Автор Тема: Всичко за МАРС - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 438831 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
До тук всички последни коментари са погрешни. "Цветето" е остатък от "бормашината" на роувъра. Това са първите самоходни машини, които имат способност да дълбаят в скалите на друга планета. Предният марсоход - Съджърнър беше малък, имаше само камера и спектрометър. Така че ще се наложи да ви разочаровам. Абсолютно никаква конспирация в случая.
И къде се е чуло и видяло "бормашината" да оцветява камъка когато го остъргва? Пробвай с един пробивен елемент да оставиш цветни следи върху камък. Може да стане ако пробивния елемент е от олово, но меко казано в космическата техника е да се ползва олово. Там се ползват легирани сплави, от видия нагоре.
Така че цветето върху камъка има друга "хипотеза".
А точките в далечината... Продължавам да споря. При увеличение на снимката ясно се виждат обекти в атмосферата, които според мен не са никакви шумове, още повече, че става дума за цифрова фотография.
Апропо сега си спомням смътно, че днес гледах някакъв филм с истинско НЛО на Марс от НАСА, но не съм сигурен.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
  • Публикации: 149
    • КОСМОС БГ
Бормашината не оставя точно цвете, остава кръг, а то е направило няколко изглежда. Вмомента ме накара да се замисля дали е бормашината или RAT-a. Утре рано сутрин ще видя снимката в детайлии ще се опитам да намеря микроскопски изображения в близост до скалата.Мисля, че още преварително знам как биха изглеждали снимките.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
Пращам по имейла и снимка на град от Марс.
Само не разбрах дали си получил снимките които изпратих?

Неактивен veselqk-U

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 255
До тук всички последни коментари са погрешни. "Цветето" е остатък от "бормашината" на роувъра. Това са първите самоходни машини, които имат способност да дълбаят в скалите на друга планета. Предният марсоход - Съджърнър беше малък, имаше само камера и спектрометър. Така че ще се наложи да ви разочаровам. Абсолютно никаква конспирация в случая.
А това за лъжливите снимки просто нямам думи. Камерата HiRISE е поверена на университета Аризона- ако излиза, че от самия университет крият снимките, това за мен е световна конспирация, която е абсурдна.

Спейс,ако това са дупки една до друга формата,ще се образува само от външните граници на "дупките",а на снимката ясно се виждат вътрешни граници-бели.Дупките както виждаш си навлизат в границите.И второ ясно се вижда,че трите сегмента от ляво са частично разрушени и останалото от тях не загатва за дупки.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
Спейс,ако това са дупки една до друга формата,ще се образува само от външните граници на "дупките",а на снимката ясно се виждат вътрешни граници-бели.Дупките както виждаш си навлизат в границите.И второ ясно се вижда,че трите сегмента от ляво са частично разрушени и останалото от тях не загатва за дупки.

Бравус, ашколсум... Имаш правилно и логично мислене. Оцветяването на скалата не се връзва с присъствието на земната станция. За това говори разрушаването на сегментите.
Според мен става дума наистина за графична изобразителна фигурация, защото не се забелязва вдълбочаване на скалата по крайния контур на цветето следствие изронване, значи няма никакво изтъргване, ронене и дълбаене. Това е ясно видимо при увеличение на снимката. Даже границите не са така резки, леко преливат с основния цвят на скалата, което говори вече за размиване на цвета за дълъг период от време следствие простото брауново движение на частиците.Другото доказателство за дългото време на рисунъка е цепнатината която преминава през горния десен сегмент. Това би станало единствено за дълъг период от време, когато наистина при сцепването на скалата в самата цепнатина започне да се забелязва основния цвят на скалата, който се намира на няколко молекулни слоя под филма на рисунъка. Абе това както и да го разглеждаме все си остава рисунка, нашата машина тук няма никакво участие.
 А ти веселяк какво мислиш за черните точки в небето? Повече мнения, повече истина...
 Спейс получи накрая снимките с черепите?
« Последна редакция: Ноември 07, 2007, 15:37:32 pm от H. »

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
Чакайте, караме подред, защото ме засипахте с много информация.

Първо, за скалата.
Обяснението от НАСА е същото, за което аз предположих, а именно:
This image taken by the hazard-avoidance camera on the Mars Exploration Rover Spirit on sol 99 shows the rock dubbed "Route 66" and a flower-shaped brush mark made by the rover's rock abrasion tool. The image was taken after a four-day break for flight software updates and confirms that these updates were successful.

С една малка неточност. Излиза всъщност, че не е бормашината, а RAT-а ( второто предположение ) или четката на марсохода, която е почистила праха. Това е далеч по-логично обяснение. Защо ли? Ами защото ако действително е четката праха,който остава по периферията е оформил вътрешния кръг. А ако искаш да почистиш по-голяма площ, кръглата форма ще оформи цвете.
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 11:28:40 am от space-bg.org »

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
Ако ще и четката да е. Това чудо не може ли да се върти на 360 градуса, ами се налага да вдига неколкократно манипулатора за оформянето на външния кръг така че да се получи форма на венцелистчета? Ако говорим с твоята логика на Марс е пратен манипулатор с най обикновена фреза, която има накрайник за почистване на прахта и друг, който изтъргва скалата... Така ли е или не? И защо ще прави венцелистчета, а не се върти на 360 градуса за външния кръг?

Нека пак поговорим за точките в небето. Горната, почти под горния край на снимката много напомня НЛО при максимално увеличение.  Спейс, като си толкова оправен, що не набараш увеличени снимки и на петната в атмосферата! На всички ще е интересно... И ако направиш това предварително благодаря!

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
Отговора е прост - ако се препрати снимката на ново от флаша на марсохода петната ще изчезнат :)

А за RAT-A - ако искаш да се върти на 360 градуса по цялата повърхност ти трябва по-сложен софтуер и освен това цялата тази операция ще захаби инструмента по-бързо.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Как да си обясня ситуацията от прикачения скрийншот?
За какво им е на НАСА да се ровят из компа ми?
« Последна редакция: Септември 02, 2007, 12:53:20 pm от Joro Velev »
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
А сега говорете... Вече имате снимки на НЛО върху Марс, град върху Марс и разбира следи от технологична дейност. На последната изкоментирайте предмета с изкуствен произход, не сме толкова "богати, че оставяме "боклуци" по повърхонстта на друга планета  и да разхвърляме частите от станнциите си.
Друго е интересно. При толкова богат материал на НЛО на Земята от древността до днес, особено днес, какво толкова че на Марс е имало цивилизация и днес все още, може би, има такава. Според мен това е напълно закономерно и естествено. Както казвах животът присъства навсякъде във Вселената под най-различни форми.
Дали на марс има техни си марсианци или извънземни от други системи е друг въпрос. Смятам, че е нелогично да се отрича разумната дейност на Марс и въобще в Слънчевата система, ако говорим само за логика. Специално за Марс разумната дейност не може да се отрича, защото снимковият материал е твърде малко.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Абе много е несериозно някакви си точки на хоризонта да ги обявяваме за НЛО,при условие,че са точки-ако бяха близка снимка на летателен апарат добре.
А на горните снимки няма нищо извънземно и дори за боклука могат да се намерят достатъчно обяснения
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
Тъй като Спейс до момента не е публикувал отговор на снимките на черепа и упорито не споменава нищо за тях, ето ги... Само искам да забележа, че въпросната страница от сайта не се отваря, тъй както и онази откъдето ги дръпнах преди няколко месеца, сайта на "Движение Воини на Тангра".

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
На базата на тези снимки не може да се твърди повече...

Отдолу от постовете също виждам една от дрелката на марсохода, после виждам прахови бухи, после... всичко друго, само не и признак от НЛО...

Имам една статия на сайта, преведена на български на ето тук: http://www.cosmos.1.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=27 оригинала е на www.badastronomy.com и така ... Trandev пак ще ме увика че поствам много линкове от моя сайт, но тука е добре обяснена ситуацията с тези явления. Черепи = парейдолия, известно явление и прочие...

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
На базата на тези снимки не може да се твърди повече...

Отдолу от постовете също виждам една от дрелката на марсохода, после виждам прахови бухи, после... всичко друго, само не и признак от НЛО...

Имам една статия на сайта, преведена на български на ето тук: http://www.cosmos.1.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=27 оригинала е на www.badastronomy.com и така ... Trandev пак ще ме увика че поствам много линкове от моя сайт, но тука е добре обяснена ситуацията с тези явления. Черепи = парейдолия, известно явление и прочие...
Според мен първата снимка е на НЛО, частично затрупано. И втората си мисля, че е остатък от град. Имам подобна и от Луната, без майтап.
Прочетох статията. Според мен тя доказва няколко неща. Техниката изпратена на Марс дали умишлено, дали не е конструирана с възможности за манипулация на снимковия материал и то така както всеки си иска. Статията е твърде обща и неподробна за неспециалиста. Даже в нея се признава, че /цитирам/ "има все още някои черти, които все още напомнят бегло за лице". Откакто е открит комплекса са минали тридесет години и при наличието на Космическа конспирация от страна на тайното правителство това е предостатъчен срок да се заличат всички лица на Марс. И друго си мисля. Като има толкова добри математици и физици що никой не се е хванал да изследва в подробности и отсече веднъж завинаги какво представлява Хеопсовата пирамира, Сфинкса и комплекса в Гиза - нали са на територията на Земята... И ДА ОТРЕЖЕ КАКВО Е ТЯХНОТО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ. Май на никой математик не му стиска, щото не може да се опре и на малкия пръст на способностите и знанията на древните. И пак си мисля, че нещата от Марс се представят по начин, кой може да се тълкува многолико и да се залъгва общественото мнение, така както е правено с обясненията за начина на построяването и годината на Хеопсовата пирамида и Сфинкса. Нека си припомним отвратителния и манипулативен филм на ВВС за това как и кога  е построена пирамидата в Гиза.

И Спейс въобще не си мисли, че ще се измъкнеш от обяснение на снимките на снимките с черепа с позоваването на някаква статия... В последния си пост АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ КАЗВАШ ЗА ЧЕРЕПА. Все пак това е форум и хората искат обяснение. И НЕ СЛУЧАЙНО ТАЗИ СНИМКА ВЕЧЕ НЕ МОЖЕДА СЕ НАМЕРИ НА САЙТА ОТКЪДЕТО Е КОПИРАНА.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27