Ако бяха земновоенни маневри, най-вероятно нямаше да акцентират върху реакциите на изуменото население, а вместо това щяха да се постараят да завоалират нещата с "климатоложки балони" и други подобни аномалии laugh
Завоалирането с "климатоложки балони" и други подобни
аномалии се прави в само в САЩ флай. Поне аз не съм чувал да има такива завоалирания при наблюдения на НЛО в други държави. Първо защото тамошния "елит" в повечето си случаи хабер си няма от програмите които се извършват от САЩ и/или световния елит. Имало е и други случаи на такива наблюдения и реакцията на официалните власти е била единствено пренебрежение.... Отделят се 1-2 мин. накрая на новинарската емисия просто за да се спомене любопитния факт и толкова... А и никой сериозно не тръгва да разследва случилото се. И да тръгне какво? ;D
Какво стана с мега-наблюдението във Финикс. Има видео, има всичко и какво? Никой вече не си прави труда да завоалира нещата... Така, че това евентуално завоалиране, не е признак, че тези нещица нямат земен произход (или пилотите им не са хора, ако имат пилоти изобщо...)...
Ако пък е част от очаквания от (почти) всички ни план на военните да симулират нашествие на извънземни и Америка да ни "защити", според мен нямаше да правят P.R.парад в небесата, а просто щяха да ударят с няколко неконвенционални летателни апарата населението в някой град...
Точно това очакват те... да им повярваме... А защо да не използват по-лесния вариант. "Имунизации", "чипове", следене, контрол. Тероризма върши същата работа... А и освен това, хибридите, ако има такива, могат да си се смесват яко с хората и да заемат контролни постове... Според мен няма нужда от такава зрелищност, която да породи доста неудобни въпроси...
Според мен на видеото е показано автентично чуждоземско техническо присъствие.
Не знаеш ние с каква технология разполагаме.

Според мен може да е и наш такъв "парад" ;D