Автор Тема: На изчезване сме  (Прочетена 35651 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Hannibal

• Четящ
  • *
  • Публикации: 200
Re:На изчезване сме
« Отговор #45 -: Юни 12, 2010, 21:46:02 pm »
няма проблем :)

Само като пример в подкрепа на това, което говорех... преди няколко часа даваха репортаж по канал 1 за тази жена на 62, която роди две деца чрез инвитро. Плюят по тазя женица в продължение на 1 месец, изкараха я егати грешницата, че си е позволила лукса да роди. Ебаси, колко криво ми стана като гледах. Журналисти, лекари и други с такава злоба я коментират...жената е пробвала да осиновява няколко пъти било й е отказвано, не е раждала, защото родителите й били някви изроди и я комплексирали. Ако не била женена, не можело да ражда! И тя ги чакала да умрат, за да си роди децата. И сега вместо да й помогнат тия хора, я мачкат свирепо. Като я гледам как изглежда нищо чудно да изпадне в още по-голяма депресия и да си посегне на живота.... Изроди!
Ебаси, а сме в държава с намаляващо население, разбирам да сме китайци та да си ограничаваме популацията, ама не сме.

И тука става дума не за властта (макар че и тя е замесена косвено), а за самите нас, толкова злоба таим.

Неактивен nikoko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 203
  • Castigo corpus meum
« Отговор #46 -: Юни 12, 2010, 22:11:22 pm »
Тази женица замисляла ли се, че като умре, а тя е стара и едвали ще живее много, но дори и да не умре скоро (дано) тия деца ще имат нужда от баща и не само. Гладай като навлязат в побртета направо ще я сасипят, ако вече не са в някою пансион. Така, че е трябвало да ражда когато и е било врмето. Това нейното не е желание да даде живот на някой, а чист егоизам.
Атлантическото знание категорично заявява: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде

Неактивен Hannibal

• Четящ
  • *
« Отговор #47 -: Юни 12, 2010, 22:27:06 pm »
Тази женица замисляла ли се, че като умре, а тя е стара и едвали ще живее много, но дори и да не умре скоро (дано) тия деца ще имат нужда от баща и не само. Гладай като навлязат в побртета направо ще я сасипят, ако вече не са в някою пансион. Така, че е трябвало да ражда когато и е било врмето. Това нейното не е желание да даде живот на някой, а чист егоизам.
Абе пич, защо така крайно гледаш нещата...живота не е черно и бяло, има и много сиво по средата. По-добре деца без баща,отколкото никакви деца в условия на УМИРАЩА нация, каквато сме! Децата са родени, факт! От тук нататък трябва да помогнат на жената да се справи. Защо мятаме камъни по българите, а когато 12-13 годишни циганки раждат цяло стадо, никой не роптае?!? Що не се тръби толкова негативно по медиите за тях? Но тая стара българка що да не я оплюем нали, кучета я яли. Не сме богове, че да я съдим...щом децата са се родили, значи така е трябвало да стане!

Неактивен nikoko

• Четящ
  • *
  • Castigo corpus meum
« Отговор #48 -: Юни 12, 2010, 22:33:18 pm »
Защото и да плюем по циганите няма никав смисал. Те пак си раждат млади :negative:.
Аз нямам ищо против раждането, но да е в границите на разумното. А циганите са си цигани. Колкотоса мръсни толкова са прости. Те дори не знаят какво е това кондом и СПИН (например).
Атлантическото знание категорично заявява: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #49 -: Юни 12, 2010, 22:35:17 pm »

Съгласен съм с теб . Тя самата го е направила за да си сбъдне , един вид мечтата . Абсолютно егоистично е постъпила спрямо децата . Та тя е на 62г. Не мисля , че децата ще имат пълноценна майка . И все пак , не мисля , че начинът по който реагира обществото е правилен . Все пак , станалото станало , не може да се върнат нещата на зад . Ако можем с нещо да и помогнем , да го направим , ако не можем , поне не бива да и пречим . Ами ако наистина , както е казал Hannibal , жената не издържи психически на нападките , и си сложи край на живота ? И по този начин , бебетата хептен никаква майка няма да си имат , дори  и стара .
« Последна редакция: Юни 12, 2010, 22:39:44 pm от ARRI »
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Hannibal

• Четящ
  • *
« Отговор #50 -: Юни 12, 2010, 22:48:29 pm »
Е мога ли да питам каква е тая прословута и егоистична мечта дето я има? Майчиния инстинкт егоизъм ли е?
Че децата няма да живеят пълноценно, това несъмнено така! Кой обаче от нас живее напълно пълноценно?!? Нека бъдем откровени към себе си, такива хора няма. Че ще останат сираци отрано, също е така... но това са 2 българчета, в крайна сметка не две кирливи циганета и тези българчета трябва да ги опазим. А това ще стане само когато опазим и майка им.

Ето я въпросната "грешница"

На пръв поглед ще си кажем, че е луда и шантава бабка... и това вероятно е така. Но можеш ли да съдиш човек, за когото не знаеш нищо, не знаеш през какво е преминал живота му... защото това, което чух от интервюто с нея, съществуванието й е било пълно с битови трагедии. Погледнете хубаво тази начервосана баба, всеки един от нас можеше да е на нейното място! А обществената реакция е повече от грозна и нечовечна...
Въобще това е един много показателен пример, който засяга много теми, една от които е и тази за изчезването ни.

Неактивен nikoko

• Четящ
  • *
  • Castigo corpus meum
« Отговор #51 -: Юни 12, 2010, 23:01:32 pm »
Майчин инстинкт? Не мисля.
Но и двамата сме прави. Ти си прав, че ще има 2 българчета повече :good:, но от друга страна аз съм прав, че тези 2 деца най-вероятно ще останат 2 сирачета без почти никакви шенсове за добро бъдеще. А и съучениците им (например) като разберат, че майка им е бабка на около 70 години (защото тогава тя вече ще е на толква ако изобщо достигне тези години. Ти каза, че всичките тези нападки няма да и се отразят добре) ще почнат подигравките. Това ще ги срине както морално така и психически. Защо да им се подиграват? Живеем в много нетулерантно общество. Аз самия не подкрепям постъпката и, но няма връщане назад, и сега ни остава само да я подкрепим.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #52 -: Юни 12, 2010, 23:11:02 pm »
Цитат
Но можеш ли да съдиш човек, за когото не знаеш нищо, не знаеш през какво е преминал живота му... защото това, което чух от интервюто с нея, съществуванието й е било пълно с битови трагедии. Погледнете хубаво тази начервосана баба, всеки един от нас можеше да е на нейното място! А обществената реакция е повече от грозна и нечовечна...

О'кей , че обществената реакция е грозна и нечовечна е факт . Не съм гледал интервюто , но самите ти думи -
Цитат
защото това, което чух от интервюто с нея, съществуванието й е било пълно с битови трагедии.
, ме навеждат на мисълта , че бабката е доста мръднала , след тези трагедии в животът си . Хайде сега си представи , какъв ще животът на дацата . И той ще е пълен с много трудности и трагедии , ако не попаднат на свястен осиновител . Ами , ако ги разделят ? То вярно , че искам бабчето да е жива и здрава още дълги години , ами ако не е ? Пак ти казвам , аз съм на 23г. и съм мъж , но разсъждавам по-правилно от бабчето . Тя е луда . Не може да родиш на тази възраст . Не е помислила грам за бъдещето на децата си . Сори , мое мнение .
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Hannibal

• Четящ
  • *
« Отговор #53 -: Юни 12, 2010, 23:12:59 pm »
Майчин инстинкт? Не мисля.
Но и двамата сме прави. Ти си прав, че ще има 2 българчета повече :good:, но от друга страна аз съм прав, че тези 2 деца най-вероятно ще останат 2 сирачета без почти никакви шенсове за добро бъдеще. А и съучениците им (например) като разберат, че майка им е бабка на около 70 години (защото тогава тя вече ще е на толква ако изобщо достигне тези години. Ти каза, че всичките тези нападки няма да и се отразят добре) ще почнат подигравките. Това ще ги срине както морално така и психически. Защо да им се подиграват? Живеем в много нетулерантно общество. Аз самия не подкрепям постъпката и, но няма връщане назад, и сега ни остава само да я подкрепим.
За това, че децата й ще са обречени на провал в живота не мога да се съглася, най-малкото, защото съм срещал реални примери, в които сираци-българи постигат много неща и стават ПОВЕЧЕ хора, от тези които са имали безгрижно детство.
Всичко зависи до характер. 
Че сме нетолерантни хора е абсолютно така... и това се дължи, на факта, че се страхуваме да погледнем навътре в себе си към нашите недостатъци. Нетолернатните хора са обикновено СТРАХЛИВИ хора, които се съмняват в себе си и своята пълноценност!
« Последна редакция: Юни 12, 2010, 23:42:51 pm от Hannibal »

Неактивен Hannibal

• Четящ
  • *
« Отговор #54 -: Юни 12, 2010, 23:18:41 pm »
Цитат
Но можеш ли да съдиш човек, за когото не знаеш нищо, не знаеш през какво е преминал живота му... защото това, което чух от интервюто с нея, съществуванието й е било пълно с битови трагедии. Погледнете хубаво тази начервосана баба, всеки един от нас можеше да е на нейното място! А обществената реакция е повече от грозна и нечовечна...

О'кей , че обществената реакция е грозна и нечовечна е факт . Не съм гледал интервюто , но самите ти думи -
Цитат
защото това, което чух от интервюто с нея, съществуванието й е било пълно с битови трагедии.
, ме навеждат на мисълта , че бабката е доста мръднала , след тези трагедии в животът си . Хайде сега си представи , какъв ще животът на дацата . И той ще е пълен с много трудности и трагедии , ако не попаднат на свястен осиновител . Ами , ако ги разделят ? То вярно , че искам бабчето да е жива и здрава още дълги години , ами ако не е ? Пак ти казвам , аз съм на 23г. и съм мъж , но разсъждавам по-правилно от бабчето . Тя е луда . Не може да родиш на тази възраст . Не е помислила грам за бъдещето на децата си . Сори , мое мнение .

;D То и аз съм на 22, но не цепя със сатъра  кое правилно и кое не щото за тия 22 години съв видял разнообразни циркове и абсурди ...
Бабката е мръднала ДА, но жената говореше през цялото време, че иска да продължи рода си, не го е направила, заради самотата! Тя и без тва е живяла 62 години самотна явно ...

Неактивен nikoko

• Четящ
  • *
  • Castigo corpus meum
« Отговор #55 -: Юни 12, 2010, 23:21:17 pm »
Ти каза:"За това, че децата й ще са обречени на провал в живота не мога да се съглася"...

А аз казах: "без почти никакви шенсове за добро бъдеще".
« Последна редакция: Юни 12, 2010, 23:23:57 pm от nikoko »

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #56 -: Юни 12, 2010, 23:24:31 pm »
Ето , вече го е продължила . Само , че друг ще и гледа децата . Така че е продължила , някой чужд род . Дано дечицата си имат късмет в живота . Те на майка не случиха , дано поне си имат късмет .

Неактивен baphaa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 47
« Отговор #57 -: Юни 13, 2010, 09:06:28 am »
Кои сме ние, че да съдим жената? Правилно или не, всичко това е станало. И въпросът не е защо е станало, а как.

Две теми за размисъл:

1. Лекарите правят всичко за пари.
2. Според социалните е по-добре за едно дете да отрасне в дом, защото ако бъде осиновено от 60 годишна жена, щяло да бъде подигравано от съученици.

Това е проблемът, а не че жената искала да има деца.

Послепис:
Нека спрем с квалификациите идеалист, наивен и т.н., не ме познаваш за да знаеш какъв съм.
По делата ще ги познаете[/CO

Неактивен baphaa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 47
« Отговор #58 -: Юни 13, 2010, 09:07:39 am »
Без да искам постнах двойно, извинявам се за спама.
По делата ще ги познаете[/CO

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #59 -: Юни 13, 2010, 17:45:22 pm »
За съжаление , едното бебче е починало.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/06/13/916317_pochina_edno_ot_bebetata_na_62-godishnata_maika/

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27