agrippa здравей!
Каква според теб би била разликата между "католическо" и "османско робство", в случай че тамплиерите бяха спечелили позициите си за България?
Не може според мен да има определение католическо робство. А разликите между католицизма и османското робство са огромни, смятам че няма нужда да ги обяснявам. Тези неща са част от миналото и точно сега нямат значение.
Както и според вас "Розенкройцерите"!
В кой момент съм споменал, че съм част от така наречения Орден на Розата и Кръста? Аз не съм розенкройцер, вече го обясних в по-преден пост. Отново споменавам и повече няма да го повтарям, защото това изчерпва желанието ми да пиша на този форум >
След забраната от страна на ватикана на Тамплиерския Орден и квази унищожението им, Рицарите минават в тайнство. Самата символика на Ордена на Розата и Кръста е тамплиерска, това е още едно тамплиерско име. Кръст като този на тамплиерите и червена роза защото и кръста, който са носели е бил червен. Розенкройцери , Рицари от Малта и прочие са все тамплиерски имена, а
Кристиян Розенкройц е митична, тоест нереална личност, чрез този образ Тамплиерския Орден е показал, че все още не е заличен напълно. Гледайки това, сами съдете за днешните спекулации на някой така наречени розенкройцери. Също така например в С.·.П.·.Ш.·.Р.·. степента Суверен Принц на Розата и Кръста, Принц на Розата и Кръста, Рицар на Розата и Кръста и т.н
е просто име на една от майсторските масонски степени отговарящи на определени доказани знания. Степени съдържащи думите, съвършен, принц, рицар и т.н се отнасят за майстори масони доказали усвояването на знанията отговарящи за определената степен.
Кой стои зад "католицизма"?- Ако обичаш ми дай конкретен отговор, без да навлизаш в тема "философия" 
Не може да се даде конкретен отговор на този въпрос и щом не искаш философия, намери си отговорите сама, информация има. Аз мога да кажа, че зад католицизма стои една анти-християнска многовековна конспирация целяща скриването на истинските Знания, които Исус е донесъл тук. Нашата православна Църква не се спасява, нито протестантската. Знанията дадени на човечеството от Исус и тези преди и след Него са дадени на всички, но за съжаление някои така наречени религиозни институции ги крият от хората и по този начин контролират огромни маси. По тази причина католическата църква е започнала преследването на Тамплиерския Орден и след това инквизицията. Рицарите са разбрали какво крие католицизма не само от тях, но и от цялото човечество.
Кой стои зад "исляма" ? - дай връзката и борбата за какво е, според Розенкройцерите?
Зад Исляма стои пророка Мохаммад, който също като Исус, Авраам или Моисей е бил тук за да донесе знания. Самата дума Ислям на арабски език значи подчинение пред Бога, а тези които разбират какво е Бог ще разберат какво е и подчинението. Изобщо така наречените Авраамови религии, Юдаизъм, Християнство и Ислям са част от едно и също и се комбинират по между си по много начини като също така се и самодопълват. Християнството, което изповядваме в наши дни изобщо не е такова каквото го е проповядвал Исус, нито Исляма който изповядваме е Ислям такъв какъвто го е проповядвал пророка Мохамед. Войните на религиозна основа са политически, цели се изкуствено създаване на конфликти и цел страх и от там контрол, това е така от много векове насам. Описах го вече и то доста комично в по-преден пост.
Аз пък съм повече от горд с прабългарското си потекло. Възприемам и дълбоко уважавам традицията на всички Велики Български Канове и Царе, допринесли за някогашното величие на България. Българите сме много стар Народ понесъл и изживял много. Дали сме култура и цивилизация на толкоз много народи, съборили сме най-големите империи в света завладявали народи с тирания, имаме славна история и вместо да се поучим от нея ние се самообрякахме на гибел. Културния и етнически геноцид над Българщината е реален, и тази война е действителна, огледайте се около вас и се запитайте на кой позволихме да ни отнеме Волята и Желанието за промени и какво ни дадоха в замяна. После се бийте в главите и вижте на какво обричаме децата си. Целият народ е виновен за състоянието на България. Докато не започнем да се променяме ние самите, държавата ни ще е все така келява и все няма да знаем на кого да повярваме. От нас зависи, аз моите грешки ги осъзнах слава Богу, знам също така кой съм като Българин и точно с какво мога да съм полезен на Родината и го правя до колкото мога. Вие какво правите? Променяте ли се? Осъзнавате ли грешките си? Виждате ли кой седи зад медените приказки на така наречените политици? Пак казвам - не са виновни масоните за това, виновни сме всички ние, че позволяваме да ни ограбват и по всякакъв начин да ни тъпчат. Ние сме виновни, защото не осъзнахме, че от нас зависи в каква реалност ще живеем, само от нас, защото имаме право на ЛИЧЕН ИЗБОР и от общия такъв зависи реалността наречена държава. Уви забравихме, че имаме правото да го използваме! Станахме овце, защото така ни е по-лесно! Младите ги изгонихме на запад и в Америка, а в България си играят с нас на Българи и мними турци завоеватели!