Здравейте,
Сигурен съм че тук има фенове на Зеланд и транссърфинга и затова реших да постна една тема по един от въпросите свързани с това езотерично учение за управление на съдбата\ реалността\. Доста от нещата описани в книгите на Зеланд постепенно започват да ми стават ясни, но други не.
Затрудняват ме първите два принципа от практическия курс описани в тази книга -
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=28214Ето малка част от текста
Събудете се тук и сега! Осъзнайте се и помнете: всички хора сънуват и всичко, което става наоколо, не е нищо друго освен сън. Само че този сън повече няма власт над вас.
Вие сте се събудили, значи сте способни да оказвате влияние върху развитието на събитията. Предимството ви е в осъзнатостта. Почувствайте силата си. Тя винаги е с вас, ако помните за нея. Сега всичко ще бъде така, както искате вие.
Осъзнайте, че животът ви е игра, която са ви натрапи-ли. Докато сте потънали в нея, не сте способни да преце-ните обективно обстановката и поне малко да влияете върху развитието на събитията.
Отначало слезте в зрителната зала, огледайте се с ясен поглед и си кажете: в този момент аз не спя и си давам сметка къде се намирам, какво става, какво и защо правя. Сетне се качете обратно на сцената и продължете да играете, като си останете зрител.
Сега имате огромно предимство - осъзнатостта. Вие сте разрушили тази игра и сте се сдобили със способността да я управлявате.
Когато спите, вие се намирате във властта на обстоятелствата, защото разумът ви дреме и безропотно приема всичко както е, сякаш така и трябва да бъде. Наяве става горе-долу същото. Струва ви се, че реалността съществува независимо от вас и вие не сте в състояние да й повлияете. Почти сте се примирили със съдбата си - с комбинацията от способности по рождение и условията на средата, в която се налага да живеете. Остава ви само да плувате по течението на съдбата, като от време на време правите слаби опити да заявите правата си.
Нима нищо не може да се промени?
И още как!
И вие ще го направите.
До този момент сте осъзнавали реалността така, както са ви учили да го правите. Сега я осъзнайте като сън. Единствено в осъзнатия сън вие сте способни истински да контролирате ситуацията. На сцената всеки има своята роля и всеки по някакъв начин взаимодейства с вас: нещо очаква, натрапва ви, моли или изисква, помага ви или ви пречи, обича ви или ви мрази.
Наблюдавайте тази игра осъзнато, отстрани и тогава сам ще разберете всичко.
Къде се намира тази зрителна зала и как да се върна на нея?А сцената къде в света е.
Въобще аз се опитвам да използвам следващите принципи,а основните не ги разбирам.