Казах си, че няма да пиша повече по такива теми..

Ама..

..шумерските текстове..Камъкът знам,че има големи сили,египтяни,шумери,винаги са го вграждали в своите скъпоценности..
Лирическо отклонение:
Ако наистина искаш да получиш нещо силно и ефективно /друг е въпроса
за какво би ти потрябвало 
, но ти си знаеш

/ намери книгата на Папюс - Практическа магия, изд. АТИКА, София 2005. Там може да се прочете РЕАЛНО под кое планетно влияние се намира лапис лазули /подсказвам - Венера, т.е. още от сега можеш да прецениш дали имаш необходимост от съдействието на Венера -
Лазурен лапис. Има небесносин цвят и съдържа златисти люспици. Носен, той изцелява меланхолията и треската. Това действие е несъмнено и е проверено и в днешно време.
/, цит. от същата книга. Също така човек там може да прочете кой
метал съответства на Венера /мед/, кое
магическо растение /билката върбинка, расте и в България, събира се през март, другото й наименование е 'гълъбова трева', може по време на изготвянето на оргонита да се капне върху самия камък и малко натурална розова есенция/ може да се вложи в оргонита, на Венера съответстват цветовете

, кое магическо животно /може да се вложи нарязано със специално за целта ножче, което се използва само за това - перо от бял гълъб

. Също така е препоръчително оргонитът да се изготви в деня на Венера /Venerdi, от италиански - Петък, на италиански много точно съответстват кой ден на чие планетно влияние е подложен най-силно/ и т.н. Препоръчително е /ако е с положителни цели/ да бъде в период на нарастваща Луна.

Добре е в смолата да се вложи малко зелен цвят /цвета на Венера/. Когато се активира камъка /и самия оргонит докато застива/ е препоръчително да му се пусне
Звуците на Венера, даже лично аз бих го обработил /камъка/ със звук, обвит плътно със снимка на Венера /или магическия квадрат на Венера/ с изображението към камъка, а това пакетче - увито с алуминиево фолио /екранира от външни въздействия/. И т.н. Под съда, в който застива оргонита да се постави отново снимка на Венера.
Естествено, могат да се допълнят и още препоръки и изисквания, освен това - горното е само един вид преразказ на споменатата книга, но най-важното е - такива неща да ги правите ОСЪЗНАТО! В смисъл ако можете да си отговорите адекватно на въпросите:
1. Необходимо ли ми е наистина? Ама съвсем наистина?
2. Защо ми е необходимо?
3. Какво точно ми е необходимо, какво искам да постигна /получа/?
4. И т.н.