Автор Тема: Притежаващото общество  (Прочетена 19058 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Притежаващото общество
« Отговор #45 -: Ноември 29, 2011, 21:19:15 pm »
Специялно за Танграта :drinks:.Ето, че могло да съществува непритежаващо общество само че не сме знаели. ;D
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re:Притежаващото общество
« Отговор #46 -: Ноември 29, 2011, 22:21:36 pm »
Това видео е 50 мин бе! Аз влизам от работа повечето. Абсурд да го гледам сега. По-късно.

Лично да се повторя, в безпритежаващо общество бих живал само, ако мога да си заложа главата, за всеки един от съжителите. Т.е. да му имам доверие.
Не става иначе.
Тези, които нямат какво да губят, които нито имат натрупани блага, нито произвеждат в особени количества нямат проблем с непритежаващите общества.
Въпроса е, какъв ми е симула на мен да ходя там? Пък и там има ли работа за програмисти?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Притежаващото общество
« Отговор #47 -: Ноември 29, 2011, 23:55:11 pm »
 Филмчето е документалистика от старите шлагери и всъщност е за баските,но е и доказателство,че е възможно подобно общество.А програмисти трябват ,колкото и овчари.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re:Притежаващото общество
« Отговор #48 -: Ноември 30, 2011, 02:30:13 am »
То е възможно и да движиш една кола с бутане. И ще се преживява някак си. Виж по магистралите е забранено така и там няма да те пускат, но по околовръстните пътища не вярвам някой да те спре ...
Далеч не винаги това, че нещо е възможно е и белег, че е необходимо или пък ефективно.
Дори и да има доказателство, че е възможна такава комуна, това далеч няма да е доказателство, че това е най-ефективния вариант.

Това са пак нео-ейджърски зомбации, като 2012 и груповите медитации и минаването в новите измерения.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Притежаващото общество
« Отговор #49 -: Ноември 30, 2011, 14:07:15 pm »
 Да,не е ясно все още на никой,какво трябва да се направи.Надявам се на всички е ясно,че нещо трябва.Доказателствата са за един доста ефективен метод,прилаган и в момента ,но с друга идея,а именно,непрекъснато растяща икономика,с което си действие ,се създават у хората симптомите на Притежаващото Общество.В случая с баските ,хората притежават всичко ,и сами си го управляват,незнам дори дали имат и правителство.Разбира се ,сам по склонен да си мисля,че такова общество е по лесно да съществува и бъде устойчиво,на места,където условията за живот са по сурови,отколкото на останалите.Затова, ако аз измислям системата,ще изселя всички по-близо до полюсите,и по нависоко в планините.Но това е тема за научната фантастика.
 За до може да се промени нещо за всички хора,е необходима глобализация на някоя от структурите на Системата първо,или религиозна,за да може една промяна да засегне всички,  или огромен катаклизам,който да е избирателен и да затрие, сите зли ора.Докато в случая говорим по скоро за промени във индивидуалното възприятие на света ,за всеки от нас.Но понеже „навикът е втора природа„ ,е някак си почти невъзможно да си представим как ще променяме това,с което сме свикнали ,при положение ,че животът ни е едно постоянно свикваване със ,непрекъснато променящата се среда, в която живеем,а от всякъде ни продават стабилност и постоянство,с което създават у хората грешното впечатление,че животът им ще е непроменен за определения пориод,по договор,от време,като религията дори и след смърта се онита да земе нещо.От всичко това ,на мен ми станаха ясни три институции,които трябва да се премахнат от структурата на обществото,някои не изцяло,но ако искаме да махнем и парите-изцяло,а именно:Банките,или да орежем част от функциите ,които са си доизмислили за да правят пари,а да имат по скоро разпределителна функция ,Правителствата ,като решенията се взимат от хората,чрез съвет избран от тях ,а тук идва и работата за теб ,като програмист,защото ще трубва да се изградят много системи за достъп и комуникация на хората, във всяко едно от местата ,които обитават ,и Религиите ,като институции,може би нещо като паганизмът да остане,който наскоро разбрах ,какво е,като те могат да преминат в сферата на философията или психология на обществото.Затова да се върнем на варянта с катаклизъм и 2012,и Пътят за ПроПравяне на Светлината В Съня На Новата Ера В Някакво Друго Измерение.
 

п.п.По-думите ти съдя,че не си гледал филмът.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Princess_Deja

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 600
Re: Притежаващото общество
« Отговор #50 -: Май 09, 2012, 13:18:02 pm »
Интересно видео, за един независим от обществото човек ....

Харесаха ми думите за властта. Нещо, което и аз се пробвах да обясня преди време в една тема.

"Властта не е бизнес. Властта е отговорност"

http://bnt.bg/bg/news/view/74546/milioneryt_ae_otshelnik
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re:Притежаващото общество
« Отговор #51 -: Май 11, 2012, 05:19:46 am »
Да,не е ясно все още на никой,какво трябва да се направи.Надявам се на всички е ясно,че нещо трябва.Доказателствата са за един доста ефективен метод,прилаган и в момента ,но с друга идея,а именно,непрекъснато растяща икономика,с което си действие ,се създават у хората симптомите на Притежаващото Общество.В случая с баските ,хората притежават всичко ,и сами си го управляват,незнам дори дали имат и правителство.Разбира се ,сам по склонен да си мисля,че такова общество е по лесно да съществува и бъде устойчиво,на места,където условията за живот са по сурови,отколкото на останалите.Затова, ако аз измислям системата,ще изселя всички по-близо до полюсите,и по нависоко в планините....
Този проблем не е чак толкова нерешим.
Събираш група авери, и на север, на север, полюса те чака. Не е необходимо всички да се изселваме, за да угодим лично на теб. Не вярвам полюсите да са пренаселени по това време на годината (май). А пък зимата, хич! Сигурно и безвизово пускат. Нали не е държава. Изобщо рай. (Със сигурност ад не е, щото е доста студено, но аз имах предвид преносния смисъл на думата ...). Няма да има и закони и правителства, и парични структури, и най-вече банки. Просто защо още се сдържате не мога да разбера.
Съжалявам, ако звуча язвително на моменти, но само предлагам това, което сами искате. Не бих си позволил да казвам на друг какво да прави и къде да ходи.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27