А! Много интересна тема, изчетох я по нощите на един дъх.
Имам намерение да пробвам да си направя оргонитче, дори с изследователска цел!
Ако се замислим, приятели, всичко около нас също е направено на този принцип. Нямам против скептиците - те също си имат своята роля и е хубаво да се поставят нещата под въпрос. Но докато четях като цяло ми мина през ум това как вярваме, че една мъничка пластинка, със съставки по няколко грама - каквото са микрочиповете, например, си вършат работата, но не можем да повярваме, че събрани по друг начин съставки - не могат. Замислете се, в момента стоим пред компютри, които са една купчина плоскости, кабели и какво ли не, информацията пътува по тези кабели и ни дава възможност да виждаме картини, снимки, реално да си говорим с човек насреща, да го виждаме. Това е изумителна обмяна на енергия и информация.
Но ни се струва неадекватно да повярваме, че кристал, със засилващи действието му стружки наоколо, задържани в едно цяло от смола, не може да има действие само защото....? Какво? Не го виждаме?
Разбирам опасенията на някои, че човек може и да си навреди. Това е възможно във всяко отношение и също трябва да се помисли - от там искам да попитам - има ли начин един оргонит да бъде унищожен, ако не работи както трябва и ако не се поддава на "препрограмиране" с намерение, под течаща вода, заземяване и прочее?
Просто да се знае.
Смятам, че оргонитите са чудесна възможност човек да се съсредоточи върху желанията си, да им намери точен и ясен изказ и да ги вложи като послание в изработването на своя оргонит. Да не говорим и, че това може да се превърне в приятно занимание, да се съчетае с изкуството с различните форми и шарки, с науката - с експериментите и така нататък. Нищо в този живот не може да ни гарантира как работи и как ни въздейства. Няма как да знаем с каква умисъл са направени уредите ни вкъщи, нито как точно ни действат, нито дали не отварят път на същности и прочее. Но след като имаме шанс да създадем нещо с двете си ръце и да проследим действието му върху нас - мисля, че трябва да го направим. Може да е рисковано, но толкова много други рискове не взимаме под внимание.
Бъдете здрави! Експериментирайте и бъдете честни със себе си, за да научите максимално от това и да владеете влиянието му!
Искрено ви благодаря за чудесната тема!
P.S. - Доколкото знам кактусите повлияват излъчването от компютрите, телевизорите и тн. в благоприятна посока. Нямам намерение да вграждам кактус или нещо от сорта, но просто ми хрумна, че има и нещо като естествен аналог на оргона.

Важно е, между другото, да се измисля нещо по посока електромагнитната радиация. И ако сте прави, че оргонита преобразува тази отрицателна енергия, която уредите излъчват - ще е супер. Дори да не излъчва положителна, а просто да хармонизира.
Казвам го по повод това, че нивата на електромагнитна радиация при модерния човек са много високи. Мнооого над нормата. Прикачвам
частта за human toxin от изследването, което си правих през октомври. Нивата са ми особено завишени, а не ползвам микровълнова печка, макар че разполагам с уреда и това сигурно има влияние. Единствено престоя пред компютъра и на телефона. За щастие, от последното ми изследване стойностите са спаднали на 300 и няколко, но в момента го нямам на компютъра си. Свързвам промяната с това, че почти изобщо не ползвам телевизора от тогава, а и разговарям много по-малко по gsm апаратите, които за "по-хубаво" са и два. В друга посока обаче - съдържанието на пестициди в организма ми е скочило.

Лек и ползотворен ден!