Автор Тема: МОЖЕ ЛИ ЕДИН ЧОВЕК ДА ПРОМЕНИ ОБЩЕСТВОТО-РИБАТА ОТ КЪМ  (Прочетена 1678 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен voodoogoo

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 291
 
/>
Това е линк към филмът „Аз съм рибоглав„ ,за съжаление няма субтитри,надявам се временно.Филмът е сбор от изказваня на различни психолози и психоаналитици,правещи разбор на човешкото поведение ,и степенуване на патологията.Хора занимаващи се с изучаването на псехопати и социопати,при проучване на фирми на борсата на Улолстрийт,забелязват,че на повечето от ръководните места,стоят хора ,при които скалата на психопатите показва доста високи нива.
 Решенията ,които се взимат от еденици-хора,оказват влияние на цялата общество и ние с радост ги оставяме да ги вземат.Защо се случва това?Рибата от главата ли се вмирисва?
 Живеем в пирамидална обществена структура,която сами градим(не говоря за икономическа такава или финансова).Как поведението на всеки един е свързано с останалите и по какъв начин им влияе?Схеми и модели на обществено поведение и един от най-достойните хора на нашето съвремие,Вацлав Хавел.
 Малко за „прозак„ и антидепресантите,и ефектът който оказват върху обществото.
 Много дълбок и проникновен анализ на човешката същност,обяснен с прости думи на разбираем език,поднесен по много елегантен начин.
 Къде е гнилата ябълка и какъв е начинът за въздеиствие вълху цялостната система.
Не става въпрос за медитативни техники,езотерика-зависи от интелектуалното ниво на зрителя,конспирация или мистификация.Вапреки ,че не се вписва в нито една от графите на Х-нет,говори точно за тези неща,които две трети от пишещите тук нищят,или си мислят че.
Ако не излезе със субтитри скоро може и да преведа повечето от казаното в него деректно тук,но не дословно,а на езикът който се е обособил тук.

П.П.Понеже нямам достъп до Замунда и Колибка,някой може направи заявка в тези сайтове и да го поръча,и ще го има и със суб.,а може и да го има вече.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27