..Например банана има по-слаба енергетика от ябълката. Както и всичко сготвено е под всякаква критика. Чудя се защо го правим още. Ама пустия навик.
Имам сериозни подозрения, че готвена храна /по презумпция с доста ниска енергетическа стойност, между другото зависи и от готвача, но това е съвсем друга тема, във връзка с храните и храненето може да се говори много/ - след насищане с мю-частици ще придобие свойства на "жива храна". Още повече, че и Ринат в сайта си пише за изключителните вкусови качества, които придобива водата след обработката с вертушка. Да, и понеже самите мю-частици се явяват, един вид, храна за организма, в смисъл, че човек се насища с енергия по друг начин, а не през стомаха /например, намирайки се в места на силата човек не изпитва глад значително по-дълго време/ е добре да сте на по-лека храна, още повече, че сега сезонът го позволява.

Едно сериозно предупреждение: под и над вертушката се образуват специфични вихри, в обхвата, на които НЕ се препоръчва да стоите - иначе вие ще сте източникът на мю-частици, т.е. ще ви източи енергията, вместо да я генерира от хаоса--->в нашия свят. С други думи ПОД и НАД вертушка /в някои случаи и НЕРАБОТЕЩА, защото се създава един вид инерция на тягата на мю-частиците от хаоса към нашия свят/ НЕ СТОЙТЕ! За хора, които живеят в апартаменти - няма опасност за живущите под вас и над вас съседи, защото пода и тавана екранират достатъчно добре. Това не е повод за притеснение.
Да, когато подобни устройства се използват като "изпълнители на желания" или като "източник на сила" е препоръчително да НЕ публикувате снимки в интернет, защото се създават нежелани ментални връзки към тези устройства, които пречат на коректната им работа. Длъжен съм да предупредя за това, въпреки че ми се иска някой да публикува информация стъпка-по-стъпка "Как да си направим вертушка от А до Я". Колкото повече хора имат такива неща /както с оргонитите/, при едно грамотно общуване с тях - несъмнено ползата ще нарастне като цяло доста сериозно. Не е проблем ако изработвате за друг човек, защото със самото намерение, когато 'клиентът' /да кажем/ си заплаща стоката /парите като вид енергия, като обратна връзка за свършената от вас работа, или пък друг вид енергия като заплащане - искрена, неподправена човешка благодарност, взаимна услуга и т.н., т.е. да се получи един вид "материално-енергиен баланс", на принципа "
пито<--->платено", оф, пиша дипломна работа, третата в живота ми и съм в такова изменено състояние на съзнанието, че.. Само баланси са ми в мислите/.
С магнитите има известни недомислици, в смисъл посоката с която трябва да сочат към въртящия се диск, възникват известни мисли, във връзка с коректното поставяне на магнити в 'су-джок' терапията /там, до известна степен пак работата е свързана с мю-частици/. Но при Ринат е малко по-различно, неговата ориентация е повече за технически цели, а аз имам голямо доверие на методите, разработени от Пак Чже Ву, създателя на су-джок /и не само/. Затова най-добре първоначално Ви препоръчвам без магнити - и така действието на вертушката би трябвало да е доста прилично /особено ако са високи оборотите/. А когато аз лично придобия вертушка - ще направя някои експерименти /имам известна чувствителност за енергии и подобни неща/ и тогава ще мога да кажа по-подробно.
-----------------------------------------
Освен енергийните гимнастики /
Хермес, Тибетците, Норбеков + Голтис - който съм публикувал в темата "Холографски технологии - нови разработки", пост № 43, а и не само - сега доста успешно изпитвам върху себе една друга енерго-физиологична система за възстановяване целостта на човека, комбинирам я с упражнения по Голтис + понякога гимнастиката на Хермес и някои др. чисто силови понякога, я понякога и ментални упражнения/ можете да пробвате създаването на вакуум в стомаха - лично на мен ми допада най-много описанието според
Павел Цацулин /за интересуващите се мога да дам информация за конкретните му книги, имам всичките му видеолекции и семинари/: в изправено положение, краката най-често на ширината на раменете, пръстите сочат напред, главата изправена. Въздухът се издишва се
максимално през носа, ама наистина максимално, до спонтанно стягане на коремните мускули. Стоите изправени.Задържайки това състояние изведнъж "гълтате" останалия въздух в стомаха ви--->към белите дробове /ребрата се повдигат, а стомаха хлътва навътре/, при това без да вдишвате или издишвате. Получава се един вид вакуум - това е йогийски вариант на зареждане с енергия от хаоса - в стомашната област /слънчевия сплит/ възниква енергия от нищото. Това упражнение го казвам във връзка с вертушката - за да увеличите енергийния си потенциал може да го правите в близост до работеща вертушка или оргонити и т.н. Между другото много помага при проблеми със запек. Е, да, йогите в Индия практикуват в много силни енергетично места, а ние сме принудени да си ги създаваме сами в домовете си посредством оргонити и др. приспособления. Или да се преместим да живеем на село.

п.с. за препоръчване е да сте голи /при възможност, разбира се/ в близост до работеща вертушка, когато искате да се наситите максимално с оргон. А след известно време самият ви организъм ще си черпи и/или генерира енергия от околната среда без помощта на такива устройства, защото се е създал такъв потенциал. Тъй като при болшинството хора повечето енергия е концентрирана в долните три чакри /"магическите способности" се пробуждат едва при насищане добре с енергия на сърдечната чакра - анахата, затова и не работят /или работят слабо/, уж, повечето "магически практики", просто хората нямат достатъчно енергия за "по-горните етажи" - малко ли енергийни вампири и 'социумни автомати' /и не само/ се хранят от нас. Едно добро практично решение е - носенето на колан с масивна алуминиева тока /на голо/, предварително наситена с мю-частици /като се прикрепи към шината на работещата вертушка/. Тогава долните чакри се насищат максимално и може да се върви сравнително безопасно "нагоре". Естествено - добре е носенето да е дозирано в началото, защото организмът, не свикнал с толкова много енергия - е възможно да повлияе и на съзнанието, също не свикнало да възприема на ОСЪЗНАТО ниво многомерна информация.

Често срещана грешка е да се захранват директно горните чакри, а долните при това остават на предишното ниво. Необходим е баланс и добра основа, ако мога да се изразя така.