За мен този образ няма основа в реалността, това е архетип насаждан от други епохи и реалности, с което се обяснява цялата шарада със слънчевите божества, добре описана в първата част на първия Zeitgeist и много книги преди него разбира се. Това се потвърждава и от Монтоук, потвърждава се и от Джейн Робъртс, която в ранните си години прави истински ченълинг (един от малкото истински въобще).
По отношението ти разбирам, че ти вярваш в христос, с което разбира се нямам проблем. Просто сме на различни позиции, .....
...
Те съществуват само на астрално ниво и са резултат от мислите на хората в 3D и 4D, които ги подхранват.
Пък ние сме резултат на повече Д-та, които ни подхранват, дано и те не изживеят някое духовно развитие скоро и да решат да ни резнат кранчето, защото не си заслужава да си "хабят" енергията за такива като нас

Между другото в друг източник срещнах израза - Залата с Архивите и веднага ми светна за какво иде реч.
И какво по-точно ти светна?!
Че Залата с Архивите е същото като Залата на Проекциите, според него.
Но все пак наистина ще е интересно да се знае за какъв източник става дума ;D

Масите в залата откъде взимат инфо според вас- не вярвам да е вградено, те са устройства разкодиращи го отнякъде- от холограма в човека(съдържаща всичката тази информация
/ нали уж показвали според всеки човек различно или това идва от разкодираните намерения/)?
или от базата данни на планетата (слънчевата система)? Или пък от двете едновременно, или няма никаква разлика каквото се съдържа в едното се съдържа и в другото?
Просветете ме моля.

Предположения също ми вършат работа.
___________________________________________________________________________________________________
Ако вече го има писано някъде, а аз не съм го прочела- мятайте тухли четворки по мен.

Ще е заслужено.