И на мен някак си ми изглежда нагласено... Проверих във сайта на телевизията НИТ(
http://www.nit.md/index.php?action=home) за такъв репортаж, но не открих нищо. Също така не открих репортер със име Олеся Кайряк на този сайт.
това е същия репортаж, само че на гости в студиото е някакъв си "уфолог" Эрнест Полетаев, за който също не можах да намеря никаква информация...

Той казва че това не е природно явление, а наистина представители на инопланетна цивилизация. След което започва да говори за това, на какви видове групи се разделят срещите със извънземни, а после разговорът отива във съвсем друга посока, като предоставяне на статистически данни за срещите на хората с НЛО по света и т.н. Посочва имена на някакви известни личности, станали свидетели на такъв феномен и заключението му е, че"...е трудно да ги обвиняваме във халюцинации..." После иска да пуснат записа отново, какзва, че е някакво чудо и... разговорът отива във сферите на научната фантастика. Нищо съществено, никакъв анализ на видеото не се опита да направи.
Според мен е фалшификат. Да си вдигнат рейтинга.