Автор Тема: Мои мисли за българката  (Прочетена 16209 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Мои мисли за българката
« -: Юли 29, 2011, 21:31:44 pm »
Преди около 20 години попаднах на интересна статия в списание „НЕЙШЪНЪЛ ДЖЕОГРАФИК” в Пловдив. В статията се описваше как  институцията е изпратила на Балканите екип, който да изследва  психиката на жените във всички балкански държави.
Най-интересното за мен, но и най-притеснителното беше че комисията установява че българката е най-активната жена от всички нейни съседки. Интересното всъщност е че българката като най-активна ще бъде и най-борбена в живота, защото това е периода когато се заражда идеята за равенството между мъжът и жената.
Притеснителното и лошото обаче е факта, че ако действително е е най-борбена, българката ще се бори най-много със своя мъж, защото това е и най-лесното. При тази борба с мъжа си ,което включва и борба кой ще се издигне повече в обществото, българката изоставя най-важната своя божествена роля, а именно да износиш, да отгледаш и да създадеш нов човек.При това българката остава с едно дете и най-много две.  В края на живота си тя поглеждайки зад себе си се оказва нещастна или поне не достатъчно щастлива, защото износването на бебе е нещо фантастично и божествено, а истинската любов е към бебето и детенцето докато е малко.
Всичко това ме кара да мисля че основно българката ще бъде и виновната за унищожаването на българския етнос, защото натам вървят нещата.

Неактивен Hound Dog

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #1 -: Юли 29, 2011, 22:44:10 pm »
Я па тоа. Кой те упълномощи да се изказваш от името на българката кое е най-фантастично в живота? Да се мажеш с олио, за да минаваш през вратите? Да се сцепиш, за да изкараш бебе от себе си и накрая то да носи чуждо име?
Всяко човешко същество само определя пътя си и е негова отговорност да го следва. Любовта и обвързването предполагат двама души, които искат еднакви неща да се подкрепят в своя път. И тия неща при различните хора са различни.
Не стига, че сме 8 млрд. и ѝ тежим на тая планетка...
А и се оказва, че един мъж най-добре знае какво е да родиш и отгледаш дете.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 729
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #2 -: Юли 29, 2011, 23:12:26 pm »

Всичко това ме кара да мисля че основно българката ще бъде и виновната за унищожаването на българския етнос, защото натам вървят нещата.


daskale, a akо роди българката 5 деца, ще бъде ли мъжът и способен да ги издържа всичките или ще ги затрие, като етнос от лицето на държавата...... :-X

Неактивен allstar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #3 -: Юли 29, 2011, 23:17:55 pm »
daskala, причината за отрицателния прираст далеч не са жените, макар че са по-тъпата и податлива на вредни влияния и "моди" страна от човечеството.

trader

 • Гост
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #4 -: Юли 29, 2011, 23:38:10 pm »
Влизате в омагйосън кръг спорене!!!Знаете много добре ,че нещата са комплексни и "дълбоки"!!Трябва от някъде да се започне ,но всичко опира до манталитет а не да се разчита само на държавата(досега както сме свикнали)!! 8)Както се казва спасението е в ръцете на давещия се. ;)

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #5 -: Юли 29, 2011, 23:55:47 pm »
Извинете за пропуска,но тези изследвания за манталитета на балканските жени са правени около 1903-5 година, доколкото си спомням. В резултат на тези изследвания се вземат сериозни решения за бъдещи действия на определени среди за развитието на света.
Не е ли по адекватна китайската философия ИН и ЯН за взаимно допълване на двете половинки за оформяне на едно цяло семейство, а не за равенство и в резултат на това вътрешно семейна борба.
А глупака който се притеснява за това че сме вече 8 милиарда да се замисли защо циганите раждат по 5-10 и повече деца,за да ги отглеждаме ние.

Неактивен allstar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #6 -: Юли 30, 2011, 00:12:24 am »
daskala не виждаш по далече от носа си...

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #7 -: Юли 30, 2011, 01:13:26 am »
Предлагам daskala  да роди 5 деца, за да спаси България! ;D
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Hound Dog

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #8 -: Юли 30, 2011, 01:45:56 am »
Ми ходи им прави евала на циганите като раждат по 10 деца, това чудно и божествено дело.
Абе много даскали има дето ги бива само да дават акъл и тон в живота, ама иначе с голямо желание и страст го правят.
Даскале. Ще ти обясня мрачната картинка. Когато развиеш функциониращи матка и яйчници ще имаш пълното право да се разпореждаш с тях. Обаче нямаш. И тъй като човешкото тяло е неприкосновено нямаш никаква дума върху това другите дали и как си използват тези органи. Можеш да ревеш по форумите колкото си искаш. Можеш да цъкаш с език и да си късаш нервите. Не говорим за равноправие защото хората далеч не са равноправни. Нещо повече, разликата от човек до човек е толкова по-грандиозна отколкото от пол до пол, че за равноправие не може и да се говори. Защото правата се печелят и някои хора не са готови да си поемат отговорността идваща с правата.
Аз обаче го правя. Говорим за пълноценно изживян живот. И ако на някоя жена идеята и за това е да е боса в кухнята с 4 чавета наоколо - уважавам решението ѝ. Аз обаче имам други мечти, които смятам да преследвам. Далеч не бих водила борба и с мъжа до себе си. За щастие срещам подкрепа в негово лице. Ако на теб идеята ти за борбеност е да играеш на канадска със съпруга си искам да те уверя, че това по никакъв начин не пречи на раждането на деца. Така че овладея желанието си да даваш тон в живота на другите. Бая хора се изредиха да оправят България и от това оправяне само ѝ сцепиха дупето.
Аз знам, че ти ще продължиш да си нареждаш, само искам да те уверя, че слава богу, е напълно безпочвено дело.

trader

 • Гост
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #9 -: Юли 30, 2011, 01:53:26 am »
Имам предвид за комплексният манталитет(както за жената така и за мъжа)на българското "общество".

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #10 -: Юли 30, 2011, 08:07:08 am »
То аз за това ще си хвана някоя италианка или французойка да ми роди българчета (макар и на половина). Може и иранка. От българките не можеш да чакаш нищо полезно да свършат. За раждане на деца да не говорим.

Ама както каза някой, и е прав/права,
всеки е свободен да си прави каквото иска. И няма лошо. Свят голям. Хора разни. Има други култури, където жените са много по-добре възпитани. Хем са и по-красиви, хем не хвърчат в облаците. И не се надуват на сляпо. Шокираща комбинация, която само като я видиш може да повярваш ...
Българките се мъчат да изглеждат от висшето общество, като се надуят, а всъщност става точно обратното. По света (цивилизования) така се държат само селяните и тия от гората. Колкото повече е висок социалния статус на даден мъж или жена, толкова по дружелюбен/дружелюбна е, ако го/я заговориш на улицата. Или ако тя сама те заговори. Нормално хората/жените да са непринудени и да се държат естествено (безегово). Не и българките. Все някакви театрални роли, взети от телевизията и от фешън каналите, където манекенките правят криви мутри, докато вървят.
Жалко е, нали?  ;D Чак смешно ...
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 824
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #11 -: Юли 30, 2011, 19:50:37 pm »
Темата е против феминизма,а не За раждането на деца. >:(

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #12 -: Юли 31, 2011, 06:04:35 am »
Те точно тия 2 неща са много пряко свързани. Щото обикновено феминистките мразят децата. Някак ги смятат за посегателство срещу правата им на човек (не-жена).
Също (вероятно) мразят и секса. Щото ако обичат секса, ще обичат и мъжете и няма да са феминистки. Абе изобщо. Да се оправят както могат. Това последното който както иска да си го рабира.  8)
Като говорим за феминизъм, обаче, България на малкия пръст не може да стъпи на Канада. Тук имат опит и сериозни традиции в това отношение. И се развиват с всички сили. Вече по паркингите на магазините, едно, че заделят 10ина близки до входа места за инвалиди (или такива, дето се правят на инвалиди), ами сега вече заделят и други 10ина за жени. Има си отдолу картинка на жена. За мъжете, ако изобщо е останало място на паркинга, се полага в далечното кише. Те и без това не са по пазаруването (харченето на пари), а по тяхното печелене. Все пак профилизацията във почти всички сфери е доказано ефективна и резултатна. Профилирането кой да ходи на работа и да печели, и кой да харчи също води до сериозни резултати.
Като кандидатстваш за работа имаш няколко отметки за смециална привилегия. Ако си видимо цветен - имаш бонус, шанс да те вземат доста по-голям. Ако си жена, също. Ако си обратен, също. Ако си обратна жена, още по-голям бонус. Виж ако си хем бял, хем мъж, хем не-обратен, тогава няма бонус. Шанса да те вземат на работа намалява драстично.
Много често явление е, като се роди дете, вместо жената да излезе в майчинство, бащата излиза в бащинство. За да гледа бебето. Но пък това е ако жената работи сериозно.
А не дай си боже ако се прилъжеш да се ожениш за някоя, или пък да живеете повече от 6 месеца под един покрив (което се брои за същото, все едно сте се оженили), тогава може да те направи луд. Нарочно ще се разведе, и ще и плащаш до гроб. При това солидни суми. От порядъка на хиляди$. Има жени го практикуват това професионално. Женят се, развеждат се и после цицат цял живот. После се женят за следващия и така нататък.
Уж измислено за да подпомага нещастните жени, но за мен това си е чисто подкопаване на семейството и на мотивацията на хората да се събират заедно. Допълнително отчуждяване на половете и наастройване един срещу друг. А също и дистанциране на отношенията и избягване на съвместния живот и евентуално децата.
Но пък на пук на това тука местните правят доста деца. По 3 и нагоре. Остатък от католическия църковен период, където са ги задължавали да раждат минимум по 10 и нагоре. Докато могат и колкото могат. Не знам коя година. Май 19ти век. За да се противопоставят на англоговорящите националности в региона.
Само китайците май ги задминават. Тукашните. Които са си лидери (в плоденето) и са твърдо решили да претопят всички останали.
Та хората не си играят.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен daskala

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 611
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #13 -: Юли 31, 2011, 08:22:16 am »
Темата е против феминизма,а не За раждането на деца. >:(

Темата е за раждането на деца,защото според мен смисълът на живота е раждането и отглеждането на деца.Растежа в кариерата е израстване в робството.

Неактивен Hound Dog

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 86
Re:Мои мисли за българката
« Отговор #14 -: Юли 31, 2011, 13:22:32 pm »
Танграта, глупости. Аз безкрайно обичам мъжете, да не говорим за секса. Но пък деца не обичам. Не се разбирам с тях. Те усещат, че не ги обичам, и също ме избягват. Вярно, понякога си казвам, малееее, колко сладко, колко нежно... ама после се сещам, че не е плюшена играчка, само да си го гушкаш.
Даскала, смисъла на живота е какъвто му го придадеш. За теб едно, за мен друго. Това е нормално. Ако искаш си дълбай, но каузата ти е загубена. Цитирам Айнщайн по памет: "Войната не постига мир. Разбирането постига."
Пробвай да практикуваш малко разбиране.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27