От какво се страхува един масон, който е навътре в нещата? 
Познанието води ли до страх или го "изчиства"? Трябва ли в живота въобще да има страх?
Приятелю ей тука удари десетката

Този въпрос трябваше да ми го зададат други хора преди да започнат да се състезават и да се заяждат с мен, но няма никакво значение за мене, то си е тяхна работа, личен избор е. Пак казвам, че
ИЗОБЩО не е нужно да си масон за да си навътре в нещата. Казах го безброй пъти и пак ме нападат със същото ``вие масоните`` ``вие не знам си какво``, това какво говори?

Говори, че изобщо не са чели какво пиша ами са тук за да се заяждат и да избиват комплекси

този е единствения отговор на въпроса.
Относно страховете >
Когато разбереш какво е страхът и се изправиш срещу него има 2 варианта >
1. Продължаваш да си слаб като се поддадеш на страховете.
2. Изправяш се срещу тях и превръщаш страхът в сила (този вариант е за предпочитане).
Страхът в основата си е емоция, разрушителна емоция, която задейства механизми пречещи на човек да бъде себе си в истинския смисъл на фразата - да бъдеш себе си.
Точно поради тази причина страхът е един от най-добрите методи за контрол над масите. Елита си измисля какви ли не непознати неща за да провокира страх у хората.
Собствените страхове се пораждат главно от непознание било то на дадена ситуация, обект, от неизвестното (което само по себе си е непознание какъвто смисъл има и самата дума неизвестно), и абсолютно всичко останало което не можем да определим. Когато не успеем да определим дадено нещо каквото и да е то имаме навика го отричаме, което поражда и мисли а някой мисли провокират и емоции

една от тях са страховете
Правилния подход тука за да не си генерираме страх е когато се изправим пред нещо непознато, просто да го проучим какво е, тоест да го разберем или осъзнаем, тогава много от страховете се превръщат в знания и се получава една огромна верижна реакция - страх*осъзнаване на страхът**знание***превръщане на знанието в сила****използване на силата по личен избор.
Това само по себе си е едно от така наречените тайни знания, които много хора поради факта, че са супер мързеливи не си правят труда да видят и след това покриват собствения си мързел като обвиняват другите, че били конспиратори ;D не знам за тебе но на мене ми е комично, смешно ми е просто ;D
Как използват страховете срещу нас - много лесно, ето пример как >
На колко от вас им е обяснено какво е страхът освен това, че е емоция? Колко пъти са ви казвали кои са различните видове страх? Знаете ли колко имена има страхът? Използват го срещу вас като ви набиват в галвите, че страхът е нещо като на пример да те е страх от котки ;D или от вампири и караконджули ;D....да ама не, някой от най-опасните имена и видове страх са например омразата и расизма и самите те по себе си СА ЕДИН ОТ ЗАДЕЙСТВАЩИТЕ МЕХАНИЗМИ НА ПОХВАТА РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ, тоест използват ги срещу нас. Не са ни обяснили от мънички какво е страхът и имената му и след като пораснем и натрупаме илюзии...хоп попадаме в капана

Излиза имам Али Ал Сахауи Бен Хамза Бу Ахмет Камзарев и казва пред 10 000 озъбени чеченци ***Те Християните са синове на маймуни и на прасета, те туй, те онуй**** Какво прави по този начин човека с дългото име?
СЪЗДАВА СТРАХ ОТ НЕПОЗНАТОТО КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН ПРОВОКИРА СЛУШАЩИТЕ ГО ХОРА ДА ТЪРСЯТ СПАСИТЕЛ ОТ ТОЗИ СТРАХ. А я познай ся ама от първия път, кой ще им даде спасител? Ами имама Али Ал Сахауи Бен Хамза Бу Ахмет Камзарев, кой друг? Нали той ги манипулира като им насажда страх от непознатото.
Понеже тези няколко хиляди озъбени чеченци НЕ ПОЗНАВАТ нищо друго освен скалистите планини на Кавказ. Ето на този принцип се използват собствените страхове на хората против самите тях и при това БЕЗ ХОРАТА ДА ГО ОСЪЗНАВАТ, а знаеш ли що не го осъзнават? Защото просто не са си направили труда да го познаят, ей толкоз е простичко.
Стана ли ти малко по-ясно сега как се правят войни?

И колко самите хора имат вина за това?

Е то не е вина ами си е чиста проба мързел...овче съзнание.
Трябва ли в живота въобще да има страх?
- Ей сега мисля отговора стана ясен

Страхът съществува, защото ние го създаваме

от тук идва поредния извод за това колко сме заспали и колко сме мързеливи, това води и до двата варианта които посочих по-горе.
Страхът не е нищо повече от нещо, което не ни е познато но ни е домързяло да проучим и разберем. Нищо повече от това не са страховете. За това, когато сме осъзнали вече, че сме под контрол место да си бием главите у стената и да се съсредоточаваме да търсим миналото и белите мечки в пустинята
ТРЯБВА ДА СЕ СЪСРЕДОТОЧИМ НАД ТОВА КАК ДА ПОПРАВИМ СЕБЕ СИ и върху нищо друго. Елита ще прави същото, ще насърчава вашите страхове, все ще измисля нещо ново и непознато за да ви е страх, така че ПРОУЧВАЙТЕ всичко непознато
ВИЕ САМИТЕ и не се оставяйте някой си да ви използва заради собственото ви непознание и мързел да учите.
illegal говоря в м.ч заради други хора най-вече, поздрави на всички!