Автор Тема: Канабис - дрога ли е или не?!?  (Прочетена 133287 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

IYI

• Гост
Re: Канабис - дрога ли е или не?!?
« Отговор #180 -: Декември 17, 2006, 13:24:46 pm »
Канабиса източва психичната енергия на човека, след което енергийният щит спада и става податлив на ниските честоти, които биват улавяни от мозъка и се синтезират от съзнанието, след което в съзнанието биват изкарани някой не много приятни картини, както и притесненията, страховете взимат връх, именно защото човека няма енергия да контролира баланса.Съветът ми е ако се използва марихуана е да не се използва в социума, защото социума вкарва огромни и страшни подсъзнателни влияния, които граничат с ужаса.Проблемът не е в канабиса, а в средата, дори и с занижена психична енергия, ако си в подходящата среда няма да имаш проблем.Канабиса отблокирва енергийните и физическите блокажи, разтваря съзнанието и приема по-детайлно и по-чисто сигналите пратени от космоса.

Oberon

• Гост
« Отговор #181 -: Декември 28, 2006, 12:36:58 pm »
Канабиса е ключето, което ни помага да видим нещата по друг начин. Представете си, нямате ключ-чупите вратата ( мъка мъкаааа ), имате ключ - хоп, отвряте и влизате безболезненео.

Имам една забележка към phm. Пиянството на хората е коренно различно - някои вилнеят, други плачат, трети си лягат, четвътри ги избива на любвеобвилност, пети се хилят и говорят глупости ( аз съм от последния пети тип, и малко от четвъртия:))). При канабиса е същото - някои се смеят, други плачат...трети блеят в една точка, и после се оказва че са играли карти с Елвис...при всеки е различно. Но, да, алкохола е много по-вреден от канабиса. При него зависимостта е много по-страшна. От алкохолизъм са умрели много повече хора, отколкото от трева. 

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #182 -: Декември 28, 2006, 12:43:21 pm »
ЖИВОТ МЕЖДУ ДВА СВЯТА

Авторът на тези редове, Велико Лефтеров, е роден на 4 декември 1981 г. в гр. Шумен. Основното си образование завършва в родния си град, а средното – в СПТУ по туризъм в гр. Поморие (Бургаска област), където впоследствие се премества да живее.

В продължение на години (както сам споделя) е “изпробвал” всевъзможни видове опиати, докато най-накрая сам е достигнал до твърдото убеждение за физическата и духовна вреда от тях и е намерил сили да се откаже. Това послание е предназначено за младите, потенциални жертви на съвременния бич, октопода, наречен наркомания.

Надяваме се, че след като прочетете тези редове, ще се замислите дълбоко, преди да посегнете към дрогата..

Виж това : >>>>>>http://www.meridian27.com/Mer27/Vol3/p15.htm
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #183 -: Декември 28, 2006, 18:36:22 pm »
Канабиса е ключето, което ни помага да видим нещата по друг начин. Представете си, нямате ключ-чупите вратата ( мъка мъкаааа ), имате ключ - хоп, отвряте и влизате безболезненео.
Дали е така?
Ето ви едни които са ползвали подобни ключета:
 http://www.wbap.com/goout.asp?u=http://www.drugfree.org/portal/drugissue/methresources/faces/index.html

Мисля, че същата дрога е ползвала и Уитни Хюстън....
Е, не е канабис но за мен е същия боклук (що се отнася за консумацията)....
От алкохола има повече жертви защото той е легален.
Да не говорим за жертвите на солта и захарта, легални и измамно вкусни ...те нямат преброяване.
« Последна редакция: Декември 28, 2006, 18:46:10 pm от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

hristog

• Гост
« Отговор #184 -: Декември 29, 2006, 14:59:58 pm »
Дали е така?
Ето ви едни които са ползвали подобни ключета:
 http://www.wbap.com/goout.asp?u=http://www.drugfree.org/portal/drugissue/methresources/faces/index.html

Мисля, че същата дрога е ползвала и Уитни Хюстън....
Е, не е канабис но за мен е същия боклук (що се отнася за консумацията)....
От алкохола има повече жертви защото той е легален.
Да не говорим за жертвите на солта и захарта, легални и измамно вкусни ...те нямат преброяване.

на темата ясно пише че се обсъжда само КАНАБИСА а не МЕТААМФЕТАМИНА!

hristog

• Гост
« Отговор #185 -: Декември 29, 2006, 15:41:53 pm »
ЖИВОТ МЕЖДУ ДВА СВЯТА

Авторът на тези редове, Велико Лефтеров, е роден на 4 декември 1981 г. в гр. Шумен. Основното си образование завършва в родния си град, а средното – в СПТУ по туризъм в гр. Поморие (Бургаска област), където впоследствие се премества да живее.

В продължение на години (както сам споделя) е “изпробвал” всевъзможни видове опиати, докато най-накрая сам е достигнал до твърдото убеждение за физическата и духовна вреда от тях и е намерил сили да се откаже. Това послание е предназначено за младите, потенциални жертви на съвременния бич, октопода, наречен наркомания.

Надяваме се, че след като прочетете тези редове, ще се замислите дълбоко, преди да посегнете към дрогата..

Виж това : >>>>>>http://www.meridian27.com/Mer27/Vol3/p15.htm

Албиони ти български книжовен език учил ли си ? обсъждаме само марихуаната в тази тема а не някакви депресирани разкази на отчаяни наркомани който са пробвали всичко барабар с хероин...

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #186 -: Декември 29, 2006, 15:48:56 pm »
Да, учила съм. :) За някои хора марихуаната е вратата към света на зависимостите от всякакви наркотични вещества. Няма нищо лошо в статията. Защо се дразниш, нека да се види и такъв вариант в живота. Това е реалност за много хора и тя е много страшна.
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #187 -: Декември 30, 2006, 03:53:10 am »
на темата ясно пише че се обсъжда само КАНАБИСА а не МЕТААМФЕТАМИНА!
Доказано е, че по-качественото мислене е инклузивното.
Срещни се с нарко зависими и разбери от къде са почнали.
Не не са почнали с канабиса - почнали са с проблеми в главите си.....
Човек е свикнал да ползва патерици за какво ли не, и после да обвинява за провалите си кого ли не.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #188 -: Декември 30, 2006, 12:17:24 pm »
...и така темата отново потъна в мъгла  >:(
musica universalis

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #189 -: Декември 30, 2006, 13:39:17 pm »
Направо да отворим една тема и да пишем наистина за наркотици, такива от рода на амфетки, халюц.гъби, кокаин, хероин, крек, хашиш и т.н. Не искам да се правя на интересна, обаче канабиса не е причината хората да минават на хард дрога и въобще дрога.

Именно!
Не разбирам колко още цитати и доводи следва да изпишем, за да се разбере един прост и очеваден факт?
Даже, започвам да си мисля, че тъкмо пристрастените към т.нар. легални дроги (хероин, морфин, виагри, транквиланти, кафе, тютюни и алк.), най-горещо и упорито търсят общото нарицателно "наркоман", за да заклеймят - ако може - веднъж завинаги това ужасно деяние, и така да се спасят от собствените угризения...?
Ако това е така, то наистина ще трябва да се изтрие доста офтопик оттук..., а и не само тук ;) :o
« Последна редакция: Декември 30, 2006, 15:21:27 pm от Horus »
musica universalis

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #190 -: Декември 30, 2006, 23:44:02 pm »
Имам предложение.
Да направим подписка с искане да се легализира канабиса?
Но за ограничен период от време, примерно 10 години.
Така поне само две поколения ще бъдат засегнати от глупостта на предците си.
Май някой хора си нямат представа от естесвен природосъобразен живот или поне стремежа към такъв.
Аз не мисля, че хората са като животните, да пасат каквото им се изпречи на пътя.
Дори животните не правят това.
Виждал съм хора да пушат какво ли не. Дори къщна метла, защото нямал пари и просто да опитали. (поне не крадяха)
Виждал съм да ядат какво ли не. Едните от беднотия и глад а другите от презадоволеност и безхаберие.....
Сериозно се замислям за една стара моя идея.
Да си подам молба и да докажа, че ако това мнозинство се нарича хора, то аз не съм такъв.
« Последна редакция: Януари 04, 2007, 02:54:44 am от Joro Velev »

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #191 -: Януари 02, 2007, 13:34:10 pm »
Цитат
...Е, не е канабис но за мен е същият боклук
...За човек, който си няма понятие, може би е "същият боклук", но за човек, който си има някакво понятие, може би не е същият боклук... Може би има някаква разлика... Този цитат сам по себе си е достатъчно ясно показно` за това как в настоящата тема [и не само в нея] се пише на алангро, просто каквото някой си представя, по слухове и гьоторе... (Извинявайте за толкова многото изчанчени думи!) Изумително е как никой въобще не си направи труда във вече 20 листа тема да прочете приведените текстове - включително цитати от документацията на централни държавни институции и архиви с изказвания на професори и прочея... На някой му е по-лесно нещата да бъдат "все същият боклук", да не забелязва крещящите различия и да мисли в краските на един опростен, ясен и непротиворечив черно-бял свят... По-добре си пуснете "По света и у нас" и изгасете компютъра с тази проклета тема! Тя не е за вас...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
« Отговор #192 -: Януари 04, 2007, 03:23:33 am »
Мнението ми е лично и непродиктувано от ничии научни доводи.
Познавам хора, които тръгнаха от този, наречен от мен боклук.
И пак да подчертая, проблема не е външен.
Всичко зависи от съдържанието и качеството на "мозъчната кутия".
Всеки е свободен да експериментира със себе си колкото и каквото си поиска.
Равновесните сили рано или късно винаги си казват думата.
Никой не ходи вечно с патерици. Накрая винаги ги захвърлят, пък било и с последния си дъх....
Даден ни е изключително съвършен инструментариум, нашето цялостно същество, и който предпочита ограничените външни способи (патерици) за себеусъвършенстване, е направил избора си. Какви и колко, в началото зависи от преценката му. Но идва момент, както при различни дроги и опиати, способността за преценка закърнява. Може да не е винаги, но за мен и настоящия процент предизвиква неудобрителни чувства.
Нека всеки следва личния си избор! Почитта за достигнатите следствия да запази за себе си. Той е градинаря прибиращ реколтата си. Негова е заслугата (постижението), която и Бог не би му отнел. Ако някому се хареса, ще ги пожелае. Ако не, остава спомен в статистиката.
Аз май бях до тук по темата... ;)

Неактивен outlawzzz

• Четящ
  • *
  • Публикации: 33
« Отговор #193 -: Януари 20, 2007, 07:58:01 am »
Пичове от личен опит мога да кажа че ultrafur е гледа най-субективно и реално на темата  според мен.
А това че сички наркомани са почнали от тревата и изтъркано колкото стария мокет в кухнята.
Аз лично пуша от около 6 години, имаше един период около година, когато пушех по над 4 пъти на ден. Въпреки че бях някаде на 15 не съм усетил зависимост, и когато я спрях за известно време нямах никакви проблеми. От тогава продължавам да си пуша по няколко пъти седмично и не мисля да спирам. Факт е че в големи количества на повечето хора им въздейства негативно. От лични наблюдения  върху себе си и други хора мога да кажа че тревата освен да ме кара хората да се чуствам добре, ме изпълва с положителна енергия и с любов и ми помага да излезна от тази "реалност" и да гледам на света с други очи. Не мисла че има нещо лошо в това!

Неактивен WhiteRider

• Пишещ
  • Публикации: 518
  • *terrafim*
« Отговор #194 -: Януари 20, 2007, 15:26:09 pm »

не усещаш зависимост, но не мислиш да спираш  laugh

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27