някога замислял ли си се.
Малко е странно, че няколко пророчества, и няколко връзки в цитати между двата завета, кара християните да приемат и двата, а има толкова много противоположни по смисъл действия.
п.с. Изглежда сякаш юдеите действат по-логично, защото ми се струва, че по-добре разбират несъвместимостта между двата Завета.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Arcane в Октомври 03, 2012, 22:02:03 pm
До Новия Завет не съм стигнал все още. Бих могъл да изкажа мнение след като го прочета и никъде не съм писал, че в Стария Завет е казано: "по делата ще ги познаете". Връзката между Стария и Новия е, че са събрани в една 1550стр. книга наречена Библия, която се разпространява по всички християнски църкви. Че има много "ъпгрейди" при преписванията съм на 1000% убеден, но това не се отнася само до Стария Завет. Същото можем да кажем и за Християнството.  От Уикито: "Повечето библейски изследователи и историци са единодушни, че Иисус е еврейски учител от Галилея, считан за лечител" и все пак ние го приемаме за Бог...замислял ли си се...?
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Ashaman в Октомври 03, 2012, 22:15:24 pm
До Новия Завет не съм стигнал все още. Бих могъл да изкажа мнение след като го прочета и никъде не съм писал, че в Стария Завет е казано: "по делата ще ги познаете". Връзката между Стария и Новия е, че са събрани в една 1550стр. книга наречена Библия, която се разпространява по всички християнски църкви. Че има много "ъпгрейди" при преписванията съм на 1000% убеден, но това не се отнася само до Стария Завет. Същото можем да кажем и за Християнството.  От Уикито: "Повечето библейски изследователи и историци са единодушни, че Иисус е еврейски учител от Галилея, считан за лечител" и все пак ние го приемаме за Бог...замислял ли си се...?
До Новия Завет не съм стигнал все още. Бих могъл да изкажа мнение след като го прочета и никъде не съм писал, че в Стария Завет е казано: "по делата ще ги познаете". Връзката между Стария и Новия е, че са събрани в една 1550стр. книга наречена Библия, която се разпространява по всички християнски църкви. Че има много "ъпгрейди" при преписванията съм на 1000% убеден, но това не се отнася само до Стария Завет. Същото можем да кажем и за Християнството.  От Уикито: "Повечето библейски изследователи и историци са единодушни, че Иисус е еврейски учител от Галилея, считан за лечител" и все пак ние го приемаме за Бог...замислял ли си се...?
Разбирам, но в такъв случай не можеш да твърдиш, че си християнин. И пак според подобни учени и изследователи, точно за СЗ може да се твърди, че включва други записани предания, които те пак са ни предоставили. Части от Битие, например. Други изледователи виждат в библейските патриарси различни исторически фигури, които не са непременно владение на евреите. Ако на това се опираш.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Arcane в Октомври 03, 2012, 22:42:28 pm
Твърдя, че съм християнин, защото съм такъв по документи, защото съм покръстен, защото празнувам Рождество Христово, Великден, защото вярвам, че е съществувал Исус Христос, както и вярвам в неговите лечителски способности и така нататък. Разликата е, че аз не го приемам за Бог, както теб ("Юдаизма се присмива на християнският Бог, който е Исус"). Също така смятам, че има разлика между това да вярваш в Христос и да следваш Църковната пропаганда (разбирай, че съм християнин, но далеч не следвам църковните вярвания). Инквизицията, кръстоносните походи и другите църковни "рожби" (барабар с Папата) далеч не се вписват в заповедите като: "Не убивай" и така нататък. "Повдигни камъка и ще Ме намериш, разцепи дървото и Там ще Ме откриеш"; "Царството Божие е във Вас" някак си не се връзват с всичките тия църкви, свещи и изповядвания на грехове в църквите. Пак казвам - не се опитвам да защитя или "съдя" религия или месия. Не ходя по секти, не пропагандирам и не вярвам в нови религии и така нататък. За добро или лошо имам различно, мое си виждане относно религиите.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: balar в Октомври 04, 2012, 02:38:32 am
Така е. Вяра и религия са две различни неща. Религиите са измислени с манипулативна цел а вярата е съвсем друго нещо.  Колкото за името на Бог-Отец в Новия Завет всеки сам трябва да открие кой е и дали има или няма общо със оня зловещ див яхве. Според мен е Тангра,  в края на краищата някъде в Ригведа,  мисля,  пишеше,  че Бог има безброй имена и лица,  но си е все един. Църкви ритуали и въобще всичките тия религии служат на сили които не са небесни а по-скоро мракобесни.
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: Kiko1313 в Октомври 04, 2012, 13:21:32 pm
Здравейте,
виждам, че сериозно сте се заели с темата за Христос, илюминати и сие ... аз списвам един скромен блог, където преди няколко месеца писах ( в мой стил, без да ангажирам и пледирам за професионализъм) впечатления за една книга, която е писана от масони за масони - казва се Вторият Месия ... моля да погледнете материала, който е в 5 части ... има интересно масонско виждане по доста въпроси ...

http://elblogdekiril.wordpress.com/2012/02/26/%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F/ (http://elblogdekiril.wordpress.com/2012/02/26/%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F/)

Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: TheTruth в Декември 27, 2014, 21:47:33 pm
Защо първо не разделите митовете и дезинформацията за Илюминати от реалната им същност и корени. Очевидно обсъждате банкерите и хората с власт без да се замисляте, че използвате име за тях, което се насажда от самите медии т.е. е отвличане на вниманието от самите управляващи и дезинформация относно други организации.  :)
Титла: Re: Целта на илюминатите
Публикувано от: konstantin2007 в Януари 06, 2015, 21:12:37 pm
Гледайте филма "Perfect creature"..

п.п.Така и не разбрах от тази тема,каква е целта на илюминатите? 8)