Автор Тема: Всичко за МАРС - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 502004 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
  • Публикации: 149
    • КОСМОС БГ
Отговориха ми.

Camera: PANCAM, left, filter 8, 440 nm solar ND

Експозицията е по-дълга затова имаме толкова много шум който засичаме като звезди.
Снимката наистина е на Слънцето

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
Е ок де, ама що е така сплескано? И какво значи "шум на камерата"???  :-[
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
Е, отговора е Слънцето. Спейс давай другия въпрос. :) :D :D :D

Неактивен търпелив

• Четящ
  • *
  • Публикации: 133
Не бях влизал в тази тема - предполагам и аз, че всяка космическа информация се представя така пред обикновените хора, така както щатите и русия си искат по някакви си техни причини за да владеят всичко  и лъжат като цигани - колко ли тайни има още?
« Последна редакция: Септември 01, 2007, 11:20:02 am от Eon »

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
Снимката, която виждате е с две точки в далечната атмосфера, които се виждат добре при увеличение. По-интересно е "цветето" върху скалата. Във всеки случей не е сянка от земния апарат. Прилича ми на един от символите описвани от Друнвало Мелхиседек, които са 144000 броя и представляват основния език на Вселената, основан на геометрията.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
До тук всички последни коментари са погрешни. "Цветето" е остатък от "бормашината" на роувъра. Това са първите самоходни машини, които имат способност да дълбаят в скалите на друга планета. Предният марсоход - Съджърнър беше малък, имаше само камера и спектрометър. Така че ще се наложи да ви разочаровам. Абсолютно никаква конспирация в случая.
А това за лъжливите снимки просто нямам думи. Камерата HiRISE е поверена на университета Аризона- ако излиза, че от самия университет крият снимките, това за мен е световна конспирация, която е абсурдна.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
SPASE-BG.ORG как ще коментирате малките точки в атмосферата, които се намира съвсем леко вляво и над  центъра на хоризонта?

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
При преноса на информация в 30% от случаите има доста шум, и то шум, който съм го виждал не просто като две точки, а ката цяло струпване от точки. Но тук явно шума е малко. Всичко зависи от това как са трансферирани данните.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
За какъв шум става дума при обикновена телеметрия. Тя не е ли на алалогов принцип? Хехе нека и аз науча нещо...

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
Точно с аналоговия принцип сам си обори твърдението. Маринър 4, първият кораб край Марс през далечната 64 година използваше само аналогово предаване на данните и снимките бяха изключително шумни.

Това е една от първите снимки на Червената планета. Изключително шумна... иии... прави ли ти нещо впечатление като я гледаш? Аз забелязвам доста черни точки, много повече от тези в днешно време.
При марсоходите телеметрията е предимно цифрова.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
Цитат
А относно Марс основната грешка , която правите при "анализите" си е в огромното подценяване на технологията с която наистина се работи. Тоест вашите коментари са на базата  ето тва неможе да стане щото технологията не го позволява. Да ама зависи от технологията.И оттам тръгват всички недоразумения. Истинската технология за покоряване на космоса не е тази, която  ни се представя.
Въбще Алиен е много прав... Ще обясня защо.
Значи ако погледнете в http://evg-ars.narod.ru/ще видите други принципи на движение в тримерното пространство, които са откривани още около или преди втората световна война. Много се ограничавате с мисълта че ще "покоряваме" Космоса с ракети. Дрън-дрън... ракети... Целия интернет бучи и пуши за летящите чинии на илюминатите, а вие като някои старци. Ами така е, каквото баба си знае, това си пее. Разберете трябва да има развитие, първо на парадигмата след това на техниката, с която въздействаме на Вселената.
А сега по главната тема. За любителите на фантастиката ще припомня един разказ на Теодор Стържън, който се казва "Принпипът на Окам". В него, без да обсъждаме философското понятие Окам, се споменават няколко важни неща. Първо още преди петдесетина години се говори за крайно лошата екологична обстановка на Земята. Второ по възможно най-малката допирателна, без оглед на начините за манипулация и контрол се цели прекратяване на замърсяването и извеждане на човечеството към по-добро. И всичко постигнато с благородна лъжа. Трето - всеки може да си направи извод, че лъжата има и друга благородна страна. И въобще разказът е много поучителен.
А сега за скептиците. Колко още космически станции трябва да пропаднат на Марс, колко още легенди от древността трябва да видят бял свят, колко манупалции на снимки от тази планета трябва да направи Наса /да не говорим за снимките на руснаците, които май никой не е виждал- особено снимката на НЛО, която е направил Фобос-2 преди да "угасне"/, за да разберете онова което е казал древногръцки философ /в момента не излиза името/, че "в едно поле не може да има само един единствен стрък трева". Разберете животът съществува във Вселената ПОВСЕМЕСТНО. Доказват го всички нови физични теории, снимките на органични съединения в мъглявините и най-вече Антропния принцип.  Ако скептиците искат да противодействат на универсалните константи добре, само не знам как могат да спят с мисълта, че сме сами във Вселената... И затова не си мислете, че Марс е била мъртва планета. Той е мъртва планета СЕГА. Но някога е БИЛ ЖИВА ПЛАНЕТА С МНОГО ВОДА. Марс е оставен да съществува в Системата ни, за разлика от Фобос, просто да е за урок на онези които се раждат в бъдещето, какво не трябва да правят. Мислете си хубаво две неща:
На Земята е имало динозаври, сега ги няма. В миналото животът на Земята е унищожаван няколко пъти на 90%. Сега на Земята има живот, а това е прекрасно!
На Марс някога е имало живот, а сега е мъртъв!!!!!!! :-\
Вие скептиците какво препочитате? Мъртвия Марс или живата Земя.
И е общоизвестно, че в спора не се ражда истината, а само позицията на участниците. Според мен по-мъдро е да подходим с "Принципа на Окам", не да отричаме живота на други планети. И нека нашите внуци не ни се смеят така както се смеем на хората в миналото за това, че не са знаели някои неща и изпадали в догматизъм и назадничавост. Според мен е по-добра теезата, че на Марс е имало живот и той сега се намира под повърхността му.
И в края на краищата според Марс трябва да мерим нивото на съзнанието си към Земята!

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
Чакай, чакай... просто не знам вече откъде да започна...

Залагам си главата, че за изчезването на марсианските мисии не стои нищо свързано с НЛО.
Откъде де започна. С Фобос 2... последният пост ме накара да тръгна именно оттам. За Фобос 2 се знаят следните неща: Той е имал три компютъра. Веднага след изстрелването единия се поврежда. Малко преди пристигането в орбита около Марс и втория започнал да се поврежда, така че Русия просто преконфигурира Фобос 2 за работа само с един компютър, което налага редица ограничения. Да не говорим, че и главната антена на кораба е престанала да функционира. Единственият останал компютър не е бил достатъчен за правилната ориентация в космоса, а сближението с Фобос бе сложна маневра.
Сега, за Марс 3... повече известен като "кораба, който е прекъснал сигнал със Земята на 20-тата секунда". Но кой да ви каже нещо, което е било скрито от СССР и то е, че по време на полета са възникнали сериозни проблеми с комуникациите както с Марс 2, така и с Марс 3 по чисто технически причини. Но сигнала е възстановен посредством нискочестотните канали. Марс 3 орбитър е бил в неблагоприятна орбита, която е била неподходяща за комуникиране със Марз 3 спускаем ...
И още толкова много неща, които ги пише само по новите книги, публикувани от руснаци, които са работели навремето по тези амбициозни проекти.
А защо се е случвало така и защо корабите се проваляли толкова често? Отговорът е ясен. Защото правителството иска корабите да излитат навреме, без отлагания. Така много кораби са летяли без да бъдат тествни напълно. Марс 4, 5, 6 и 7 например са летяли с проблемни транзистори, повлияни от корозия. Но можеш ли да кажеш на съветското правителство- няма да изстрелваме веднага, трябва да поправим транзисторите. Не! Отговора е бил: изстрелвайте веднага, независимо от всичко! Имате минимален шанс за успех, трябва да победим САЩ.
За сведение:

1. Марс Глобъл Сървеър работеше в космоса цели 10 години, необезпокояван от НЛО
2. Марс Одисей работи в космоса цели 10 години до днес, също необезпокояван от НЛО
3. Всички кораби от 2003 година ( без НОЗОМИ и Бийгъл 2 ) работят още, необезпокоявани от НЛО.

Аз не вярвам, че на Марс има НЛО ... дори и само поради тези прости факти.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
Ами кой чисти слънчевите елементи от прах? И въобще какви са тези черепи по снимките? Какви са тези части от машинни елементи и конструкции от сгради?
И въобще, как може да "не вярваш на това че има НЛО на Марс".Да наистина и аз не помня в момента снимка от Марс с НЛО, може би защото просто Наса не я е показало. Те направиха 11 септември, убиха Кенеди, а какво са едни снимки от Марс. Естествено че няма да покажат НЛО на Марс. Как може да си помислиш, че ще го направят, не са чак толкова глупави...  Ха-ха въпросът не е дали вярваш или не, след като има много снимки на НЛО на Земята отпреди хиляди години, включвайки скулптурни модели и рисунки. НЛО е проблем на общочовешкото съзнание и ти попадаш в онези дето не вярват. Значи вярваш в твърдите факти. Е аз предпочитам "Принципът на Окам". Или както казват японците, "не търси виновни, а реши проблема". Номерът с вярата, да или не, вече е изтъркан.
Препоръчвам да прочетеш Барбара Марчиняк. Там психологически нещата много добре са изяснени. Всичко просто опира до съзнанието.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
Разбира се, никой не оспорва факта, че НАСА няма да покаже НЛО. Но Космоса вече не е толкова ограничен до НАСА и Роскосмос. Вече има мисии и на други космически агенции като ЕСА и Джакса, дори междупланетни мисии. Това едва ли не прави целия свят замесен в обща конспирация ако е вярно.

1. Къде си видял снимки с черепи?
2. Къде са тези конструкции от сгради?

Има статия на английски по въпроса, има статия и на български ( преведена ). Ако си заинтересуван прати ми ЛС.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
Абе човек, нов съм. Какво е това ЛС?
Снимките ги има в сайта "Движение Воини на Тангра". И там е даден линка на НАСА. Ако има начин да не нарушаваш анонимността си, изпиши си имейл адреса, за да ти ги пратя.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27