Явно тая тема е създадена с една единственна цинична и клеветническа цел... 
Фишбон,поправи ме ако греша,но не ме обвинявай в клевета!Не аз съм писала библията ;D
Ма моля те..за кво говориш
:lol:Та нали същият невротик заповядва(?!?!? на Ева,"да не яде от дървото на плода,щото ще умре"
А после змията и казва"яж и няма да умреш,ще станеш като бог и ще различаваш лошото от доброто"
И кво излиза?Яхвето си е най-обикновен лъжец,а долната гнусна твар е казала истината!!Щото Ева както знаем,наистина не е умряла като е яла от плода!
Друг е въпросът откъде накъде Ева изобщо би трябвало да изпитва страх(значи това вече е било познато за нея чувство,иначе просто не се връзват нещата)от смъртта?Явно и смъртта е била позната на райските обитали.
И същият"любящ"психопат(който според мен не физическият създател на човека въпреки наглите му претенции)подлага човечеството на безумен геноцид като заслужено наказание (макар да не става ясно с какво точно сме го заслужили де,ама предполагам това са утопични подробности) 
п.с.Библията нищо не е съхранила.По-скоро нарочно при съставянето(измислянето)и,някой се е постарал тези примери на геноцид да стигнат и до нас.Страх,страх,страх.Тва му майката..Да се страхува стадото от любяшият си пастир.
Не ЗАПОВЯДВА ли самият Яхве на Ева да не яде от плод,ЗАЩОТО ЩЕ УМРЕ?!?
Не е ли змията тази която и казава"ЯЖ,НЯМА ДА УМРЕШ"?
Е,умира ли Ева?Не!!!Кой лъже в случая? "Бог" или змията? ;D ;D ;D