Автор Тема: Канабис - дрога ли е или не?!?  (Прочетена 133171 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Канабис - дрога ли е или не?!?
« Отговор #135 -: Ноември 16, 2006, 11:46:33 am »
flyDragon, да,  изречението си е мое. Не смятам да се обосновавам, да търся аргументи в полза, защита и т.н. Аргументите ми са ЗДРАВЕТО- запазването на здравето, организма, тялото и духа чисти си заслужава упражнението в устойчивост срещу тези МОДЕРНИ съблазни. Всичко, което "стимулира" по изкуствен начин  нашето физическо и умствено състояние, има временен и манипулативен ефект. Отгоре на това създава трайни зависимости, снижава себеконтрола с измамното усещане, че УЖ контролираме нещата, а всъщност се започва увекичаване на дозите и нуждите от транквиланта-стимулатор растат - края на това е пълна деградация, разбиване на ценностната система и смърт. Който се хване на тази измама трудно се измъква невредим. Най-малкото има години на съсипан живот и безвремие... Това е.
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Oberon

• Гост
« Отговор #136 -: Ноември 16, 2006, 11:58:53 am »
Много благодаря на ultrafutur за последната статия! Преди години бях чела нещо подобно и останах потресена.
Оказва се, че индийският коноп е уникално растение, което има стотици приложения. На всичкото отгоре е непретенциозно и расте изключително бързо. Проблемът е, че не е удобно за финансовите интереси на онези горе, вследствие на което се хващат за някои негови свойства, обявяват го за наркотик и знаете процедурата нататък. Затова пък цигарената индустрия цъфти и процъфтява и кой печели най-много от нея? Ами, държавата, естествено, от акциза, който качват всяка година уж за доброто на пушачите - да ги откажели...

И понеже мен най-много ме боли за това, че се изсичат дървета, за да се произвежда ХАРТИЯ!!!!, откакто прочетох, че от индийския коноп се прави и хартия, при това качествена, изобщо не приемам аргумента, че трябва да се изкоренява, защото някой можел да го пуши. Ами да го отглеждат в полета, оградени с бодлива тел, че и ток да пускат, ако трябва, щом са ТОЛКОВА загрижени за здравето ни (изобщо някой вярва ли на тази версия всъщност?!)

Сега, всичко ок, ама дърветата се изсичат предимно за дървен материал, а хартията се прави от остатъчен дървен материал. Не мисля, че някой сече дървета единствено и само за цигарена хартия....

milenski

• Гост
« Отговор #137 -: Ноември 16, 2006, 12:37:36 pm »
Обероне, да си призная, не съм се интересувала точно как се произвежда хартията. Изобщо не споря по въпроса, доверявам се на теб. Да оставим хартията, това растение може да се използва за много неща, включително някъде бях чела и за преработката му в гориво за автомобили. Струва ли си тогава да допускаме да го възприемаме само като  наркотик, при условие, че е много по-безвредно от узаконения наркотик под формата на цигари, пури и т.н. На всичкото отгоре, явно не води и до пристрастяване (позовавам се на прочетеното в темата, защото нямам лични наблюдения и впечатления).
Понеже виждам, че някои хора тук подхождат твърде емоционално към темата, искам малко да разведря обстановката, като разкажа една история, която чух от мой познат.

Група младежи трябвало да преспят в друг град и ги настаняват в апартамент, чийто собственик в момента отсъствал от града. В апартамента откриват пакет с нещо ситно накълцано и зелено, което те като познавачи тутакси разпознават като марихуана и се заемат да го изпушат, да не става зян. Цяла нощ пушат на поразия, като остатъка естествено си прибират и по живо по здраво си заминават кой откъде дошъл. След няколко дни единият звъни на хората, които са ги пуснали в апартамента и пита дали всичко е наред, при което получава отговор: "О, да, няма никакъв проблем, само дето човека не може да си намери тетрата, дето си кисне в нея хемороидите..." :)))))))

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #138 -: Ноември 16, 2006, 12:46:12 pm »
До Albinoni и останалите скептици:
Ще допуснем известна тавтология, тъй като някои читатели явно са били твърде заети със своите предразсъдъци, за да си направят труда да прочетат поместените по-горе текстове; разумните и последователни потребители на Форума молим за извинение, те могат да не четат следващите редове.

1. Чистотата на "здравето, организма, тялото и духа" не се нарушава от употребата на канабис и това е доказано с медицински изследвания. Напротив, медицинската практика е показала многобройни полезни ефекти, които канабисът в премерени количества може да предостави.
2. Канабисът не може да се причисли към споменатите "модерни съблазни", поради простата причина, че не е третирано по никакъв човешки начин растение, расло на свобода в Земята; употребата на канабис за различни цели е отбелязвана като факт в древноегипетски паметници, също в текстове от древен Китай, по-късно и в целия Далечен Изток, без нито един помен за това канабисът да е ново изобретение или съблазън. Друг е въпросът ако тук се говори за синтетичните наркотици, които не без справедливост са наричани "бич на съвременното общество"...
3. "Всичко, което стимулира по изкуствен начин нашето физическо и умствено състояние, има временен и манипулативен ефект" и аз съм съгласен с това. Канабисът обаче, както и в №2 се отбеляза, е чисто и естествено природно растение, което е толкова изкуствено, колкото и опечената на хляб пшеница или растящият на село тютюн.
4. Дрогата по правило "създава трайни зависимости, снижава себеконтрола с измамното усещане, че УЖ контролираме нещата". Канабисът НЕ създава зависимости (трайни или кратковременни, което е потвърдено в посочените в №1 изследвания), НЕ снижава себеконтрола (напротив, засилва го, във вида на широко споделяните сред потребителите на канабис "паранои" и "свръх-мисли") и НЕ създава измамни усещания (предвид на докладваните от потребителите "изключителни избистряния" на мисълта и разбиранията им за заобикалящата ги действителност, пряко отразено в многобройни артистични творби и текстове, често заклеймявани поради безсрамното изтъкване на житейски, обществени и политически проблеми).
5. При различните видове дроги наблюдаваме "увеличаване на дозите и нуждите от транквиланта-стимулатор растат". Такова овеличаване при канабиса не е необходимо, защото той винаги доставя същите усещания при същото количество и качество от потребяваното вещество. Друг е въпросът при евентуални "наркомански" стремежи в част от потребителите, които искат да надскочат себе си чрез още по-екстремни изживявания. Подобно надскачане най-лесно може да се опише при алкохолната дрога, при така нареченото "пиене след като вече сме се напили", където по-нататъшната алкохолизация не развеселява, а уврежда организма и води най-малкото до повръщане и главоболие, за да не споменаваме черния дроб.
6. За "пълна деградация, разбиване на ценностната система и смърт" при канабиса не може да става дума. Споменатите в №1 изследвания напълно отричат да е познат в хилядолетната история на канабиса случай на смърт от употребата му, а много непотвърдени изследвания говорят за повишаване на чувствителността, артистичността, цялостното осмисляне и ведрото, приятелско настроение сред почитателите му.
7. "Който се хване на тази измама трудно се измъква невредим. Най-малкото има години на съсипан живот и безвремие..."
По принцип съм съгласен с това изречение, което може да се види като почти буквален цитат от устата на човек, имал щастието да се отърве от зависимостта си към хероин или алкохолизъм. Подобна мисъл се ражда и в главата на доскорошен атеист, който се е отворил внезапно към благата истина на Иисуса Христа, но това е друга тема:)

Albinoni, предлагам ти да бъдеш толкова обстоятелствена и конкретна в отговора си, колкото и аз. Моля да предоставиш обяснения, а не твърдения. Най-вече моля да не се скриваш зад маската на "саморазбиращата се правота" и да имаш честта да споделиш тук какво мислиш по въпроса - така, както и аз се нагърбих току що да си губя времето да повтарям неща, които горе из темата вече бяха ясно споделени. Благодаря!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #139 -: Ноември 16, 2006, 13:23:13 pm »
Много благодаря на ultrafutur за последната статия! Преди години бях чела нещо подобно и останах потресена.
Оказва се, че индийският коноп е уникално растение, което има стотици приложения. На всичкото отгоре е непретенциозно и расте изключително бързо. Проблемът е, че не е удобно за финансовите интереси на онези горе, вследствие на което се хващат за някои негови свойства, обявяват го за наркотик и знаете процедурата нататък. Затова пък цигарената индустрия цъфти и процъфтява и кой печели най-много от нея? Ами, държавата, естествено, от акциза, който качват всяка година уж за доброто на пушачите - да ги откажели...

И понеже мен най-много ме боли за това, че се изсичат дървета, за да се произвежда ХАРТИЯ!!!!, откакто прочетох, че от индийския коноп се прави и хартия, при това качествена, изобщо не приемам аргумента, че трябва да се изкоренява, защото някой можел да го пуши. Ами да го отглеждат в полета, оградени с бодлива тел, че и ток да пускат, ако трябва, щом са ТОЛКОВА загрижени за здравето ни (изобщо някой вярва ли на тази версия всъщност?!)

именно, именно, именно !!!
Достатъчно е човек да погледне одвъд предразсъдъчните представи, които ежедневно му поднася мензата на живота, за да разбере че и тук има нещо ужасно гнило, което упорито се преповтаря през последните години. Войната срещу това растение е сравнима с войната срещу тероризма. Не е случаен и фактът че думата assassin идва от арабската hashishin - пушачите на хашиш - сектата на първите терористи.. :P :P ;D

musica universalis

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
« Отговор #140 -: Ноември 16, 2006, 15:55:53 pm »
Първо-канабисът може да доведе до пристрастяване.Лично познавам такива хора.
 Второ-продължителна,РЕДОВНА уопотреба имат доста неприятни последствия върху психиката-затъпяване,забавяне на мисловните реакции.Освен това СЪЗДАВА измамни усещания-личен опит.И влияе на поведението-личен опит.
 Рядка употреба не е вредна,но редовната води проблеми със себе си.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #141 -: Ноември 16, 2006, 17:39:11 pm »
Личен опит. И не само...
Цитат

Неактивен AU

• Пишещ
  • Публикации: 851
« Отговор #142 -: Ноември 16, 2006, 22:47:21 pm »
4. Дрогата по правило "създава трайни зависимости, снижава себеконтрола с измамното усещане, че УЖ контролираме нещата". Канабисът НЕ създава зависимости (трайни или кратковременни, което е потвърдено в посочените в №1 изследвания), НЕ снижава себеконтрола (напротив, засилва го, във вида на широко споделяните сред потребителите на канабис "паранои" и "свръх-мисли") и НЕ създава измамни усещания (предвид на докладваните от потребителите "изключителни избистряния" на мисълта и разбиранията им за заобикалящата ги действителност, пряко отразено в многобройни артистични творби и текстове, често заклеймявани поради безсрамното изтъкване на житейски, обществени и политически проблеми).
 ...
 :)

аз съм " проблемен "  :)

ЕЗК 
« Последна редакция: Ноември 19, 2006, 16:41:06 pm от esoundc »

IYI

• Гост
« Отговор #143 -: Ноември 18, 2006, 01:55:10 am »
Библията е писана чрез използване на психотропни  вещества, а марихуаната е психотропно и принципно за хората или шаманите, които знаят как да го използват е полезно!

hristog

• Гост
« Отговор #144 -: Ноември 18, 2006, 02:12:37 am »
Библията е писана чрез използване на психотропни  вещества, а марихуаната е психотропно и принципно за хората или шаманите, които знаят как да го използват е полезно!

откъде знаеш че е писана чрез използване на психотропни вещества ? дай доказателства...

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #145 -: Ноември 20, 2006, 12:49:41 pm »
Аз също съм склонен да се усъмня в това предположение за библейското написване...
Цитат

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #146 -: Ноември 20, 2006, 18:52:22 pm »
Гравюра в класическата "укийо-е" техника от ХVІІ-ХVІІІ век, изобразяваща две благородни японски дами, приемащи хашиш, като използват традиционен прибор за пушене с дълги лулички и нагрят въглен за разпалка.
« Последна редакция: Ноември 20, 2006, 18:54:03 pm от flyDragon »
Цитат

Antonium

• Гост
« Отговор #147 -: Декември 04, 2006, 13:16:03 pm »
Това сигурно ще предизвика умилиние в някои  :D

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #148 -: Декември 04, 2006, 13:56:26 pm »
a... Стара дама насред градинката си с индийски коноп. Снимка: Корбис

Дали тайната на дълголетието не се крие в забранената билка индийски коноп не е ясно, но със сигурност канабисът по никакъв начин не е навредило до момента на 120-годишната индийка Фула Наяк.

Повече от столетие старата дама всекидневно опъва по няколко цигарки с марихуана. Тя твърди, че се чувства много добре и няма никакво намерение да се отказва от навика си.

„Нямам идея откъде идва дълголетието ми“, коментира пред вестник Сън, старата жена. „Много от роднините ми се споминаха далеч по-млади от мен.“

Компания за по цигарка й правят 92-годишната дъщеря и внучето и, който е „само“ на 72.
« Последна редакция: Декември 04, 2006, 13:57:41 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #149 -: Декември 06, 2006, 22:32:12 pm »
 ;D ;D ;D
Таз е феномен !
Но не забравяйте, че марихуаната убива  ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27