Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Български конспирации => Темата е започната от: blade в Септември 21, 2011, 20:42:12 pm

Титла: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: blade в Септември 21, 2011, 20:42:12 pm
„Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото.“

Винаги съм се чудил, защо има затъмнение около българската история ? Защо не съм видял филм за нашите предци по разните уж научни канали (независимо дали става за тези които са живели тук на Балканите или в други части по света) ? Няма дори игрални филми за българите, въпреки богата българска история ! Има филм за Шотландия(Смело сърце) която е малко страна, а за нас няма . Всичко говорят как Карл Мартел спаси Европа от арабите, но ако победата не е била победата на хан Тервел надали е щял да "спаси" Европа. Не се споменава, че тук е започналата първата европейска цивилизация ... Всички говорят за гърците ... Не се споменава, че Атила бил българин, както и Буда, че има български корени, мога да дам още много примери за прикриване на български достижения ... Чувал съм дори, че руснаците по времето на Сталин са пращали багерите, когато са разбирали, че са открили нещо от времето на волжките българи.

Естествено единия от отговорите е финансовия ! Става дума за стотици милиони и дори милиарди печалба в туризма. Нашата история бърка в тази на Египет,Италия,Гърция и ще им секнем туризма . Но може би има и друга причина ? Кажете и вашето мнение ? Как то е свързано с цялата "световна конспирация " и дали тези които дърпат конците им пречи нашата история с нещо ?  Има ли такова прикриване или просто така ми се струва на мен заради някакви патриотични чувства към родината ?
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: voodoogoo в Септември 22, 2011, 12:57:42 pm
Съмнително е да е заради туризма.На мен друго ми се въртеше в главата.Всички войни дето ги правиха хамерикансите напоследък ,освен за петрол може да се и за още нещо.Всички конфликти бяха на границите и териториите на стараите български държави Сърбия,Афганистан,Чечня...Нашите блестящи „професори„,за викой вече не е тайна,публикуваха трудове и караха децата да ги изучават ,защото страдаха от болно его ,и имаха познати в парламента.Много от трудовете за трагите са написани от горепосочените и за прабългарите също.Сега някои ентусиясти се впускат в иследване на прародината отново,има неколко филма в Замунда от скорошна експедиция и един за София на един англичанин.Не мога да дам линк защото влизам там през прокси и не се получава с линковете.Руснаците са едни от първите ,с развитието на голямата руска империя ,които налагат геноцид  ,променят имената им,сменят езика.Опит да се заличе културата.Представи си един Буда до каква степен променя мисленето на огромен брой хора и ги кара да осъзнаят колко важно е духовното развитие за нас.Пасле идват богомилите и променят цялата концепция за христянството в Европа,предизвиквайки създаването на испанската инквизиция и лов на вещици.Всичко това пречи на материалния католицизъм.Ариман(виж Р.Щайнер http://www.aobg.org/lecture.php?ln=1&id=51 )се проявява по лесно там и е намерил благодатна почва.Носим в себе си нещо което не е угодно за тях.Друга причина е Стремежът на някои българи да се облагодетелстват от матерялни блага и заради това са склонни да пишат и променят историята както е угодно на този който може да им ги осигури.По този начин се получава натрупване с годините и се губи същината.Има все пак някои трудове ,като История на прабългарите от Димитър Съселов,Крътьо Мутафчиев и други дето не ги помня,които претендират за по голяма достоверност.Историята ни най-вероятно е запазена в истински план и по местата на които се е случила,и историци от Иран,Афганистан,Таджикистан,Узбекистан и други страни са съгласни да съдействат ,но няма съдействие от страна на бг академия на науката.Не представлява интерес за тях и не се финансират подобни мероприятия.Не се изследва дъното на Черно море.Не се оповестяват данни на археолози.Всичко зависи от нас и макар да нямаме научни титли ,можем да събираме данни и да ги координираме.Все ще се намери и някой научен сътрудник да помогне.Нещата стават бавно и не е интернет мястото за събиране на достоверна информация.Темата е интеръсна и във форума има много изписано,както и много глупости.Аз лично съм решил да отида и да видя на място макар че знам колко много се е изтрило от историята и там.Залагам на Иран и планински Таджикистан.Волжка България и редките библиотеки също са надежден ресурс ,ако има достъп.Не е ясно на обикновенния човек защо се случва всичко така в този свят и притиснат от събитията,създадени именно с тази цел,много лесно предпочита да влезе в матерялната реалност и да не мисли за подобни ,а да се занимава с мисли за ежедневно отселяване.
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: morcikul в Септември 22, 2011, 13:15:34 pm
Миналото ни е разковничето на въпросите ти. Самите ние по една или друга причина не искаме да научим историято си, какво остава за останалия свят. 
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Dominanta в Септември 22, 2011, 14:11:21 pm
Защото сме пионери на мисълта. И някой в отчаянието си, че не може да се мери с нас е пряко заинтересован да се ползва от нашите успехи и да му плащат за това. То не може безплатно да разпространяваме език, култура, бойни тактики, кисело мляко :) Някой трябва да печели на наш гръб. ;) То за тва и са измислили парите за да е пълен хаоса. А какво са парите - тва е извор на болка, унижение, страх, подчинение, лицемерие - все отрицателни емоции с които да се подчиняват хората и да се контролира живота им. И всичко това работи безотказно за тези, които прилагат тази стратегия над държавата, пречейки по всеки възможен начин да бъдем щастливи и спокойни - отдадени на талантите ни. Замислете се колко държави са изкуствено подложени на такава дискриминация. Все държави с богата история...
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Hacko в Ноември 15, 2011, 18:31:50 pm
IV национална конференция  (http://vbox7.com/collection:842987)„България в световната история и цивилизации - дух и култура" 21-22 ноември 2009 г.

Никола Гигов - Ние сме първите Европейци! http://vbox7.com/play:8e6c85f7 (след 16 мин.)

Красивата тракийка ЕВРОПА (http://sparotok.blog.bg/politika/2010/08/29/krasivata-trakiika-evropa.597930) е дала името на Континента.
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: ARRI в Ноември 15, 2011, 21:59:49 pm
voodoogoo, само не разбрах, защо пък богомилите да са виновни за инквизицията? Това са поредните манипулации и прикриване на истината. Когато в средата на Х век – при царуването на Византийския наместник на българския престол цар Петър (927 – 970) - навред, по цялата територия на тогавашна България настъпва невиждан духовен срив и всеобщ морален разпад и произвол. Налице били всички признаци за това, че насилствено присаденото преди около век византийско християнство не само не се е прихванало, но и е създало в народната душа мощен съпротивителен отпор. А пресни били още спомените, наново оживявали разказите и преданията за предходните и непристъпни нравствени норми, за Тангра и Орфей, за времето, когато се знаело, че българските канове са от Бога владетели, че са Негови наместници тук, на Земята.
Та точно тогава, сред такива разкази и предания, като факел в непрогледния мрак, възниква и учението на поп Богомил. Едно учение дало много на света, но тогава обявено за най-опасната ерес, а многобройните му последователи – богомилите – бивали жестоко преследвани и изтезавани. Докато в следващите години и векове голяма част от тях намерили трайно убежище във Франция и Италия, в цяла Западна Европа и там, известни повече като катари, патарени или просто булгари (бугри), през най-мрачните векове пре¬несли жива светлината, отприщила по-късно с такава мощ Реформацията и Ренесанса. Да – това е истината: българските богомили са духовните възродители на Европа и стоят в зародиша на господстващата и до днес Европейска цивилизация, имаща толкова много, но неуки привърженици у нас в настоящето. И тази истина е засвидетелствана от много, запазени от онова време документи.
В какво обаче се е криела същността и голямата сила на богомилството, оказало такова мощно влияние на различни народи в Европа и света? Много от съвременните изследователи, опирайки се на повърхностен анализ в най-видимото и без задължителния езотеричен поглед отвътре, му приписват несъществуващи прилики и отлики, качества и недостатъци. В техните елементаризирани представи богомилството изглежда като дуалистично учение, основано на твърдението за непримиримото противоборство между Бог и Сатанаил, т.е. дявола. И освен това – като продължение на първообраз, породил се в Азия. Само че реалността, както винаги в такива случаи, се оказва по-различна и по-сложна.
Най-първото нещо, което направил поп Богомил, е отлично да разбере най-важното, а именно: учението на Исус е неугасим свещен пламък, но то не е огнището, където може да се прояви този пламък; то не е и гориво за огнището; не е и въздухът, поддържащ горенето.
И още: учението на Исус е превъзходно семе, но то не е почвата, където може да бъде посято това семе; не е и влагата, която да го покълни; не е и жизнените сокове, които да го задвижат и порастат.
И разбрал още поп Богомил тогава, че всичко онова, което не е и не може да бъде учението на Исус, той може лесно да го намери и то в превъзходно състояние в предходния религиозен живот (наречен езически) на българите - в тяхната Космогония, в астрономичните и езотеричните им познания, в религиозните им практики, в представите и вярванията им. А в онова време всичко това било все още много живо и годно за употреба.
Така, чрез взаимно допълване между отделните елементи на различни култури и духовни традиции, поп Богомил създал едно органично и хармонично цяло, способно да расте и се размножава, да покорява умовете и сърцата и да създава нов живот наблизо и надалече. Едно органично цяло – българско по произход и универсално по приложение.
Като извор от мощна подземна река излязъл на повърхността и духът на гоненото, преследваното и пренебрегваното дотогава "езичество", за да се влее то във великата река на духа, начената от Исус в година Първа от н.е. Именно тук стои и обяснението: защо богомилството израснало така стремително и получило такъв отглас, размах и разпространение – далече извън границите на страната. Просто хората го възприемали за свой пътеводител масово, защото го чувствали близко и родно, истински живо, обновяващо и възкресяващо духа. За разлика от насила наложената "византийска вяра", към която не могли да преодолеят вътрешната си съпротива, неприязън и отчуждение и която ги водела към всеобщ морален упадък. В "онази вяра" просто липсвал родния корен, към който да се прихване, да порасне и да даде плод – основната грешка, поправена тъкмо от поп Богомил.
И не дуализмът стои в основата на това учение, а тъкмо обратното - синархизмът. Синархията като принцип: "от Бога владетел" или "както на небето, така и на земята". Смисълът на всичко това стоял във вярата, че всяка земна (човешка) власт трябва да е продължение на небесната (божествената) и само когато се наруши това правило, земната власт се изражда в нещо много разрушително, саморазрушително и опасно, т.е. в сатанинско. Друг е въпросът, че по онова време между човешката и божествената власт зеела истинска пропаст, поради което сатанинското наистина владеело навред извън богомилските общности. В това учение е заложен и мирогледът за единството на Вселената – на Човек, Бог и Природа.
Богомилското движение в онова време приело характера на истинска революция за национално и духовно възраждане и би дало съвсем друга посока на нашата общностна съдба, ако с него не бяха се разправили така жестоко и брутално. И повече от хиляда години митът за ''лошото'' богомилство все още е жив. Виждате ли как една лъжа и манипулация е оцеляла през вековете. Тъжно, но факт.
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: voodoogoo в Ноември 16, 2011, 00:27:05 am
Ами,щото са ги гонели и са ги горили на клади като вещици,а също и всички приемящи тяхната идея,която е:Бог е един за всички и ще ви прости ,и не е нужно да плащате на църквата за да го направи тя.С което католическата църква не била съгласна,а дотогава богатите си плащали за опрощение и отивали за ново похищение.Та ришили ,че тази идея не може да се допусне и се заели да я заличът,което както се вижда е неуспешно,но за сметка на това открили нова форма за контрол на масите и укрепили административните си структори.Извинявам се за речатните грешки по-горе и имам впредвид руските библиотеки, като извор за съпоставка на исторически данни.
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Mercury в Ноември 17, 2011, 10:00:05 am
Много ясно, че историята ни се прикрива! Даже май се обсъждаше в една друга тема, но не си спомням... Както и да е. Българите сме подложени на натиск, унищожение и опити да ни вкарат в ново робство. Ето какво става във Турция например: http://www.clip4e.com/play_turskite_utchenici_ne_znaqt_nisto_za_treti_mart.htm  Това нормално ли е? Естествено, че не. Затова и ще продължава да има затъмнение, погазване и прикриване на историята ни - защото сме народ и нация, която има (или, може би, имаше?)ВСИЧКО. И сега всичкото отиде и продължава да си отива... по дяволите. :negative:
А пък и в нашите учебници по история кой знае какво пише сега... 
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: blade в Ноември 17, 2011, 12:49:27 pm
Това за Турция е вярно и дори учат, че едва ли не са ни завзели за да ни помагат и въобще цялото турско робство е било добра за нас, но пък и от друга страна и ние сме завземали други страни и в нашата история не се пиша как сме се отнасяли с покорените народи.
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: bonibo в Ноември 17, 2011, 22:45:01 pm
Това за Турция е вярно и дори учат, че едва ли не са ни завзели за да ни помагат и въобще цялото турско робство е било добра за нас, но пък и от друга страна и ние сме завземали други страни и в нашата история не се пиша как сме се отнасяли с покорените народи.
Е,и сега ако ни кажеш кои точно народи сме поробвали......Ама никога не е късно да научи човек нещо ново.
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: voodoogoo в Ноември 18, 2011, 00:26:50 am
За да научиш нещо ново ,се иска да можеш, да разсъждаваш,а само за да имаш информацията ,можеш да провериш в ,където ти хрумне.А ние сме толкова великодушни  и възвисени,че не ги поробваме,еле избием мъжете и вземем жените,ами те сами си идват.
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: ARRI в Ноември 22, 2011, 21:41:51 pm
Няма какво да е учудвате на турските действия. Ми те от години възпроизвеждат двойни граждани. Мисля, че до Нова година, ще произведът още около 5 000 българи с двойно гражданство. А когато бройката на двойните граждани достигне около 150-200 000 бр., те ще поискат автономия. Ей така, без пушка да пукне, те ще отцепят част от България, естествено с помощта на българските парцалеси(политици). Също така, соровските(отворено общество) харти за права и свободи, веднага ще ги подкрепят. А трябва да им се отнема българското гражданство, но няма кой..... :(.....
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: ARRI в Ноември 29, 2011, 16:34:19 pm
Освен, че историята ни е фалшифицирана, ми и ние сами сме си изгорили 4вагона документи, които сме взели от турците. Самите ние сме си горили и прикрили историята, пък какво означава за другите :(.

Четири и половина вагона българска история съзнателно изгорени

Докато мнозина събират българската история парче по парче, други, в страха си и безотговорността към миналото я унищожават без да се замислят. А когато ние сами я погубваме, това дава право на други да ни я измислят.
http://www.parallelreality-bg.com/statii/obsti/127-2011-01-28-16-06-48.html
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Oberon в Ноември 29, 2011, 19:32:49 pm
„Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото.“

Винаги съм се чудил, защо има затъмнение около българската история ? Защо не съм видял филм за нашите предци по разните уж научни канали (независимо дали става за тези които са живели тук на Балканите или в други части по света) ? Няма дори игрални филми за българите, въпреки богата българска история ! Има филм за Шотландия(Смело сърце) която е малко страна, а за нас няма . Всичко говорят как Карл Мартел спаси Европа от арабите, но ако победата не е била победата на хан Тервел надали е щял да "спаси" Европа. Не се споменава, че тук е започналата първата европейска цивилизация ... Всички говорят за гърците ... Не се споменава, че Атила бил българин, както и Буда, че има български корени, мога да дам още много примери за прикриване на български достижения ... Чувал съм дори, че руснаците по времето на Сталин са пращали багерите, когато са разбирали, че са открили нещо от времето на волжките българи.

Естествено единия от отговорите е финансовия ! Става дума за стотици милиони и дори милиарди печалба в туризма. Нашата история бърка в тази на Египет,Италия,Гърция и ще им секнем туризма . Но може би има и друга причина ? Кажете и вашето мнение ? Как то е свързано с цялата "световна конспирация " и дали тези които дърпат конците им пречи нашата история с нещо ?  Има ли такова прикриване или просто така ми се струва на мен заради някакви патриотични чувства към родината ?

Ти хубаво си пишеш, ама къде прочете, видя, научи, че Атила бил българин, пък Буда имал български корени??
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: blade в Ноември 29, 2011, 20:44:52 pm
Според някои историци царството на Шакиите било управлявано от рода Дуло, а Буда бил син на владетеля.

Koлкото до Атила има много историци които смятат, че е бил от рода Дуло и че българите били сърцевината на държавата му. Ето на прима виста един линк. http://www.bulgaria.zoka.cc/greatkhans.html 
Титла: Re:Прикриване на българската история ?
Публикувано от: mitko в Февруари 13, 2012, 20:59:17 pm
В лето 6738 [1230], индикт 3, аз, Иван Асен,  в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария цар Асен, издигнах из основа и с живопис украсих докрай пречестната тази църква в името на светите 40 мъченици, с помощта на които в дванадесетата година от царуването си, в която година се изписваше този храм, излязох на война в Романия [Тракия] и разбих гръцката войска, а самия цар кир Теодор Комнин взех в плен с всичките му боляри. И цялата му земя от Одрин и до Драч превзех, гръцка още и арбанашка [албанска] и сръбска; а пък градовете, които се намират около Цариград, и самия този град владееха фръзите [латинците], но и те се покоряваха под ръката [скиптъра] на моето царство, понеже нямаха друг цар освен мене и благодарение на мене прекарваха дните си [съществуваха], тъй като Бог така заповяда, понеже без Него нито дело, нито слово не се извършва. Нему слава вовеки, амин. 
      Петоброенето  ни  започва  отпреди  7520  години
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: darkmatter в Април 18, 2012, 13:04:30 pm
В една друга тема видях ,че се спомена за намесата на Англия върху турското робство.От което следва,че не всичко е така както е написано в учебниците :)
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: konstantin2007 в Април 18, 2012, 13:28:38 pm
Моля те!Най-вече учебниците!!!Историята се пише от"победителите"или т.нар."силни на деня"!
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: balar в Юни 05, 2012, 11:29:41 am
То и затова никой не ги чете учебниците, абсолютна подигравка с историята ни. И кой има сметка от всичко? Илюминати, масони и тем подобни псевдонаследници на тамплиерите. Страх ги е затова ни мразят, защото страхът води до умраза. Прикриват много истини и измислят лъжи с който да манипулират всички. И зад всичко стоят Англия и Франция, а сащ е просто машата,  с която боравят за да не се опарят.
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: БМ-21 в Декември 07, 2012, 23:45:08 pm
Разбира се ,че се прикрива.Всичките антропологични  изследвания ,правени последните години и от ЦРУ ,и от МРУи от американски, европеиски известни и неизвестни институти и центрове доказаха ,че БЪЛГАРИТЕ сме преки  наследници на ТРАКИТЕ  създатели на ървата цивилизация. Даже и  btv намира смелост  да го показва по новините. 7520г. сме по Българският календар. Това е. Какво има да го мъдрим още. Когато в една ,,древна цивилизация,, високо прехвалена от тези ,който я съчиниха, са ходили с подобие на джяпанки и ,,облечени,,с ПИЩИМАЛИ, то ние ,,варварите,, сме имали ,,кортки-хонсарки,, гащи и обути в ботуши и даже на конете имало седла и стремена. За сравнение търсете  филмите за съседната,,древна цивилизация,, от 50-60-те години ,,ТРОЯНСКАТА ВОЙНА,, ,,ХЕРКУЛЕС,, и др. ище видите ,как се язди с голи пети и по пищимали гол конски гръб.Тогава се е искало от режисьорите максимална автентичност , не като сега-- компютърна анимация и неограничена фантазия
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: del в Декември 09, 2012, 10:57:19 am
Да, според изследване имаме 49% тракийска кръв... Ето едно друго становище:
"Във вените на българите тече 49 процента тракийска кръв. Това сочат резултатите от изследване на  швейцарския институт по генетика "Игенеа". По 15 на сто от гените ни се падат на славянския произход. 15 на сто от гените  пък доказват, че имаме и елински черти. 11 на сто на  гена ни е наследство от античните македонци и 8 на сто на финикийците.
Това съобщи вчера БТА, като цитира публикации на македонския вестник "Вечер" и на белградското издание "НИН".

Според изследването в жилите на македонците тече кръв, от която 30% е от античните македонци. Това пък показвало, че македонците са наследници на великия завоевател Александър Македонски.

Данните от операция "Вадене на корени", обясняваща генетичния произход на някои балкански народи, се позовават на швейцарския институт по генетика "Игенеа".

Според разработката му във вените хората в бившата югославска република тече 30% кръв от тази на античните македонци, 20% от тази на тевтонците, елините и славяните са допринесли с по 15%, а хуните и финикийците с по 5%, отбелязва вестникът. С това се обяснява не случайният факт, че в центъра на Скопие ще се строи 22-метров паметник на Александър Македонски, пише белградското издание под заглавие "Когато племената се смесят".

Във вените на днешния сърбин имало 30 на сто славянска кръв, 21 на сто илирийска, 18 на сто тевтонска, 14 на сто келтска, 9 на сто финикийска и 6 на сто елинска, но и 2 на сто от викингите.

Публикацията в сръбското издание е широко разпространена и коментирана и в македонската преса. В част от изданията се подчертава, че заключенията на швейцарския институт всъщност "доказват правотата на политиката на македонския министър-председател Никола Груевски и неговото решение да постави огромен 22-метров паметник на Александър Велики в центъра на столицата Скопие"."
Монитор
28.05.2009
Проф. Тодор Балкански, антрополог: Това са глупости на търкалета!

""Това не е задача с повишена трудност, която ми поставяте. Това е един маньовър на съвременния македонизъм, респективно антибългаризъм, който се опитва да се опре на съвременната генетика, която като наука е съвсем реална." Това заяви пред "Монитор" първият дипломиран у нас ономаст и езиков археолог. Проф. Балкански има над 300 труда по лексикология, ономастика и езикова култура. Занимава се с въпросите на македонизма.

"Нещата са тотално объркани. Генетиката не е наука за народността. С народността се занимава хуманитаристиката. Тя е историческа категория, която се основава на идентичен език и културна, икономическа и битова идентичност на групите население, които се обявяват обикновено с общо народностно име. И подобни статии излизат единствено по политически причини.

Понятието македонци тръгва от Коминтерна през 1934 г. Никаква генетика не може да заличи 1300 години обща история на един и същи народ. Защото, когато сме дошли по тези земи, ние, българските славяни, не сме заварили народ, който да говори македонски език. Народите, които сме покорили и претопили, са се представяли като латинци и гърци. Това е причината категорично да твърдим, че траките и македонците не са основа на българската народност.

Освен това съществува един страшен аргумент, който не може да бъде оспорен и отречен. В съвременния български език, в неговите три форми - софийска (на която говорим у нас), банатска, на която говорят българите в Румъния, и скопска форма - на която говорят българите във Вардарска Македония, няма нищо от езика на траките или този на македонците.

Биологията, кръвта нямат нищо общо с народността и нацията. Тук са живели петстотин години турци! Ами къде е куманската кръв? Къде са печенезите, тяхната кръв къде е?… Във всичко това прозира непочтено дилетантски прочит на някакво изследване.

В Македония отдавна върви сръбската теза, че ние идваме от монголо-татари и славяни, а те от славяни и кумани. Глупости на търкалета! Македонците се опитват да ни търкулнат, за да направят лавина за нашия народ.

Добре ние издигнахме паметник на бащата на Александър Македонски в Пловдив. Нека си издигнат паметник на Александър Македонски, той е световен император. Но трябва да се знае, че той се е смятал за грък, а не за македонец. Разнасял е гръцката култура в цялата си империя.

А да знаете в Александрия да има македонска култура? Македонското е само във вятърничавите глави на македонистите. Александър Велики е роден в провинция Македония. Тя е била държава преди, но когато се създава неговата империя, представлява само една елинистична провинция. И след него гръцкият език е шествал навсякъде." - край на цитата
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Терес в Декември 09, 2012, 11:29:50 am
Интересни са ми тези 11% македонска кръв,като се знае,че македоните са тракийското племе едони!!!Даааа стабилен процент 49плюс 11 май е 60%тракийска кръв!!!А сега си задайте въпроса след повече от две хилядолетия постоянни прииждания на всякаква "сволоч"корава ли ни е семката или не!?!?! ;)
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: del в Декември 09, 2012, 11:47:17 am
Да здрави корени. Ала кои са тракийците тогава?
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Терес в Декември 09, 2012, 12:09:28 pm
Ако се водим по българския-беласгия календар то по онова време е имало беласгийски племена!!!Кое е първо яйцето или кокошката!?!?Беласгите или Българите!??Да навсякъде са записани пеласги,но това е защото в гръцкия език няма Б!!!!
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: del в Декември 09, 2012, 13:18:56 pm
И аз се изкушавах да попитам кое е първото... Кокошката или яйцето, но е странно пр.българите идват... и като резултат след хиляди години имаме тракийска кръв, а това значи че прбългарите са или тракийци или са асимилирани, но пак няма как да няма и капка кръв от тях, а кои са те - българите? Моето схващане е, че едни и същи са тези, които обитават тук преди близо 11 хиляди години, после се разселват съставяйки основата на познатите Цивилизации, след което се връщат тук на земите си, оставяйки навред следи от управленско и културно наследство, удобно заровени в забрава.
  Но каква според Вас би била целта на една високо развита Култура? Не би ли било логично ако е нужно да се оцелява, единствения начин е да разселиш навред познанието си за устройство и Управление, на колкото се може повече възлови места, това е по-ценно и запазва единната същност, колкото и да изглежда като отразена в отделни държави. А и всъщност би следвало разпространението да е спород космогонията и обичаите на древните. На всеки му се пада участък, който да облагороди и да развие. И може би накрая един се връща в бащините земи...
Една интересна статия: http://www.bulgarite.info/node/2
Ето извадки, защото е дълга, а се изкушавам да я цитирам цялата:
"Сборникът "БЪЛГАРИТЕ" е съставен от статии и есета, които разказват за отделни периоди от историята на този древен, малко известен до преди 1-2 века, народ, за който все още се откриват в книгохранилищата по света сензационни неща, много често невероятни и загадъчни. Обсегът на изложението започва от легендите за народите, живели по поречието на р. Итил, на Балканите, до границите на древен Китай, Имеон в Средна Азия, Месопотамия, Египет и до наши дни.
...
Обект, все още, на спорове са твърденията на основните автори, че българите са Траки (Пеласги, Пългари) и коренно население на Балканския полуостров и Черноморието (Приазовието), където са живели преди Черноморския (Библейския) потоп 4600 г.пр.Хр. и от където са се "разбягали" след него по света - на север и запад, в Сибир и Далечния изток, Алтай и Памир, Месопотамия и Египет и по други места.
...
Целта е да се даде обща представа, една панорама за историята на българите, създали в своето историческо развитие през хилядолетията около 15 държави в различни райони по света. Той обхваща, както исторически факти, така и хипотези, легенди, митове и загадки.

За началото на историческите факти ще се доверим на авторите, които приемат годината 2137 г.пр.Хр., в която българите (или част от тях, далекоизточните) побеждават силният Китай с помощта на своите познания за Космоса. Те нападат Китайската армия в точно определено време на ден и час на голямо слънчево затъмнение и с това хвърлили в паника своя многоброен враг (по Стефан Цанев). Българите живеели тогава някъде на север от китайците.

Обект, все още, на спорове са твърденията на основните автори, че българите са Траки (Пеласги, Пългари) и коренно население на Балканския полуостров и Черноморието (Приазовието), където са живели преди Черноморския (Библейския) потоп 4600 г.пр.Хр. и от където са се "разбягали" след него по света - на север и запад, в Сибир и Далечния изток, Алтай и Памир, Месопотамия и Египет и по други места.

Приемам все още като хипотеза (но почти доказана) общия произход на Славяни и Траки (българи - мизи, гети, готи, даки, одриси - общо 80 племена по Херодот, които говорят един език и имат общи обичаи и нрави)от Пеласгите, което се доказва чрез топоними и лингвистични прийоми от автори, като Асен Чилингиров, Владимир Цонев, Сергей Иванов и др. Някои считат, че славяните произхождат от Гетите и т.н.
Чудни и загадъчни са връзките на българите (техните предци) с Месопотамия и Вавилон (за което пише дори и нашият велик възрожденец Георги Сава Раковски); с Египет, с Испания и Британските острови; родството с унгарци, келти, баварци и др. народи. Не говоря за балканските и славянските народи, които сме потомци на общ прародител.

Изглежда, че преди 9-10 хил. г.пр.Хр., тук на Балканите, условията за живот (климат, плодородна почва, растителност, животни, риба, природни изкопаеми, особено мед, злато и сребро и мн. др.) са били едни от най-благоприятните, за да се развие древната човешка цивилизация и да се разлее след това по всички посоки на света. Това произтича логично от големите археологически разкрития на Балканския полуостров, като най-голяма е концентрацията по днешните български земи.

Разкритите златни съкровища от преди 7-9 хил. г.пр.Хр. край Варна, долината на Тракийските царе, Казанлъшката гробница и много други показват, че поне 1000 г. преди това те са предшествани от развита вече култура, обществена организация с вождове и царе, за които се "коват царски златни маски и корони". Ако това се случва на Балканите преди 7-9 хил. г.пр.Хр., а месопотамската цивилизация на Шумери и Акадци се е състояла преди 3,5-4 хил. и на Египетската преди 2,5-3 хил. г.пр.Хр., то тогава изводът е, че древната човешка цивилизация е възникнала, с най-голяма вероятност, на Балканите. Шумерите сами посочват по своите "плочки" (върху които е гравирана тяхната древна писменост), че те са дошли в Месопотамия междуречието на реките Тигър и Ефрат) от север - от Балканите или Кавказ. Вярно е, че нашите Волжки българи твърдят в своите древни епоси (Сказание за дъщерята на Хана и Джагфар тарихы), че човешкият живот се е зародил около река Итил (днешна Волга или "Болга" - от болги или българи). Възможно е - то не е далеч от Балканите.
...
Кога се появява името "Българи"? Според Петър Добрев то се появява в Средна Азия, в Памир и Имеон, където се създават и развиват няколко български държави 2-3 хил. г.пр.Хр. Владимир Цонев и Сергей Иванов твърдят, че името Пеласги вероятно е било деформираното от произношението на древните гърци име Българи в Палгари и след това в Пеласги или нещо подобно. Много народи са ни наричали с различни имена: арабите - буржани, руснаците - болгари, сърбите - бугари, китайците - бо-ло и т.н.
Хипотезата, че след Черноморския потоп голяма част от траките и други размесени с тях родствени племена се разселват по света и се връщат в Европа и на Балканите, при своите останали там братя, като българи, хуни, алани и др. подобни имена, на отделни вълни, ще се окаже вярна."
...
Проф. д-р Георги В. Петров
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Уко в Декември 09, 2012, 13:29:22 pm
Да, според изследване имаме 49% тракийска кръв... Ето едно друго становище:
"Във вените на българите тече 49 процента тракийска кръв. Това сочат резултатите от изследване на  швейцарския институт по генетика "Игенеа". По 15 на сто от гените ни се падат на славянския произход. 15 на сто от гените  пък доказват, че имаме и елински черти. 11 на сто на  гена ни е наследство от античните македонци и 8 на сто на финикийците.
Това съобщи вчера БТА, като цитира публикации на македонския вестник "Вечер" и на белградското издание "НИН".

 
       Може  да   сме  траки,  иранци,  тюрки.  Може  да  сме  всякакви  просто  каквито  си  искаме,  само  и  само  да  не  сме  Българи! 
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Терес в Декември 09, 2012, 13:33:20 pm
С лека корекция,че няма такова животно като славяни!!!С годините е налагано от империализма името на едно неголямо племе,също част от тракийските племена!Истината я знаят много хора,но уви с половин уста я признават!Рано или късно ще излезе наяве! :)
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: del в Декември 09, 2012, 13:36:10 pm
Българин  е повече от народност. Това могат да го потвърдят повечето култури, с които сме се срещнали по пътя на нашата съвместна история. За това е писано и едва ли ще добавя нещо ново.
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: del в Декември 09, 2012, 13:40:27 pm
С лека корекция,че няма такова животно като славяни!!!С годините е налагано от империализма името на едно неголямо племе,също част от тракийските племена!Истината я знаят много хора,но уви с половин уста я признават!Рано или късно ще излезе наяве! :)
  Подкрепям това мнение!!! Когато се зачетеш обаче да търсиш седемте племена... ще попаднеш все на славяни!
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Терес в Декември 09, 2012, 13:44:09 pm
Уко чети внимателно и мисли,после пиши!Беласги=Българи,нормално е едно име да се поизмени малко за около 5000години, а!?!?Още повече,че античните автори са писали с непълната българска азбука :DИмай впредвид,че траки е общото иронично,да не кажа обидно название на огомната група племена около 90 по Херодот!И днешните германци не са били германци преди христа!!!!
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Терес в Декември 09, 2012, 13:47:00 pm
Не на славяни,на българи!Четем четем и накрая не знаем урока ;)!Айде със здраве,май няма смисъл!
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: del в Декември 09, 2012, 13:50:02 pm
Ето из интервю с Проф. Иван Маразов :
"Траките, най-големият народ на древността след индийския, както пише Херодот, да са изчезнали безследно преди да дойдат славяните, е невъзможно. Последните сведения за тях датират някъде от VI век от нашата ера.
Никой не знае как са изчезнали, но когато нямаш държава, изчезването на народа е много лесно. Ето днес например при липсата на сериозна държавност българите от 9 милиона станахме около 7. Този полуостров, на който живеем, не е най-доброто място. Да, той има редица предимства, защото е кръстопът, но геополитически погледнато, от тук са минавали всички нашествия. Всеки е оставил културното си ДНК.'
 
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: del в Декември 09, 2012, 14:02:12 pm
Не на славяни,на българи!Четем четем и накрая не знаем урока ;)!Айде със здраве,май няма смисъл!
Естествено, че има смисъл! Ала първо трябва да се докаже, че това са българи, а не славяни! Защото инак в учебниците ще пише, че Аспаруховите българи са се обединили със славянските племена, а тракийците са изчезнали безседно!
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Уко в Декември 09, 2012, 14:26:32 pm
Уко чети внимателно и мисли,после пиши!Беласги=Българи,нормално е едно име да се поизмени малко за около 5000години, а!?!?Още повече,че античните автори са писали с непълната българска азбука :DИмай впредвид,че траки е общото иронично,да не кажа обидно название на огомната група племена около 90 по Херодот!И днешните германци не са били германци преди христа!!!!
        Чета  Терес  чета,
        Обърни  внимание  кой  цитат  коментирам!!  А  с  мнението  ти  съм  съгласен!  Много  е  трудно  да  се  произнесе  думата  Българин  България  Българско
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: forcomnet в Декември 09, 2012, 14:34:42 pm
...А когато бройката на двойните граждани достигне около 150-200 000 бр., те ще поискат автономия. Ей така, без пушка да пукне, те ще отцепят част от България, естествено с помощта на българските парцалеси(политици)...

Според някои предсказания мисля, че на Ванга, това ще се случи... част от югоизточна България ще бъде присъединена към югоизточната ни съседка точно "без пушка да пукне" мирно и тихо?! Дали да се вярва всеки си решава.

От друга страна се надявам, че ние като очевидно древен народ, рано или късно ще намерим себе си и това, кои сме и какви сме, напук на манипулираната и унищожена история. Нали имаме странното свойство да оцеляваме и в най-големи трудности, там където другите не успяват. Ние сме странен народ от ярки индивидуалисти което ни пречи да сме сплотени и да работим заедно в един впряг, но може би същия този факт е пречката да бъдем успешно управлявани като стадо макар и понякога да се държим като овце, но стадо от "шугави" овце, както казваше баба ми за странните и с различно и нетипично поведение овце в стадото.


А иначе различните генетични проекти водят до някои общи изводи, а те са, че ние сегашните българи сме с местен "балкански" ген датиран на около 7800 години което е общо взето и времето на заселването на Балканите. Тогава въпросът е какви са тези 1300 години и какъв е този Аспарух... вероятно завърналият се блуден син?! Защото в генотипа ни имало "маркер" който свидетелства, че българите в древността са ходили до Индия и са се върнали... кога, как и защо е въпроса. Обобщените резултати казват категорично, че славянският ни примес е твърде малък и не съответства на историята с местните славяни и дошлите Аспарухови българи, които били доста по-малко... защото очевидно шепата българи няма как да претопят генетично местните славяни?! Категорично и нямаме никаква тюркска връзка пак противно на някои "големи" историци. Генотипът ни е доста по-компактен в сравнение с другите европейски народи поради това, че за разлика от другите племена, нашето племе е пътувало и се е преселвало с все покъщнината и жените си... докато другите при походите си са основно мъжете и са взимали за жени от местните. Това пак е извод от генетичните изследвания. Генетичните изследвания категорично оборват схващането, че понеже сме на кръстопът всеки си е хвърлял семето и имаме шарен генетичен букет! Да, ама не! Оказва се точно обратното, както казах преди малко генотипът ни е осезателно по-компактен и еднороден от останалите европейски народи! Същите тези изследвания показват и много близка родствена връзка с македонците колкото и да не им се иска.

По причина на огромните несъответствия на една точна наука като генетиката и историята писана от "мастити" историци, аз отказвам да чета история и да и вярвам. Всички останали учени, историци и антрополози трябва да се съобразяват с генетиката когато градят теориите си и правят заключения... не случайно е казано, че кръвта вода не става... но тази кръв може да приеме всякакви обичаи, всяка култура и всеки език. Етнографията е хубаво нещо, но тя не може да бъде здрава основа за определянето на това кой, какъв е, от къде идва и какъв е произходът му... може само да хвърли светлина върху подробностите от бита и живота на хората и да завърши картинката. А в повечето случаи историците се интересуват само от някакви находки на база на които започват да си измислят история!
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: Терес в Декември 09, 2012, 14:52:50 pm
Кога изчезват траките!?!?Изчезват,когато се появяват българите!Кога изчезват беласгите,когато се появяват траките и за кви 5лв.говорим тогава!?!?Който мисли разбира,като чете!!!Който чете и повтаря,като папагал,без да мисли какво и що чете и що го повтаря си остава тенджера под налягане!Кой го е еня кво писал Маразов и още цяла шайка псевдоучени,където имат изписани писаници томове и накрая нищо- една плоска дългоопашата лъжа!В кой век живееш моме!?!Маразов,Божо,Овчаров,кой ги чете тях!!??? :D
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: del в Декември 09, 2012, 15:06:36 pm
Терес, Благодаря ти. Ще продължавам и за напред да чета коментарите по темата с интерес и уважение, поднасяйки извинения за неразбирането ми.
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: meander в Август 15, 2020, 13:05:59 pm
 :D
Днес честват успение богородично,демек някой я е успал, богородицааааа.Нещо ми мяза на спящата красавица.
И реших днес да чествам разсънването и щото когато женското е успано къщата и е бардак.
Живи и здрави.
 :drinks:
П.п. Паци,тоя е друг.А и май се познавате,така че с него съм приключил,не ми го навирай.
П.п.2 Не знам дали знаете богородица е раждала българи и доскоро беше тука, ма я успаха пак.Надявам се за последно.
Титла: Re: Прикриване на българската история ?
Публикувано от: paci1 в Август 17, 2020, 14:41:34 pm
Цитат
   Паци,тоя е друг     
Нали беше мераклия да му зърнеш физиономията?
Ми ето ти го.
Аз откога ти пея че тоя не е оня, ма нали си магаре на мост. Оня май си замина наскоро, май от деяния.
Ти нали си виждащ, виж го.
Жив и здрав!
 :hi: