Та значи.. незнам какво да обеснявам за моята гледна точка относно всичко, така че просто ще пропусна и ще карам направо:
(всичко което пиша е плод на видени тук-таме статии из разни несигурни статии и недоказани източници, така че не ми се връзвайте - просто помислете, това е една от хилядите теории които ми се въртят в главата

)
Първо! Делфините. Не на едно място попадам на информация за тях, колко умни били, колко разумни, как използвали предмети "tools", как могат да учат малките си да боравят с тях, как си общували чрез някакви сложни си .. техни работи/начини. Дори четох на няколко места вече, че преди 20-30 години при опити за комуникация с делфини, проекта е засекретен още при първите получени резултати.
Ако приемем това за вярно какво следва.. че са интелигентни, при това достатъчно за развитие на сложни комуникации между тях, и с нас (хората)(като се има напредвид, че мозъка им е сложен поне колкото нашия, ако не и повече).
Така се оказват доста по-напред в еволюцията си. По-точно - според някой учени те са влезли в морето доста отдавна, преди незнам си колко милиона години, заради хищниците. Което е логично, във водата нямат врагове, 70% от земната повърхност е вода, климатичните условия не са от особенно значение за тях(а както и всякакви други сеизмични/вулканични и незнам си какви дейности), тоест на ВОДНА планета е повече от логично да се преместят във водата.
Второ - тук и там навсякъде има статии за извънземни/нло-та/летящи чинии, засечани да влизат и излизат във водата..
И последно - ако някой си е направил труда да прочете всичко написано да ми каже една по-напреднала раса, посещаваща планетата ни при КОГО ще отиде.. при нас - с някакво си технологично развитите, или при тях - живеещи в хармония с околната среда и самите себе си, и развити на умствено ниво (в 3 през ноща не ми дойде по-умно определение за това ^^) Ако съм прав това не ни ли поставя на мястото на маймуните в гората, чудещи се какви са тия всички неща които стават наоколо и защо..
И пак искам да напомня.. това е изстрел в тъмното, не ми се връзвайте много

100% могат да се измислят 219865198726512 неща, дори свързани с атлантида, "потънала" .. "потопена". Дали просто не са "еволюирали"(делфините), след което са разрушили технологиите си и са влезли в морето, дали просто не са решили да дадат шанс на хората за самостоятелно развитие на сушата, дали не са оригиналните обитатели на земята, а ние - лошите извънземни, искащи планетата и ресурсите им(или лош военен експеримент, включващ унищожение на всички ресурси и врагове, след което самоунищожаващ се в някоя световна война), дали не съм спал от 20-тина часа и незнам какви неща ми спохождат главата..

и тн.. но това вече отива по-скоро към научната фантастика..