Автор Тема: Масонството - тайна или не  (Прочетена 170905 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
Re:Масонството - тайна или не
« Отговор #150 -: Януари 04, 2011, 19:41:18 pm »
Реално е доста параноично да се смята,че едва ли не хора които си стоят в ложите си и дърпат конците на света.
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 273
« Отговор #151 -: Януари 07, 2011, 05:35:28 am »
agrippa здравей!

Цитат
Каква  според теб би била разликата между "католическо" и "османско робство", в случай че тамплиерите бяха спечелили позициите си за България?

Не може според мен да има определение католическо робство. А разликите между католицизма и османското робство са огромни, смятам че няма нужда да ги обяснявам. Тези неща са част от миналото и точно сега нямат значение.

Цитат
Както и според вас "Розенкройцерите"!

В кой момент съм споменал, че съм част от така наречения Орден на Розата и Кръста? Аз не съм розенкройцер, вече го обясних в по-преден пост.

Отново споменавам и повече няма да го повтарям, защото това изчерпва желанието ми да пиша на този форум >

След забраната от страна на ватикана на Тамплиерския Орден и квази унищожението им, Рицарите минават в тайнство. Самата символика на Ордена на Розата и Кръста е тамплиерска, това е още едно тамплиерско име. Кръст като този на тамплиерите и червена роза защото и кръста, който са носели е бил червен. Розенкройцери , Рицари от Малта и прочие са все тамплиерски имена, а Кристиян Розенкройц е митична, тоест нереална личност, чрез този образ Тамплиерския Орден е показал, че все още не е заличен напълно. Гледайки това, сами съдете за днешните спекулации на някой така наречени розенкройцери. Също така например в С.·.П.·.Ш.·.Р.·. степента Суверен Принц на Розата и Кръста, Принц на Розата и Кръста, Рицар на Розата и Кръста и т.н е просто име на една от майсторските масонски степени отговарящи на определени доказани знания. Степени съдържащи думите, съвършен, принц, рицар и т.н се отнасят за майстори масони доказали усвояването на знанията отговарящи за определената степен.

Цитат
Кой стои зад "католицизма"?- Ако обичаш ми дай конкретен отговор, без да навлизаш в тема "философия"  :)

Не може да се даде конкретен отговор на този въпрос и щом не искаш философия, намери си отговорите сама, информация има. Аз мога да кажа, че зад католицизма стои една анти-християнска многовековна конспирация целяща скриването на истинските Знания, които Исус е донесъл тук. Нашата православна Църква не се спасява, нито протестантската. Знанията дадени на човечеството от Исус и тези преди и след Него са дадени на всички, но за съжаление някои така наречени религиозни институции ги крият от хората и по този начин контролират огромни маси. По тази причина католическата църква е започнала преследването на Тамплиерския Орден и след това инквизицията. Рицарите са разбрали какво крие католицизма не само от тях, но и от цялото човечество.

Цитат
Кой стои зад "исляма" ? - дай връзката и борбата за какво е, според Розенкройцерите?

Зад Исляма стои пророка Мохаммад, който също като Исус, Авраам или Моисей е бил тук за да донесе знания. Самата дума Ислям на арабски език значи подчинение пред Бога, а тези които разбират какво е Бог ще разберат какво е и подчинението. Изобщо така наречените Авраамови религии, Юдаизъм, Християнство и Ислям са част от едно и също и се комбинират по между си по много начини като също така се и самодопълват. Християнството, което изповядваме в наши дни изобщо не е такова каквото го е проповядвал Исус, нито Исляма който изповядваме е Ислям такъв какъвто го е проповядвал пророка Мохамед. Войните на религиозна основа са политически, цели се изкуствено създаване на конфликти и цел страх и от там контрол, това е така от много векове насам. Описах го вече и то доста комично в по-преден пост.

Аз пък съм повече от горд с прабългарското си потекло. Възприемам и дълбоко уважавам традицията на всички Велики Български Канове и Царе, допринесли за някогашното величие на България. Българите сме много стар Народ понесъл и изживял много. Дали сме култура и цивилизация на толкоз много народи, съборили сме най-големите империи в света завладявали народи с тирания, имаме славна история и вместо да се поучим от нея ние се самообрякахме на гибел. Културния и етнически геноцид над Българщината е реален, и тази война е действителна, огледайте се около вас и се запитайте на кой позволихме да ни отнеме Волята и Желанието за промени и какво ни дадоха в замяна. После се бийте в главите и вижте на какво обричаме децата си. Целият народ е виновен за състоянието на България. Докато не започнем да се променяме ние самите, държавата ни ще е все така келява и все няма да знаем на кого да повярваме. От нас зависи, аз моите грешки ги осъзнах слава Богу, знам също така кой съм като Българин и точно с какво мога да съм полезен на Родината и го правя до колкото мога. Вие какво правите? Променяте ли се? Осъзнавате ли грешките си? Виждате ли кой седи зад медените приказки на така наречените политици? Пак казвам - не са виновни масоните за това, виновни сме всички ние, че позволяваме да ни ограбват и по всякакъв начин да ни тъпчат. Ние сме виновни, защото не осъзнахме, че от нас зависи в каква реалност ще живеем, само от нас, защото имаме право на ЛИЧЕН ИЗБОР и от общия такъв зависи реалността наречена държава. Уви забравихме, че имаме правото да го използваме! Станахме овце, защото така ни е по-лесно! Младите ги изгонихме на запад и в Америка, а в България си играят с нас на Българи и мними турци завоеватели! 
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #152 -: Януари 07, 2011, 05:43:33 am »
Реално е доста параноично да се смята,че едва ли не хора които си стоят в ложите си и дърпат конците на света.

Абсолютно! Аз това се опитвам да кажа през цялото време. Тука има хора, които търсят извинения за собствения си мързел и слепота като обвиняват други за състоянието си! Трябва да свикнем с това, че правото на избор никоя сила не е способна да ни го отнеме, там ни е ключът към всяка Истина и спасение. В самите нас, там са и тайните на масоните там е и просветлението.
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #153 -: Януари 07, 2011, 05:54:17 am »
Розенкройцер. Не обръщаш внимание на твърдението че всъщност масоните са предали на турците Левски, защото в един момент от своята дейност се е оказал извън техния контрол. Т.е. те не са толкова добронамерени и благородни както ги представяш.Скъсаните вериги на паметника му просто означават че който си скъса връзката с масонството ще получи паметник като признание на неговите качества.

"...познанията ти идват от нещо заучено..."   Нима твоите познания не идват от нещо заучено?  Или нямаш никакво образование? Или просто лъжеш.

"...човек може да стане масон единствено и само по собствено желание. Няма предварителен подбор и селекция, това е МИТ, а ти вярваш на митове,..."
Желаещия да стане масон трябва да има поне двама поръчители. Тук отново мисля че лъжеш.

daskale язък ако наистина си даскал! Ти нямаш грам желание да си докажеш сам това, което ти говоря до сега  >:( Това какво казва? Само едно - мързи те и не искаш собствената си илюзия да сринеш. Казах вече, отиваш до някоя ложа и там сам питаш. Отговор ще получиш, даже обясних и как да говориш правилно.

Скъсаните вериги на паметника на Васил Левски символизират края на робството, скъсването на робските ръждясали 500 годишни вериги! Не петни паметта на Апостола на Българската Свобода! В масонството борбата срещу робството е основен принцип и ЗАДЪЛЖЕНИЕ! Не само България е пример, пример е и Френската Революция, създаването на САЩ и още стотици такива примери на борба срещу имперската тирания.

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #154 -: Януари 07, 2011, 05:55:50 am »
Цитат
Ние трябва да сме благодарни на собствените усилия на нашия Народ и на кръвта пролята от чужденци в името на Свободата на България.

Поредната розенкройцерска щуротия. Чужденците проляли кръвта си за свободата на България се броят на пръстите на едната ми ръка.

Българските масони нямат права, имат само задължения. Напълно безгласни букви са.
И да те питам нещо, чувал ли си за крайно десния американски фундаментализъм?

На такива постове изобщо няма да отговарям.

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #155 -: Януари 07, 2011, 06:16:04 am »
В Откровенията на един просветен се казваше, че човек не трябва да влиза в никакви подобни общества! Но и някои от думите му имат общи неща и с нашия приятел Розенкройц! Объркващо е да се разбере кои са приятелите на човешкия род и кои са враговете ако изобщо може да се говори за такива понятия!
Ще ми стане криво само ако се окаже, че това е поредния експеримент на самозабравили се психолози, както преди време имаше подобен случай във форума! Между другото сестра ми е психиатър и не е фен на психолозите  ;D ;D
А на многобройните въпроси според мен трудно може да се отговори еднозначно или дори смислено поне за обикновения наблюдаващ, защото знанието не е за всеки! И положението ще стане много по-объркващо! Това, което си мислим, че знаем, може да не е точно истината, а последната изобщо може да не е и правилната истина......
Изказвам се малко странно, но е от ........тайна....

Приятелю, с каква идея дойдох аз тук? Да кажа, че няма нужда да си масон, че да знаеш тайните и да покажа на някой мързеливци, че сами са си виновни за слепотата и манипулациите, в които живеят. Абсолютно прав си като казваш, че знанието не е за всеки и аз със всеки изминал ден се убеждавам в това, колкото и да ми е трудно да се смиря, че има хора които просто НЕ ЖЕЛАЯТ да са будни! Не може да се остави зареден АК/47 в ръцете на деца, същото е и с някой знания и така наречени тайни. Хора не изгладили себе си просто са опасни. По този начин е изградено и масонството за това има степени, за това знанията се доказват. Но на първо място се доказва собственото изглаждане или на масонски език казано - дялането на камъка. Без него нищо не може, нито да се знае, нито да се прилагат знания.

Цитат
Объркващо е да се разбере кои са приятелите на човешкия род и кои са враговете ако изобщо може да се говори за такива понятия!
Има много смисъл в тези думи.  :) Добре, че някой поне разбира от тук от там какво искам да кажа, за което съм благодарен. Има нива на съзнание от които нашите понятия тук изобщо не важат, абсолютно си прав като го казваш с твои думи. От по висшите нива на съзнание самите думи добро и зло както ги разбираме ние просто нямат значение губят смисъла придаден им тук, който се е занимавал с определени медитативни практики знае за какво говоря. От определени нива на съзнание няма нужда от думи и определения, там просто всичко Е, всичко просто се знае, няма нужда да се обяснява.

Цитат
Между другото сестра ми е психиатър и не е фен на психолозите  ;D ;D
За психолозите и психиатрите много можем да кажем и доста да се посмеем. Аз се питам, как хора неизпитали определени проблеми на собствен гръб дават диагнози на базата на нещо наизустено и в повечето случаи невалидно за всеки отделен индивид.  :) Много им се чудя. Когато психолога види, че му се изплъзваш от табличките със зададените параметри ще те прати при психиатър, който пък от своя страна ще ти отрови съзнанието още повече с психотропна отрова във вид на хапчета за какво ли не! Според мен това не трябва да са професии а призвания.

Цитат
Това, което си мислим, че знаем, може да не е точно истината, а последната изобщо може да не е и правилната истина......

И тук съм съгласен с теб. Виж, Истината никога не е само на едно място и това доказва, че трябва да се търси на много места. Трябва да се проучва и да се държи съзнанието отворено и чисто от предразсъдаци за да се добие правилно мнение и реален поглед. Ако се оставиш нещо да не ти позволява да видиш и от другата страна значи се заробваш сам, сам ставаш роб на собственото си съзнание. Хората са мързеливи, предпочитат да се захванат за нещо дето ги кефи и то им става начин на мислене след време понеже е по-лесно и така бягат от Отговорност съзнателно или не. Тази е горчивата Истина.

Неактивен Judith

• Четящ
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #156 -: Януари 07, 2011, 12:06:30 pm »
Цитат
Ние трябва да сме благодарни на собствените усилия на нашия Народ и на кръвта пролята от чужденци в името на Свободата на България.

Поредната розенкройцерска щуротия. Чужденците проляли кръвта си за свободата на България се броят на пръстите на едната ми ръка.

Българските масони нямат права, имат само задължения. Напълно безгласни букви са.

Крайно десния американски фундаментализъм е движещата сила зад масонството. Как ще коментираш това?

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
« Отговор #157 -: Януари 07, 2011, 13:38:33 pm »

Абсолютно! Аз това се опитвам да кажа през цялото време. Тука има хора, които търсят извинения за собствения си мързел и слепота като обвиняват други за състоянието си! Трябва да свикнем с това, че правото на избор никоя сила не е способна да ни го отнеме, там ни е ключът към всяка Истина и спасение. В самите нас, там са и тайните на масоните там е и просветлението.

Ама това не означава,че масонството е намесено ! Факт е,че масонски символи,символи на Илюминати,елита и т.н. са поставят навсякъде.Мисълта ми е,че ложите са много и въобще не знаем как са свързани каква им е системата,дали всички са "лоши" и служат на елита и кои не .Знаем много ама много малко.То е просто част от картнката и въобще не знаем кои са част от нея.Всичко е много абстрактно.
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 13:42:24 pm от blade »
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #158 -: Януари 07, 2011, 16:47:48 pm »
Цитат

Крайно десния американски фундаментализъм е движещата сила зад масонството. Как ще коментираш това?

Привет! Какво имаш в предвид под американски фундаментализъм:)

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #159 -: Януари 07, 2011, 16:53:19 pm »

Ама това не означава,че масонството е намесено ! Факт е,че масонски символи,символи на Илюминати,елита и т.н. са поставят навсякъде.Мисълта ми е,че ложите са много и въобще не знаем как са свързани каква им е системата,дали всички са "лоши" и служат на елита и кои не .Знаем много ама много малко.То е просто част от картнката и въобще не знаем кои са част от нея.Всичко е много абстрактно.

Блейд прав си!  :) Разбира се, че има намесени масони навсякъде където можеш да си представиш, колко пъти да го напиша?  :)

Цитат
То е просто част от картнката и въобще не знаем кои са част от нея.Всичко е много абстрактно.
Ето заради това е нужно да се изследват нещата из дъно и от няколко източника. Има ложи, които служат на съвсем различни интереси. Има такива, които са си просто масонски ложи, университети за личностно развитие, има и такива които подкопават и цапат метеното. Има тайни организации занимаващи се с много грозни неща, България е пример как се руши един цял Народ! Лошото тук е, че става въпрос за нашия Народ!

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #160 -: Януари 07, 2011, 17:21:01 pm »
Тук трябва да се научим да правим разлика.

Пример е оперативното масонство, тоест строителите на катедрали. Те са проектирали и построили най-красивите Християнски храмове в цяла Европа! Вече не съществуват като организация. Масони са отговорни за приемането на конституции от всички държави в Европа и от там по цял свят. Масони са отговорни за Френската Революция дала началото на демократичните европейски републики. Масони са отговорни за създаването на САЩ като държава в чиито основи стои масонството и масонските принципи на Свобода, Равенство, Братство! За много от днешните блага са отговорни масонските ложи! Най-великите учени откриватели са били масони, най-великите композитори също, и въпреки това пак подчертавам, че не е нужно човек да е масон за да знае и за да вижда. Във времето на Моцарт масонските ложи са били носители на всички иновации, защото традиционните и консервативни среди не са позволявали току така новото да заеме мястото на старите и утвърдени вече теории и така наречени знания. Същото е и в ден днешен ако забележите.

Има ги и тайните организации занимаващи се с доста грозни неща. Създаване и разработка на стратегии за контрол над масите, било то чрез медиите или разни секти като например свидетелите на Йехова, също създадена от човек принадлежал на масонството. Сами можете да гадаете към коя част е принадлежал той. За това има нужда да се разглежда всичко по отделно и да не се търсят призраци там където ги няма.

Цитат
Факт е,че масонски символи,символи на Илюминати,елита и т.н. са поставят навсякъде.

За символите можем много да спорим, има отворена тема но отказвам да пиша там, защото хората си търсят причини да видят несъществуващи неща. Символ може да бъде абсолютно всичко! И не е толкова важно как точно е изобразен символа, важно е какво значение, какъв заряд му се предава.

Масонски символи има даже и в православна църква. Исках да ви прикача снимка с масонска иконка, изобразяваща Исус Христос който с пергела обгражда света със Светлина, но явно не мога да прикачвам такива файлове.

Неактивен Морфей

• Пишещ
  • Публикации: 567
« Отговор #161 -: Януари 07, 2011, 18:55:22 pm »
Приятел МАСОНИ днешно време няма всички са само артисти ЧЕСТИТО

Чети тука кво е писал посветения

http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/conspiracy.ufo/rudolf.shtainer-legenda.za.hrama.1.pdf

http://star05.net/e-books/obshtestveni.nauki/conspiracy.ufo/rudolf.shtainer-legenda.za.hrama.2.pdf

Бъди здрав и силен  @---

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #162 -: Януари 07, 2011, 19:51:15 pm »
Морфей, това е много интересна информация, мерси  :) Не са всички артисти и няма нужда човек да е масон за да знае за себе си и това, което го заобикаля. Ако тръгнем да го обсъждаме пак ще стигнем до базата на всяко знание - себепознанието.

http://www.youtube.com/watch?v=IoSuyUFiEYo&feature=related
« Последна редакция: Януари 07, 2011, 23:25:53 pm от Mirotvorec »

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #163 -: Януари 07, 2011, 20:58:05 pm »
Има тайни организации занимаващи се с много грозни неща, България е пример как се руши един цял Народ! Лошото тук е, че става въпрос за нашия Народ!

Добре де, ти явно си вътре в нещата, макар и да не го казваш в пряк текст със заявлението дали си масон или не. Но какъв си, няма голямо значение.

Хайде сега, ама честно!

1. Опиши с няколко думи реалната обстановка и целите /не забравяй да вметнеш и кой им ги е поставил/ на скритите управляващи България, по възможност посочи имената на най-влиятелните!

2. Направи няколко щриха на възможните хипотези за обръщане на сегашното положение в обратна посока, т.е. от деструкция към развитие!

3. Дай ясен отговор на въпроса: Има ли в България или извън нея някаква идейна структура /пък било то и масонска/, която да е наясно с горните две точки и е решена да се противопостави, и да обърне нещата към прогрес?

Пределно ясно е, че в отговорите на въпросите ще проличи дали криеш информация или се опитваш да ментиш. Призовавам за откровеност от твоя страна, даже и с риск да издадеш бъдещи планове на твоите /евентуални/ ръководители! Пък нали сме сънародници и трябва да мислим непрекъснато за татковината си, та затова въобще няма да ме учуди съществуването на някаква организация по подобие на Българския Революционен Комитет /зад граница/ от времето на турското робство!
Ха сега кажи, защо упорито не искаш да назовеш скритите цели на благородното ти участие в сайта ни!? Кои са те? :hi: @--- :flag_of_truce:

Неактивен panthea

• Четящ
  • *
  • Публикации: 26
« Отговор #164 -: Януари 08, 2011, 00:37:07 am »
Еее, за няколко години колко подобни дискусии се завъртяха и за съжаление тяхното ниво на водене отива все към по-лошо, лично за мен това е тъжен факт. :(

Благодаря на Mirotvorec, SMSI-H и други, които държат фронта и продължават да посещават форума.  :)
...

Rosenkreuz, добре дошъл! Много хубави неща изписа и съм съгласна с голяма част от тях, конкретно за себепознанието и прочее. Радвам се, че има все повече хора с подобни вярвания и разбирания.

Сетих се за думите на Миротворец от предишните страници, наистина е така - хората много бързо те осъдиха по името и аватара, настроиха се на една вълна и се почнаха хапливи подмятания и коментари.

Има ли значение дали е масон, розенкройцер, посветен, не-знам-си-какво.. Така или иначе няма как да знаете, защото дори и да ви каже - да потвърди или отрече - пак ще се почне "не ти вярваме", "тия номера ги знаем" и отговора пак няма да е от никакво значение. А и той всъщност не е важен, вижте какво се опитва да ви каже човека.

Бил повтарял едно и също нещо 100 пъти, еми като подходът ви е такъв и не можете да разберете какво ви казва всъщност, а му слагате думи в устата или се хващате за някакви отделни неща - така ще е.

Аз лично мисля прочетеното от тук да "дръпна към себе си" и да си го претегля сама колко според мен е вярно, каква работа ми върши и така нататък.

Като напишете тук 10 коментара колко не сте съгласни и как това е пълен фалш - какво целите? Неговото мнение да промените или на друг читател??

Коментарите без доказателства нищо не стрували???? Човека сам си каза кое може да се провери и кое не, и това е много, защото е лична работа на всеки един от вас, който има проблем с тази информация, да си я провери, а не да говори наизуст от разни теории на конспирацията я доказани, я недоказани работи.

И сега, за да не ме обвините, че съм някаква бъдеща масонка (ха, звучи като лимонка :D ) - това е просто другата страна на медала. Хората са добри или лоши според нашите лични оценки, през призмата на собствените ни разбирания и ценности, но това не означава, че не можем да научим нещо от въпросния човек! Нито, че всяка негова дума трябва да е лъжа, манипулация или нещо от сорта.

Човек като "падне" се очудва колко хора от най-близките му са склонни да го подминат, но понякога помощ получава от хора, за които не е и предполагал, че ще се загрижат, понякога дори от най-големия си враг. Така че, всичко е възможно. А ако се опитвате да извличате полза за своето собствено Аз - обогатяване на знания, светоглед, мироглед - от всяко нещо, вместо да му се ядосвате и противите, ще разберете, че това е урок, който е по-добре да научите по лесния и приятния начин.

Хайде не с рогата напред, че и без това във форума има недостиг на предразполагаща енергия, тук сме да се обогатяваме, нали така  :) ;)
« Последна редакция: Януари 08, 2011, 00:38:36 am от panthea »
Първата вода, която тече в сухото легло на реката, никога не достига до морето, тя потъва в почва

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27