Съгласен съм, че висша сила е говорила чрез него. Елохим, Ангел.
Доказателствата са в "захаросаната обвивка".
А лъжите къде са? Точно два цитата има, които де "доказва", че са грешни, защото... така казва автора?! Единия е това за елохима.
Другия за дявола.
Дявола Е необходим, или вие смятате, че Бог неможе да се справи с него и той съществува против Неговата Воля?! Смешно чак.Членувал "прикрито"

в масонски ложи, пак голословия, без доказателства.
Къде са доказателствата, един куп недомислици само в тази "статия".
Подплътени от "авторитети" които смятате, че отхвърляте.
Всъщност авторитетите, насилниците и догматиците са отхвърлили П. Дънов, за да се върне стадото в гробниците "църкви", където тъне мрак и всичко е в дим.
И пак питам, коя религия е правата? Католическата, православната, юдаизма, исляма?
И 4те са от едно и също място. И 4те са почти еднакви. И на 4те им видяхме и ще продължаваме да им гледаме плодовете (тези които могат да видят).
Още пише, че Дънов "отхвърлял" Христа?! Никъде не съм прочел такова нещо от него - точно обратното!
Този който не взема пари, не е търговец, помага на хората, няма зли дела, той "отхвъля" Христа?!
А тези които колят и бесят в Негово име - те го "приемат"?!
Добра логика.
Изобщо цялата статия е един добър разказ. Все едно е взето нещо от книга против масонстовото и илюминатите, и просто на всеки 2ри ред са добавени имената на Дънов.

Супер своеволни тълкования, в съотношение:
5 думи от Дънов, взети от контекста, а на тях безброй думи - празни приказки.
И добре ще бъде, да пишете по нещо от себе си, а не само заготовки подплътени с думи от сорта на:
брадатия сектант
напудрените измишлотини на пионката
Да... като нямаш нито доказателства, нито мисъл - ти остава само това.
Една празна злоба и гола вяра в институции

Супер напреднало.
Аз пък като "конспиратор" ще продължавам да бъда скептично настроен към "истините" на масите, към "истините" на
гръцката църква!
И ще хвърлям по едно око към тези които Илюминатите гонят и хулят.
Да точнп Илюминатите контролират и православито, и другите пародии на духовност!Щото за разлика от Дънов, "духовниците" на светската църква ги виждам с мерцедесите, ролексите и постоянните дела за земи и имоти!
Където гонят хора които не печелят пари от делото си, нямат несметни богатства, а само помагат, говорят благо и се държат благородно - там ще обръщам внимание е и ще се замислям.