Автор Тема: Лазерното оръжие на САЩ принудило СССР да капитулира  (Прочетена 15349 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
Цитат
В периода на надпреварата във въоръжаването САЩ създават мощни лазерни оръжия.
Например стационарната лазерна установка "Огнен бараж", която е част от системата за ПРО и програмата "Звездни войни".
Това е лазер с голяма мощност, която  може да унищожава бойните глави на стратегическите ракети въпреки термозащитното им покритие. Педвиден е за прехващане на бойни глави и на вражески спътници над американска територия.
На насочващото устроиство на лазерния лъч на "Огнен бараж" прилича на голям телескоп.
Недостатък на установката е, че не може да прихваща нисколетящите ракети като крилатите. Балистични ракети с по-малък обсег и по-ниска траектория пунати например от атомни подводни близо до бреговете на САЩ също са проблемни за нея.
Този нетостък се компенсира, обаче с използването огледала монтирани на спътници. Те отразяват лъча обратно на земята и така "Огнен бараж" може да поразвава не само ракети в полет, но и всякакви други цели в т.ч. ракетните площадки. "Огнен бараж" може да се нанесе изненадващ първи обезоръжаващ удар.
Не случайно руснаците създадоха мобилни ракетни установки като "Топол". При американското космическо превъзходство унищожаването на стациониран ядрен арсенал не е проблем.
САЩ съдават и лазерни оръжия с по-малка мощност до ок.100МВт, които са мобилни. Например монтират ги на големи камиони. Ремаркета от типа на ТИРовете.
По-големи оперативни възможности имат лазерите монтирани на самолети. Те са с тегло ок. 100т общо с горивото. Монтират ги на самолети Бойнг. Предимството им, че могат да прехващат нисколетящи крилати ракети или да порязяват сухопътната техника и жива сила на противника. Обсегът им по наземни цели е до 200км. По отношение на космически цели имат по-голям обсег от наземните лазери.

Така територията на САЩ е защитена от руските ракети. Уязвима е само Европа за ракетите с малък и среден обсег и крилатите ракети. Именно срещу тях САЩ искат за изградят ПРО със зенитни ракети, които ще са ефективни  в този случай, а и САЩ няма да изнасят драгоценните си лазерно оръжия в други страни, които магат да ги откраднат или присвоят в случай на разваляне на политическите отношенията.

Пълната капитулация на СССР е капитулация пред превъзходството на американското оръжие. Руснаците не само ликвидираха комунизма. Те ликвидираха промишлеността и икономиката си, тоест Русия капитулира втори път. Този път като капиталистиска страна, тъй като политиката на смазване на индустрията не бе задължителна за строежа на капитализма. Китай направи реформи които го изведоха на челно място в световната икономика. В същото време Русия ликвидира всичко, което има не направи усилия за модернизация и адекватно икономическо развитие. Превръна се в страна от Третия свят износител на суровини и вносител на западна промишлена продукция. тази капитулаци пред западния капитал, завладяването от западния капитал не е случайно. Руснаците се предадоха и дават на Запада всичко, което той би могъл сам да си вземе с една война.

Руските учени и инженери очевидно не са успели да съдзадат мощни лазери като американските. Това обяснява, защо руснаците капитулираха толкова лесно. Докато САЩ имат лазери и ги показват. Руснаците нямат никакво мощно лазерно оръжие.

Легендата за супероръжието ползвано през 1969г срещу Китай е измислица на съветската пропагандата. Истината е, че руснаците отблъснали китайците с масиран артилерийски огън.
Потвърждение за това е, че след сблъсъка в остров Дамаский китайците предприемат още една провокация срещу СССР в района на Казахската ССР в района на височината Каменная до езерото Жаланшкол. Не прилича да са били уплашени от изфантазираното от пропагандата на СССР лазерно оръжие.

А през 90-те години на ХХ век Даманский и редица спорни територии са предадани на Китай доброволно от Русия. Не прилича на страна, която има фантастични оръжия.

Фактът, че Китай не капитулира пред американското оръжейно превъзходство, потвърдава наличието на аналогични китайски оръжия. Китайците за разлика от Русия са чвно са успели да създадат мощни лазерни оръжия за противоракетна и противоспътникова отбрана, подобно на САЩ. Освен това с лазерните оръжия могат да поразяват и други цели. Така че китайците не се боят от американските оръжия, те си имат свои.
Руснаците обаче нямат, тъй като умряха от страх пред американците и още ги е страх. Отстъпват и предват всичко, което Запада поиска, като собствената си промишленост например.

Войната при остров Дамански, откъси от документалния филм.
<a href="http://www.youtube.com/v/Hk_sPom-oio&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;version=3" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/Hk_sPom-oio&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;version=3</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/Q4Wz3hjmtM8&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;version=3" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/Q4Wz3hjmtM8&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;version=3</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/7W8bfltNfEs&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;version=3" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/7W8bfltNfEs&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;version=3</a>


по м-ли на Совиетски Союз http://sovietsojuz.blog.bg/politika/2011/08/21/rusiia-kapitulira-prez-studenata-voina-poradi-lipsata-na-laz.805635
« Последна редакция: Август 21, 2011, 16:34:55 pm от bai_lun »
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен gm67

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Това сигурно е писано от някой осмокласник в училищния хумуристичен вестник :)

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
Кое му е смешното?
Firepond лазер наистина има и е част от противоракетната и космическа отбрана на САЩ. Тук са го превели като "огнен бараж"
Освен това в статията са пропуснати например лазерните сателите от ПРО, които трябва да унищожават ракетите още при изстрелването им. Те са Іви ешелон на ПРО. ІІ ешелон прехващат бойните глави в балистичния им полет в космоса.
Тук се ползват са два вида спътници с лазери и с миниракети космос-космос.
ІІІ ешелон са ПРО оръжия с наземно базиране. Те прехвашат бойните глави над целта, когато вече наближат територията на САЩ. Това са лазери с наземно базиране и ПРО ракети с обикновен или ядрен заряд.

Няма сведения за руски лазерни оръжия, докато някои от американските са известни например, Firepond-а и лазерния Боинг.


<a href="http://www.youtube.com/v/6w-ql8msl0U&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;version=3" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/6w-ql8msl0U&amp;hl=en_US&amp;feature=player_embedded&amp;version=3</a>

http://www.webcafe.bg/id_1128896656
Цитат

Начало / Новини / Американци свалиха ракета с лазер
Американци свалиха ракета с лазер
12.02.2010, 19:41 (обновена 12.02.2010, 20:14)
ауакс

Снимка: © НАТО

Самолетите със системата за ранно засичане АУАКС са гръбнакът на новите лазерни оръжия за поразяване на въздушни цели
Балистична ракета е свалена с въздушен лазер при първия успешен тест с „оръжието на бъдещето". Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на съобщение от Агенцията за противоракетна отбрана на САЩ.

Лазерът е разработен съвместно от компанията „Боинг" и агенцията. Тестът се е състоял вчера вечерта във военноморска база в Калифорния.

Потенциалното приложение на насочена енергия за защита срещу балистични ракети бе доказана, когато системата Airborne Laser (ABL) успешно порази мишената - балистична ракета с течно гориво още във фазата на изстрелване.

Компанията „Боинг" произвежда носителя на лазерното оръжие - модифициран Джъмбо 747-400F, докато "Нортроп Груман" доставя високоенергийния лазер, а "Локхийд Мартин" разработва системите за насочване и контрол на лъча.

Самолетът излита от територията на САЩ или тяхна авиобаза по света и патрулира над приятелска територия. Той сканира въздушното пространство за изстрелване на балистични ракети, а може да получава и информация от други системи за въздушно наблюдение като AWACS.

След като изстреляна ракета влезе в обхвата на системата, специална глава я прихваща със сноп нискоенергийни лазерни лъчи. Отразеният сигнал дава информация за скоростта на ракетата и нейната траектория. Електрониката отчита движението на самолета, в която се намира и отклонението поради атмосферни смущения. След това високоенергиен лазер поразява ракетата в областта на резервоарите.

Според производителите целият процес отнема не повече от 10-12 секунди. Идеята е, ракетата да бъде свалена максимално бързо след старта, още на територията, от която е била изстреляна, за да се предотврати евентуалното замърсяване на други страни, ако ракетата носи бойни глави с ядрен, химически или биологически заряд.
« Последна редакция: Август 21, 2011, 16:40:22 pm от bai_lun »
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен gm67

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Няма сведения за руски лазерни оръжия, докато някои от американските са известни например, Firepond-а и лазерния Боинг.
Когато излязат тези сведения,руските лазери вече ще са на по 20г ;)

Потърси за програмите "Терра-3" от 1965г,"1А" от 1977,Омега от 1966 и т.н.Сега се заговори за руските "плазмоиди"(оръжие,използващо плазмени технологии) от 80-те и 90-те..

50% от хвалбите на американците за великите им оръжия са PR и реклама.Нали данъкоплатеца трябва да вярва,че парите му "правилно усвоени"

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
Re:Лазерното оръжие на САЩ принудило СССР да капитулира
« Отговор #4 -: Септември 08, 2011, 11:02:28 am »
Плазмата е нестабилна и доста неточна за стрелба на далечни разтояния. Явно и дума е може да става за улучване на ракета или спътнир с плазмено оръдие.
За това се използват лазери в плазма-лазерно оръжие. Такита проекти има в различни страни. Има и на Запад. САШ също имат такива проекти. Официално не нса потвърдили да имат такова действащо оръжие, макар че са представали такива проеки за оръжие от ПРО до лично оръжие за войника, нещо като бластерите от фантастиката.
Мощен лазерен лъч насочва плазмата и я  бута напред. Освен това й придава допълнитено енергия и я нагрява още повече. Така комбинираното плазмено-лазерно оръжие е точно почти като лазера и е по-мощно, тъй като към мощноста на лазера се добавя и плазмата. Но за да създадеш такова оръжие ти трябва мощен лазер и така отново опира до лазерите и лазерните оръжия.
Руснаците вероятно нямат действащи плазмени оръжия за ПРО, макар да са проектирали и експериментирали такива. Иначе нямаше да се предадат така лесно пред американската мощ. :flag_of_truce:
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
Re:Лазерното оръжие на САЩ принудило СССР да капитулира
« Отговор #5 -: Септември 18, 2011, 09:53:14 am »
САЩ има и други още по-секретни оръжия. Руснаците са здравата притиснати от техническото превъзходство на САЩ за да капитулират през Студената война.
Американски военни са правили експерименти за поразяване и обезвреждане на ядрени ракети. Успешни.
Експериментите са правени тайно от американската армия. Използвали свои ракети за опитите си без да информират персонала за да запазят в най-строга тайна това приложение на ХААРП. Американските служби в случая нарочно поддържат и разпространяват слуха за НЛО причинило повредите за да скрият това секретно оръжие способно да обезвреди за броени минути вражеските наземни стратегически ядрени ракети.
НЛО се оказва в случая  нагрята от ХААРП плазма, йонизиран въздух, койтo се получава от действието на излъчваните от ХААРП радиовълни. Това интензивно електромагнитно лъчение поразява  стратегическите ракети дори в техните бункери силози.
Това оръжие не е използвано срещу друга страна  за да бъде опазено в тайна. То се пази за последния момент. Иначе ненавременно предизвикателство към противника, като обезвреждане на някоя руска ракетна база за демонстрация на сила би могло да накара руснаците за проучат проблема и да открият как се прави. Tака те биха се въоръжили със своя ХААРП система за поразяване на наземните ядрени оръжия. А това САЩ не искат.
Седмина бивши военнослужещи на САЩ неотдавна разкриха за случаи с посещения на НЛО в близост до ядрените бази на страната. Според тях чуждите цивилизации имат интерес към ядреното въоръжение на Земята.На нарочна пресконференция шестимата запасни офицери и един бивш служител във Военно-въздушните сили разказаха лично преживяни истории и наблюдения от работата си за войската и американското правителство.
По думите им НЛО-шпионажът над складовете за ядрени оръжия на Щатите започнал още в средата на миналия век. През 1967 година няколко неидентифицирани обекта, кръжали над силозите на въздушната база в Малстрьом, Монтана, в резултат на което ядрените ракети неочаквано излезли от строя.
Бившият летец от ВВС Робърт Салас е написал книга за инцидента в щата Монтана. "Базата е в безлюден район. Разбира се, точното й местоположение е законспирирано. Когато летящите чинии са кръжали над базата, бях под земята, в ракетните бункери. Не знаех какво се случва горе, когато ненадейно без каквато и да е наша намеса ракетите "Минитмен" една по една бяха деактивирани. Те просто по някакъв мистериозен начин бяха унищожени. Когато се обадих на моя командир над земята, той притеснен обясни, че над базата кръжи нажежен като огън обект с диаметър около 10 метра", разказва Салас.

<a href="http://www.youtube.com/v/boKjwccQFgU?version=3" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://www.youtube.com/v/boKjwccQFgU?version=3</a>

А на този кадър се вижда лазерно ПРО оръжие с наземно базиране от ПРО на САЩ подобно на "Firepond", но по-малко. То може да поразява бойните глави на ракетите попаднали в обсега му. Също така може да поразява шпионските и вoенни спътници попаднали в обсеgа му. A с помощта на спътници с огледала може да поразява всякакви цели навсякъде по и около Земята.
http://www.youtube.com/watch?v=oVceh8ZLTcQ&feature=player_detailpage#t=55s

« Последна редакция: Септември 18, 2011, 11:08:08 am от bai_lun »
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен DAOC

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Re:Лазерното оръжие на САЩ принудило СССР да капитулира
« Отговор #6 -: Септември 23, 2011, 22:28:15 pm »
Извинявай ,но просто не си запознат с руските програми. Специално за лазерите винаги са били една идея по-напред русняците от американците. Случайно да си слушал за спор м/у Китай и СССР за остров /май беше речен/. Как китайците са го присвоили за 1 ден. А русняците са го изпепелили с всичко на него. Това което го дават и пишат от по-наше време са си локуми, а по време на студената война взаймно са си сваляли шпионски спътници. Но това си е тяхната игра, "падането" на СССР си има съвсем други причини.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27