Понеже ми стана много интересно, с известно количество практика от моя страна, си позволявам да публикувам една 'техника' за работа с оргоновия емитер /подробно за него - пост 1390,
тук, а и по-рано/. Само бих искал да уточня, че аз се занимавах с пръста си, а не с оргонов емитер, но за доста хора ще е по-лесно и практично да пробват да се научат да управляват своята собствена биоенергия, допълнително канализирана и подсилена с този емитер.
Предисловие: Има два основни енергоканала в човека - задния /меридиан 'Управител'/ и предния /меридиан 'Зачатие'/. В различни източници - може да се срещат и други имена. Задния се проектира
приблизително по задната осева линия /гръбнака/, а предния - съответно по предната осева линия на тялото. Когато се допре върхът на езика в мястото между горните предни зъби и горното небце /среща се като препоръка и изискване за различни йогийски, но само йогийски, практики/, тези два канала се "затварят" - образува се "връзка" между тях.
Същността на 'практиката', която предлагам /
не е моя, а модифицирана от мен, за ползване с оргоновия емитер, в оригиналния източник - "Магия бессмертия", автор Бурислав Сервест - вместо оргонов емитер се предлага да се използва връх на подострен молив
, който при известно размишление може да счетем за подобие на оргонов емитер, а и човешкия пръст примерно - също/ се състои в следното:
Първите няколко дни /до две седмици/ на се практикува допиране на езика между небцето и зъбите за връзка между двата канала. Между езика и небцето трябва да се сформира ментално енергийно топче, с размер - какъвто го усещате лично /зависи и от личната сила, от моментното състояние и т.н./.
Впоследствие това топче можете да го 'проектирате' и усещате съвсем реално по всяко едно място в своя организъм /задължително условие е езикът да стои пак допрян към горното небце и там пак да се усеща топче, т.е. топчето се 'раздвоява' като Мистър Смит от "Матрицата"

. С натрупване на опит това топче /Ваша лична насочена, концентрирана биоенергия/ може да го използвате за прочистване на органи и за каквото друго се сетите като процедура по Вашето тяло.
Впоследствие може да го проектирате върху върха на външен заострен предмет /молив, оргонов емитер в нашия случай и т.н./. Предимството на оргоновия емитер, е че придава допълнително направление /канализира един вид/ на топчето /т.е. Вашата собствена биоенергия/ и го подсилва с оргон от околната среда. И топчето може да се насочва вече към външни обекти, примерно някоя опитна котка и т.н.
На Вашата собствена биоенергия можете да придавате каквито си поискате свойства, т.е. мислено си казвате /това е само пример, при всеки може да е индивидуално, както човек го усеща и му харесва/ - "Искам топчето да приеме свойства на...". Примерно на таблетка мултивитамини /естествено енергоинформационния им вариант/, или някакъв хомеопатичен препарат и т.н. - според необходимостта и/или желанието. Може даже просто да се прочете в интернет за нещо /
съзнанието Ви да възприеме тази информация, има и други методи - като фоточетене например, но засега аз имам какво да поработя над фоточетенето върху себе си преди да си позволя да го препоръчвам, затова просто го споменавам и др./ и да се придаде енергоинформационно копие върху топчето.
Допълнителна информация: Може да се практикува във всяка позиция на тялото, но е желателно да е по-свободна /всяка позиция си има своя специфика, но е излишно да се пише за това, според мен/. С топчето може да се практикува промиване, разтваряне, насищане - каквото си искате на различни биотъкани, но и на неживи предмети - примерно да се вложи Ваша собствена програма в пръстен с полускъпоценен камък, да се 'активира' химикалка за писане и много, много други - зависи от Вашето въображение и опит.
Успехи!

p.s. редовна практика на това упражнение способства за формиране на повече лична сила, увереност в собствените си биоенергийни възможности.