Това тълкуване "за себе си", научава ли се? Ако да, къде? Ако е свързано с някакви инкарнациони нива и просветления, много ли ще загубя, ако не си го разтълкувам?
Както и имам въпрос, относно "личното ми име" или ... обвързаността ми (обречеността) с датата ми на раждане.
Когато някой се роди на дадена дата, неговото име е названието на тази дата. Защото според гледната точка на маите всеки ден от личния календар носи своя уникална енергия и всеки ден има своя уникална цел и метод за нейното постигане.
Понеже моето име не е название на рождената ми дата, но веднага бих поправила тази несправедливост, ако някой ми помогне да разбера какви конкретно са имената за всяка дата. Отделно имам приятелка родена точно на моята дата, различна година, но нищо не пише за годината на раждане. Не че няма много Теменужки или не може да има, но все си мисля, че би било доста объркващо "личното" тълкуване, ако се окаже, че аз имам дете, а приятелката само любим мъж. Дали е едно и също като тълкуване?
Това за "данъците" ми се стори ... тъпо, защото мисля, че календарите са създадени със съвсем различни цели, далече от разбирането за "материално" като нещо пошло и грешно. Защото няма нищо пошло, лошо и грешно в това да си отглеждаш посеви и да се изхранваш, за да не умреш от глад. Това да се опитваш да оцелееш, ако някой прилив реши да е малко над нормалното ниво или дъждовете съответно не наводнят мястото където живееш, а прекалената суша не умори всичко, което би ти помогнало да си продуктивен и полезен жив организъм.
В същото време "личните" календари ми се струват като за "по-избраните", щото тръгнеш ли на простолюдието масово да му тълкуваш и да го учиш какво му "говорят звездите" ще вземе да ти повярва и тогава какъв хаОс-купон би се случил, не е истина.
Така че в 21 век с календарите го давайте малко по-рацио (ratio) и обективно.