Автор Тема: Притежаващото общество  (Прочетена 19094 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Притежаващото общество
« Отговор #15 -: Октомври 08, 2011, 10:21:44 am »
Проблемът е ,че ние ресурсите си ги имаме,но не ги използваме правилно а ги впримчваме в структури за изкарване на пари ,вместо в подобряване живота на хората.Светът е разделен на западен и страни от третия свят ,и едните изяждат другите ,и изтеглят благата им без да има полза за съответната страна.
 Не говоря за комуни в смисълът който си разбрал а за общества.Без земя в Аржентина,които са фермери и живеят автономно ,и на този етап дори много от останалите хора предпочитат да взимат продукти от тях ,а вътре в обществото не използват пари.Зайешка в Словакия,които имат подобна структура и всеки произвежда различни култури,и ги събират в един склад ,и се зима от там впоследствие каквото ти е нужно.Имаше един архитект в Ню Мексико,който прави къщи от боклуци в пустинята ,независими от жици и тръби ,но с всички удобства вътре,и много добър дизайн ,който се бори 10г със системата да ги озаконят,че са къщи за да не му ги разрушат а те му казват,че не може така имало стандарти какво е къща.Има и в Бг няколко дето са земеделци или занаятчии и от време на време залесяват там дето се изсича поголовно.
  Утопично ли звучи вместо да помагаме на проблемните държави да се възползваме от положението за да вземем от ресурса им?
  Всеки решава сам да изкара прехраната си в тази система,съобразявайки се с възможностите предоставени от нея.Ако има и други възможности защо да не ги експолатира.И аз не живея в Бг в момента и не са толкова морално добре младите,дори малко са зле.Всички учат,пият и се еът на поразия,и дрога.Не си помагат а само се гледат.Всечко е личен избор ,но предоставен от условията в които живеят.Много се самоубиват,защо ли?Не биха направили нещо освен ако не им се плати,иначе не виждат смисъл.Как тези хора ще направят света по добър ,след като те вече са възпитани от настоящата система да мислят само за пари.Не е само въпрос на семейно възпитание.Създават се продукти в човешки опаковки и ако не се котират добре ги бракуват,а отпадакът е голям,защото системата е ограничена по размер и няма място за всички.Какво правят тогава.Какво правят с образованието си което не може да им послужи за нищо и с незнанието си как да живеят в този свят ако системата ги изхвърли.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re:Притежаващото общество
« Отговор #16 -: Октомври 08, 2011, 15:47:53 pm »
Да, тези комуни обикновено (в повечето случаи) привличат нереализираните, по една или друга причина в обществото. Това, обаче като факт, положителен ли е, или отрицателен? Или просто факт?
Имах една приятелка (това е лично), но да се надяваме, че като няма имена, няма проблеми.
Беше невероятен човек. От тези, съвсем лудите. Тренираше каквото и падне. И по много. Баскетбол, волейбол. Много силен духом човек. Разбира се, не говоря, че е светица. Нормален енергичен млад човек.
Последно като се прибрах в бг се видяхме и след това ходихме напред назад по различни места. Една нейна позната ми разказа следното: Ходила е да работи в САЩ, и там както е била с колело на пътя я прегазва джип. Съответно шансовете са дори, че няма да проходи. С нечовешки усилия, обаче, тя се научава да ходи отново (в продължение на месеци). С огромен зор си намира работа, като фотограф (това е учила), но и е трудно да мъкне тежките стативи, а без статив като снима и треперят ръцете и снимката не става. При което я уволняват. Какво стана после, не знам. Искаше да заминава в една такава комуна в Испания. Само предпазливо вметнах, че не се знае дали тези комуни са правилното място. Баща и беше съгласен с мен. Но оставих избора на нея.

За мен лично (и съжалявам за генерализацията), в тези комуни се събират основно 2 вида хора. Едните са представители на службите, държавни и недържавни, шпиони разни. Те обикновено седят начело и водят комуната. Вторите, това са хора, неуспели да се реализират по една или друга причина в обществото. Дали заради неучене, когато е трябвало, дали заради много пиене, пушене, дали заради безотговорно скитане, дали пък защото са нямали късмет, и живота ги е ощетил по някакъв начин.
Ти сигурно просто би казал, че това са си най-обикновени нормални хора, но с по-различен мироглед. Нека е така. Аз го приемам това. Но за мен пък това не е нормално. В Индия също има много бездомни аскети. И е имало сигурно последните 1000 години. Но няма пряка връзка между аскетизма и духовното развитие. НЯМА. Дори статистически, е обратното. Най-напредналите произлизат от благороднически семсйства, с традиции.
Хван-Джън-Нам е бил даден от баща си на 5годишна възраст на най-уважавания майстор по БИ в цяла Корея. И е бил отделен от семейството си, за да се учи и тренира.
Йогананда, Кришнамурти, Шри Юктешвар, Сидхарта, Далай Лама, основателя на Айкидо, там как се казваше, всички, всички, които са направили качествена промяна в себе си идват от сериозни семейства, с традиции, в повечето случаи и със сериозни финанси, и вървят по строго начертан път. Основателя на Джудо за България, (може би първата съвременна школа за БИ изобщо, в България, някъде първата половина на 20ти век. Който вече 10ки години рови ИДЗИН и води лекции, също идва от много богато благородническо семейство. Знам му името, но не искам да го пиша. Потърси го в нета. Наскоро чух и че книга издал. Вземи древните български Канове и Колобри. Да не мислиш, че са ходели да копаят овошки в комуните?

Сляпото отричане на парите изобщо няма да те направи духовен и напреднал. Примери колкото искаш. Куба, например. Те все едно, че живеят в комуна. Пари имат, но са символични. Но пак младите по цял ден пият, пушат и се ..ат.
И тн, мога да пиша още няколко тома по въпроса.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 265
Re:Притежаващото общество
« Отговор #17 -: Октомври 08, 2011, 20:55:35 pm »
Такава е човешката природа за съжаление. Не знам кой я е създал, но е такава. Бебето като малко гледа да напъха всичко в устата. Това е явен признак за това, за което се говори в темата.

Ами това е първият психосоциален стадий при човека - оралният, затова и както пишеш - малкото дете се опитва да напъха всичко в устата си. Напълно нормално за всички. Лошото е, когато се остане само в този или в някой от останалите 4.
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Притежаващото общество
« Отговор #18 -: Октомври 08, 2011, 21:16:58 pm »
 Има много,и различни комуни.В мисълта ми не бяха тия с промивките.Най-любими са ми едни които се наричат Морски цигани,накъде из Норвегия.Правят платформа на която ,представлява махала от село.Целта е да опитат да живеят в морето независими от ресурса на Индустрията.Пробват всякакви системи и инсталации,и повечето вероятно дори и не са стъпвали в университет.А той университета, на днешно време с итернет и Гугъл,можеш спокойно да го пропуснеш,ама ти трябва написано нещо на хартийка за да те допуснат в системата и такива безплатни идеи не се
 Имам познати,единичен случай,с три деца и те не са ходили на училище.Най-голямото е пети или шести клас.Ходят само на изпити,те си ги образоват вкъщи и не искат децата да минават през тази машина.Разбира се те се срещат с други деца,но не ходят на училище а по често са из природата,което си е по добро като образувание,а после спокойно могат да отидат да учат и в университет ако искат.Само че тогава няма да са минали начална промивка и ще мислят и преценяват различно.
 Не е въпросът само в парите.Въпросът е ,как се използват ресурсите които имаме и какво подкрепяме с действие или бездействие(като в действие влагам смисъл и на мислене).Имаме целият ресурс,просто го използваме правилно а Индустриялната религия не спира да проповядва от монитори и кастфони и,хората забравят къде живеят и започват да си мислят,че реалноста е друга и вземат погрешни решения ,ели пък не вземат когато трябва.Не искам да говоря в конкретика,защото ще се изгубиме в превода.
 
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Притежаващото общество
« Отговор #19 -: Октомври 08, 2011, 21:25:58 pm »
Tangra чудя се, ти който всъщност харесваш това общество,живееш си добре в Канада,купуваш си каквото искаш от любезни продавачи,чиято стока можеш да върнеш и след две седмици , според теб живота е екстра,а ние сме себични и искаме да променяме света по нашия си калъб,е въвличаме и други след нас, какво правиш в този форум? Най отличителния белег на този форум е именно несъгласието със системата.Защо пишеш тук?

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Притежаващото общество
« Отговор #20 -: Октомври 08, 2011, 21:39:33 pm »
хората забравят къде живеят и започват да си мислят,че реалноста е друга и вземат погрешни решения
Всъщност не се бъркат,това е реалността,но скоро и на тях няма да им харесва тази реалност, просто не са стигнали пределната точка в която да изберат хармоничното общество,това общество в което основна ценност е човека и човешкия живот,психика,развитие и тн.Не знам как би изглеждало такова общество,знам само че ще е доста различно от сегашното.Комуните не са вариант,защото  стигналия до предела,не се интересува само от собственото си спасение, нещо което хората не достигнали предела не разбират.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re:Притежаващото общество
« Отговор #21 -: Октомври 08, 2011, 22:36:11 pm »
lol ..
Вярно е! Защо ли пиша!?
Колкото и да е шокиращо и изненадващо, обаче, на много хора им харесват мненията ми. Това, че на вас лично не, е ваш проблем. Ако можете, оборете ги, и ще приема. Ако не, замислете се! Готови ли сте за този нов ред!?

Последните няколко дена съм болен от грип. И съм прикован в къщи. И съответно пиша по-често. Тъкмо мислех да подновя мебелите, гарнитурата и колата. Но ще го отложа с още някоя седмица.

Неправилно си останала с впечатление, че този форум е единствено за тези, които са против системата. Ако искаш да се надприказвате с някой против системата, отиваш на някое излизане по домакниски с други домакини, и там всички ще сте на едно мнение. Тоя форум преди всичко, е за хора, които мислят като пишат, и които се аргументират и стоят зад думите си. Мога да ти го покажа черно на бяло, написано в правилата на форума!
Вие откъде дойдохте, откъде почнахте да се разпореждате с форума като със ваша собственост. ... да плача ли, да се смея ли ...
Форума не е направен за да се оплаквате от личните си проблеми и да им търсите решение. Ако нямате работа и сте неспособни да си намерите, форума, или пък аз нямаме никаква вина.

Аз навремето като бях на 18 и исках да си посветя живота на духовното развитие и изкуствата, никой не ме е питал. Бачкаш си и това е. Ако искаш да си бял човек. Това го знаех и още на 15 и на 18. Това е елементарно. Не виждам как не го разбирате, бе, ... възрастни хора. Вие имате мозък на на 18 годишен, ами на 5 годишен.

На мен още предварително ми е ясно, че направим ли комуна, сайдуиндъра ще прави по цял ден оргонитите, есес ще учи и поучава хората, даже може и книга да напише,а вудуто ще си прави сигурно вуду магии, не знам.
И ще трябва по-нормалните и по-земните да опъват каиша. Просто не виждам обаче как ще смогнат. Ако можете вие да опишете с цифрички, кой колко, как, къде ще работи, какви ще са резултатите и тн.
Казах:
Лесно е да се дава отговор какво няма да се прави.
По-добре дайте отговор, ОТКЪДЕ ще дойдат ресурсите, "които ги било имало достатъчно".
Хайде научете ме, че и аз да се образУвам малко.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен ARRI

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 517
Re:Притежаващото общество
« Отговор #22 -: Октомври 08, 2011, 22:58:22 pm »
Абе ще узреете всички и ще дойдете на мойта, че света трябва да се раздели на две. В единия да си живеем АЗ и Танграта, а в другия есес и останалите богодуховни  ;D ;D ;D........С всеки изминал ден, съжителството ни ще става все по-трудно и сложно. Преди м/у двете категории зееше дупка, а сега вече е пропаст.......Все повече ''Анастасии'' взех и АЗ да срещам по софийските улици  ;). Ама лошо няма де. В Тайгата има полянка за всеки все пак. До като у Канада не съм сигурен ;). Нали Тангра? Имам чувството, че неуспялите и провалили се по някакъв начин хора, все повече залитат към комуните, цайтгейст движенията и др. лесни за живеене места. Не визирам никой из форума. Да не вземете да ми се нахвърлите сега  :drinks:....
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Притежаващото общество
« Отговор #23 -: Октомври 09, 2011, 01:01:04 am »
Какво се хвана за тия комуни.Само давам примери,че хората се опитват вече да направят нещо.Започнал е процес на разслояване на обществото и може да завърши лошо.Може пък и за добро да е.Едно притежаващо общество ще осъзнае по лесно ,че притежава Земята.Проблемът е ,че едно общество научено да се отнася с притежаваните от него неща като нещо ,което ще ползва,изхвърли и вземе ново ,ще си бере ягодите.Аз дадох няколко примера,да не се повтарям,по общо първо ,после по конкретно.
 Образователната система може да се промени лекинко.Не нещата които учат,а методите.Не в малка степен ,както досега,а масово и достъпно за всечки,защото сега ако искаш нещо подобно ,трябва сам да се занимаеш  или да плащаш за алтернативни училища. Още преди сто години, Щайнер предупреждава за това което се случва в момента.Дава и решения.Хората са пробвали и работи.Децата от такива училища са много по свободно комуникиращи,стават знаещи а не притежаващи знание.В Германя има много такива училища и не случайно затварят всички атомни централи и минават на алтернативни източници,вероятно и ток ще изнасят и така нататък.Индия не е за подценяване също.Проблемът е ,че корпорации и елити създават една система в която хората да стават все по зависими от нея,до степен да си помислят дори ,че не могат да живеят без нея.
 Както казва магьосника Дъмбълдор на Хари Потър в един от епизодите:Тежки времена идват Хари!Тежки.От тук насетне хората ще трябва да решават между това което искат и това което е правилно.Ама ако си гладен ще искаш храна и това ще бъде правилно,а ако си сит защо не направиш това което е правилно.Еми щото ще ти предложат нещо друго което да поискаш.Има огромен дял от пазарната икономика който се занимава с това,май беше маркетиг и онова другото животно-рекламата.Това са огромни количества средства да те накарат да купиш нещо ,което е създадено със заложено продуктово остаряване в него,щото иначе няма да си го купиш пак,и което щи изхвърлиш след немного ,защото искаш по-добро или частите за това са почти на цената на ново.Има една крушка в щатите дето свети от 100години,а те не смеят да я разглобят да не я прецакат.Свети денонощно.Има договореност на производителите ,така наречените 1200часа.Те са монополисти и вземат на работа инжинери ,на които плащат много пари за да правят каквото се иска от тях.Е ,те не искат от тях да правят дълго живеещи продукти,нали!
  Едно от нещата които могот да се направят е ,и да не се оставяме да ни влияе Индустрията.Да не следваме нейната религия.Например ,всеобщата заблуда с разделното събиране на боклукът.По никакъв начин не правиш природата по чиста или намаляваш използването на даден ресурс.Просто работиш доброволно за Индустрията ,за да може тя да печели повече и да плаща на хората за да измислят по добри начини,за да печели повече.Ако толкова искаш да помогнеш ,не купувай нищо в опаковка която ще изхвърлиш после.Поне приблизително.Едно време като деца ядяхме плодове и не се прибирахме по цял ден вкащи,а плодове в българия растът навсякъде.Сега в моя град ,дърветата до улицата цапат тротоарити и децата ги заобикалят за да отидат в магазина ,да дадът пари за нещо в пластмасова шарена опаковка,която най вероятно ще изхвърлят под дърветата и ще изядът нещо изкуствено създадено ,с вложени пари за маркетинг,разработка,производство и реклама,което на всичкото отгоре и не е полезно за здравето им.Разбира се по този начин те позволяват на огромно количество хора да работят и та правят пари ,голяма част от които да похарчат за безмислени неща.Ама ще си ги харчат за каквото си поискат,нали са си техни.ый ,увлякох се в детайли за Притежаващо общество.Разбираш ли Тангра от какво се възмущавам?И недоумявам как може хората да бъркат така причинно-следствената връзка.
  Има и един огромен остров от пластмаса основно в Тихия океан,всъщност са два ,единият е по малък,а пък другият е направо огромен(няма линк,има инфо в нета,ще взема и в гутъл мапс да потърся),които си плуват и големеят и вероятно новите видове на бъдещето там ще се образуват.Да не споменавам и всички пациенти на фармацевтичната индустрия ,които ходят като зомбита,без да възприемат нищо от околната среда,потънали в себе си празнооки роботи.
  Но най-важното е да се появят все повече хора разсъждавщи трезво,пък било то и осем годишно дете накарало светът да замлъкне за шест минути преди деветнайсет години.
  
 
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Притежаващото общество
« Отговор #24 -: Октомври 10, 2011, 17:08:18 pm »
                 http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,14716.0.html
  Само извадките от книгата.Повтарям само извадките от книгата.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Притежаващото общество
« Отговор #25 -: Октомври 12, 2011, 17:04:48 pm »
Ето едно от алтернативните решения с много добра визия дори.Евтино и практично ,без да пилееш ресурси.  http://fakti.bg/technozone/19291-ekokashta-za-6-700-leva  Притежаваш нещо което да цениш и за което да се грижиш.
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 322
Re:Притежаващото общество
« Отговор #26 -: Октомври 13, 2011, 15:27:53 pm »

И ще трябва по-нормалните и по-земните да опъват каиша.
Ееее,Тангра..как изобщо допускаш,че някое нормално същество,ще се натиска да живее в"комуна" или пък друг тип кошер..;D

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 939
Re:Притежаващото общество
« Отговор #27 -: Октомври 13, 2011, 18:09:33 pm »
Телетата във въпросните измислени комуни може да не са притежаващо "общество", но за сметка на това са типично притежавано общество. Конкретно имам предвид комуните като на онзи йесуссс-милиционер Виссарион ли какъв е там...и подобни.

Неактивен voodoogoo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 291
Re:Притежаващото общество
« Отговор #28 -: Октомври 14, 2011, 02:37:34 am »
Абе хора спрете се малко!Стига с тия комуни.Толкова ли сте промити мозъци ,една дума да успява да ви отклони от смисъла на всичко написано.
Цитат
Ееее,Тангра..как изобщо допускаш,че някое нормално същество,ще се натиска да живее в"комуна" или пък друг тип кошер..Grin
Абе,ти къде живееш бе.В гората ли ,или в планината?Сам?Или се натискаш да отидеш ако може и в още по голям град. :lol:


  И като едно от малкото неща,които можем да направим за да не допуснем доокепазяването на обществото е да възпитаваме децата си сами,да не ги оставяме телевизорът да ги възпитава.Все едно да ги дадете директно на системата. ??? ??? ??? ,като се замисля,ще ми е много трудно да ви обясня дори ,защо трябва да се промени нещо,камо ли как.Може би от там трябваше да се почне.


  Според вас, има ли  морален(материялен и ментален) проблем в едно притежаващо общество?

   
В прозорецът на тъмна нощ-сияйна, отварят се вратите към безкрая.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Притежаващото общество
« Отговор #29 -: Октомври 14, 2011, 13:42:45 pm »
ще ми е много трудно да ви обясня дори ,защо трябва да се промени нещо,камо ли как.Може би от там трябваше да се почне.
Ще се повторя
Цитат
скоро и на тях няма да им харесва тази реалност, просто не са стигнали пределната точка в която да изберат хармоничното общество,това общество в което основна ценност е човека и човешкия живот,психика,развитие и тн
А иначе въпроса ти в червено не го разбрах.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27