Автор Тема: Масонството - тайна или не  (Прочетена 170940 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 294
Re:Масонството - тайна или не
« Отговор #135 -: Декември 31, 2010, 17:23:46 pm »
Кристиан Розенкройц не е съществувал. Символа на роза и кръст представлява една амалгама от християнски знания и понятия и дохристиянски такива.

За първия кръстоносен поход съм прав, минавали са по суша, не през средиземно море, огромна маса хора, нямало е толкова кораби за да ги поберат. Има информация в нета, от различни източници, ;) образовай се малко.
Places change, Faces change, Life is so very strange...

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 273
« Отговор #136 -: Декември 31, 2010, 17:26:26 pm »
Миротворец здрасти! Благодаря ти за мнението и критиката.

Ще ти задам един въпрос. Ти би ли учил детето си да получава всичко на готово? :) Би ли учил детето си да чака на готово? Аз не бих. Същото е и с приятели, съфорумници и т.н Когато нещо бъде давано и давано на готово в случая с едно дете, то не би развило така да го кажа навика да се бори само. Без този ``навик`` и подчертавам, че е в кавички, защото е нещо много дълго за обяснение, как това дете ще има собствено мнение и способност да се развива само един ден ако винаги чака някой да му каже или да му донесе или да му направи? Как според теб? Аз мисля, че ако не оставя тези съфорумници сами да си го докажат ще ги превърна в обект на манипулация. Така се правят и зомбита, така се манипулират и маси от хора, като им отнемеш собственото мнение, виждане, развитие и т.н и им предложиш нещо в замяна, което те съзнателно или подсъзнателно да очакват или да предпочитат пред това те самите да се развиват, знаят, могат и т.н

Тука някой хора май не разбират, че по този начин ги оставям ТЕ САМИТЕ да го видят и да си го докажат :) само така се осъзнава нещо истински. Мисля, че с това ти отговорих достатъчно подробно.

Доста е дълъг списъка с Българските Революционери масони, много голям процент от лидерите на самото Освободително Движение във всички краища на България включително Македония и Одринско (моя корен е от там) са били масони. Аз никъде не съм говорил за клетвата практикувана от тях, тя си е наша Българска и няма нищо общо с масонството. Един масон никога няма да тръгне да прави масони останалите около себе си, абсолютно никога. Ето сега виж хората как интерпретират според туй дето са си втълпили, ето го прекрасния пример. Кога съм говорил аз за клетви и изобщо са масонски организации? Казах МАСОНИ, което значи отделни личности.

Нека тези, които им е интересно сами го проверят, обясних начина по който да говорят за да им се даде информацията, никой няма да им я откаже. Това че ги мързи и НЕ ИСКАТ сами да се развиват и сами да знаят, Приятелю......... съвсем не е мой проблем.

Ако не срещна събеседници за смислени разговори аз ще съм поредния напуснал вашия форум, не че не го харесвам, просто не искам да си губя ценното време и енергия за празни приказки. Поздрави!
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #137 -: Декември 31, 2010, 17:34:10 pm »
Кристиан Розенкройц не е съществувал. Символа на роза и кръст представлява една амалгама от християнски знания и понятия и дохристиянски такива.

За първия кръстоносен поход съм прав, минавали са по суша, не през средиземно море, огромна маса хора, нямало е толкова кораби за да ги поберат. Има информация в нета, от различни източници, ;) образовай се малко.

Мене не ми трябва нета за да се образовам Амиго  :) пак се опитваш да се състезаваш с мене като ми казваш да се образовам малко, НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ТЕ ВИЖДАМ? ;D Ама няма значение, не ми е приятно, защото аз не искам да се съзтезавам с тебе, но си е твоя работа.

Точен брой на рицари и кораби знаеш ли? Аз не знам и не ме интересува  :lol: и ти не знаеш, така че не спори според мене точно за това, ей като удавник за сламка се хващаш, дай да плуваме заедно, що трябва да се давиш? Аз знам да плувам и ако искаш ше те на науча  :)

Цитат
Кристиан Розенкройц не е съществувал.
Абсолютно си прав  :) :hi:

Цитат
Символа на роза и кръст представлява една амалгама от християнски знания и понятия и дохристиянски такива.
Абе долу горе и тука си прав но от масонска гледна точка малко различно стоят нещата.
Вие трябва да схванете, че сте отговорни за света, с който се срещате. Ако неможете да схванете това

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
« Отговор #138 -: Декември 31, 2010, 17:35:04 pm »
Въобще цялото ти писание до момента струва една кръгла нула.
Не си съвсем прав.  Wink  Много от нещата, писани от  Rosenkreuz, вече сме обсъждали в една или друга тема и лично за мен не са новина, та ако неговото е кръгла нула ще излезе и нашето такова.

Mirotvorec, ако беше прочел този пост (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,16857.msg223713.html#msg223713) най вероятно нямаше да ми направиш такава забележка.

Имам едно друго усещане обаче... Как ли щяха да реагират някои на мненията му, ако не се беше писал Rosenkreuz, а например 681? Почти съм убеден, че остротата в мненията на другите нямаше да я има или поне щеше да е минимална. Поне за мен е добър повод да се замисля до каква степен съм подвластен "на дрехите, а не на умът", ако мога да перефразирам една българска народна мъдрост.
Ако това е предназначено за мен, то значи не си ми водил статистика как се държа във форума, иначе щеше да знаеш, че съм бил в пъти по-остър към някои "малки" потребители. И да, все пак се влияя и от дрехите. Влиза потребителя, очевидно облечен като някакъв, с първите си думи дава да се разбере, че ще я играе тази роля. Съответно с това съсредоточава вниманието на форума върху себе си. И аз съответно се чувствам длъжен да убедя форумното внимание в това, което ми се струва, че виждам или възможните му варианти, пак както аз ги виждам. Нищо нередно. :)

Наистина е добре да разберем кои революционери са били масони и в кои ордени? Все пак това са наши светини и е хубаво да знаем истината за тях.
Хм, интересно е да, ама като нямаме достоверен източник. Аз лично подозирам Стефан Стамболов и Захари Стоянов. Имам съмнения и за Георги Раковски. Нищо не искам да кажа, но ако трябва да започна, бих тръгнал от тях. Тяхното поведение е най-съмнително, в някои случаи граничи с предателство.
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 17:41:40 pm от otnesen »

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
« Отговор #139 -: Януари 01, 2011, 23:12:38 pm »
Цитат
Това което говориш за барончетата, гъзовете и Великите Българи....  lol lol lol а кажи ми сега, че да ти кажа и аз  Grin

Перфектно разбирам, защо омаловажаваш Тамплиерите и покриваш незнанието си с Велика България! Няма да ти кажа защо, не искам да се почувстваш зле, сам ги търси тези отговори. Просто се питай защо, но ако продължиш да настояваш ще ме принудиш да кажа защо го правиш, а пък може и да ти помогна по този начин кой знае.

За това те питам, отговори ми Розенкройц.
« Последна редакция: Януари 01, 2011, 23:46:55 pm от Mirotvorec »

Неактивен daskala

• Пишещ
  • Публикации: 611
« Отговор #140 -: Януари 02, 2011, 11:16:09 am »
За мен  е ясно че г-н розенкройцера е тръгнал да подбира кандидате за масонските им организации,като ги представя за благородни,почтени добронамерени и какви ли не още. В същото време точно чуждото висше масонство смазва България и след срая на първата световна война и след края на студената война. Планът Ран Ът е по-лош и от ньойския договор.

Давам Ви няколко цитата от форува

Масоните си служат главно с лъжи. Така светло представят делата си, че за неинформирания човек звучат доста благородно и примамливо. Те го правят с цел привличане на свестни хора в гнусната си организация (иначе няма начин да ги прикоткат). Четох за Левски, че е бил привлечен към тях с обещания за помощ, финансиране на въстанието и всякакво съдействие за светлото му дело. Европейски план за освобождаването на България и дрън - дрън на което Левски първоначално повярвал. Като един доста светъл, интелигентен и събуден човек, той по едно време се усетил какво му се е случило и с какви хора се е свързал. Истинската драма на Левски започва от тогава, когато започва да прави наистина организация в организацията тайно. За това неговите комитети наистина са били много тайни. Това го издига още повече в моите очи, защото му е било още по-трудно. Да, имало е европ. план срещу турската империя, обаче, понеже тя е била огромна и властна, та са искали да я понамалят, че им пречи. По тоз начин уплитат Левски с полуистините си. После кретените масони започват да се обогатяват материално покрай въстанието, понеже народа е събирал пари за оръжие и ги е давал на четниците да се въоръжават . Народните пари така и не стигат до Левски и той за пореден път остава излъган. Т. е. Левски наистина е сам срещу турци и масони. Олигофрените масони се усещат май на финала какво прави тоз човек и си го убиват. Това е.

http://zora.freeservers.com/bulgarian_masonry.htm
Може би поради таз причина на паметника му има тъпанарски масонски изцепки. Никой жив човек до ден днешен не е излязал от сектата им жив. Всичките усетили се (късно, уви) хора, които са искали да я напуснат, са убивани по начин, че да изглежда инцидент, нещастен случай или болест. Как може хората да не знаят това и да им се връзват на обещанията, ума ми не го побира. Айде, едно време по турско робство може, ама сега.....

Извадка от темата "Книга за евреите"

Карло Луканов е бил вицепремиер и министър на външните работи по време на сталинисткия режим.
    Майка му е била управител на БНБ!!!
   Според запознати,дядо му е предал Левски,след което е набедил поп Кръстыо!!!

Неактивен Rosenkreuz

• Малко Писал
  • **
« Отговор #141 -: Януари 02, 2011, 16:37:05 pm »

Daskala ти просто не знаеш какво говориш в момента, говориш неща, които не знаеш и никога няма да узнаеш ако продължаваш така. Такава голяма каша от твои собствени заблуди ти е в главата...... Прочети сега тука > човек може да стане масон единствено и само по собствено желание. Няма предварителен подбор и селекция, това е МИТ, а ти вярваш на митове, защото нямаш собствени познания, познанията ти идват от нещо заучено, което не знаеш отново повтарям с каква цел е създадено.

В момента отново говорим абсолютно празни приказки. На такива постове не може да се стъпи за да имаме база на разговор.

Ще ти подскажа как да вникнеш в нещата. Грешката ти е там, че отново мериш и теглиш с предрасъдаци. Освободи си съзнанието от предрасъдаци, просто приеми информацията, анализирай я, тоест, проучи я сам! Противиш се на нещо, което явно не познаваш, това е страх Амиго, за страховете писахме малко по назад, прочети го отново.
« Последна редакция: Януари 02, 2011, 17:54:47 pm от Mirotvorec »

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
« Отговор #142 -: Януари 02, 2011, 16:58:30 pm »
Rosenkreuz, ще ми обясниш ли какво е "предразсъдък"?

Неактивен daskala

• Пишещ
  • Публикации: 611
« Отговор #143 -: Януари 02, 2011, 17:13:33 pm »
Розенкройцер. Не обръщаш внимание на твърдението че всъщност масоните са предали на турците Левски, защото в един момент от своята дейност се е оказал извън техния контрол. Т.е. те не са толкова добронамерени и благородни както ги представяш.Скъсаните вериги на паметника му просто означават че който си скъса връзката с масонството ще получи паметник като признание на неговите качества.

"...познанията ти идват от нещо заучено..."   Нима твоите познания не идват от нещо заучено?  Или нямаш никакво образование? Или просто лъжеш.

"...човек може да стане масон единствено и само по собствено желание. Няма предварителен подбор и селекция, това е МИТ, а ти вярваш на митове,..."
Желаещия да стане масон трябва да има поне двама поръчители. Тук отново мисля че лъжеш.

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
« Отговор #144 -: Януари 02, 2011, 20:46:00 pm »
Цитат
Ние трябва да сме благодарни на собствените усилия на нашия Народ и на кръвта пролята от чужденци в името на Свободата на България.

Поредната розенкройцерска щуротия. Чужденците проляли кръвта си за свободата на България се броят на пръстите на едната ми ръка.

Българските масони нямат права, имат само задължения. Напълно безгласни букви са.
И да те питам нещо, чувал ли си за крайно десния американски фундаментализъм?
« Последна редакция: Януари 02, 2011, 20:59:21 pm от Sangre »

Неактивен agrippa

• Четящ
  • *
  • Публикации: 153
« Отговор #145 -: Януари 02, 2011, 21:26:49 pm »
Цитат

Перфектно разбирам, защо омаловажаваш Тамплиерите и покриваш незнанието си с Велика България! Няма да ти кажа защо, не искам да се почувстваш зле, сам ги търси тези отговори. Просто се питай защо, но ако продължиш да настояваш ще ме принудиш да кажа защо го правиш, а пък може и да ти помогна по този начин кой знае.

За това те питам, отговори ми Розенкройц.

Ще е добре да отговориш на този въпрос и споделиш личното си мнение, относно събитията, касаещи Велика България и мисиите на Тамплиерите тук. 

Също искам да ти задам и още един въпрос  :)

Каква  според теб би била разликата между "католическо" и "османско робство", в случай че тамплиерите бяха спечелили позициите си за България?

Както и според вас "Розенкройцерите"!

Кой стои зад "католицизма"?- Ако обичаш ми дай конкретен отговор, без да навлизаш в тема "философия"  :)

Кой стои зад "исляма" ? - дай връзката и борбата за какво е, според Розенкройцерите?

Ще ми е интересно да представиш нещата, както от твоя лична гледна точка така и от тази  на Розенкройците. 

************************************************************************************

п.п. Между другото аз също не възприемам традицията на някой си хан "К" от  "Велика България" с междузвездно потекло да си вдига наздравеца с човешки черепи, което ме отвращава изцяло от прабългарското ни потекло, но не съм сигурна дали "тамплиери" и "розенкройцери" не са вършили същите неща  :) - турците са го извършвали явно и не са толкова интересни.
Въпросът ми е какви са приликите и разликите между "тайнствените тамплиери и розенкройци" с тези на явните "отомански поробители".....сравнени с тези на "Великите Българи" - вдигащи наздравица с човешки черепи.

Кажи сега ти какво мислиш, като живеещ извън България? :)

Неактивен illegal

• Четящ
  • *
  • Публикации: 83
« Отговор #146 -: Януари 02, 2011, 22:30:39 pm »
В Откровенията на един просветен се казваше, че човек не трябва да влиза в никакви подобни общества! Но и някои от думите му имат общи неща и с нашия приятел Розенкройц! Объркващо е да се разбере кои са приятелите на човешкия род и кои са враговете ако изобщо може да се говори за такива понятия!
Ще ми стане криво само ако се окаже, че това е поредния експеримент на самозабравили се психолози, както преди време имаше подобен случай във форума! Между другото сестра ми е психиатър и не е фен на психолозите  ;D ;D
А на многобройните въпроси според мен трудно може да се отговори еднозначно или дори смислено поне за обикновения наблюдаващ, защото знанието не е за всеки! И положението ще стане много по-объркващо! Това, което си мислим, че знаем, може да не е точно истината, а последната изобщо може да не е и правилната истина......
Изказвам се малко странно, но е от ........тайна....

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
« Отговор #147 -: Януари 03, 2011, 00:10:54 am »
Има си сайтове на БГ масонски ложи в нета-лесно се намират.Всичко е официално.Но данните за самите тях, в наши дни, са много оскъдни.

http://masonstvo.start.bg/ - тук има доста неща за масонството.

И списък на ложи в БГ.
Обединена велика ложа на България
Ложа "Августа Траяна"
Ложа "Арке''
Ложа "Братство''
Ложа "Верните приятели''
Ложа "Дръстър''
Ложа "Дунавска Звезда''
Ложа "Зора''
Ложа "Перун''
Ложа "Светлина"
Ложа "Светлината на Нове''
Ложа "Слънцето на Тракия''
Ложа "Софийски приятели''
Ложа "Тан Нак Ра''
Ложа "Черноморски приятели''

И др.
Който се интересува.
« Последна редакция: Януари 03, 2011, 00:12:14 am от marhs »

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
« Отговор #148 -: Януари 03, 2011, 00:25:46 am »
Тези заблудени маймунки, масончета, много гръмки имена са си сложили  на ложите. Чак се дразня :diablo:.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен Sangre

• Малко Писал
  • **
« Отговор #149 -: Януари 03, 2011, 10:52:53 am »
Цитат
Объркващо е да се разбере кои са приятелите на човешкия род и кои са враговете ако изобщо може да се говори за такива понятия!

За това може да питаш твоето сърце и твоята съвест, те са най-висшата инстанция, поне според мен.

Цитат
Как може хората да не знаят това и да им се връзват на обещанията, ума ми не го побира. Айде, едно време по турско робство може, ама сега.....

Ситуацията сега е сходна, има финансово робство, икономическо заробване, и най-интересното е че хората се натрисат по желание :) Та някой пак иска да лови риба в мътна вода.
« Последна редакция: Януари 03, 2011, 11:39:42 am от Sangre »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27