Автор Тема: Прикриване на българската история ?  (Прочетена 22569 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re:Прикриване на българската история ?
« Отговор #15 -: Февруари 13, 2012, 20:59:17 pm »
В лето 6738 [1230], индикт 3, аз, Иван Асен, в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, издигнах из основа и с живопис украсих докрай пречестната тази църква в името на светите 40 мъченици, с помощта на които в дванадесетата година от царуването си, в която година се изписваше този храм, излязох на война в Романия [Тракия] и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен с всичките му боляри. И цялата му земя от Одрин и до Драч превзех, гръцка още и арбанашка [албанска] и сръбска; а пък градовете, които се намират около Цариград, и самия този град владееха фръзите [латинците], но и те се покоряваха под ръката [скиптъра] на моето царство, понеже нямаха друг цар освен мене и благодарение на мене прекарваха дните си [съществуваха], тъй като Бог така заповяда, понеже без Него нито дело, нито слово не се извършва. Нему слава вовеки, амин. 
      Петоброенето  ни  започва  отпреди  7520  години
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен darkmatter

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #16 -: Април 18, 2012, 13:04:30 pm »
В една друга тема видях ,че се спомена за намесата на Англия върху турското робство.От което следва,че не всичко е така както е написано в учебниците :)

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 323
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #17 -: Април 18, 2012, 13:28:38 pm »
Моля те!Най-вече учебниците!!!Историята се пише от"победителите"или т.нар."силни на деня"!
« Последна редакция: Април 18, 2012, 19:39:59 pm от Mirotvorec »

Неактивен balar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 222
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #18 -: Юни 05, 2012, 11:29:41 am »
То и затова никой не ги чете учебниците, абсолютна подигравка с историята ни. И кой има сметка от всичко? Илюминати, масони и тем подобни псевдонаследници на тамплиерите. Страх ги е затова ни мразят, защото страхът води до умраза. Прикриват много истини и измислят лъжи с който да манипулират всички. И зад всичко стоят Англия и Франция, а сащ е просто машата,  с която боравят за да не се опарят.

Неактивен БМ-21

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 40
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #19 -: Декември 07, 2012, 23:45:08 pm »
Разбира се ,че се прикрива.Всичките антропологични  изследвания ,правени последните години и от ЦРУ ,и от МРУи от американски, европеиски известни и неизвестни институти и центрове доказаха ,че БЪЛГАРИТЕ сме преки  наследници на ТРАКИТЕ  създатели на ървата цивилизация. Даже и  btv намира смелост  да го показва по новините. 7520г. сме по Българският календар. Това е. Какво има да го мъдрим още. Когато в една ,,древна цивилизация,, високо прехвалена от тези ,който я съчиниха, са ходили с подобие на джяпанки и ,,облечени,,с ПИЩИМАЛИ, то ние ,,варварите,, сме имали ,,кортки-хонсарки,, гащи и обути в ботуши и даже на конете имало седла и стремена. За сравнение търсете  филмите за съседната,,древна цивилизация,, от 50-60-те години ,,ТРОЯНСКАТА ВОЙНА,, ,,ХЕРКУЛЕС,, и др. ище видите ,как се язди с голи пети и по пищимали гол конски гръб.Тогава се е искало от режисьорите максимална автентичност , не като сега-- компютърна анимация и неограничена фантазия

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #20 -: Декември 09, 2012, 10:57:19 am »
Да, според изследване имаме 49% тракийска кръв... Ето едно друго становище:
"Във вените на българите тече 49 процента тракийска кръв. Това сочат резултатите от изследване на  швейцарския институт по генетика "Игенеа". По 15 на сто от гените ни се падат на славянския произход. 15 на сто от гените  пък доказват, че имаме и елински черти. 11 на сто на  гена ни е наследство от античните македонци и 8 на сто на финикийците.
Това съобщи вчера БТА, като цитира публикации на македонския вестник "Вечер" и на белградското издание "НИН".

Според изследването в жилите на македонците тече кръв, от която 30% е от античните македонци. Това пък показвало, че македонците са наследници на великия завоевател Александър Македонски.

Данните от операция "Вадене на корени", обясняваща генетичния произход на някои балкански народи, се позовават на швейцарския институт по генетика "Игенеа".

Според разработката му във вените хората в бившата югославска република тече 30% кръв от тази на античните македонци, 20% от тази на тевтонците, елините и славяните са допринесли с по 15%, а хуните и финикийците с по 5%, отбелязва вестникът. С това се обяснява не случайният факт, че в центъра на Скопие ще се строи 22-метров паметник на Александър Македонски, пише белградското издание под заглавие "Когато племената се смесят".

Във вените на днешния сърбин имало 30 на сто славянска кръв, 21 на сто илирийска, 18 на сто тевтонска, 14 на сто келтска, 9 на сто финикийска и 6 на сто елинска, но и 2 на сто от викингите.

Публикацията в сръбското издание е широко разпространена и коментирана и в македонската преса. В част от изданията се подчертава, че заключенията на швейцарския институт всъщност "доказват правотата на политиката на македонския министър-председател Никола Груевски и неговото решение да постави огромен 22-метров паметник на Александър Велики в центъра на столицата Скопие"."
Монитор
28.05.2009
Проф. Тодор Балкански, антрополог: Това са глупости на търкалета!

""Това не е задача с повишена трудност, която ми поставяте. Това е един маньовър на съвременния македонизъм, респективно антибългаризъм, който се опитва да се опре на съвременната генетика, която като наука е съвсем реална." Това заяви пред "Монитор" първият дипломиран у нас ономаст и езиков археолог. Проф. Балкански има над 300 труда по лексикология, ономастика и езикова култура. Занимава се с въпросите на македонизма.

"Нещата са тотално объркани. Генетиката не е наука за народността. С народността се занимава хуманитаристиката. Тя е историческа категория, която се основава на идентичен език и културна, икономическа и битова идентичност на групите население, които се обявяват обикновено с общо народностно име. И подобни статии излизат единствено по политически причини.

Понятието македонци тръгва от Коминтерна през 1934 г. Никаква генетика не може да заличи 1300 години обща история на един и същи народ. Защото, когато сме дошли по тези земи, ние, българските славяни, не сме заварили народ, който да говори македонски език. Народите, които сме покорили и претопили, са се представяли като латинци и гърци. Това е причината категорично да твърдим, че траките и македонците не са основа на българската народност.

Освен това съществува един страшен аргумент, който не може да бъде оспорен и отречен. В съвременния български език, в неговите три форми - софийска (на която говорим у нас), банатска, на която говорят българите в Румъния, и скопска форма - на която говорят българите във Вардарска Македония, няма нищо от езика на траките или този на македонците.

Биологията, кръвта нямат нищо общо с народността и нацията. Тук са живели петстотин години турци! Ами къде е куманската кръв? Къде са печенезите, тяхната кръв къде е?… Във всичко това прозира непочтено дилетантски прочит на някакво изследване.

В Македония отдавна върви сръбската теза, че ние идваме от монголо-татари и славяни, а те от славяни и кумани. Глупости на търкалета! Македонците се опитват да ни търкулнат, за да направят лавина за нашия народ.

Добре ние издигнахме паметник на бащата на Александър Македонски в Пловдив. Нека си издигнат паметник на Александър Македонски, той е световен император. Но трябва да се знае, че той се е смятал за грък, а не за македонец. Разнасял е гръцката култура в цялата си империя.

А да знаете в Александрия да има македонска култура? Македонското е само във вятърничавите глави на македонистите. Александър Велики е роден в провинция Македония. Тя е била държава преди, но когато се създава неговата империя, представлява само една елинистична провинция. И след него гръцкият език е шествал навсякъде." - край на цитата
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 11:03:38 am от del »

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #21 -: Декември 09, 2012, 11:29:50 am »
Интересни са ми тези 11% македонска кръв,като се знае,че македоните са тракийското племе едони!!!Даааа стабилен процент 49плюс 11 май е 60%тракийска кръв!!!А сега си задайте въпроса след повече от две хилядолетия постоянни прииждания на всякаква "сволоч"корава ли ни е семката или не!?!?! ;)
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #22 -: Декември 09, 2012, 11:47:17 am »
Да здрави корени. Ала кои са тракийците тогава?

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #23 -: Декември 09, 2012, 12:09:28 pm »
Ако се водим по българския-беласгия календар то по онова време е имало беласгийски племена!!!Кое е първо яйцето или кокошката!?!?Беласгите или Българите!??Да навсякъде са записани пеласги,но това е защото в гръцкия език няма Б!!!!
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #24 -: Декември 09, 2012, 13:18:56 pm »
И аз се изкушавах да попитам кое е първото... Кокошката или яйцето, но е странно пр.българите идват... и като резултат след хиляди години имаме тракийска кръв, а това значи че прбългарите са или тракийци или са асимилирани, но пак няма как да няма и капка кръв от тях, а кои са те - българите? Моето схващане е, че едни и същи са тези, които обитават тук преди близо 11 хиляди години, после се разселват съставяйки основата на познатите Цивилизации, след което се връщат тук на земите си, оставяйки навред следи от управленско и културно наследство, удобно заровени в забрава.
  Но каква според Вас би била целта на една високо развита Култура? Не би ли било логично ако е нужно да се оцелява, единствения начин е да разселиш навред познанието си за устройство и Управление, на колкото се може повече възлови места, това е по-ценно и запазва единната същност, колкото и да изглежда като отразена в отделни държави. А и всъщност би следвало разпространението да е спород космогонията и обичаите на древните. На всеки му се пада участък, който да облагороди и да развие. И може би накрая един се връща в бащините земи...
Една интересна статия: http://www.bulgarite.info/node/2
Ето извадки, защото е дълга, а се изкушавам да я цитирам цялата:
"Сборникът "БЪЛГАРИТЕ" е съставен от статии и есета, които разказват за отделни периоди от историята на този древен, малко известен до преди 1-2 века, народ, за който все още се откриват в книгохранилищата по света сензационни неща, много често невероятни и загадъчни. Обсегът на изложението започва от легендите за народите, живели по поречието на р. Итил, на Балканите, до границите на древен Китай, Имеон в Средна Азия, Месопотамия, Египет и до наши дни.
...
Обект, все още, на спорове са твърденията на основните автори, че българите са Траки (Пеласги, Пългари) и коренно население на Балканския полуостров и Черноморието (Приазовието), където са живели преди Черноморския (Библейския) потоп 4600 г.пр.Хр. и от където са се "разбягали" след него по света - на север и запад, в Сибир и Далечния изток, Алтай и Памир, Месопотамия и Египет и по други места.
...
Целта е да се даде обща представа, една панорама за историята на българите, създали в своето историческо развитие през хилядолетията около 15 държави в различни райони по света. Той обхваща, както исторически факти, така и хипотези, легенди, митове и загадки.

За началото на историческите факти ще се доверим на авторите, които приемат годината 2137 г.пр.Хр., в която българите (или част от тях, далекоизточните) побеждават силният Китай с помощта на своите познания за Космоса. Те нападат Китайската армия в точно определено време на ден и час на голямо слънчево затъмнение и с това хвърлили в паника своя многоброен враг (по Стефан Цанев). Българите живеели тогава някъде на север от китайците.

Обект, все още, на спорове са твърденията на основните автори, че българите са Траки (Пеласги, Пългари) и коренно население на Балканския полуостров и Черноморието (Приазовието), където са живели преди Черноморския (Библейския) потоп 4600 г.пр.Хр. и от където са се "разбягали" след него по света - на север и запад, в Сибир и Далечния изток, Алтай и Памир, Месопотамия и Египет и по други места.

Приемам все още като хипотеза (но почти доказана) общия произход на Славяни и Траки (българи - мизи, гети, готи, даки, одриси - общо 80 племена по Херодот, които говорят един език и имат общи обичаи и нрави)от Пеласгите, което се доказва чрез топоними и лингвистични прийоми от автори, като Асен Чилингиров, Владимир Цонев, Сергей Иванов и др. Някои считат, че славяните произхождат от Гетите и т.н.
Чудни и загадъчни са връзките на българите (техните предци) с Месопотамия и Вавилон (за което пише дори и нашият велик възрожденец Георги Сава Раковски); с Египет, с Испания и Британските острови; родството с унгарци, келти, баварци и др. народи. Не говоря за балканските и славянските народи, които сме потомци на общ прародител.

Изглежда, че преди 9-10 хил. г.пр.Хр., тук на Балканите, условията за живот (климат, плодородна почва, растителност, животни, риба, природни изкопаеми, особено мед, злато и сребро и мн. др.) са били едни от най-благоприятните, за да се развие древната човешка цивилизация и да се разлее след това по всички посоки на света. Това произтича логично от големите археологически разкрития на Балканския полуостров, като най-голяма е концентрацията по днешните български земи.

Разкритите златни съкровища от преди 7-9 хил. г.пр.Хр. край Варна, долината на Тракийските царе, Казанлъшката гробница и много други показват, че поне 1000 г. преди това те са предшествани от развита вече култура, обществена организация с вождове и царе, за които се "коват царски златни маски и корони". Ако това се случва на Балканите преди 7-9 хил. г.пр.Хр., а месопотамската цивилизация на Шумери и Акадци се е състояла преди 3,5-4 хил. и на Египетската преди 2,5-3 хил. г.пр.Хр., то тогава изводът е, че древната човешка цивилизация е възникнала, с най-голяма вероятност, на Балканите. Шумерите сами посочват по своите "плочки" (върху които е гравирана тяхната древна писменост), че те са дошли в Месопотамия междуречието на реките Тигър и Ефрат) от север - от Балканите или Кавказ. Вярно е, че нашите Волжки българи твърдят в своите древни епоси (Сказание за дъщерята на Хана и Джагфар тарихы), че човешкият живот се е зародил около река Итил (днешна Волга или "Болга" - от болги или българи). Възможно е - то не е далеч от Балканите.
...
Кога се появява името "Българи"? Според Петър Добрев то се появява в Средна Азия, в Памир и Имеон, където се създават и развиват няколко български държави 2-3 хил. г.пр.Хр. Владимир Цонев и Сергей Иванов твърдят, че името Пеласги вероятно е било деформираното от произношението на древните гърци име Българи в Палгари и след това в Пеласги или нещо подобно. Много народи са ни наричали с различни имена: арабите - буржани, руснаците - болгари, сърбите - бугари, китайците - бо-ло и т.н.
Хипотезата, че след Черноморския потоп голяма част от траките и други размесени с тях родствени племена се разселват по света и се връщат в Европа и на Балканите, при своите останали там братя, като българи, хуни, алани и др. подобни имена, на отделни вълни, ще се окаже вярна."
...
Проф. д-р Георги В. Петров

Неактивен Уко

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 21
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #25 -: Декември 09, 2012, 13:29:22 pm »
Да, според изследване имаме 49% тракийска кръв... Ето едно друго становище:
"Във вените на българите тече 49 процента тракийска кръв. Това сочат резултатите от изследване на  швейцарския институт по генетика "Игенеа". По 15 на сто от гените ни се падат на славянския произход. 15 на сто от гените  пък доказват, че имаме и елински черти. 11 на сто на  гена ни е наследство от античните македонци и 8 на сто на финикийците.
Това съобщи вчера БТА, като цитира публикации на македонския вестник "Вечер" и на белградското издание "НИН".

 
       Може  да   сме  траки,  иранци,  тюрки.  Може  да  сме  всякакви  просто  каквито  си  искаме,  само  и  само  да  не  сме  Българи! 

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #26 -: Декември 09, 2012, 13:33:20 pm »
С лека корекция,че няма такова животно като славяни!!!С годините е налагано от империализма името на едно неголямо племе,също част от тракийските племена!Истината я знаят много хора,но уви с половин уста я признават!Рано или късно ще излезе наяве! :)
Дошло е време робите да преброят господарите!

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #27 -: Декември 09, 2012, 13:36:10 pm »
Българин  е повече от народност. Това могат да го потвърдят повечето култури, с които сме се срещнали по пътя на нашата съвместна история. За това е писано и едва ли ще добавя нещо ново.

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #28 -: Декември 09, 2012, 13:40:27 pm »
С лека корекция,че няма такова животно като славяни!!!С годините е налагано от империализма името на едно неголямо племе,също част от тракийските племена!Истината я знаят много хора,но уви с половин уста я признават!Рано или късно ще излезе наяве! :)
  Подкрепям това мнение!!! Когато се зачетеш обаче да търсиш седемте племена... ще попаднеш все на славяни!

Неактивен Терес

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 103
Re: Прикриване на българската история ?
« Отговор #29 -: Декември 09, 2012, 13:44:09 pm »
Уко чети внимателно и мисли,после пиши!Беласги=Българи,нормално е едно име да се поизмени малко за около 5000години, а!?!?Още повече,че античните автори са писали с непълната българска азбука :DИмай впредвид,че траки е общото иронично,да не кажа обидно название на огомната група племена около 90 по Херодот!И днешните германци не са били германци преди христа!!!!
Дошло е време робите да преброят господарите!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27