Автор Тема: Ваксини  (Прочетена 499896 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
Re:Ваксини
« Отговор #390 -: Септември 04, 2009, 18:50:23 pm »
Гален, ако за вас тези "10 неща" са верно някаква информация, надявам се да разгледате становището си.

Няма да разглеждам нищо. Взел съм твърдо решение и не ваксинирам детето ми, което е на 5 год. Сигурно ще ти светне щом е на тези години, че това решение... >:( съм го взел преди да се роди то, нали?!. Нямам намерение да влизам в диалог с програмирани докторя, които са на хранилката на фармацефтичните мафиози. Ясно?  ;)
"Оборвай" статии и опоненти колкото си искаш, но знай, че твоите и на други като теб напъващи се... освен усмивки предизвикват и жал у такива като мен, а те не са малко, сигурен съм!
Насоката на сайта трябва да ти говори, че няма да намериш сериозни поддръжници на тезите си от постоянните потребители. На друго място може, но тук доста се съмнявам. Даже в "маминия" форум ще ядеш "камъни" по главата ако не си ги яла вече!? :)

Неактивен Breath

• Пишещ
  • Публикации: 565
  • The lamps are different but the light is the same
« Отговор #391 -: Септември 04, 2009, 21:11:21 pm »
Нямам намерение да влизам в диалог с програмирани докторя, които са на хранилката на фармацефтичните мафиози. Ясно?  ;)
"Оборвай" статии и опоненти колкото си искаш, но знай, че твоите и на други като теб напъващи се... освен усмивки предизвикват и жал у такива като мен, а те не са малко, сигурен съм!
Насоката на сайта трябва да ти говори, че няма да намериш сериозни поддръжници на тезите си от постоянните потребители. На друго място може, но тук доста се съмнявам. Даже в "маминия" форум ще ядеш "камъни" по главата ако не си ги яла вече!? :)

Мхмм, съгласна съм  ;D, макар че много ме съмнява Empistosunh да е лекар. Съдейки по начина й на писане ако беше така досега да ни е осведомила поне дузина пъти за този факт.

Единствения лекар участвал в темата беше Мара ако не ме лъже паметта.
THERE IS A DIFFERENCE BETWEEN KNOWING THE PATH AND WALKING THE P

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
  • Публикации: 157
    • Тук трупам всичко преведено от мен и не само...
« Отговор #392 -: Септември 05, 2009, 00:44:16 am »
Гален, споко, ставаме двама ;)

И за отношението ти към ваксинациите и за отношението ти към хората, които ги защитават... Нека пишат.

Сигурен съм, че много хора тук просто се усмихват (или проскърцват със зъби!!!), докато четат отчаяните опити на медицинските лица да наложат своeто и да запазят статуквото... Успех с последното  ;D
« Последна редакция: Септември 05, 2009, 01:04:23 am от XVisible »

Неактивен Empistosunh

• Четящ
  • *
« Отговор #393 -: Септември 05, 2009, 03:44:45 am »
 :) Здравейте!

ОМГ!  ??? (Ако позволите...)
Гален, вие дали можете действително да прочетете каквото съм ви написала?
Коментирах статията. Само и единствено. Освен това коментирах и информацията в тази статия, която цели да ви информира.
Вашето лично виждане за децата ви или хората върху които можете да подействате със становище, опазил ме Бог да коментирам.(Каква музика харесвате, кой ви е любимия цвят и в кой парк фонтаните най-дълго ви вдъхновяват, не са обект на мои коментари. А и няма и да бъдат.) Но разбира се виждам, че това трябва да е най-дискутираната тема според вас. А именно как вие сте преценил да отглеждате децата си. Отглеждайте си ги както искате - те са си ваши. Но ако на база такава информация вземате своите решения за тях, горките ви деца.
Сега относно форумът тук:
Форумите са създадени с цел диспут, който се основава на нормално идейно противопоставяне. Не е толкова болезнено да предположите, че за самата тема е по-добре да има поне две различни мнения. Чисто дедуктивно това е процес, който няма нужда да бъде изкуствено поддържан. Всичко останало обаче е нещо много близо до канон. ;)
А с маминия форум нямам нищо общо и до колкото зависи от мен няма и да имам.

Breath, моля сметнете се за лично осведомена дузина пъти (ако са ви достатъчни), че съм лекар. Надявам се не съм ви разочаровала.  :hi:

XVisible, ей така се получава мълвата, че сестра ви е паднала жена, пък после идете да доказвате, че нямате сестра.
Пиша тук от интерес и се забавлявам. Никаква здравна или фармакологична организация не представлявам, нито имам за цел да ви променям възгледите, в интерес на нечии болни или материални амбиции. Единственото ми скромно желание е да се коментират нещата от възможно най-много ъгли. Като геройски (забележете) съм приела да изиграя лошия... поради остра липса на такъв. :)
« Последна редакция: Септември 05, 2009, 03:59:25 am от Empistosunh »
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
« Отговор #394 -: Септември 05, 2009, 08:28:09 am »
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=231530.0
Един линк за истински случаи с истински ваксини и още по-истински последици от тях :(
« Последна редакция: Септември 05, 2009, 09:18:25 am от XVisible »

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #395 -: Септември 05, 2009, 13:33:46 pm »
Всеки трябва да има право да знае какво съдържа дадена ваксината и какво се влива чрез ваксинирането в неговото тяло или в телата на децата му. Трябва да има право след получената информация да приеме или откаже тази манипулация.
"Докторите", които са на фармацефтомафиозката ясла няма да ви предоставят бланка със състава на спринцовката, която са заредили при посещението ви при тях. Бъркат в шкафа, вземат шишенцето с отровен коктейл, зареждат

и... хоп в детенцето

или във вас!

Няма тънга-мънга! Ако има/тънга-мънга/ и почнете да бягате по "тъча", започват законови гонки... глоби и т.н. Те и затова са ги измислили тези псевдозакони! Да "извиват ръцете" на разбралите за какво иде реч.

Както задължават производителите на хранителни продукти да изписват на произведения от тях продукт садържанието, така трябва да е и с ваксините според мен.
В линка между двете снимки по-долу, има информация за състава на някои ваксини. Съжалявам, но не съм на "ти" с този език. Някой ако има желание може да преведе на две на три състава им.
Вметвам само, че с беглите ми познания на езика, нещо ми "замириса" на Зоокът и  “Химко” - Враца!

==============================================

http://www.informedchoice.info/cocktail.html

==============================================

----------------------------------------------
П.П.
Подкрепям този "ненормален психопат"!

Неактивен Empistosunh

• Четящ
  • *
« Отговор #396 -: Септември 06, 2009, 01:18:32 am »
Всеки трябва да има право да знае какво съдържа дадена ваксината и какво се влива чрез ваксинирането в неговото тяло или в телата на децата му. Трябва да има право след получената информация да приеме или откаже тази манипулация.
"Докторите", които са на фармацефтомафиозката ясла няма да ви предоставят бланка със състава на спринцовката, която са заредили при посещението ви при тях. Бъркат в шкафа, вземат шишенцето с отровен коктейл, зареждат

Верно е, всеки има право, но с това се изчерпва темата. Има право, но няма никаквите възможности да го направи, поради повсеместната интелектуална оскъдица, вяло подпирана с пародийна ерудираност.
С картинки само не става.
И един любим цитат: "Ако истината беше мило отношение и галене по главичките, всички щяхме да сме на етапа детски приказки. А някои тук все още са."

Сега малко остава и да се запознаете какво на практика са обявили, че съдържа дадена ваксина и преди да се доверите на някого, без значение дали е автор на "много сериозна статия против ваксинация" или лекарят, който законово може да ви принуди да се ваксинирате, можете да поискате и микробиологичен анализ на ваксината. Разбирайте същата, която искат да ви поставят.
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #397 -: Септември 06, 2009, 10:16:09 am »
Empistosunh, според теб лекаря трябва ли да има "власт" да налага решения относно здравето на своя пациент или точно обратното - той трябва да се съобразява с желанията му защото просто извършва медицинска услуга! За първия вариант има един много подходящ термин и се нарича МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ. В неговата по-строга форма присъстват задължителни прегледи, изследвания и тотален контрол защото на човека вече му е отнето правото да разполага с живота си както иска а някакъв "лекар" получава правото да се разпорежда с него! Такъв сорт фашизъм може да бъде прокаран и в доста други не медицински области така че живота ти да се определя от решенията на други! Та може ли да ми кажеш така чисто от "хуманна" гледна точка кой вариант от изложените мислиш че е по-справедлив, като си спестиш евентуален сценарий с "мутирал" (съвсем естествено и натурално без намесата на ЦРУ,АНС,КГБ и т.н.)  ;) вирус, който да избие голяма част от населението  ;)
« Последна редакция: Септември 06, 2009, 13:16:14 pm от Alien »

Неактивен Empistosunh

• Четящ
  • *
« Отговор #398 -: Септември 06, 2009, 15:28:20 pm »
Здравейте!  :)
Темата завива малко в посока, която не пряко е свързана с ваксините, но какво пък, това също е полезно за самата тема.
Моля, Alien, намерете по-долу мнението ми по така поставените въпроси:

Empistosunh, според теб лекаря трябва ли да има "власт" да налага решения относно здравето на своя пациент или точно обратното - той трябва да се съобразява с желанията му защото просто извършва медицинска услуга!

Според мен лекаря не е просто слуга на пациента си. Щеше да е много по-удобно ако е така. Имам предвид и за лекаря, и за пациента. Единственото звено, което би пострадало от такова хипотетично взаимоотношение, това е здравната система и фармацевтичните гиганти.
Та според мен лекарят не извършва просто услуга, а няма и как да е толкова просто. Поради една основна причина - пациентът му (забележете, че не е "клиентът") най-често няма никаква идея какво му е. Съответно няма идея и за вариантите, с които здравният му проблем да може да бъде решен. Дори последните да му бъдат съобщени, в цялата процедура "отиване на доктор" има много неизвестни във вида: Ако лекарят успее да ме диагностицира правилно, ако знае всичките начини за моето излекуване и ако има желанието и възможността да ми ги съобщи всички; и не на последно място - пациентът като субективен фактор за вземане на решение, касаещо личното му битие и живот.
И така описаната комбинация много прилича на мъртва хватка, където пациентът трябва да вземе решение на база субективни и често неверни данни, които сам няма как да прецени.
Но всичко, което изписах до тук, бледнее на фона на следващата идея, която по естествен път би трябвало да се досети всеки - а именно, че от самия ви лекар не зависи свободата ви, в която вие да вземете еднолично решение. Вашият лекар е често точно между чук и наковалня, ограден от толкова много закони и правила, които трябва да спазва, че дори да ви представи всичките данни, за които да вземете решение, то с вашето решение няма да се съобрази здравната система, просто защото последната си е сложила вратички, през които да ви прекара (разбирайте и прекия, и в преносния смисъл на думата).

За първия вариант има един много подходящ термин и се нарича МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ. В неговата по-строга форма присъстват задължителни прегледи, изследвания и тотален контрол защото на човека вече му е отнето правото да разполага с живота си както иска а някакъв "лекар" получава правото да се разпорежда с него! Такъв сорт фашизъм може да бъде прокаран и в доста други не медицински области така че живота ти да се определя от решенията на други!

Повечето лекари, Alien, не са по-малко жертва на системата. Последната не се интересува от това дали лекарят е грамотен дори, единственото и съображение е да трупа пари. Хубаво е да си дадете сметка, че и лекарите са хора, при това никак по-различни от вас. Тяхното лично мнение е ограничено в процедури, които трябва да спазят, като така самото им мнение няма никакъв смисъл. Разбирайте наистина никакъв. Същинското решение за нечие лечение се взема от лица, които са лекари само на документ, който ги оторизира да се съобразят предимно с правилата, които облагодетелстват системата.
Относно другите Житейски области нещата стоят по същия начин. Данъчна система, градска инфраструктура, религия, правна система, политика...

Та може ли да ми кажеш така чисто от "хуманна" гледна точка кой вариант от изложените мислиш че е по-справедлив, като си спестиш евентуален сценарий с "мутирал" (съвсем естествено и натурално без намесата на ЦРУ,АНС,КГБ и т.н.)  ;) вирус, който да избие голяма част от населението  ;)

Alien, вариантът е само един към момента. Хората се раждат все по-генетично обременени и докато живеят в конгломерати, те зависят от системи, които в устройството си са измислени да ги прекарат. Дори в този един момент някой прави дивиденти, докато си пишем тези неща.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #399 -: Септември 06, 2009, 16:20:30 pm »
Именно в това е проблема - медицината не може да претендира да бъде нещо повече от услуга, която аз да реша дали ползвам , по какъв начин или пък изобщо да не ползвам.Тук ставаме свидетели как се правят опити на тази "услуга" да и се приписват КОНТРОЛИРАЩИ ФУНКЦИИ. Естествено е че и самите лекари са жертва на самата система, но се съмнявам някой от тях да тръгне да води борба "контролните им функции" да бъдат забранени.
А това че пациента "не знаел" какво му е пък изобщо не може да бъде оправдание някой да има право да взима решения вместо него! Да не говорим пък че в много случаи и самите лекари ама хал хабер си нямат какво му е! Лекаря може да дава съвети и опции, от които "пациента" да реши какво да избере или пък да реши да не избира нищо.Когато той няма възможността по обективни причини -тогава решението се взима от близките, които са най-много в час с неговите "желания".
Задължителното ваксиниране не е нищо друго , а форма на медицински контрол представен под формата на "загриженост" за здравето.

И за да не съм голословен мога да ти споделя и личен опит при поставяне на ваксина в САЩ преди доста години - цяла седмица след това нонстоп повръщане - ама сигурно е някакво странно съвпадение ;)

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
« Отговор #400 -: Септември 06, 2009, 16:43:31 pm »
На читателя му е ясно що за боклук е медицината и що за низвергнати хора са онези, които до края на живота си й остават предани.

Въпросът е, че спорът е безпочвен в случая, защото Empistosunh дори за момент не може да си позволи да преразгледа убежденията си.Това е просто невъзможно, защото страда от един от типичните комплекси на хората в днешно време - липсата на твърда гледна точка за света на тези години означава несериозност.А несериозността на тези години се свързва с нестабилно развитие.А то е несигурност.
В случая да очакваш Empistosunh да вдене проста логика по въпроса, означава, да очакваш сама да се откаже от начина на живот, който й дава сигурност.Нима засвидетелстваш такава надежда в първата й чакра? Прахосване на време.
« Последна редакция: Септември 06, 2009, 16:45:53 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Empistosunh

• Четящ
  • *
« Отговор #401 -: Септември 07, 2009, 00:08:39 am »
Здравейте!
Да си говорим едни и същи неща под различна форма, болднати и удивени, не виждам кой знае какъв смисъл за темата. Но лично за вас, Alien, допускам да има огромно значение.  ;)
Освен това не виждам и смисъл да делим хората на такива и инакви - лекари и знахари, проповедници и плебеи, полицаи и престъпници... границата е толкова тънка, че всичко в крайна сметка опира до морал и личен избор.
Сега за медицината малко, ако позволите.
Медицината е наука. Като такава, едни от нейните най-плодотворни методи нямат нищо общо с хуманност, камо ли с услуга към каквото и да било. Та основните й методи са никаква намеса на свръхестественото във всички изследвания, прямата, лишена от емоция проза, точната илюстрация, безжалостната бруталност на вивисекцията, нуждата от приоритет за откритието и формулирането на обобщения след регулирани индивидуални наблюдения.
Не знам защо си мислите, че медицината е услуга?! Тя е всичко друго, но не и услуга. Че отгоре на всичко и да претендира да е услуга.  ;D
Никой не и приписва контролиращи функции, тя самата си ги е присвоила. Когато може да въздейства на толкова много хора по света буквално да зависят от нейни постижения - то тази наука има и личностния хляб, и личностния нож, както се казва.  ;)

Сега малко и за частният случай, който нежно наричам "избор на пациента". Във всичките случаи, такъв избор е субективен, независимо дали го прави пациентът или друго лице, което е загрижено за пациента. Но не това е толкова важното, колкото възможностите за избор. Много съм далеч от идеята да обидя когото и да било, но смятам, че добрите медицински базирани лечения изобщо не се предоставят за избор в масовата практика. Така че това, което е достъпно от системата за масата, все не става, без значение кой го е избрал.

И за вашият случай с ваксината - всички ваксини променят тайно имунната ви система. Сравних малко по-горе нещата с токов удар не случайно.

Неактивен XVisible

• Четящ
  • *
« Отговор #402 -: Септември 07, 2009, 01:15:47 am »
На читателя му е ясно що за боклук е медицината и що за низвергнати хора са онези, които до края на живота си й остават предани.

Въпросът е, че спорът е безпочвен в случая, защото Empistosunh дори за момент не може да си позволи да преразгледа убежденията си.Това е просто невъзможно, защото страда от един от типичните комплекси на хората в днешно време - липсата на твърда гледна точка за света на тези години означава несериозност.А несериозността на тези години се свързва с нестабилно развитие.А то е несигурност.
В случая да очакваш Empistosunh да вдене проста логика по въпроса, означава, да очакваш сама да се откаже от начина на живот, който й дава сигурност.Нима засвидетелстваш такава надежда в първата й чакра? Прахосване на време.

Напълно подкрепям Спорт-Здраве4!
Всичко е точно и ясно! Наистина, всичко от тук нататък е губене на време...

Неактивен jediguardian

• Пишещ
  • Публикации: 570
    • Сериалът Heroes
« Отговор #403 -: Септември 08, 2009, 01:34:44 am »

Много често се получава и обратното, "алтернативно" мислещите са дотолкова убедени че са "разбили" системата, че не могат да преразгледат убежденията си. Говорим за преразглеждане, доизкусуряване, не обръщане на 180 градуса.
Всъщност много малко хора, веднъж здраво хванали се за избраната гледна точка имат волята да променят разбиранията си щом им се предостави информация. И това важи за всички страни в конфликта.

Empistosunh, защо според теб задължителните ваксинации са такива? Ако наистина ваксините помагат в 99,9% от случаите не трябва ли хората да си избират сами да ги слагат. В такъв случай ваксинираните няма да имат проблеми, пък тези, които не са се ваксинирали, дори и да се разболеят няма шанс да заразят някой от първите. Така всеки ще си е отговорен за избора.
Естествено тук идва и моментът с алчността. Производителите на ваксини трябва да продадат възможно най-много бройки. Кой е най-лесният начин да си осигурят бройките? Всяване на страх.
Ако ваксините работят наистина толкова добре, щяха ли така да се подсигуряват производителите?
Ако имаше свобода на избор, а ваксините наистина работят при прекалено малък процент от хората и се обявят страничните ефекти, щяха ли толкова хора да се ваксинират?
Най-неконспираторският вариант: Ваксините си работят, но все пак хората са алчни същества и се подсигуряват допълнително. Наистина се надявам да е толкова просто.
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 01:43:04 am от jediguardian »

Неактивен Empistosunh

• Четящ
  • *
« Отговор #404 -: Септември 08, 2009, 04:38:16 am »
Здравейте, jediguardian. :)
Никога не е толкова просто, колкото изглежда да е. Понякога имаме страхотния късмет да е по-просто, а понякога ни е и бедна фантазията. И в този случай, се опасявам, че е втория вариант.
Ваксините са задължителни по една единствена причина - политика. Тази политика обаче не еднолична в никой случай. Тя е микс от политиката на здравното министерство на дадена държава и политиката на фармацефтичните гиганти.
Никъде не съм обявила, че 99% от ваксините са полезни. Моля не приемайте твърдението ми като крайно в това отношение. Но смятам, че всяка регистрирана ваксина до момента има свой аналог, който е сравнително адекватен. Т.е. всички ваксини от типа *vac, клас А имат представител, който общува с имунната ви система на друга "вибрация" (ако мога така да се изразя  ;) ). Примерно моят любимец ISR 19, който е под формата на спрей. (Мжд. много отдавна добрите ваксини не са течни, нито налагат използване на игли.) Отричането на всички ваксини, без да се интересуват хората допълнително, ми се вижда малко като мнението на жителите от 19в., които смятали автомобилите за полезни, тъй като липсвали характерните рояци мухи от конете.
Та за задължителните ваксини: Това е чиста политика, която не само ни ограничава дали да се ваксинираме, ами настоява с какво точно да го направим.
Последното е по-голямата беда, но за жалост все още не сме стигнали до този момент в тази тема.
Надявам се да стигнем все пак.  ;)
И един поздрав за четящите темата:

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27